[QUOTE=dede;240380]sendeki hız ve sn. saraylının yazdıkları gözümün önüne geldi.[/QUOTE]
anlayamadım ya .... neyse ...
Printable View
[QUOTE=dede;240380]sendeki hız ve sn. saraylının yazdıkları gözümün önüne geldi.[/QUOTE]
anlayamadım ya .... neyse ...
slm herkese
bilmemki acep ed diye düşündüğümüz yer w-x-y ile bittide büyük {C} başladımı? bu ihtimalde aklımızın bi köşesinde olmalı belkide.:rolleyes: çünkü dow için yapılan sayımlar tepe oluşdu şeklinde:o
birde gün içi oluşan trendin tersine oynamak,yani tepkiye oynamak coğu zaman hüsran oluyor. trend yönünde olmak ise daha keyif verici. sadece bildiğiniz bişeyi hatırlatmak istedim.:(
saygılar
[quote=trader38;240391]slm herkese
bilmemki acep ed diye düşündüğümüz yer w-x-y ile bittide büyük {C} başladımı? bu ihtimalde aklımızın bi köşesinde olmalı belkide.:rolleyes: çünkü dow için yapılan sayımlar tepe oluşdu şeklinde:o
birde gün içi oluşan trendin tersine oynamak,yani tepkiye oynamak coğu zaman hüsran oluyor. trend yönünde olmak ise daha keyif verici. sadece bildiğiniz bişeyi hatırlatmak istedim.:(
saygılar[/quote]
abi o zaman yükseliş bitmiş mi oluyor ? büyük c düşüş mü ?
[QUOTE=saraylı;240386]seagate 75 i sen istiyodun dün,ben 80 diyodum,artık anlaşalım be abi...:..:
[COLOR="Red"]80 iyidir iyi:)[/COLOR][/QUOTE]
80 mi..:eek::eek:
yakarsınız beni.. :D
[quote=seagate;240393]abi o zaman yükseliş bitmiş mi oluyor ? büyük c düşüş mü ?[/quote]
evet 2007 zirveden gelen düşüş {A}, vadeli 28 den gelen cıkış {B}, yeni diple bitecek olan {C} .
ama ihtimaldir sadece. zzaten burda uzun adeli öngörü pek işe yaramıyor.
o yüzden ben şahsen kısa vadeli trend göstergemi kullanıyorum acizane.
oda bugün 71700 den sat verdi hala devam diyor.
[quote=selçuklu;240388]anlayamadım ya .... neyse ...[/quote]
sn.saraylı poz. ısrarcı olmayacagız, 350 puan +,- olursa kapatacagız, diye yazmıştı o nu demek istedim..
herkese iyi tatiller,erken çıkıyorum bugün.
stop 71450 ye geldi.haftasonuna short..
[QUOTE=dede;240396]sn.saraylı poz. ısrarcı olmayacagız, 350 puan +,- olursa kapatacagız, diye yazmıştı o nu demek istedim..[/QUOTE]
piyasa çok hızlı sonra konuşalım olurmu ....
[quote=trader38;240395]evet 2007 zirveden gelen düşüş {A}, vadeli 28 den gelen cıkış {B}, yeni diple bitecek olan {C} .
ama ihtimaldir sadece. zzaten burda uzun adeli öngörü pek işe yaramıyor.
o yüzden ben şahsen kısa vadeli trend göstergemi kullanıyorum acizane.
oda bugün 71700 den sat verdi hala devam diyor.[/quote]
abi düşüş başlamış olabilr o zaman kaçırdık yani :(
[quote=seagate;240402]abi düşüş başlamış olabilr o zaman kaçırdık yani :([/quote]
Vob da hiçbişey kaçmaz
vayyyy 69800 ühühüühühühüh.. vob hacim u30 un iki katından fazla..
herşey biyana zarar dan kurtulma fırsatı verdiği için palaya teşekkürler....lelele
son yarım saat fena geçmedi .. son pozum 700 long .. geceyede kong girerdim normalde ama uygun yerde long kapatıp ... flat girecem ... son kararım .. my last decision .... flat:D:D
selçuklu abi ben flat oldum artık longlayabilirsin:)
[QUOTE=kitaro;240431]selçuklu abi ben flat oldum artık longlayabilirsin:)[/QUOTE]
bende flatledim abi ... bitti daytade .. nerden isterse kapatsın artık ... .brv.brv
Şimdi arkadaşlar ,
Özellikle seans içinde söylüyorum,
selçuklu kardeşimle özelden konuştuk,şöyle bir görev paylaşımı yapmayı uygun gördük:
topik bu haliyle dağınık gidiyor;
ben yine gece srb-orb gibi sistem sinyallerini verecem,gündüz mtr yi ve gereken bazı grafları verecem,genel dalga yapısı ile ilgili fikirlerimi söyleyecem,ama:
tradeleri söylemeyecem,selçuklu kardeşim daha başarılı,daha hızlı dönüyor,o yalnız söyleyecek...bence bu daha uygun...size de daha yararı olur...
siz de o trade ederken (ona çok soru sormayın ,rahat olsun)trade dışında bir soru varsa piyasayla ilgili bana sorun...
bir ricam daa var,burası sonuçta daytrade topiği...
hızlı hareketler var,burayı lütfen seans topiği gibi yapmayalım svg.arkadaşlarım,rica edecem bu konuda...
tam daytrade ederken biri gelip uv li dalga yapısını sorunca adamda dikkat te kalmıyor yani...
biraz bu konuya dikkat edelim...
yeni düzenle pzt den itibaren devam ediyoruz...
fikriniz varsa siz de söyleyebilirsiniz...
yukardaki yazımı okudunuz mu?
herkese iyi haftasonları...
cümleten iyi akşamlar .. iyi haftasonları ..
İyi hafta sonları..
[quote=saraylı;240440]yukardaki yazımı okudunuz mu?
herkese iyi haftasonları...[/quote]
daha memnun oluruz saraylı abi selçuklu abi palayı dağıtıyo maşallah
herkese iyi tatiller..
[quote=Lefter;240447]daha memnun oluruz saraylı abi selçuklu abi palayı dağıtıyo maşallah
herkese iyi tatiller..[/quote]
nazar değdirceksiniz en sonunda :):..:
[QUOTE=a.kaya;240454]nazar değdirceksiniz en sonunda :):..:[/QUOTE]
:o:o:o:o:o
Cümleten iyi tatiller
hanketos
[url]http://www.voborsa.com/forum/14-mayis-haftasonu-pozisyon-anketi-t5508.html?t=5508[/url]
Satın saraylı hocam şu sinyal sistemini de güncel internete veremezmisiniz en azından sistemi olmayanlar takip eder.
İyi akşamlar
İyi tatiller
:)[quote=aerdogan11;240478]Satın saraylı hocam şu sinyal sistemini de güncel internete veremezmisiniz en azından sistemi olmayanlar takip eder.
İyi akşamlar
İyi tatiller[/quote]
srb ve orb sonuçlarını zaten veriyorum burda güncel olarak..
mtr yi de güniçinde veriyorum..
sistem bunlar daytrade için ,:)
Merhabalar canım Türkiyemin güzel daytraderları.....lelele
Biraz boş zamanım var,bundan yararlanarak pzt için altyapı hazırlığını vereyim:
MTR sistemini daha basit hale getirdim ,bakması daha kolay oldu...macd leri kaldırdım,ema lardan da sadece 21-34-55 periodları bıraktım...
dis55 ve cci55 yine var...bu ikisinin u ları ve 0 ekseni kesişmeleri önemli...
emaların da kesişmeleri tabi....son durum aşağıda ...vadeli 5'....:)
gerek emalar ve gerekse de tg ler sat poz da....
[IMG]http://i40.tinypic.com/330bb5l.jpg[/IMG]
vadeli 5' lıkta yine kullandığımız bir şablon:
DTC pembe ve mavi renklerde yukarda,pembeler en son var demekki düşüş var ve satta...
TD21 yatay veriyor....
fiyat üzerindeki TDE lar ise 72.500 lerden beri düşüşte...
[IMG]http://i43.tinypic.com/16kb7l1.jpg[/IMG]
hatırlarsanız "inceldiği yerden kopsun " (=İYK) diye bir tg miz vardı,onu biraz geliştirdim...
vadeli 5' lıkta;yeşiller kv li ,kırmızılar ise ov li emalar...
sat konumundalar....bunu da arasıra koyacam grafiğe...:)
gözü okşuyo...:)))
[IMG]http://i41.tinypic.com/24m5pwm.jpg[/IMG]
ORB-S sistemi ,son 3 günlük vadeli 5' lıkta....
[IMG]http://i44.tinypic.com/a2876r.jpg[/IMG]
[B]SRB:[/B]
[B]69.975 :yü:[/B]
[B]69.625 :dü:[/B]
[B]Pivot: 70.650[/B]
[B]Fibonacci Denklemleri:[/B]
[B]Dirençler:73.625-72.275-71.375-70.775[/B]
[B]Destekler:68.925-68.325-67.425-66.075[/B]
Yukardaki Daytrader tablosunu örnek bir şekilde yorumlayayım ki,siz de benzer anlayın:
yukarı ok 69.975 te ; bu değerin üzerinde uzun poz lar önem kazanır...
aşağı ok 69.625 te ; bu değerin altında kısa poz lar önem kazanır...
pivot=70.650 de; eğer yukarı gidersek;ilk FD direnci de 70.775 te;demek bu bölge ilk direnç olabilir...
FD ne göre sonraki direnç 71.375 te...
FD ne göre ilk 2 destek: 68.925 ve 68.325 te...
pivot değer ve FD ni realizasyon için kullanabilirsiniz...:)
tablonun yorumu böyle....:cool:
5 dk lık 12 mayıs 9:45 barında 70325 ten pozitif bölgeye geçti.hemen ertesi gün açılış barında 73400 kapanışıyla pozitif bölgenin doyum noktasına ulaştı ve bi
miktar realize gelebilir sinyali versede yukarı hareket göstergenin 14 mayıs 12:00 barında 70700 kapanışıyla negatif bölgeye geçmesiyle sonlandı..
[IMG]http://i41.tinypic.com/ih1qc2.jpg[/IMG]
günlük ; 59625 - 75200 çıkışının tüm geri alışları oldukça hızlı ve sert şekilde gerçekleşti.benzer bir hızla gelen toparlanma cuma kapanışının gün ortalamalarının altında gerçekleşmesiyle şimdilik son buldu diyebiliriz..piyasanın yeniden 70800 üstünde kapanışlar yapması gerekir yukarı hareketin devamı için.bu tempoya ulaşamayacak piyasada günlük periyotta negatife kayan görüntü bi kaç hafta içinde haftalık grafiklerede sirayet edebilir..
[IMG]http://i41.tinypic.com/s1hydw.jpg[/IMG]
son olarak haftalık ; halen ortalamalarının üstünde olsada göstergeler zayıflık sinyalleri veriyor..son kapanış itibariyle 68700 önemli bir seviye bu seviyenin ihlali görüntüyü olumsuza çevirir..
[IMG]http://i39.tinypic.com/11ilo36.jpg[/IMG]
tüm periyotlara baktığımızda piyasanın gün ve hafta ortalamalarına yakın seviyelerde kapanışlar yaptığını görüyoruz..bu yüzden orta-uzun vadeli karar günlerindeyiz diyebilirim..
[quote=saraylı;240517]Yukardaki Daytrader tablosunu örnek bir şekilde yorumlayayım ki,siz de benzer anlayın:
yukarı ok 69.975 te ; bu değerin üzerinde uzun poz lar önem kazanır...
aşağı ok 69.625 te ; bu değerin altında kısa poz lar önem kazanır...
pivot=70.650 de; eğer yukarı gidersek;ilk FD direnci de 70.775 te;demek bu bölge ilk direnç olabilir...
FD ne göre sonraki direnç 71.375 te...
FD ne göre ilk 2 destek: 68.925 ve 68.325 te...
pivot değer ve FD ni realizasyon için kullanabilirsiniz...:)
tablonun yorumu böyle....:cool:[/quote]
bu tablodaki duruma göre....
en kuvvetli ihtimal....ve öldürücü olanı...daytraderler için...
rakkamlarınızdan 68 925 e acılıştan sonra yönelmesi ve hızla dönerek...70 775 e iki şiddetli ters dönüşle gelmesi...sistemcileride silkeliyerek 71 375 diye verdiginiz üst rakkamla günü kapaması...bu halde daytrader long girmişse geceye....68 925 e yönelişte pozizyon artırmalı stop olmamalı...short girmişse geceye...daytrader..68 925 de kapamalı...68 325 e inip inmeyecegini bekleyip...ve 3 cü 15 dakikalık barda long olmalı...68 925 den sonraki....
ben long girdim geceye...acılışla 70 775 hedefim...ikinci verdiginiz yer ise...71 375...YEDDİ CEDDİMLE SHORT OLMA YERİM....
topiginizin çok faideli olacagına kesin inanmaktayım...bilhassa dünki degişimi yaptıktan sonra...bu tabloları vererek...VE TABLOLARA göre olası her durumu gece incelemeli...VE BU HER DURUM İÇİN...YUKARIDA YAZDIGIM GİBİ ...UYGULANACAK STRATEJİYİDE GECE YAZMALI...BU OLURSA BUNU YAPACAGIM...ŞU OLURSA SUNU YAPACAGIM....
formlarda...verdigin degerli hizmetler içinde bu vesile ile seni kutluyorum....yetiştirdigin her genc...senin üretimdir...iyi ki varsın kardesim...
kuzudan sevgilerimle.....
[QUOTE=jani;240528]bu tablodaki duruma göre....
en kuvvetli ihtimal....ve öldürücü olanı...daytraderler için...
rakkamlarınızdan 68 925 e acılıştan sonra yönelmesi ve hızla dönerek...70 775 e iki şiddetli ters dönüşle gelmesi...sistemcileride silkeliyerek 71 375 diye verdiginiz üst rakkamla günü kapaması...bu halde [COLOR="Red"]daytrader long girmişse geceye.[/COLOR]...68 925 e yönelişte pozizyon artırmalı stop olmamalı...short girmişse geceye...daytrader..68 925 de kapamalı...68 325 e inip inmeyecegini bekleyip...ve 3 cü 15 dakikalık barda long olmalı...68 925 den sonraki....
ben long girdim geceye...acılışla 70 775 hedefim...ikinci verdiginiz yer ise...71 375...YEDDİ CEDDİMLE SHORT OLMA YERİM....
topiginizin çok faideli olacagına kesin inanmaktayım...bilhassa dünki degişimi yaptıktan sonra...bu tabloları vererek...VE TABLOLARA göre olası her durumu gece incelemeli...VE BU HER DURUM İÇİN...YUKARIDA YAZDIGIM GİBİ ...UYGULANACAK STRATEJİYİDE GECE YAZMALI...BU OLURSA BUNU YAPACAGIM...ŞU OLURSA SUNU YAPACAGIM....
formlarda...verdigin degerli hizmetler içinde bu vesile ile seni kutluyorum....yetiştirdigin her genc...senin üretimdir...iyi ki varsın kardesim...
kuzudan sevgilerimle.....[/QUOTE]
Hem daytrader olup hem geceye long nasıl giriliyor? Daytradenin ilk şartı gece flat olmak.
Gayet ilginç demekki sn.saraylının daytrade anlatımını anlamamış.:)
[QUOTE=mur@t;240529]Hem daytrader olup hem geceye long nasıl giriliyor? Daytradenin ilk şartı gece flat olmak.[/QUOTE]
Daytraderler geceye pozisyondada girebilir. İllaha gün içi kârsa kâr........ zararsa zarar......... gün sonu pozisyon kapatırım demek ve bunu tek doğru kabul etmek yanlış. Tamamen kişinin trade stratejisine göre değişen bir durum için yalnızca bir doğruyu savunmak yanlış olur... gün içi harıl harıl trade ettikten sonra....... gün sonu kapanışı ertesi gün açılışında netarafa potansiyel taşıyorsa..... geceye o yöne doğru pozisyonda kalmak sakıncalı değildir gayri.
kavgaya hayır...