-
[quote=Strategist;162671]Bir ortama 100 EW'ci toplarsınız, ortaya 300 farklı sayım çıkar. :))) Pala hangi birimizi avlayacak? :..:
Ha bu arada, benim tahminime göre DOW'un zaten Pazartesi + gap ile açması lazım... Düşmeli dediysek hemen zıp diye de değil... FDOW da gün boyu pozitif takılıp bizi yükseltebilir.[/quote]
:) Sözüm size değildi...Çok kısa vadeli hareketlere yönelikte değildi...
EWcilerin sayımı farklı olabilir...Ben EWden anlamam ama arada gözattığım EW bloglarının tamamına yakını önemli düşüşler bekliyor...
Pazartesi için ben de benzer beklentilere sahibim ...
-
[QUOTE=YAVUZHAN;162664]maç başlamak üzere..
tahminim trabzon galibiyeti..
profesyonel kupona 1-0 çş yazdım..
adı üstünde profesyonel kupon :)[/QUOTE]
Geçmiş olsun Yavuzhan :D 5 dedim ama 2 tane attık... 3 pozisyon, 2 gol... :::
-
[quote=fikrisent;162673]:) Sözüm size değildi...Çok kısa vadeli hareketlere yönelikte değildi...
EWcilerin sayımı farklı olabilir...Ben EWden anlamam ama arada gözattığım EW bloglarının tamamına yakını önemli düşüşler bekliyor...
Pazartesi için ben de benzer beklentilere sahibim ...[/quote]
Önümüzdeki günler düşüş bekleyen EW'ciler için önemli bir test.
Para kazanan EW'cilerle iflas eden EW'ciler arasındaki farka baktığımda para kazananların hatalı olduklarını hızlı anladıklarını ve anladıkları anda terse döndüklerini görüyorum. Bazısı "düşecek abi" ya da "çıkacak abi" diyor, fiyat ne kadar terse giderse gitsin elindeki kontrattan çıkmıyor. Sonra gelsin Margin Call. Ben de bir kere yapmıştım. Düşüş bekliyordum. Fiyat yaklaşık 4000 puan çıktıktan sonra hatalı olduğumu kabul etmiştim. İnsan böyle öğreniyor. :)))
Özellikle böyle dönemler bu işi pek bilmeyip de başkalarının sayımlarına göre oynayanlar için çok tehlikeli. Çünkü sayımın nerede geçersiz hale geldiğini gün içinde anlayamayıp uzun süre terste kalıyorlar.
Bu işle yeni yeni ilgilenmeye başlayan arkadaşlara tavsiyem, özellikle de önümüzdeki hafta için, her zaman kendi sayımınıza göre oynamanız, başkasınınkine göre oynuyorsanız da sayımın mantığını ve nerede geçersiz hale geleceğini şüphesiz şekilde anlamanız.
-
DENETİMSİZ FOREX ŞİRKETLERİ KAPANACAK
Günlük işlem hacminin 2-2.5 milyar dolar seviyesine ulaştığı tahmin edilen ve hiçbir kamu kurumu tarafından denetlenmeyen Forex işlemleri (kaldıraçlı döviz işlemleri) için Ankara'da nihayet mutabakat sağlandı. Uzun süredir Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), Hazine, Merkez Bankası (MB) ve İstanbul Altın Borsası temsilcilerinin katılımıyla yapılan toplantılardan, forex piyasalarını hangi kurumun denetlemesi gerektiğine yönelik bir karar çıkmamıştı. Ancak, forex piyasasından yükselmeye başlayan dolandırıcılık iddiaları sonrasında süreç hızlandı. Edinilen bilgiye göre forex şirketlerinin denetimi SPK'ya bırakılacak.
SPK ARACILARI İSTİYOR
Forex piyasalarını yapmak isteyen aracı kurumların görüşlerini SPK'nın da desteklediği biliniyor. SPK Başkanı Vedat Akgiray daha önce yaptığı açıklamalarda, denetimsiz forex işlemlerinden kaygı duyduğunu ve mağduriyetlerin yaşanabileceği uyarısında bulunmuştu. Bu kaygılar nedeniyle SPK'nın forex yetkisini aracı kurumlara vermesine kesin gözüyle bakılıyor. Bu durumda aracı kurum olmayan ve yeterli sermayeye sahip olmayan forex şirketleri faaliyetlerini durdurmak zorunda kalacak. Forex işlemi yapmak isteyen aracı kurumların sorumlulukları da artıracak. Yüksek riskli işlemler için yüksek sermaye yeterliliği aranacak. Yani, yüksek riskli işlemlere yüksek sermaye istenecek. Ayrıca, takas ve risk yönetim sisteminine ilişkin alt yapı zorunlulukları getirilecek. Halihazırda forex işlemi yaptıran banka ve aracı kurumlar yeni süreçten etkilenmeyeceği belirtiliyor.
Bize verilmesi faydalı olur
FOREX piyasası kaldıraçlı işlemlerin yapıldığı bir piyasa. Yatırımcıların korunması için mutlaka bir kamu otoritesi tarafından denetlenmesi, mağduriyetlerin önlenmesi gerekiyor. Forex'in kamu kurumları tarafından denetlenen aracı kurumların yapılması gerektiğini düşünüyorum. Ama sadece bizim yapalım da demiyoruz. Zaten bazı bankalar tarafından şu anda yapılıyor. Aracı kurumların diğer faaliyetleri arasında bu işlemlerin de yer alması gerektiğini düşünüyorum.
Forex şirketlerinin denetimi SPK'ya verilecek.
-Bunun için 32 Sayılı kararda değişiklik yapılabilir. Ancak, tebliğ ya da SPK Kanunu'nda yapılacak değiŞiklik de yeterli olabilecek.
-Aracı kurum olmayan ya da sermaye yeterliliği şartlarını karşılamayan Forex şirketleri, izinsiz faaliyet yapan şirketler konumuna düşecek.
-Bu durumda, hergün bir yenisi açılan Forex şirketleri işlemlerine son vermek zorunda kalacak.
KERİM KARAKAYA - SABAH-habernet.
-
[quote=jerfin;162676]
Forex şirketlerinin denetimi SPK'ya verilecek.
[/quote]
Şu Forex işi resmileşse de en azından akşamları ben de girsem. Adı bile duyulmamış kurumlar tarafından yürütülüyor şimdi, güvenemiyorum.
Gündüzleri VOB'da para kaybetmek kesmiyor. Akşamları da Forex'de para kaybederek günü tamamlamak istiyorum. Üstelik Forex gece de çalıştığı için pozisyonu açık bırakıp uyurken de kaybetme imkanı var. Tam bana göre... :p :..:
-
[QUOTE=fikrisent;162668]Merhaba Arkadaşlar,
VOB forumlarda önemli bir çoğunluk düşüş bekliyor öyle az buz da değil 50 binler filan geçiyor...
[B][COLOR=red]Forum yorumcularının[/COLOR] [COLOR=blue]çoğu[/COLOR][/B]böyle düşünüyor da [COLOR=indigo][B]"PALA"[/B] [/COLOR][COLOR=black]farklı düşünüyorsa pek bir sakat ortam var demektir... Ki yanlışsam düzeltin bu PALA pek bizimle aynı düşünmez :)[/COLOR]
Uluslararası çalışan PALA'lar sırf şu EWcileri bile avlamak için yukarı gidebilir...Eskiden EW takipcisi ve bloğu bu kadar varmmıydı bilemiyorum ama şu an bir tonla ;) Ha derseniz paranın gücü (basılan tonla doları kastediyorum) EWnin gücünü yenemez ona da diyecek bir sözüm yok :)[/QUOTE]
2007 sonunu hatırlıyor musun fikrisent.. yada o zaman vob'da mıydın bilmiyorum..
ben çok iyi hatırlıyorum, anlatayım..:..:
şimdiki gibi bütün EW analistleri sayımlarda hemfikirdi ve tamam bu iş bitti, buraya kadarmış dediler.. bizde göbek atıyorduk, oh oh buradan shortlayıp en az 3-5 ay shortta yatsam paraya para demem diye..:))) hemen şimdiki gibi puan ve para hesabı yapmaya başladık..:::
EWciler haklı çıktılar mı , çıktılar... veya piyadakilerin çoğunluğun dediği çıktı mı, çıktı.. piyasa tepe taklak oldu..
ama EWdeki o ara dalga sayımları var ya.. işte onlar bitiriyor zaten EWcileri.. o aralara 1-2-3-5 etiket yapıştırmıyorlar mı hah işte onlarda teker teker çuvallamaya başladılar..:..: kimisi dedi 1 bitti 2 başlayacak, kimisi dedi yok yok 3 bitti 4 başlayacak.. ha buradan tepki gelmeli, ha şurada 5 başlamalı v.s. derken.. etiketleri sök-tak sök-tak derken bir de baktık koca trend heçç olmuşş..:..: velhasıl EW ile trade edilmez, sadece genel yön tahmini yapılır..
ha biz traderler ne mi yaptık o koca düşüşte.. hani zıp zıp zıplıyorduk ya 70.000 lerde ayu piyasası başlıyor diye..:..: ha buradan tepki gelmeli kapatayım pozu daha yukarıdan shortlarım diye diye.. yada piyasa çok aşağı açtı, ee tepecek nasıl olsa bi tepsin bineceğim tepesine diye diye..:..: hah pala 2.000-3000 puan verdi bi karımı cebime atayım diye diye... trendde aldık, yatayda verdik.. düşerken aldık tepkide verdik.. yada tepkide aldık düşerken erken longa geçtik v.s. derken kıpraşa kıpraşa koca trendi heçç ettik..:)))
[COLOR="Navy"]her dalgadan yararlanacağız, piyasanın tepkilerinde bile paladan puan kapacağız ya..:..:[/COLOR]
hee sabırla bekleyen birkaç traderimiz yok mu.. tabiki var..onlar da tamam çok düştük deyip erken longa geçtiler ve onlarda aldıklarını verdiler mi..:)))
velhasıl önemli olan [COLOR="Red"]çoğunluğun ne dediği değil, çoğunluğun ne yaptığı[/COLOR]..:..: sevgili PALAmız işte o söyledikleri ile yaptıkları birbirinini tutmayan çoğunluktan alıyor parayı..
-
ben vadelide 90.000 bekliyorum +/- 5.000 pıvan oynayabilir...
şahsi görüşümdür beni bağlar.hatta beni bile bağlamaz yine bildiğimi okurum...
-
[QUOTE=SEYYAH;162679]ben vadelide 90.000 bekliyorum +/- 5.000 pıvan oynayabilir...
şahsi görüşümdür beni bağlar.hatta beni bile bağlamaz yine bildiğimi okurum...[/QUOTE]
yükselişin hemen buradan mı başlayacağını düşünüyorsun seyyah ?
-
mrb;
şimdi sitedekilerin çoğunluğunun düşüşüün başladığını düşünmesi tabiki tehlikelidir.pala nın işine gelmez bu.ama unutulmamalıdır ki bu sitede işlem yapanlar toplam mini lerin az bir kısmı...kaldı ki isterse hepsi olsun,önemli olan gördüğün değil,kendi paranla ya da başkasının parasıyla yönettiğin portföylerdeki işlemleri seans sırasında nasıl kontrol ettiğindir.1-2 karlı işlemden sonra hele bir zarar etmeye gör,şirazeni kaydırıverir,düşüş olan piyasada bile kısadan tonla zarar edersin.pala çoktan zihhnine girmiştir.akıl oyunları ,paranoyalar başlamıştır.
işte pala buradan kazanır,sahip olduğu likiditeyi seni öngöründen uzaklaştırmak için kullanır.
yoksa iyi bir makro analiz yapabilen ,teknik,emtia,parite bilgisi olanın durumu görmemesi zordur.
eskisi gibi de değil,artık çoğu data ya ulaşmak çok ama çok da kolay...
bizim gibi duygularıyla işlem yapan yatırımcıların olduğu piyasalar onlar için ballı kaymaktır.
bence psikolojik analiz en az diğer analizler kadar önemlidir.
bana "sanal hesaplarla işlem yapiim önce,öğreneyim sonra para yatırırım" diyen arkadaşlara o yüzden gülerim.çünkü kendi paranla işlem yapmadan bu iş öğrenilmez,korku paranoya ve cesaret kontrolü çok önemlidir.öyle olmasa coniler bu grafikleri çizmeden önce psikanalist ordularıyla çalışmazlardı.
biz daha yeniyiz Türkiye olarak futures piyasalarda.öğreneceğimiz çok şey war.
-
herşey olabilir ...trend bencede bitmedi daha ..bitti diyemeyiz ...daha kırılacak sağlam destekler var ... öyle cart diye kırılmaz tahminim .. gol olabilir ....
ahanda graflar projeksyonlar ....seç beğen her poza uygun projeksyon çizilir .. heheee .. :D:D
[IMG]http://img42.imageshack.us/img42/193/adszqad.png[/IMG]
[IMG]http://img21.imageshack.us/img21/2866/adsz2hb.png[/IMG]
-
[quote=jerfin;162678]2007 sonunu hatırlıyor musun fikrisent.. yada o zaman vob'da mıydın bilmiyorum..
ben çok iyi hatırlıyorum, anlatayım..:..:
şimdiki gibi bütün EW analistleri sayımlarda hemfikirdi ve tamam bu iş bitti, buraya kadarmış dediler.. bizde göbek atıyorduk, oh oh buradan shortlayıp en az 3-5 ay shortta yatsam paraya para demem diye..:))) hemen şimdiki gibi puan ve para hesabı yapmaya başladık..:::
[COLOR=red][B]EWciler haklı çıktılar mı , çıktılar... veya piyasadakilerin çoğunluğun dediği çıktı mı, çıktı.. piyasa tepe taklak oldu.. [/B][/COLOR]
ama EWdeki o ara dalga sayımları var ya.. işte onlar bitiriyor zaten EWcileri.. o aralara 1-2-3-5 etiket yapıştırmıyorlar mı hah işte onlarda teker teker çuvallamaya başladılar..:..: kimisi dedi 1 bitti 2 başlayacak, kimisi dedi yok yok 3 bitti 4 başlayacak.. ha buradan tepki gelmeli, ha şurada 5 başlamalı v.s. derken.. etiketleri sök-tak sök-tak [COLOR=red][B]derken bir de baktık koca trend heçç olmuşş.[/B][/COLOR].:..: velhasıl EW ile trade edilmez, sadece genel yön tahmini yapılır..
ha biz traderler ne mi yaptık o koca düşüşte.. hani zıp zıp zıplıyorduk ya 70.000 lerde ayu piyasası başlıyor diye..:..: ha buradan tepki gelmeli kapatayım pozu daha yukarıdan shortlarım diye diye.. yada piyasa çok aşağı açtı, ee tepecek nasıl olsa bi tepsin bineceğim tepesine diye diye..:..: hah pala 2.000-3000 puan verdi bi karımı cebime atayım diye diye... trendde aldık, yatayda verdik.. düşerken aldık tepkide verdik.. yada tepkide aldık düşerken erken longa geçtik v.s. derken [COLOR=red][B]kıpraşa kıpraşa koca trendi heçç ettik[/B][/COLOR]..:)))
[COLOR=navy][B]her dalgadan yararlanacağız, piyasanın tepkilerinde bile paladan puan kapacağız ya..:..:[/B][/COLOR]
[COLOR=red][B]hee sabırla bekleyen birkaç traderimiz yok mu[/B][/COLOR].. tabiki var..onlar da tamam çok düştük deyip erken longa geçtiler ve onlarda aldıklarını verdiler mi..:)))
velhasıl önemli olan [COLOR=red]çoğunluğun ne dediği değil, çoğunluğun ne yaptığı[/COLOR]..:..: sevgili PALAmız işte o söyledikleri ile yaptıkları birbirinini tutmayan çoğunluktan alıyor parayı..[/quote]
Sevgili jerfin,
[B]O halde aynı hataları tekrarlamayalım..[/B]
Teşekkür ediyorum..
-
[quote=jerfin;162680]yükselişin hemen buradan mı başlayacağını düşünüyorsun seyyah ?[/quote]
zor soru...emin değilim...ama yeni dipler gelmeyecek bence düşündüğüm seviyeler görülmeden...:cool: