-
Walla banada öyle geliyorki bir süreliğene daha obama mobama kurtaramaz bu piyasaları, hatta benim vob için beklediğim 26000-27000 yeresi bile darmadağın olabilir gibi gelmeye başladı bana, bu sebepten mütevellit, takas makas hikaye kalan bir düşüş geliyor demeye başladım.
Faiz indirimi tam beklediğim gibi olmuştur, geçen 125 baz indirimde yazmıştıjm, MB 200 er basmalı demiştim, dünya sıfır faize giderken bizim reel faiz vermemizin bir anlamı yok, kazanamıyorum diye parasını alacak yabancıya kapı ardına kadar açılmalı, buyursun gitsin, nereye gidecek, masraf edip bizden çıkıp hangi yükselen piyasaya gidecekki? ABD ye gerimi dönecek, haha çok gülerim, ama bizde bir iki ay içinde likit kalmaya çalışanı olacaktır diye düşünüyorum, buda hissede poz almayacağının garantisidir, satış yaparda dipleyen borsada poz alırsa bilmem, birde tabii iyi getirli kağıtlarından vazgeçmez bu ortamda, dediğim gibi nerye gidecek? gidersede selametle demek lazım, MB bunu gördü sevindim, ama hükümet IMF ile borç ilişkisine girerken bazı şeyleri göremiyor, ilerde esas bunu acısını vatandaş olarak çekeriz, şimdilik piyasa olarak sorun yaratmamaya özen gösteriliyo , bunun acısını çıkarırlar hiç merak etmeyelim, herşeyin bir sırası var, keşke IMF ile borç ilişkisine girilmeseydi, gazzede çocuklar ölürken, sistemin sahiplerini fonlamaya devam etmek hiç etik değil, nerde kaldı müslümanlık, saygılar.
-
[QUOTE=VOBiX;72771]Hadi size bir soru. TL cinsi bono/tahvillerin reel getirisi bugünkü indirimle %3e düştü. Yeni yabancı %3 için hem ülke hem de kur riskini almak istemez. Eski yabancı da kur yüksek olduğu için çıkamıyorsa yabancının itfadan dönen sıcak parası nereye gider?[/QUOTE]
Borsayı bir ay kadar zarfında dipletirler ve mal alırlar, bu arada faizler krizin etkisiyle yükseldi ayağına gidilir ve yükselir, 1 bilemedin 1,5 ay sonra bir bakmışın eski tas eski hamam oluverir, yani geçen haftaya benzeriz, burası sığ piyasa, bu piyasayı parmağında oynatır bunlar, saygılar.
-
Sığ olmayan ABD veya Japonya yada Avrupa bölgesi piyasalarını parmağında oynatanlara biz neyizki? devam edelim borçla kaydi para basma etkisi yaratma çalışmalarına hız kazandırmaya, fonlamaya, ondan sonrada ne olacak diye piyasa takibederiz, olacak iş değil, saygılar.
-
[quote=jelibon;72491]Sayın Sağanak,
keşke daha sık yazsanız.
evet b düşüş her an bitimiş olabilir veya bitmak üzere ama şu ana kadar buna teyid görüyormusunuz?
sevgiler.[/quote]
Syn jelibon , öncelikle teşekkür ediyorum ,
Sens içerisinde topige girmiyorum , o zaman seansa konstre bozuluyor , birinci neden bu , ikincisi buraya dogrudur yanlıştır , önemli gördügünüz teknik bir konuyu getiriyorsunuz paylaşım olarak , birileri işini gücüp bırakıp ,hemen saldırıyor bir bahane ile , nedenini bir türlü çözemedim bunun , Sorunuza gelince , kişisel olarak EW ye göre durum şöyle , daha önce 141 inci sayfada önümüzdeki sürece ait , dogrusuyla egrisiyle , amatörce kendi sayımımı yazmıştım , ilave olarak orada belirttigim 32000 seviyeleri 31900 olarak gerçekleşmiş , ve 5.5.2 b düşüşü bitmiştir bana göre , şimdi 5.5.2 c yükselişinin olması gerekiyor teknik olarak ,
5.5.2.c nin hedefi neresi olabilir ,34050 ile 35675 arası , normalinde dalga yapısına göre 5.5.1 in b düşüşü olan 35675 lere gitmemiz gerekiyor teknik olarak , ancak olumsuz gelişmelerde göz önüne alarak hedefinede gitmeden sonlanabilir ,
5.5.2 nin sonlanmasından itibaren , dogru pozda olabileceklere büyük karlar bırakacak olan 5.5.3 düşüşü başlayacaktır , bütün topik üyelerine ve misafir konuklara bol şanslar diliyorum.
görüşlerim amatörcedir yatırım tavsiyesi deyildir.
-
[QUOTE=nunu;72762]anlasilan hic ayu kalmamis, e ben de gidiyim o zaman, bogalar hayal kursunlar rahat rahat:p[/QUOTE]
Seni hiç yalmız bırakırmıyım kanki:..:
-
[QUOTE=BORSACIOZGUR;72517][B][U]Tekniğini koyduk, bollingerini gösterdik.
8150 nin üstünde kapatır dedik..
Obama gelecek, beklentiyi satın alacaklar dedik..
IMF dedik.[/U].[/B]
[U][B]Dedik ki o dediğiniz iş olmaz..[/B][/U]
Gözlerini short bürümüştü. İnatla saldırdılar. Şimdi o shortları de elinde patladı...
[B]Burada mısınız ? 3 yanlış bir doğruyu götürür mü hocam ?[/B][/QUOTE]
teknik mi.......ben bir şey göremedim ama neyse...
[B]bugün sana en güzel cevabı önce sevgili jelibon daha sonrada piyasa vermiş...[/B]
ama ben anlamam diyorsan sen bilirsin.....
bu arada kimsenin elinde patlayan bir şey yok....hadi olsun diyelim maks oda normal 300-500 puan olur en kötü ihtimalle....burada kimse senin gibi körü körüne beklemez aylarca ters pozisyonda.....
senin gibi 3000-6000 patlamıyor ya millet.....
neyse hocam sen takıl kafana göre....adın bile borsacı sen anlarsın en iyi bu piyasalardan...
-
bence önce 34300 ve sonrada 35200 leri geçemeyen bir vadeliden hiç bir şekilde bir şey çıkmaz.....
en zorlama hareketlerin bile sonuçları ortada.....
tabiki tepkiler olacaktır....ama şuan ki görünüme göre verdiğim seviyelerin altında kalındığı sürece kısa pozisyondakiler daha şanslıdır......(bana göre).....
-
sevgili jelibon yorum ve analizler için teşekkürler.....
emeklerinize sağlık..........
-
[QUOTE=VOBiX;72771]Hadi size bir soru. TL cinsi bono/tahvillerin reel getirisi bugünkü indirimle %3e düştü. Yeni yabancı %3 için hem ülke hem de kur riskini almak istemez. Eski yabancı da kur yüksek olduğu için çıkamıyorsa yabancının itfadan dönen sıcak parası nereye gider?[/QUOTE]
Güzel soru? Belki de burada kalmaz artık, başka yerlere gider...
Gerçi Baybars Sezen EM lere para akacak diyor, Brezilya ve TL ye talep olacak diyor. Dolarda 1,25 hedef verdi, 10 günde 1,50 den 1,60 a geldik... Valla ben de vob trader in dediği gibi herşeye kulağımı tıkadım, sisteme bakıyorum...
-
[quote=mordak;72777]teknik mi.......ben bir şey göremedim ama neyse...
[B]bugün sana en güzel cevabı önce sevgili jelibon daha sonrada piyasa vermiş...[/B]
ama ben anlamam diyorsan sen bilirsin.....
.[/quote]
Biz burda en güzel tahminlerimizi son 1 haftadır verdik. Ky + forumdakilerde söyledi zaten.
Bütün forum koro halinde Short ken
Obama gelmeden Dow düşmeyecek diyoruz son 2 gündür 8200 ün üstünde kapatıyor.
Buna göre pozisyon alıyoruz. Son iki günde net poz +1700 puan. Son anda kaybetmeseydik 2300 puan olacaktı.
Dün de endeks önce aşağı sonra yukarı dedik döneceği yeri bile bildik. gün içinde yüksek marj bıraktı. [U] İnat etmeden Stopu koyup poz. tersine çevirenler kazandı. [/U] Güniçinde çok hareketli bir gündü.
.Yarın da açılış yukarı. Bakalım nereye kadar alacaklar. Sonra duruma göre bakarız.
-
[QUOTE=BORSACIOZGUR;72781]Biz burda en güzel tahminlerimizi son 1 haftadır verdik. Ky + forumdakilerde söyledi zaten.
Buna göre pozisyon alıyoruz. Son iki günde net poz +1700 puan. Son anda kaybetmeseydik 2300 puan olacaktı.
Dün de endeks önce aşağı sonra yukarı dedik döneceği yeri bile bildik. gün içinde yüksek marj bıraktı. [U] İnat etmeden Stopu koyup poz. tersine çevirenler kazandı. [/U] Güniçinde çok hareketli bir gündü.
.Yarın da açılış yukarı. Bakalım nereye kadar alacaklar. Sonra duruma göre bakarız.[/QUOTE]
tebrik ederim....+.+.
dedim ya hocam sen iyisin güle güle harca kazandıklarını......brv.brv
seni çekemeyenler güzel tradelerine ters gidenler düşünsün.....lelele.lelele
-
dolar/yen paritesinde cok sert bir dusus bekliyorum:eek:
-
[QUOTE=Vob Trader;72769]Senelerdir derinlikli ekran izlerim. tahvil derinliğe kdr her derinliğim var. öle mal kapmakmı olur ky denilen kısım pastadaki diğer kısımdır. bugün işin satışları ve efgnin long coverlerini ky karşıladı. 2 gün evvel yükselişde sankonunda 2500 uzun olup dün 3500 kısa olup bugünde 1000 uzun oldunu varsayarsak py diye mekanizma olmaması lazım. 3-5 olsa poz tamam yem dersin ama boru deil 16000 kontrat onun yanında 7000 uzundan 8000 kısaya dönen efg de var. nerden baksan 70-80 trilyon poz büyüklüğü var tamam tezgahda olabilir ama riske atılan rakam büyük. belki adam dowda longladı hedge de olabilir. heleki 34500 den 32500 e gelirken en iyi satıcılar sanko,marbaş,öncü iken 2000 puan indikya pastaya gram güvenim de yok. yarın alsın babayı iym.[/QUOTE]
ha işte zaman değişiyor, ky işi öğrenmeye başladı. indikatörler azalıyor.:mad:
aman yinede ky kazansında. razıyım.
-
[QUOTE=saganak;72775]Syn jelibon , öncelikle teşekkür ediyorum ,
Sens içerisinde topige girmiyorum , o zaman seansa konstre bozuluyor , birinci neden bu , ikincisi buraya dogrudur yanlıştır , önemli gördügünüz teknik bir konuyu getiriyorsunuz paylaşım olarak , birileri işini gücüp bırakıp ,hemen saldırıyor bir bahane ile , nedenini bir türlü çözemedim bunun , Sorunuza gelince , kişisel olarak EW ye göre durum şöyle , daha önce 141 inci sayfada önümüzdeki sürece ait , dogrusuyla egrisiyle , amatörce kendi sayımımı yazmıştım , ilave olarak orada belirttigim 32000 seviyeleri 31900 olarak gerçekleşmiş , ve 5.5.2 b düşüşü bitmiştir bana göre , şimdi 5.5.2 c yükselişinin olması gerekiyor teknik olarak ,
5.5.2.c nin hedefi neresi olabilir ,34050 ile 35675 arası , normalinde dalga yapısına göre 5.5.1 in b düşüşü olan 35675 lere gitmemiz gerekiyor teknik olarak , ancak olumsuz gelişmelerde göz önüne alarak hedefinede gitmeden sonlanabilir ,
5.5.2 nin sonlanmasından itibaren , dogru pozda olabileceklere büyük karlar bırakacak olan 5.5.3 düşüşü başlayacaktır , bütün topik üyelerine ve misafir konuklara bol şanslar diliyorum.
görüşlerim amatörcedir yatırım tavsiyesi deyildir.[/QUOTE]
benimde düşüncem bu, ancak hedef daha yukarı.
sevgiler.
-
[QUOTE=mordak;72779]sevgili jelibon yorum ve analizler için teşekkürler.....
emeklerinize sağlık..........[/QUOTE]
saolun, karınca kararı çorbaya tuz.:..:
-
[QUOTE=BORSACIOZGUR;72781]Biz burda en güzel tahminlerimizi son 1 haftadır verdik. Ky + forumdakilerde söyledi zaten.
.Yarın da açılış yukarı. Bakalım nereye kadar alacaklar. Sonra duruma göre bakarız.[/QUOTE]
bugün işi bilen 1700 değil 3600 puanda alabilirdi, bu tür trade günü ayda 1-2 oluyor. 28 gün bunu denersin olmaz ve kayıpların olur.
sanki bugün vob eksi kapanmamış gibi konuşuyorsun hayretler içindeyim.
Obama gelmeden dow düşmeyecek!!!
6 gün düştü.
beklenti seçim gününden beri var. piyasa bunu beklemiyor, piyasa Obama planını bekliyor, Obama gelincede düşmeyecek, plan çıkana kadar yükselecek.
8200 kapanışa 200 puan aşağı attı sonra yukarı yaptı gördünüzmü diyemezsin. orada 200 puan yanılgın var. piyasa psikolojik 8000 desteğinden dönmüştür.
unutma bir sonraki dalgada dönmeyecektir.
ana destek 8400-8500 artık yalama olmuştur.
şu an 74xx den gelen rallinin düzeltmesini bitirmese (ki bunu yapacağı aşikardi) piyasanın nasıl 6700-7200 e ineceğini sana gösterirdim ama daha var buna.
sevgiler.
not; dün bugün yazdığınız işlemlerde havadan alınmış bir 1000 puan var, bunu açıklayacakmısınız nasıl oldu?
ısrarlı yön tavsiyeleriniz yüzünden bugün herhangi birine 33700 den mal aldırmış olabilirsiniz. siz kardasınız ama o kişi şu an zararda.
tekrar sevgiler.
-
görüldüğü üzere uzun yada kısa olmanın bu gibi tradein yoğun olduğu (yani dibe veya tepeye) yakın yerlerde önemi yok.
nerden yapıldığı önemli.
eğer 31900 den aldıysanız 300 puan kardasınız.
33600 veya civarlarından sattıysanız 1xxx puan kardasınız.
bugün hiç işlem yapmamışsanızda kardasınız.
bunun için riskin minimize olduğu yerlerden bahsedilir.
onun için 8200-8000-7865
ve
9xxx üstünün no trade olmasından bahsedildi.
sevgiler.
-
[QUOTE=jelibon;72789]görüldüğü üzere uzun yada kısa olmanın bu gibi tradein yoğun olduğu (yani dibe veya tepeye) yakın yerlerde önemi yok.
nerden yapıldığı önemli.
eğer 31900 den aldıysanız 300 puan kardasınız.
33600 veya civarlarından sattıysanız 1xxx puan kardasınız.
bugün hiç işlem yapmamışsanızda kardasınız.
bunun için riskin minimize olduğu yerlerden bahsedilir.
onun için 8200-8000-7865
ve
9xxx üstünün no trade olmasından bahsedildi.
sevgiler.[/QUOTE]
unutulmamalı burda önemli olan mantıktır, bu tip bir durum (ki bu durum bu aralarki revaççtaki trade metodudur) seans içindede gelebilir, seans dışındada.
-
bugün için daha önce verdiğim desteklerden en iyi tutanı sp oldu. (815) şimdi dahada önemli oldu. takip edilmeli.
diğerleri ise sarkıp üstte kapadılar. özellikle nasdaq 1480 vip bir destekti.
sp de destekler 815, 741.
dirençler 851.6, 880-900.
nasdaq destekler 1480, 1456, 1400.
dirençler 1540, 1560, 1600.
dow destekler 8100, 8000 (psikolojik), 7800, 7500.
dirençler 8300-8350, 8600.
sevgiler.
-
[QUOTE=serkanyurttas;72716]Sn jelibin takas alabilimiyiz teşekkürler[/QUOTE]
Sevgili Serkan,
internetim bir çalışıyor bir çalışmıyor.
5 saat gidiyor 10 saat geliyor.
son fatura ödenmemiş.
sevgiler.:..:
-
yılbaşından önce finansallar için kapitilasyon adayının yılbasşından sonra Bao olduğundan bahsetmiştim.
dün bütün gün tarafımdan sorgulanan kapitilasyon ve devletin müdahelesi seans içinde olmuş ve %20 imtiyaz hakkı karşılığında para yardımı yapılacakmış.
peki bu bir gün önce bilinmiyormuydu, biliniyordu.
peki napıyorlar 16 aydır.
bu pek bilinmiyor bizde, birkaç kez bahsettim.
belirli seviyelerde müdahele ediyorlar.
bir kez müdahele etmediler iflasa izin verdiler 11000 den 8000 e düştük.
en son 74xx den gelen yükseliştede otomobil endüstrisine müdahale ettiler.
yani büyük para devletle ortak.
sevgiler.
-
[IMG][url=http://www.kucukresim.com][img]http://sunucu12.kucukresim.com/uploads/takas09533.jpg[/img][/url][/IMG]
genel pasta verilerimiz tamdır
-
-
sayın jelibon degerlı yorumlarınız için çok teşekkür ederim
-
DOW futurelere ne oldu bir anda 60 puan indi
-
-
-
[QUOTE=serkanyurttas;72720]Vaybe bi takas yollayan olmdı işte bu dur bu platformda bana yer yok artık yorum yazmayıda bırakıyorum üüü[/QUOTE]
sn.serkanyurttas takas topiğinde ben elimden geldiği kadar gün içinde anlık takasları vermeye çalışıyorum ama öğleden sonraları genelde olamıyorum bir de bilgisayar açık olmadığı için öğleden sonraki takaslar eksik oluyor siteye eksik olmasın diye atmıyorum. Burdaki arkadaşlardan ricam bilhassa öğleden sonraları ya da gün sonu takasları takas sayfasına atarlarsa çok memnun olurum
-
gunaydın herkese..1000gapide bünye kaldırır zamanında 2000-2000 2gun ust uste almıştım :)
-
işte saatlik poz. uyumsuzluk bu demek..
-
33200 de kol kesip full uzun...35400-700 arası realize etmeyi düşünüyorum artı dokuınmak yokk herkese bol kazanclar dlerim
-
sistem hala al vermedi..ama al a çok yakın..kanımca çok yakında al gelecek..
-
32.275 LONG ları verdim 33.350 den.
flat.......
yattık uyuduk 1075 puanı cebe koyduk.yeter gaari.şimdilik bu ay +4.100 puan yapmışım.çok iyi değil ama fena sayılmaz fakat OCAK bitiyor yaw.
-
[QUOTE=SEYYAH;72805]32.275 LONG ları verdim 33.350 den.
flat.......
yattık uyuduk 1075 puanı cebe koyduk.yeter gaari.şimdilik bu ay +4.100 puan yapmışım.çok iyi değil ama fena sayılmaz fakat OCAK bitiyor yaw.[/QUOTE] 10 kontrata bile 4.100 milyar eder...bu memelekette milyonlarca kişi 650 ytl ye zor işlerde çalışıyor..
-
Stop yapmadım geceye uzun girseydim buranın en iyi short yeri olduğunu düünürdüm 22 günlük ortalam ayukarı kırılmadıça short devam
-
herzaman söylüyorum..ayda 5.000 puan kazanç,10 yılda kişiyi en kral zengin yapar..
-
hisselerde alım kademelrı baya alış geldi bunu fırsat bılıp 1 tur satıs yaparlar.dikkatttttttttt
sanko 1279 seker 428 is 378 artı
satan kurumlarbaskent 731 marbas 591 garanti 575 eksi
alım satım tavsıyesı değildir her koyun kendı bacagından
-
[quote=abka;72806]10 kontrata bile 4.100 milyar eder...bu memelekette milyonlarca kişi 650 ytl ye zor işlerde çalışıyor..[/quote]
ben sürekli 50 kontratla oynuyorum.hiç değişmez.son 6 aydır böyle.bundan evvel önce 30 kontrat oynuyordum sonra 40 yaptım.şimdi 50 kontrat.belli dönemlerde belli karları ettikçe azar azar miktarı arttırıyorum.ettiğim karlar ile trade etmiyorum.yedekte bekliyor.ama bu ay bir 5.000 puan daha alabilirsem 70 kontrata çıkacağım.
daha erken.
ve şunu gördüm kesinlikle doğru bu.az az oynayan kazanıyor abi burada.yani sabrı olan denesin görün bakın 5/10 kontratla oynayın sürekli.nasıl temiz ve istikrarlı kazanıyorsunuz.deneyin görün.sermaye arrttıkça yavaş yavaş arttırın miktarı.5 ken 7 olsun misal 8 kontrat iken 10 olsun ufak ufak yükseltin ve belli puan aralıklarıyla yapın bunu.mesela 5 kontratla oynuyorum +5000 puan alınca 6 kontrata çıkın v.s.
görün bakın nasıl doluyor küp.ama bu sabır işi hırslı adama göre değil.
-
[QUOTE=abka;72808]herzaman söylüyorum..ayda 5.000 puan kazanç,10 yılda kişiyi en kral zengin yapar..[/QUOTE]
catedralin dediği gibi sistem 2x puan verirken sistemden akıllı olup x puanını alırsa biraz zor.
-
benim düşüncem kaldıracı 1,5 i geçmiyecek..paran arttıkca kontrat artacak...50 milyarın varsa 23 kontrat alacaksın..yani 75 milyarlık poz. eder..ne strest nede sıkıntı..sisteme tavizsiz uymalıyız..