Atamızı saygıyla anıyoruz, sonsuza kadar izindeyiz...
Printable View
Atamızı saygıyla anıyoruz, sonsuza kadar izindeyiz...
[quote=Strategist;163082]Sistemi sayesinde geceye long giren var mı acaba? Çok kişinin sistemi dün akşam short'daydı galiba, yanlış hatırlamıyorsam...
Bu sabah gap'i olayı büyük haksızlık. Kazancı da haksızlık, kaybı da. Hangi sistem, hangi yöntem, hangi yaklaşım bilebilir piyasanın koskaca bir DOW seansında kapalı kaldıktan sonra sabah nasıl açılacağını?[/quote]
İyide sistemler gap'ı yada diğer gelişmeleri tahmin etme aracı değilki.. Tabikide bilemez sistemler öyle şeyleri. Sistemler trend takip yardımcılarıdır. Dolayısıyla yatayda hepsi zorlanır. Benim sistemde shortta kalanlardandı malesef... Herkeze kazançlı seanslar...
[QUOTE=Barney;163086]İyide sistemler gap'ı yada diğer gelişmeleri tahmin etme aracı değilki.. Tabikide bilemez sistemler öyle şeyleri. Sistemler trend takip yardımcılarıdır. Dolayısıyla yatayda hepsi zorlanır. Benim sistemde shortta kalanlardandı malesef... Herkeze kazançlı seanslar...[/QUOTE]
genel trend takibi için sistem kullanıyorsan günlük sinyale bakacaksın.. yurtdışı yukarı yada aşağı kapatmış, sabah şu kadar gap var bakmayacaksın...
yada güniçi trend takip ediyorsan 5 dk kullanacaksın.. sadece o günkü trend ilgilendirecek seni..
diğer bütün periyotlardaki sistem sinyalleri faso fiso bana göre..
ee eleştirmeden duramazdım sistemleri..:..::..:
[quote=jerfin;163087]genel trend takibi için sistem kullanıyorsan günlük sinyale bakacaksın.. yurtdışı yukarı yada aşağı kapatmış, sabah şu kadar gap var bakmayacaksın...
yada güniçi trend takip ediyorsan 5 dk kullanacaksın.. sadece o günkü trend ilgilendirecek seni..
diğer bütün periyotlardaki sistem sinyalleri faso fiso bana göre..
ee eleştirmeden duramazdım sistemleri..:..::..:[/quote]
Benimde sisteme bakış açım şu; Trend takibi için günlük sinyale bakmıyorum cünkü cok yavaş geliyor benim için. Onu gün içinde ekran takibi yapamayanların kullanması lazım. Bana göre iyi bir trend takibi sistemi, mesela bu sene başında 30binlerden buraya geldik ya, 35binlik bir yükseliş oldu, eğer takip ettiğiniz kısa vadeli sisteminiz 35bin ve üstü kar bırakmışsa o dönemden bu yana iyi bir sistemdir. Bu arada sistemlere bende gıcığım ama denize düşen yılana sarılır napalım :)
Larossian abicim,gunluk destek direnc seviyelerini zahmet olmassa alabilir miyiz?
Bekledigimden zayıf actı vob..
günaydın,kolay gelsin !
[quote=temese;163083]haksızlık etmeyin o kadar lütfen
kocaoğlan aldadır mesela
enorton da sistemsel alda sanırım
bende sistemsel longum
sistemler bilir[/quote]
İşe yarayan sisteme de, yazarına da saygılarımı iletirim. Ben işe yarayan bir sistem yazamadım henüz diye kimsenin sistemine çamur atmam, sakın yanlış anlaşılmayayım. Benim böyle bir sistem yazamamam benim eksikliğimdir.
Ama sistemi Dow üzerinde çalıştırıp gece nasıl kapanacağını tahmin edip ona göre geceye pozisyonla girerim diyorsanız sorun yok. Yoksa sadece Vob'un 17:34'deki durumu üzerinden sistemle karar veriyorsanız güvenilirliği daha düşük olmalı diyor mantığım. Piyasa mantıkla yürümez tabi biliyorum. :)
Bu arada, ne kadar az sabah gap'i yediğime inanamıyorum. 61.000'den 2/5 kısalmıştım, şimdi 61.150. Dün geceki ralliyi piyasa ciddiye almadı mı ne? Pala uyanamadı galiba...
full long spot açılışıyla ralli bekliyorum ..
[quote=Astatin;163081]Aha PAMBIK, benim sitemden link..tıkla hit ver...eüzü billahi...töbe töbe...[/quote]
hah şöyle kabıl et kendine gel...türbişon :::
kardeşim ben öyle diyerek manipülasyon yapıyorum :..:
Piyasa shortçulara alım fırsatı mı tanıyor yoksa gerçekten dj çıkışına o da mı inanmıyor? Ben bilemedim bilen varsa yorumlasında önümüzü görelim
[QUOTE=Strategist;163082]Sistemi sayesinde geceye long giren var mı acaba? Çok kişinin sistemi dün akşam short'daydı galiba, yanlış hatırlamıyorsam...
Bu sabah gap'i olayı büyük haksızlık. Kazancı da haksızlık, kaybı da. Hangi sistem, hangi yöntem, hangi yaklaşım bilebilir piyasanın koskaca bir DOW seansında kapalı kaldıktan sonra sabah nasıl açılacağını?[/QUOTE]
[QUOTE=Strategist;163091]İşe yarayan sisteme de, yazarına da saygılarımı iletirim. Ben işe yarayan bir sistem yazamadım henüz diye kimsenin sistemine çamur atmam, sakın yanlış anlaşılmayayım. Benim böyle bir sistem yazamamam benim eksikliğimdir.
Ama sistemi Dow üzerinde çalıştırıp gece nasıl kapanacağını tahmin edip ona göre geceye pozisyonla girerim diyorsanız sorun yok. Yoksa sadece Vob'un 17:34'deki durumu üzerinden sistemle karar veriyorsanız güvenilirliği daha düşük olmalı diyor mantığım. Piyasa mantıkla yürümez tabi biliyorum. :)
Bu arada, ne kadar az sabah gap'i yediğime inanamıyorum. 61.000'den 2/5 kısalmıştım, şimdi 61.150. Dün geceki ralliyi piyasa ciddiye almadı mı ne? Pala uyanamadı galiba...[/QUOTE]
ve elbette ki her sistem bazı zamanlarda terste kalacaktır
full kısa .. .