-
iş başı yaptıgım için yazamadım butun gun şimdi biraz rahatladım.. iyi çarptılar bu hafta aldıklarımı geri verdim resmenn geceyede 20kontrat kısa kaldım kalanıda yarın yukarıdan açarsak basıcam mantıkla kısa kalmayı açıklayamıyorum dow normalde destegini deneyip yukarı donmesi gerek ve 8200 uzeri kapatması gerek ama isyatırım beni baya bir korkuttu
ya işyatırımla birlikte batıcaz yada zengin olucaz bekleyip gorelim..ayrıca butun sistemler normal olarak satta olmasa bile gunluk sistemim satta oldugu için geceye ya flat girmeliydim yada kısa.
-
[QUOTE=jelibon;72675]Borsacı Özgür nerde yanıldı?
[COLOR="Blue"][B]imf haberi[/B][/COLOR]nden yanıldı.....
sevgiler.[/QUOTE]
40 yılın başı güniçinde CNBC-Eyi seyredeyim dedim. Zaman zaman yurtdışı endekslerin artıya geçmesiyle bize alım geldikçe ha bire IMF olumlum etkiledi diyip durdular. bu ekonomi kanalları haberi verip geçse yorum yapamsa daha sağlıklı oalcak sanırım. IMF haberi dediği de heyetin yarın Şimşek ile görüşecek olması.
-
vadelide son zamanlarda hatta daha da geçmiş aylarda bu kadar hacim hatırlıyor musunuz?
ne iş çözemedim.373.000 kontrat hacim olmuş.felaket yüksek geldi bana.
dipte olsak yukarı dönüş habercisi diyeceğim tepede olsak aşağı dönüş habercisi diyeceğim tam ortada bi yerdeyiz.
var mı bir fikri olan?
-
beyler ıyı aksamlar takas alabilirmiyiz isteyım bugün mümkünse günlük + tamamlanmıs toplam tüm tesekkurler
-
DJi de 8000 civari bir dip olusmu SART..
Sonra Tepki cikisi baslar.
[IMG]http://img.photobucket.com/albums/v85/bbroker/VOB/dji15Ocak.jpg[/IMG]
-
[quote=SEYYAH;72425]diğerlerini bilmem ama BOLLINGER bugüne kadar gördüğüm en rezil indikatör.
alt bantta al üst bantta sat hikaye kesinlikle.yok orta bant destek-direnç v.s.peki fiyatlar bantları aşağı veya yukarı açmaya başlarsa???
bunu nerden bileceğiz ilk banda değdiğinde?.[/quote]
her zaman ust bandda satacaksınız,alt bandda alacaksınız,
Eger alt band asagı dogru acılmıs ıse almayacaksınız.
Eger ust band uste dogru acılmıs ıse satmıyacaksınız.
Sız satarken acılmamıs ıse satdınız, donup gerı alacaksınız.
Bırde eger bandlar her ıkısı de asagı ve yukarı yone bacaklarını actı ıse, kuvvetlı trend,
Eger fıyat ust bandda ıse, ve ust band acıldı ıse ama alt band asagı dogru acılmadı ve cukur yaptı ıse, trend bıttı demektır.Yıne ustten satacaksınız.
Her ıkı bandda paralel olarak yukarı veya asagı dogru gıdıyorsa, trend yıne bıttı ama fıyat uyumsuz olarak cıkıyor ve dusuyor demektır.
Bolınger cok faydalıdır....
-
[quote=serkanyurttas;72351]Evet sn vob tüccarıda takasları göndermiş sağolsun adamlar 53000 satmıs 75000 almıs gelelim ve piysayı satısa getirelim mümkünmü imkanı yok efg 20000 long ççıkmadıkça ben endeksin düşeceğine zor inanıyorum ve bu kadar long py varken zor short kalıyorum yada biri bana py longken nasıl para kazanır ilk 3 beyin fırtınası yapsın[/quote]
[quote=serkanyurttas;72343]Slm beyler asagı hareket hedefleri devam etsede pıyasa yapıcıların long olması benı gerçekten tedırgın edıyor adamlar bugün en az 5000 long açmış efg zaten facia 54000 long yada 58000 son durum ne bilmiyorum yarın 31500 lü seviyeler kılıt noktası olacak 11000 puanlık yukselısın son düzeltme seviyelerinden dönülmezse eğer yani 31600 den vob için 32000 de olabilir vde farklılıkları ve arbıtraj kaynaklı 27000 hedefi kesinlesecek[/quote]
bunları aksam yazmıstım dün 22 26 da32000 den dönmüş olduk en azından tepk,i verdik ekranbasında olabilmek vamıs O COSKUYU ALIRDIM GİBİ GELİYOR BUGÜN 1000 PUAN ZARAR YAZMIS OLDUM 37125 MALİYETLİ SHORTLARIM SON HERKETİMLE 35750 LERE GELMİŞ OLDU KISAYA DEVAM YARIN CITI BİLANÇOSU VAR DOW DA TEPKİ ZAMANI YAKLASTI 1065 PUANDIR DÜŞÜYOR PY ZATEN LONGKEN BUNU İYİ KULLANIR DOW BU AKŞAM YAMUK YAPMAZSA YADA YAPSADA YARIN LOG DENNEBİLİR PPK FALAN KALDIRABİLİRLER PİYASAYI AMA CITININ TEMKİNLİLİĞİ OLACAKTIR YARIN NEDE OLSA 7500 SHORTTA
-
[quote=teo;72689]her zaman ust bandda satacaksınız,alt bandda alacaksınız,
Eger alt band asagı dogru acılmıs ıse almayacaksınız.
Eger ust band uste dogru acılmıs ıse satmıyacaksınız.
Sız satarken acılmamıs ıse satdınız, donup gerı alacaksınız.
Bırde eger bandlar her ıkısı de asagı ve yukarı yone bacaklarını actı ıse, kuvvetlı trend,
Eger fıyat ust bandda ıse, ve ust band acıldı ıse ama alt band asagı dogru acılmadı ve cukur yaptı ıse, trend bıttı demektır.Yıne ustten satacaksınız.
Her ıkı bandda paralel olarak yukarı veya asagı dogru gıdıyorsa, trend yıne bıttı ama fıyat uyumsuz olarak cıkıyor ve dusuyor demektır.
Bolınger cok faydalıdır....[/quote]
Tümünü özetlemişsiniz. Teşekkürler.
-
[IMG][URL=http://imageshack.us][IMG]http://img388.imageshack.us/img388/3558/8000kr8.png[/IMG][/URL][/IMG]
Merhabalar özel sebeplerden bir süre yazamadım.2009 uğurlu geldi.Güzel trendler var.Dow dağıldı ama bize güven olmuyor.İmf dalgasına kısalara rahat yok.Tüm emeği geçen arkadaşlara teşekkür ederim.
-
15.01.2009 19:02:18 *merkez bankası faiz oranlarını 200 baz puan indirdi
-
Ben de MB dan indirim bekliyordum ama bu kadar değil...
Ekonomi bilgim çok iyi değil ancak mantıklı düşünürsek, ülkemiz için 2009 da resesyon düşünülüyorsa yani ekonomi negatif büyüme gösterecek ise enflasyon rakamı önümüzdeki yıl için büyük olasılıkla yüksek çıkmayacaktır. Bu durumda MB'nın faizlerde indirime gitmesi kaçınılmaz gözüküyor.
Ancak yazdığım gibi bu kadar indirim doğru olur mu o konuda yorum yapamam
-
Böyle yüksek bir faiz indiriminin endexe etkisi pozitif oluyor.geçen sefer dow %5 düşmüş fdow-0.60 idi.375 puan aşağı gap yapmıştı.Yani bugün dow düşse bile bize negatif etkisi az olur gibi
-
[QUOTE=QUEEN;72695]Böyle yüksek bir faiz indiriminin endexe etkisi pozitif oluyor.geçen sefer dow %5 düşmüş fdow-0.60 idi.375 puan aşağı gap yapmıştı.Yani bugün dow düşse bile bize negatif etkisi az olur gibi[/QUOTE]
Bonoya giren sıcak para vanası kapanmıştır %13 faiz vereceksin %10 enflasyonun var. Para bir yıl sonra reel oalrak TL bazında %3 getiri sağlayacak. Bunun üstüne bir de kur ve TRnin ülke riskini koyarsanız yabancıya bir şey kalmaz.
"15.01.2009 19:04:07 *SON DÖNEMDE AÇIKLANAN VERİLER İKTİSADİ FAALİYETTEKİ YAVAŞLAMANIN GİDEREK DERİNLEŞTİĞİNE İŞARET ETMEKTEDİR-TCMB" resmen durumuz kötüleşiyor demişler. Umarım panik indirimi değildir.
İngilterenin sürpriz şekilde beklentiden fazla yaptığı indirimin etkilerini de hatırlayınız.
-
[QUOTE=VOBiX;72696]Bonoya giren sıcak para vanası kapanmıştır %13 faiz vereceksin %10 enflasyonun var. Para bir yıl sonra reel oalrak TL bazında %3 getiri sağlayacak. Bunun üstüne bir de kur ve TRnin ülke riskini koyarsanız yabancıya bir şey kalmaz.
"15.01.2009 19:04:07 *SON DÖNEMDE AÇIKLANAN VERİLER İKTİSADİ FAALİYETTEKİ YAVAŞLAMANIN GİDEREK DERİNLEŞTİĞİNE İŞARET ETMEKTEDİR-TCMB" resmen durumuz kötüleşiyor demişler. Umarım panik indirimi değildir.
İngilterenin sürpriz şekilde beklentiden fazla yaptığı indirimin etkilerini de hatırlayınız.[/QUOTE]
Yorumum sadece çok kısa vade hatta yarın açılış içindir Sn Vobix Yoksa ekonomi tepetaklak tüm dünyada aşağı gitmektedir.Şüphesiz.Ancak vob için sistemleri takip etmek en doğrusu
-
[b][COLOR="Blue"]24.8xx den kisa vadeli AL veren mavi okumuz[/COLOR] ile birlikte XU100 Grafigi..[/B]
(Aksam RAKILARA meze olur) :D:D
[IMG]http://img.photobucket.com/albums/v85/bbroker/ALTIN%20VURUS/XU10015ocak.jpg[/IMG]
-
Dow bugün 7800 lerden kapamalı yarın cıtı bilançosuyla 7400 çif dip yapıp 8400 lere tepki vermeli 8000 kararb yeri zaten düzeltme burdan gelirse 8400 e bi atak ppk falan yandım ali oluruz
-
[quote=serkanyurttas;72699]dow bugün 7800 lerden kapamalı yarın cıtı bilançosuyla 7400 çif dip yapıp 8400 lere tepki vermeli 8000 kararb yeri zaten düzeltme burdan gelirse 8400 e bi atak ppk falan yandım ali oluruz[/quote]
bu arada dow 7400 ü ne zaman kırar 8400 den tekrar dönünce
ŞİMDİ DÖNERSE EFG İÇİN BAYRAM OLUR DOLAR ARTIK GÜNLÜKLEDE SATAMI GEÇER ENDEKS GÜNLÜKLERDE ALA MI GEÇER NE 200 BAZ PUAN MI .dng İNDİRİN İNDİİN BİZ SABİT ÇEKTİK ZATEN 17 AY SONRA YÜKSELTMEYE BASLARSINIZ BENİM BORÇ BİTECEK KRİZ BİTECEK 2010 AĞUSTOS :..:
-
[QUOTE=VOBiX;72696]Bonoya giren sıcak para vanası kapanmıştır %13 faiz vereceksin %10 enflasyonun var[B]. Para bir yıl sonra reel oalrak TL bazında %3 getiri sağlayacak. Bunun üstüne bir de kur ve TRnin ülke riskini koyarsanız yabancıya bir şey kalmaz. [/B]
İngilterenin sürpriz şekilde beklentiden fazla yaptığı indirimin etkilerini de hatırlayınız.[/QUOTE]
Bu durumda yarin piyasalarda US$ da yukari yonlu hareket [B]o-la-bi-lir.[/B]
-
[QUOTE=bikmisbroker;72698][b][COLOR="Blue"]24.8xx den kisa vadeli AL veren mavi okumuz[/COLOR] ile birlikte XU100 Grafigi..[/B]
(Aksam RAKILARA meze olur) :D:D
[IMG]http://img.photobucket.com/albums/v85/bbroker/ALTIN%20VURUS/XU10015ocak.jpg[/IMG][/QUOTE]
Sn Bikmiş mavi oklar hatalı sinyaller üretmemişmi??:)
-
[QUOTE=QUEEN;72703]Sn Bikmiş mavi oklar hatalı sinyaller üretmemişmi??:)[/QUOTE]
Matriksde formullerimi adapte etmeye calisiyorum.
Bu vadede hatali uretmis dogru.
Ama daha uzun vadede (ornegin haftalik) hatali degil.
(Fakat henuz haftalikda da AL sinyali gelmedi-Formulu uzun vade icin yazip grafigi kisa vadede acinca bu celiski doguyor-Yine de kisa vadeli hareketlerde FiKiR vermis ama..)
-
Ammada denk geldi ppk faiz indirdi 27150 kapandık dow yüzde 5 -- aksamada dowda cıtı bilançosu neyse biz o günü 28850 leden kapadık mı açılıs zaten 28000 düşük 27500 aksam cıtı gitti bilançolar geide kaldı olsun mu dow 8000 üzeinde KAPAYINCA BİZİM AÇILIŞ 30000 kapanış 32000 e yakın hatırlayamadım
-
Bunlar niyeti bozdu 30 dkda 8200 e atarlarsa hiç sasırmayacağım
-
[QUOTE=bikmisbroker;72705]Matriksde formullerimi adapte etmeye calisiyorum.
Bu vadede hatali uretmis dogru.
Ama daha uzun vadede (ornegin haftalik) hatali degil.
(Fakat henuz haftalikda da AL sinyali gelmedi-Formulu uzun vade icin yazip grafigi kisa vadede acinca bu celiski doguyor)[/QUOTE]
Aman dikkat edin kontrolsüz sistemler zarar ettirmesin
-
Sn.TEO dow future işlem yapabileceğim yerli bir kurum önerebilir misiniz? Uygun komisyonlu bulamadım hepsi yabancı kurum, özelden yazabilirseniz sevinirim teşekküler.
-
Günlük takas yolayabilecek[SIZE=4] [sıze=5][COLOR=red]azılı shortçu[/COLOR][/sıze][/SIZE] bi kardeşim yokmu slmlr
-
Jelibon, altın XAU için verdiğin tavsiyeyi unutmadım heran altın alabilirim :) Fakat şu 800 kırılma meselesi düşündürüyor, zor ihtimal fakat kırarsa ve 790 görürse almayı düşünüyorum tavsiyesi olan varmı? :)
-
Sn jelibin takas alabilimiyiz teşekkürler
-
Herkes short ppk sokunu üzerinden atamamıs ppk diye kaldırıcaklar cıtı diye basacaklar takmayın o kadar :..: Neden takas yollamıyorsunuz arkadaslar
bu nasıl paylasım :..:
Bu nasıl görüş alıs verişi :..:
Bu ne sermekeş bi hayat :..:
-
[quote=serkanyurttas;72709]Ammada denk geldi ppk faiz indirdi 27150 kapandık dow yüzde 5 -- aksamada dowda cıtı bilançosu neyse biz o günü 28850 leden kapadık mı açılıs zaten 28000 düşük 27500 aksam cıtı gitti bilançolar geide kaldı olsun mu dow 8000 üzeinde KAPAYINCA BİZİM AÇILIŞ 30000 kapanış 32000 e yakın hatırlayamadım[/quote]
geçen sefer 18.12.2008 de indirim olmuş
spot 18.12.2008 de 26395 den kapatıp 19.12.2008 günü 26436 dan açılıp 26205 den kapatmış...
-
[quote=bonnie;72718]geçen sefer 18.12.2008 de indirim olmuş
spot 18.12.2008 de 26395 den kapatıp 19.12.2008 günü 26436 dan açılıp 26205 den kapatmış...[/quote]
ben işyerindeyim burda fx olmayınca bakamadım demekki açılışa gap olsada beklentii bitti de yapabilirler asıl önemli intel bilançosu kapanıstan sonra günlük takas yollayabilirmisiniz teşekkürler bu arada spot derken yüz mü 30 mu :..:
-
Vaybe bi takas yollayan olmdı işte bu dur bu platformda bana yer yok artık yorum yazmayıda bırakıyorum üüü
-
[quote=serkanyurttas;72720]Vaybe bi takas yollayan olmdı işte bu dur bu platformda bana yer yok artık yorum yazmayıda bırakıyorum üüü[/quote]
bende takas yok
olsa dükkan senin
-
Takas nedir bu arada :D Tüh Altını kaçırdık ons 813 oldu 800 den almalıydım, DJI hızlı yükseldi tabi Eur-Jpy yükselişe geçti inmek bilmiyor yahu :D
-
yukarıdakiler 100 :D
VOB verilerini de buldum
18.12.2008 de 34475 kapatmış ertesi gün açılış 33950 olmuş
ancak DJI 18.12.2008 de 8823.94 açılıp 8604.99 kapatmış
-
Her sabah seans başlayınca takas penceresini de açık tutun. Burada[U] işlem hacmi en yuksek[/U] olan kurumun hareketlerını takıp edın, hıc bır sey bılemıyenler ıcın , ıslem hacmı en yuksek olan kurumun yonunde poz alması onerılır.
BU genelde IS yatırım oluyor, Her gun Is yatırım temız 150 mılyar goturuyor.Bugun ne yaptı ne ettı bır turlu kara gecemedı hatta bır ara 300 mılyar zarardaydı.Tum gun longtu..Baktı kar edemıyor 32800 den bastı tum gucuyle asagı dogru..
para gucu ıle 16000 kontrat short yaptı gun sonunda yıne kara gecırttı kendını..
Muhtemelen bu zorakı 16000 kontratı caktırmadan yarın gerı alacak....
Para gucu ıle kara gecıyorlar....
-
sistem 7 ocakdan beri sat da..ama saatliklerde poz. uyumsuzluk var..saatlik uyumsuzluklar genelde ayda bir kere oluşur..ama tutar..dow da %2 eksiden neredeyse artıya gececek..açıkcası yarın yukarı gap olmasını istiyorum..600 puanlık ilk saniyelerdeki gap sistemime al verdirir...çünkü şubat ortalarına kadar yükseliş bekliyorum..garantiyi en azından 3.20 den satmak lazım...
-
[QUOTE=serkanyurttas;72714]Günlük takas yolayabilecek[SIZE=4] [sıze=5][COLOR=red]azılı shortçu[/COLOR][/sıze][/SIZE] bi kardeşim yokmu slmlr[/QUOTE]
yaHU azılı shortcu dıye istersen vermezler tabi
:D
buyur
[IMG]http://sunucu5.kucukresim.com/uploads/dada49adc.png[/IMG]
-
pasta,apsdeg. hepsi hikaye..pastanın alıcılar lehine ilk 5 in 10.000 fazla olduğu,ama o noktanın malesef tepe olduğu çok örnek var...
-
eger yurdışı olumluluk ile bizim düşük faizl birleşirse(bankaların karı oldukca iyi olacak) tepki okkalı olur..
-
dow artı oldu..ya dow %2 artı yaparsa ve fdow da %1 artı açarsa ne olur...tabiki 200 puan gibi okkalı faiz düşüşüde var...ben derim 900 puan artı açarız...