-
[B]Günaydın, [/B]
[B][U]9 Kasım Pazartesi [COLOR=blue]"Yurtdışı"[/COLOR] Gündeminden Bazı Başlıklar[/U][/B]
[U][B]Para Birimi - Makro Ekonomik Gelişme - TSİ - Piyasa Beklentisi - Önceki - Önemlilik Derecesi[/B][/U]
[U]GER Dış Ticaret Dengesi (Eyl) 9:00 €11,3Mlyr €8,1Mlyr Yüksek [/U]
[U]GER Cari İşlemler Dengesi (Eyl) 9:00 €9,3Mlyr €4,6Mlyr Yüksek [/U]
GER İthalat (Eyl) 9:00 %0,9 %1,1 Düşük
[U]GER İhracat (a/a) (Eyl) 9:00 %2,5 -%1,8 Yüksek [/U]
[U]EUR Sentix Yatırımcı Güveni (Kas) 11:30 -12 -12,6 Yüksek[/U]
[U]GER Sanayi Üretimi (a/a) (Eyl) 13:00 %1,0 %1,7 Yüksek [/U]
GER Sanayi Üretimi (y/y) (Eyl) 13:00 -%14,4 -%16,8 Orta
[B][U][COLOR=blue]"Türkiye"[/COLOR] Gündeminden Bazı Başlıklar[/U][/B]
Eylül ayı Sanayi Üretimi verisi (10:00)
TCMB Kasım ayı Beklenti anketi 1 (16:00)
Ekim ayı Hazine nakit dengesi (17:30)
[B]Garanti Bankası, Bilanço açıklayacak.[/B]
[B]Bol Kazançlar..[/B]
-
Sn Jerfin ve Stratejist,
5-15 dk'lık trade eden birisi için, kanımca ana yönü bilmek için EW'ye gerek yok. Günlük grafiklere 5 barlık bir simple MA atarsınız , fiyat bunun üstünde ise ana yön yukarı altında ise ana yön aşağı dersiniz. Günlük grafiklerde sırf bu felsefe ile bir sistem oluşturun VOB'da 3.5 yılda %350 karlı olduğunu göreceksiniz.
Ben neden sistemleri kullanıyorum derseniz, gün içi çok yogun olup, eğer sadece EW'yi kullanıyor olsam ancak toplantılardan başımı kaldırdığımda trade edebilirim. Trade edebilmek için EW analizi ise en az 1 saat alır. Bu mantıkla kendime zaman yaratmadıkça trade edemem. Sistemleri işte bu yüzden kullanıyorum, artı tabi ki piyasa ve verilerden duygusl etkilenmemi en aza indirgemek için. EW gün içi zamanım olsa benim için ana kaynaktır.
Son olarak, eleştirenlerden Mozkan hariç (Mavi'yi saymıyorum çünkü sadece sayım ve yorum koyuyor), bir kişinin bile bir dalga sayımı ortaya koyduğunu görmedim. Eleştirmek için biraz bilmek de gerekir. Arada bir sayımlarınızı koyun ki, bizler de eleştirilerinizin bilgiye dayalı olduğunu bilelim.
Bol Kazançlar.
-
[LEFT]kar cebe yakışır diyerek, gün sonuna (ve dahi) hafta sonuna karları alıp, pozisyonları kapatarak girdiğimde, ertesi trade gününde benim pozisyon açtığım yerden başlamak kadar keyifli çok az şey var...:)))
herkese günaydın, bol kazançlar...[/LEFT]
-
[quote=ERGEN;162699]Değerli Strategist kardeşim,
Terziler pantolonlarda kıvırma payı bırakırlar...
Sonra terzilere suç bulup,terzi kolun kırılsın dar geliyor düğmeler türküsünü söylemeyesin...
Şaka bir yana,anladın sen onu...:)[/quote]
Tabi ki gelir de stop-loss'umu vurursa suçu kendime değil Pala'a bulacağım. :)))
Ben asla hatalı trade yapmam, suç her zaman Pala'nındır. :)
-
Sn Sazan,
Sizin kadar saygı duyduğum biriyle sanki tartışıyor gibi olmak hiç hoşuma gitmiyor. Sizin tecrübenize ve bilginize karşı bu piyasa ile ilgili bir konuyu daha iyi bildiğimi iddia edecek cürete sahip değilim.
Ama şunu da söylemek isterim, EW işini siz de 1-2 ayda öğrenmediniz. Biz de yavaş yavaş öğrenmeye çalışıyoruz.
Bir eleştirinizde haklısınız, o da sayımlarımızdan bahsedip de burda yayınlamama konusu. Ben grafiği kağıt üzerine çıktı alıp kurşunkalem ve silgi ile sayım yapıyorum. Bu işte amatör olduğum için çokça silip tekrar etiketlediğim oluyor. Sonra scanner'dan taratıp da buraya koymak zor geliyor açıkçası.
Yine de çok iyi bildiğim bir konuda bir takım amatörler forumun birine çıkıp atıp tutmaya başlasalar ben de sizin gibi rahatsız olurdum, o yüzden sizi de anlıyorum.
Saygılar...
-
cümleten günaydın bol kazançlar ....
-
Geçen hafta trading hayatımın en çok puan aldığım 2. haftasıydı. Eylül ve Ekim zararlarım beni ürküttüğü için düşük kontrat sayısına geçtiğim için doğru dürüst kar edemedim ama zararların bir kısmını kapatma imkanı buldum. Tüm trade'lerimi niye açtığımı yazdığım için şimdi ne yaptığıma bakabiliyorum.
Bir tırtıkçının günlüğünden:
------------------------
Sabah gap'ı alma 5
Sabah açılıştan sonra gap karını alıp reverse etme 1
VOB'un yapmakta olduğu hareket devam eder diye tahmin edip girme 3
VOB MACD sinyali 1
VOB MACD 0 çizgisini kırdı 1
VOB Bollinger orta çizgiye çarpıp döndü 1
VOB Bollinger Bandı reversal 1
VOB destek/direnç/trendline kırdı 4
FDOW destek/direnç/trendline kırdı 5
DAX destek/direnç/trendline kırdı 2
DOW destek/direnç/trendline kırdı 3
IMKB 30 destek/direnç/trendline kırdı 2
Veri sonrası hareket 2
---------------------------
Geri kalanı ya sadece komisyonu kurtarmış, ya da zarar yazmış.
Kısacası neredeyse tamamen bal eseri olmuş. :) Bir kere 5 sabah gap'i almak tekrarlanabilir birşey değil, puanların önemli bir kısmı oradan geliyor. Destek/direnç kırımlarının da normalde önemli bir kısmı fake olur, ya da backtest yaparken stop'uma çarpar. Masamda oturmaya fırsat bulamadığım için gördüğümü oynamak zorundaydım, balına çoğu tuttu. Aynı anda VOB, IMKB, FDOW ve DAX grafiklerinin ekranda açık olmasının da büyük faydasını görmüşüm.
Bu hafta masamda olacağım ve yanlış analizler yapmaya vaktim olacağı için başarısızlık trendine devam öngörüyorum. :)
Herkese bol kazançlar dilerim...
-
fdax açılmadımı fx2000 de gözükmüyor ..
-
[quote=selçuklu;162714]cümleten günaydın bol kazançlar ....[/quote]
Günaydın patron,
Karnede Cuma'dan kalan kırık vardı biliyosun -550 puan kadar.. Bugün bütünleme sınavına gireceğim.. Artık kısmet...
Sen yine gol olur demişsin..longmusun patron..ayıbediyon yaww.. negatif ayrıştık abi..üwwww
-
[QUOTE=Astatin;162717]Günaydın patron,
Karnede Cuma'dan kalan kırık vardı biliyosun -550 puan kadar.. Bugün bütünleme sınavına gireceğim.. Artık kısmet...
Sen yine gol olur demişsin..longmusun patron..ayıbediyon yaww.. negatif ayrıştık abi..üwwww[/QUOTE]
yok kısayım patron .. imza öyle kalmış ..
-
5537 patron..fdax.. %0.87 artı a*
-