Biri şu dow u tutsun ya.. çok ayıp ediyor ama üwwww
Printable View
Biri şu dow u tutsun ya.. çok ayıp ediyor ama üwwww
[B][COLOR=red]09.14deki FDOWu[/COLOR][/B] görmeden VOBa dair yorum&plan yapmak yanıltabülüğ... en azından ek senaryonuz olsun sistem dışı takılıyorsanız...
[quote=fikrisent;161900][B][COLOR=red]09.14deki FDOWu[/COLOR][/B] görmeden VOBa dair yorum&plan yapmak yanıltabülüğ... en azından ek senaryonuz olsun sistem dışı takılıyorsanız...[/quote]
hemen hemen bütün kısa vadeli sistemler uzunda kapamıştır günü
Dov süpriz yaptı, e zaten tepeden kapatsaydı 11500 e giderdi,
Bu durumda tekrar asilere bakacağız(DXY), burada 60 lık indiler işi bozuyor,
çok boşaldılar, tepki anlamında çıkış söz konusu olabilir, bu olasılık en kötü
seneryo, bir kaç gündür bunu takip ediyorum, çünkü spotta bankalar hemen satışa geçiyor,..................
Dov sonrası henüz erken olmakla birlikte, DXY şimdilik geberik, FDJI ile Paritede diri gözüküyor, NIKX in de katkıları ile sabaha seviyeleri belirleyici olacak,
ama dalga dubara yarınada fazla olacak, ......................................................
Selamlar millet:), cümleten nasılsınız?:) iyi gördüm maşallah, yatırıma devam edin anasını satayım:..::..:
Ekim vadeler kazançsız kapandı tarafımdan.kom, Aralık vade flatim, baktım bugün fed faiz kararı falan derken ipin ucunu kaçırmışım dedim ne zamandır bakmadığım grafiğe bi bakayım hele, baktım ve işte önümüzdeki bikaç gün için olası bir günlük grafik senaryoladım kendime, sanırım bu gidişat böyle bişeye benzeyecek, grefikteki son çubuklar kırmızı işte anlayın olacaklar budur derim ben:) olmazsada çokda ş...imde:..::..: fakat hepineze en derin saygılarımı sunarım....
[IMG]http://img215.imageshack.us/img215/5104/sznn.jpg[/IMG]
Dolar Endex si üzerine analizler
Yıllık Grafik..........................
ZİRVE........... 31.12.2001 de......116.82 ile
DİP...............05.11.2009 da........76.33 ile
STC.. kesti.... 31.12.2008 de........81.21 ile
POSC kesti.... 31.12.2008 de........81.21 ile
YORUM: Yıllık Grafikte 8 Yıldır düşüşte, endex dibte, seyir yavaş, yükselme potansiyeli var,
Çeyrek Yıllık Grafik..........................
ZİRVE........... 30.06.2001 de......119.43 ile
DİP...............30.06.2008 de........72.53 ile
STC 48.96..... 05.11.2009 da........
POSC 02.28... 05.11.2009 da........
YORUM: Çeyrek Yıllık Grafikte 30.09.2008 de 77.80 seviyelerinden alçalan trend çizgisini kırmış olan endex sin, çok zor olmakla birlikte geri dönüş çabası 2009 için 71.50 minumumla sonlanacaktır, indikatörler de yorgunluk gözlenmekle birlikte yukarı hız kazanma potansiyeli mevcuttur,
Günlük Grafik.......................................
ZİRVE........... 03.03.2009 da......88.94 ile
DİP...............18.07.2008 de.......75.05 ile
STC.. 68.88....05.11.2009 da
POSC 0.29......05.11.2009 da
YORUM: Günlük Grafikte 26.08.2008 de 74.90 seviyelerinden alçalan trend çizgisini kırmış olan endex sin, geri dönüş çabaları 2009 için 74.65 ve çok çok zor olmakla birlikte 70.30 minumumla sonlanacaktır, indikatörlerden STC aşırı alım bölgesinden 04.11.2009 (dün) dönmüş, POSC ise 0.29 ile 0 denge çizgisi üzerinde kaldığı sürece alım sinyali üretmektedir,
SONUÇ : 8 yıldır düşüşte olan bu endeks, 23.10.2009 dan beri yukarı hareketlenerek ekonomi basınının ilgisini çeker hale gelmiş, yukarı fiyat hareketleri ise gelişmekte olan pazar marketlerinde, zaten bir süredir şişmiş olan fiyatları durdurmuş ve sonrasında değer kayıplarına yol açmıştır.Kürede ABD'nin sıfıra yakın, ekonomik kriz kaynaklı faiz politikası nedeniyle değeri aşırı düşen USD, bir Carry-Trade aracı haline dönüşerek Yen'nin yerini almış ve gelişmekte olan pazarlara yelken açmıştır.Bu durum girdiği ülkelerde DİPS faizlerinde düşürücü etki yaparak Merkez bankalarının bir dizi faiz indirimlerine yol açmış, bu sayede mali kesim karlarının artması neticesinde borsaları tetikleyerek, mevcut ülkeden diğer ülkeye kaynak transferini hızlandırmıştır.Ucuz USD diğer taraftan paritede etkili olarak Euro cinsinden ABD hisse senetleri piyasasına yatırım yapan Avrupa ülkelerininde uzun suredir zarar etmesi sonucunu doğurmuştur.Parite, gelinen 1.50 seviyelerinden dönerek yeni denge arayışlarına girmiştir.Bu denge noktasının, yakın vadede Tüketici Talebinde ve İstihtamda bir artış olmaması nedeniyle 1.50 altında gerçekleşmesi, büyük olasılıktır.Avrupaya eş zamanlı olarak ABD' de benzer problemler fazlasıyla devam ettiğinden, mevcut faiz oranlarının artabileceği endişesi spekülasyona neden olmakta, gelişmekte olan marketlerdeki sıcak parayı rahatsız etmektedir.Öte yandan bu sıcak para, bu ülkelerde faizde gelinen noktalar nedeniyle zaten soğumaya başlamıştır.Diğer taraftan bu ülkeler kaynak transferinin artık taşınamaz boyutlara gelmesi nedeniyle sıcak paraya karşı önlem almaya başlamışlardır.İşte bütün bunlar ve daha bir çokları kürede dolar değerlemesini spekülasyona açık hale getirmiştir.
Bu nedenlerle USD nin yapacağı hareketler ve özellikle dolar endeksi yakından takip edilerek yatırım kararlarının alınması yatırımcılar açısından yerinde bir karar olacaktır,
saygılarımla
[B]Günaydın,
[U]5 Kasım Perşembe [COLOR="blue"]"Yurtdışı"[/COLOR] Gündeminden Bazı Başlıklar
Para Birimi - Makro Ekonomik Gelişme - TSİ - Piyasa Beklentisi - Önceki - Önemlilik Derecesi[/U][/B]
[U]GBP Sanayi Üretimi (a/a) (Eyl) 11:30 %1,3 -0,025 Yüksek
GBP İmalat Sanayi Üretimi (a/a) (Eyl) 11:30 %1,0 -0,019 Yüksek
EUR Perakende Satışlar (a/a) (Eyl) 12:00 %0,1 -0,002 Yüksek [/U]
[B]GBP Merkez Bankası Faiz Kararı 14:00 %0,5 %0.5 Yüksek
GBP Merkez Bankası Varlık Alım Hedefi 14:00 £225Mlyr £175Mlyr Yüksek
EUR Merkez Bankası Faiz Kararı 14:45 %1,0 %1,0 Yüksek
USD Birim İşgücü Maliyeti (Q3) 15:30 -%3,8 -%5,9 Düşük
USD Tarım Dışı Verimlilik (Q3) 15:30 %6,0 %6,6 Düşük
USD İşsizlik Sigortası Başvuruları (31 Eki) 15:30 520K 530K Orta
USD Devam Eden İşsizlik Sigortası Başvuruları (24 Eki) 15:30 5805K 5797K Orta
USD ICSC Zincir Mağaza Satışları (y/y) (Eki) 18:00 %0,1 Yüksek [/B]
[B][U]Bazı Bilançolar[/U][/B]
Thomson Reuters Corporation (TRI) ---$ (Açılış öncesi)
Starbucks (SBUX) 0.21$ (Kapanış sonrası)
[B][U][COLOR="Blue"]"Türkiye"[/COLOR] Gündeminden Bazı Başlıklar[/U][/B]
TCMB 3. çeyrek Banka kredileri eğilim anketi (16:00)
[B]Bol Kazançlar..[/B]
vay canına...dj in kapanışını görmeden uyuyakalmışım...fdj bizim kapanışa göre 110 puan civarı eksi...-600-650 ordan gelir.... dün sona doğru longlayanların panik kavırları ve şortlarını kaptıran ayuların panik şortları ile -150 daha koy etti -750/-800....Pala, GAP la longcuları yemek ve yeni şort açtırmama korkusu salmak için daha da aşağıda açabilir ettimi sana -1000 :).... Kapanış çok daha ürkünç olacaktır...Şaka bir yana...belliydi patronlar, dün son 30 saniyede yaptıkları boyamadan belliydi....
ATHLON kardeşim nerdesin, Aslanlı yoldan geçerek gel, VOB mecilisi kulis bölümünde Teprikleri kabul edeceğiz sat 09:00 ile 09:30 arası...Yaşasın AYU lar ve AYU kalmayı başaranlar
Herkese bol kazançlar, early recovery ler....
[url]http://www.voborsa.com/forum/trader38580-ile-sistematik-vob-takibi-t5228p16.html[/url]
[quote=Astatin;161862]bumu saruman..yapacağının hepsii bumu:..::..::..: verecekler kapanışa doğru hemde pis...trend ağır, trend puslu, trend karanlık..........dng[/quote]
Nerdesin SARUMAN:D
[quote=sazan;161741]Son tuzak.
Beyaz trend kırıldı gibi yap. DJI ile ok ile gösterilen seviyeye kadar taşı. Sonra salla gitsin. Dabi Dabi.
[URL="http://img267.imageshack.us/i/vobsystem.png/"][IMG]http://img267.imageshack.us/img267/2474/vobsystem.png[/IMG][/URL][/quote]
Dear Mr. SAZAN and SAZAN the Gorgeous,
Bu grafa daha önce bravo dedim ama sonra üzerinde düşündüm ve kararımı verdim. Evet arkadaşlar bence PALA, SAZAN'ın ta kendisidir. Arada bir ben PALA değilim süsü vermek için veya onun PALA olabileceği kimsenin aklına gelmesin diye, çıkıp bu şekilde ne yapacağını söylüyor. Öyle ya PALA her zaman düdükler ve ne yapacağını kimse bilmez. DOlayısıyla SAZAN da PALA olamaz süsü verilmiş olur olaya:::::::::::: Yani en azından PALA bıyığı olmalı bay SAZAN ın diye tahmin ediyorum.:..:
[quote=Astatin;161959]Dear Mr. SAZAN and SAZAN the Gorgeous,
Bu grafa daha önce bravo dedim ama sonra üzerinde düşündüm ve kararımı verdim. Evet arkadaşlar bence PALA, SAZAN'ın ta kendisidir. Arada bir ben PALA değilim süsü vermek için veya onun PALA olabileceği kimsenin aklına gelmesin diye, çıkıp bu şekilde ne yapacağını söylüyor. Öyle ya PALA her zaman düdükler ve ne yapacağını kimse bilmez. DOlayısıyla SAZAN da PALA olamaz süsü verilmiş olur olaya:::::::::::: Yani en azından PALA bıyığı olmalı bay SAZAN ın diye tahmin ediyorum.:..:[/quote]
Limp Bizkitt'çi seni ....brv
Not: imzan için yazılmıştır..