-
[quote=security;162697]Yazdıklarınızı büyük bir beğeni ile okudum, pala yukarıya çıkamaz demiyorum ama, çıkıp ta orada kalması döt ister, bu analizin de hiç bir graf eline su dökemez, ne EW si ne de TL.si, v.d............
yalnız USD log graflar, daha faideli, bunun içinde, XU100 veya XU030 tercihen VOB grafına göre avantajlı, daha gerçekçiler,.............ayrıca her ikiside 1990 kadar (mtx için)gidiyorlar,...............
böyle büyük dalgalarda, eski datalar çok önemli, özellikle yabancı yatırımcı için Turkey in bir ederi var, dünya içinde öyle, her ülke için, adamlar endex buraya geldimi zaten alıyorlar, sonra spekülasyon başlıyor, ve tırmandırıyorlar, sonra tavan edere geldimi, inandırıcılık bittiğinde, yaslan be Halil İbrahim oluyor, ........................................
Burada rakamlara girmeyecem ancak, artık TL. grafların yanına USD leri koymak mandıklı olucek kanımca,.....................................
Son söz: ABD sıfır faiz politikasını dünyaya satabilecekmi, satamayacakmı, işte mühim konu bu, DOW satış için yola çıktı, ama yalnız kaldımı, kalmadımı...........................[/quote]
Dov pazarlama için yola çıkmıştı, Şimdi geldik yukarıdaki yereye, Coni faiz politikasını, dünyaya tekrar pazarlayabilecekmi, mühim konu bu, çok mühim, bunun ayaklarında, yükselen altın var, altının yükselişini destekleyen parite var, olmazsa petrol varilleri ve hepsinin barındıran otaritenin sözcüsü-ben ona kolluk kuvvetide diyorum, DOW, bu senaryo klasik, çok klasik,.... faizleri düşür,bas doları aşağıya, başta altın emtia yukarıya, bu yemeyecek, diğer ülkelerin buna dayanacak güçleri kalmadı, kaynak transferinde ülkeler verebileceğinden fazlasını verdi,[I] ülkeler için diyet günleri artık başladı, hükümetler sıkışmaya başladı, bankacılık sıkışmaya başladı, bizde kazanılan para, sadece bankacılık kesminin 9 aylıkta 15,9 milyar lira,bu kesimin %50 ye yakını yabancı olduğuna göre, kriz yetmediği gibi, birde bankalar vatandaşı soymuş, hemde fena görülmemiş karla,..................[/I]
[I]Şimdi bunlar diyorki daha fazla soymamız için, faizlerin yükselmesi lazım, niye çünkü marjinal karı yakaladık artık buradan ben kar yapamam, faiz bu sayede %9 dayandı, bizde o ara nasiplendik(65-58,8 düşüşü), MB ne diyor, dahada indirecem diyor, aklı sıra ülkeyi soydurmuyor!, lafın kısası, ABD tüm dünyaya dikte ediyor, diğer ülkeler başta CİN olmak üzere yer gözüküyor, şişme şiştikçe şişiyor, ülkemde bankacılık kesimi 1.Dönemi kapatmış, 2.Dönem karları için faiz yükseltebilmek adına spekülasyona başladı, aksi yemez diyor ve son olarak dünyada dolar aşağıya basıldığınadan IMF den istesede yardım alamaz durumda olan ve bu durumuda kendine siyasi oyun haline getiren bir hükümet var, bunlar yemez, bunları pelada yemez..................................göreceğiz,........ [/I]
-
[QUOTE=Astatin;162754]şşş CERPHİN, sana sordum gız..İndik yapmışın kendine hayırlı olsun..güle güle kullan BREA :::[/QUOTE]
hee arada öyle tuhaf indikler yapıyoruz işte.. :D
-
60.000 üzerinde kademeli kısa açıyorum..epey kısayla 1-3 ay bekleyeceğim..[B]stoploss günlüklerin al vermesidir[/B]..ama o zamanda uzun açmam..sadece kısa kapatırım...hedef 10.000 puan..
-
saatlik ortalama üstünde kalma çabası devam ediyor..
bu seviye üstünde 800 puanlık yukarı potansiyel oluşabilir..
[IMG]http://i35.tinypic.com/245li6x.gif[/IMG]
-
bu gap öğleye kadar ancak kapanır..:) gidip biraz spor yapayım bari...
-
apsd - 800 civarı.. toktur korkuyorum :)
-
[quote=jerfin;162758]hee arada öyle tuhaf indikler yapıyoruz işte.. :D[/quote]
da bence bunun yeşili ve karelisi dah aiyi giderdi sana :D:D beyle çok sade olmuş..
-
62800 olacak galiba üwwww
-
sistem ala geçtiği için ben kısaları istop... ve filat **
-
[QUOTE=Astatin;162756]hahahah...çok komik yaww...Az önce Türkiye sanayi üretimi verisi geldi, beklentinin iki katı kötü geldi..100 puan etkiledi bizi...ABD de az kötü gelen ver,ilerde 1300 puan çöküyoruzda..komik geldi yani...[/QUOTE]
iide bizim borsadakiler amerikalı tabi kendi memleketlerine kıyak gececekler.. tr de zaten hersey cok kotu.. bunu bılerek satın aldılar :..::..: daha da kotusu olsa bısey degısmez battı balık yan gıder hesabı
-
alımlar cok fazla olmasına ragmen nedense bi turlu apsd degısımı gerceklesmıyor.. allah allah ya cok pis fırlatcaklar yada ayak yapıyolar..
ama suankı gorunumde gevseme yonunde oldugunu gosterıyor.. ula ky olarak ne yanlıs analız varsa yapıyorum be :D hueheuh cok sevıyorum bu ısı :)
-
Şimdi birazda dolara bakalım, ben bir kaç gündür bunu takip ediyorum, DXY (US Dolar Endex), gece 01.00 da dov futursuzu açıldığında, bunu aşağı bastılar, niye algılamayı bozmak şaşırtmak için, ben yazmıştım bu endex sin düşmesi veya çıkması, bir neden deyil sonuçtur diye, çünkü dünyayı yöneten ülkenin parası ve değerini onun hareketleri belirler, bu sabah yapılan ise bunu neden olarak kullanmak,
-bak gördünüzmü işte dolarda düşüyor, şunlara bakın, ben dediydim, falan filan,....
dostlar inanın ki burada nedeni değil, sonucu yakaladığımız an trendi yakalarız, hemde FED in faiz artırım kararını beklemeden (fed sonra ...ke, ...ke artıracaktır), biz önde oluruz, poz da oluruz, seç beğen, ister dolarda long ol, endex 30 da shrt ol, hesabın varsa forex yap,