-
[quote=abka;161469]düğün dernek bol..altın- bilezik götürüp duruyoz..şöyle altın düşse 500 dolara..ne güzel olur..petrol 150 den 50 ye düşmedi mi..[/quote]
cııııkkk .... düşmez..... petrol de fiyatı belirleyen reel talep öncelikle..daha sonra bir "değer" olarak diğer değerlerden (USD) etkilenir..Yani talep artarsa fiyatı artar, ABD çok dolar basarsa değeri yine biraz artar..
Amma altında kazın ayağı farklı..Onda
diğer değerlerden etkilenir..ama iki şekilde
a) a para birimlerine ve yani dünya ekonomisine güven azalırsa buna acaip talep doğar fiyatı artar
b) para-rezerv sistemi hikayesini bilirsin. piyasadaki dolar artarsa, altının da dolar cinsinden değeri artar..ortalıkda 5 elma ve 10 dolar varsa, 1 elma 2 dolar eder..ama birisi karşılıksız 10 dolar daha basarsa o elma artık 4 dolar eder..elma gerçektir, dolar spekülatif değer :)....
o yüzden mesela bir dönem borsalar düşerken ALTIN da düşüyorken, artık borsalar düşerken altının çıkma evresine gelinmiştir.. :)..Altın her hareketlendiğinde IMF nin, rezervleri satarız sattırırız restini birileri göreye başlarsa sen o zaman gör 1100 mü tutar 1300 mü tutar... bu arada her ikisinin de spekülatif ayağı da var ama o ayrı bir konu..ıyyyyy..sevmiyorum böyle ciddi yazışmaları yaw..
ne altını tavuk altınımı...dow çöksün gerisi hikaye..şort şahane
-
[quote=parderi;161472]Benim sünnetimdekilerden bahsediyorum.
En çoğunuda [COLOR=red]kayınpeder[/COLOR] taktı.:)))[/quote]
Yaşın baya büyüktü demek...sünnet olurken:..::..:
-
[QUOTE=abka;161429]vay anasına!!! sisteme bulaştık,yerimde sayıyom..
artık ilk günler gibi serbest sitil...
[COLOR="Red"]yarın yukarı gap olama ihtimali bana göre %85.9973[/COLOR]:)
gerçi sistemde al da..[/QUOTE]
benim önsezilerime göre de aşağı gap olasılığı % 99.99..:..:
-
ayı piyasasındayız.. yukarı gapler dolar, ama aşağı gapler dolmaz !!..
nasıl ki boğa piyasasında geceye long giren asla kaybetmedi, piyasa aşağı bile açsa toparladı.. şimdi de tam tersi..
-
iki gündür yatayda çalkalayarak yarıyol formasyonu oluşturdular.. pala, bizi dip oluşumu yaptık deyu kandırmaya çalışıyor..:..:
-
[QUOTE=jerfin;161477]iki gündür yatayda çalkalayarak yarıyol formasyonu oluşturdular.. pala, bizi dip oluşumu yaptık deyu kandırmaya çalışıyor..:..:[/QUOTE]
cerpfin gı okadder acıkhdımkü spanaklındanda yerim gayri :::
-
[QUOTE=fXci;161478]cerpfin gı okadder acıkhdımkü spanaklındanda yerim gayri :::[/QUOTE]
böreklerin hepsini benim minik serseri bitirdi gayri efiksim..:D
[IMG]http://www.ressim.net/out.php/i229733_03112009-025.jpg[/IMG]
-
[quote=parderi;161463]Sevgili Ordi, Bana aracı kurumun sağladığı derinlikli matrikste dediğin gibi pencerede DJ skalası kayboldu. FDJ gecikmeli geliyor. Fakat DJ grafiğini açarsan her refreşte anlık değerler görünüyor. Yarın nasıl olur bilemem.[/quote]
bende senin gibi ikide bir aç kapa artema gibi refresh yapıyordum aradım iş yatırımı bi plan var mı? bu durumla ilgili dedim hala bir planları yokmuş düşünüyorlarmış ne yapalım diye dedim ki o güne kadar ata değil deveye yüklerler bizden aldıklarını.uyk (sayın kuzu bu işi iyi bilir laf aramızda) ve gidip yerler hamutuyla:..: ben de refresh yaparım ardınızdan dedim ve mecburen aldım. Ancak, Enorton kardeş de derki Kanaatkar arkadaşın önerisini değerlendirin der ama ben yükledim sadece para birimleri var yoksa ben mi yanlış bişeyler yaptım kiüüü
-
[QUOTE=jerfin;161480]böreklerin hepsini benim minik serseri bitirdi gayri efiksim..:D
[IMG]http://www.ressim.net/out.php/i229733_03112009-025.jpg[/IMG][/QUOTE]
ah ülen zoytarı ::: üüü :D şu kulaklara bakh yuaw hey allahım
-
[QUOTE=fXci;161483]ah ülen zoytarı ::: üüü :D şu kulaklara bakh yuaw hey allahım[/QUOTE]
tam zoytarı.. şu serserinin uyuduğu yere bak.. benim bilg. masasının altındaki kasa bölmesinde uyuyor..:..: çatlak yuaww..::::::
[IMG]http://www.ressim.net/out.php/i229812_08102009-001.jpg[/IMG]
-
Haydi kartalım kır şu direnci artık, taş olsa çatlar be.........
-
[QUOTE=jerfin;161484]tam zoytarı.. şu serserinin uyuduğu yere bak.. benim bilg. masasının altındaki kasa bölmesinde uyuyor..:..: çatlak yuaww..::::::
[IMG]http://www.ressim.net/out.php/i229812_08102009-001.jpg[/IMG][/QUOTE]
jerfin gı emme datlıymış bu gerata ... çişini - kakasını felam nereya yapayor bu zıbıdı? valla alcam bidene bende emme tüvelet şeysinden korkayoyorum