[QUOTE=hilm;73104]Yaklaşık dolar tahmininizi yazabilirmisiniz ?[/QUOTE]
2-2.50 arasına yerleşmesi...
Printable View
[QUOTE=hilm;73104]Yaklaşık dolar tahmininizi yazabilirmisiniz ?[/QUOTE]
2-2.50 arasına yerleşmesi...
[QUOTE=catedral;73122]Burdayım.. Biraz grip .. Sabahta biraz yaralıydım.. :..:Yaralarımı sarıp tedavi ettim:..:
şimdi geldim neler yapmışssınız bakiimmm diye okuyorum[/QUOTE]
Geçmiş olsun bu arada Cizre'den Beyaz Saraya taşınmışsın hayırlı olsun.
[QUOTE=traderx;73127]çok sağolun arkadaşlar ilginize 40 dakikadır sizin için bu kadar basit bir soruya kimse cevap vermedi.[/QUOTE]
[QUOTE=HKAYIKCI;69420]Sayın Üyemiz,
Borsamızın faaliyetine başladığı 2005 ve 2006 yıllarında Borsamızda işlem gören sözleşmeler için tevkifat oranı sıfır olarak uygulanmış, daha sonra bu uygulama 193 Sayılı Gelir Vergisi Kanununun Geçici 67’inci maddesinde değişiklik yapan 5615 sayılı Kanun ile 31 Aralık 2008 tarihine kadar devam etmiştir.
Gelinen aşamada[B] “sıfır oranında tevkifat” uygulamasının uzatılması beklentisi olmakla birlikte[/B], bu konuda yapılacak yeni bir düzenlemeye kadar tam mükelleflerce Borsamızda gerçekleşen işlemlerden elde edilecek kazançlar üzerinden %10 tevkifat yapılması esastır ve bu uygulamanın yürütülmesi üyelerimizin sorumluluğundadır. Dar mükellef gerçek ve tüzel kişilerce Borsamızda gerçekleşen işlemlerden elde edilecek kazançlar üzerinden %0 oranında tevkifat yapılması uygulamasına ise 2009'da da devam edilecektir.
Borsamızda işlem gören sözleşmelerin vergilendirilmesine ilişkin gelişmeler üyelerimize duyurulacaktır.
Bilgilerinize sunarız.
Saygılarımızla,
VADELİ İŞLEM VE OPSİYON BORSASI[/QUOTE]
İki hafta önce gelen resmi yazı bu!
[QUOTE=VOBiX;73108]Faizin alternatifi sadece döviz değildir. Altın ve borsa da vardır. Dün sorduğum "reel faiz %3e düşerse sıcak para hem ülke hem de kur riski lamak istemezse ne yapar?" sorunun cevabına gelince kur riskini kaldırıp ülke riskini alabilenler eurobondlara (döviz cinsi tahvil) yönelir. içeridekiler de IMKB ve VOBa yönelebilir.[/QUOTE]
bende [COLOR="Red"]sadece[/COLOR] dövizdir demedim zaten.. asyalı faizler bu seviyelerdeyken dövize talep olmaz dedi.. ben ona istinaden yazdım.. yoksa yukarıda saydıklarınızı sokakdaki insan bile biliyor:)
[QUOTE=jerfin;73141]bende [COLOR="Red"]sadece[/COLOR] dövizdir demedim zaten.. asyalı faizler bu seviyelerdeyken dövize talep olmaz dedi.. ben ona istinaden yazdım.. yoksa yukarıda saydıklarınızı sokakdaki insan bile biliyor:)[/QUOTE]
konuta talebe ne dersiniz .heyk
[quote=hexa;73136]Bu arada Teo dolarda yükseliş mi bekliyorsunuz? Bir de çevrenizde yerli kurumlardan dow-F işlem yapan ve memnun olan varsa, duyarsanız bana söylersiniz :D[/quote]
dolarda tum gun shorttum, short yaptıgım yerden stop olup longa gectım geceye...
Hersey karmakarısık, hangısı dogru bılemıyorum, her sey yukselıyor, bu nedenle hangısı sahte yasayarak goruyoruz maalesef...
[quote=VOBiX;73140]İki hafta önce gelen resmi yazı bu![/quote]
vobta su anda vergı var fakat bır cok kurum vobta kestıgı stopajı gecıcı vob stopajı adı altında farklı bır bıcımde muhasebe kaydı tutuyor bunda amac gerıye odemde sorun cıkmaması..
2.olay da su su anda maliye bakanlıgı stopajın kalkması için izmir vobtan aldıgı yazıya istınanden bunu ıptal edecek sadece kararname imzada yanı en fazla 15 20 gun ıcerısınde bunun iptalı kararını onaylanacak bılgınız olsun.cunkı hıssede stopajın sıfır olup vob ta olması kadar sacma bırsey olamaz.bu kondada vob un yazısı tum kurumlara acıl diyeerek mail ortamında atıldı..
[quote=asyalı;73144]vobta su anda vergı var fakat bır cok kurum vobta kestıgı stopajı gecıcı vob stopajı adı altında farklı bır bıcımde muhasebe kaydı tutuyor bunda amac gerıye odemde sorun cıkmaması..
2.olay da su su anda maliye bakanlıgı stopajın kalkması için izmir vobtan aldıgı yazıya istınanden bunu ıptal edecek sadece kararname imzada yanı en fazla 15 20 gun ıcerısınde bunun iptalı kararını onaylanacak bılgınız olsun.cunkı hıssede stopajın sıfır olup vob ta olması kadar sacma bırsey olamaz.bu kondada vob un yazısı tum kurumlara acıl diyeerek mail ortamında atıldı..[/quote]
Gedik yatırım hakkında bilginiz var mı:) Nasıl çalışır iyimidir:..:
[quote=Astatin;73145]Gedik yatırım hakkında bilginiz var mı:) Nasıl çalışır iyimidir:..:[/quote]
valla ıyıdır orası ıle calışıyorum sıkıntım yok ....zaten bunuda hep dıle getırıyorum ....
yalnız bu aralar oncuye taktım adı mıra oluyor orası cok ılgımı cekıyor
adamlar karsılık işlemi iyi yapıyorlar.su aralar orayı arastırıyorum komısyonumda 20 kurus dussunlerr babamıı tanımam vallaa zamanında 4 lıaya az paramı almadılar sıra bendee .....
[quote=asyalı;73146]valla ıyıdır orası ıle calışıyorum sıkıntım yok ....zaten bunuda hep dıle getırıyorum ....
yalnız bu aralar oncuye taktım adı mıra oluyor orası cok ılgımı cekıyor
adamlar karsılık işlemi iyi yapıyorlar.su aralar orayı arastırıyorum komısyonumda 20 kurus dussunlerr babamıı tanımam vallaa zamanında 4 lıaya az paramı almadılar sıra bendee .....[/quote]
yatırım uzmanınızın adı nedir? kimle görüşmek laazımmmm;)
[QUOTE=teo;73133]proxy alabılırmıyım, baglanamıyorum utube'a ...[/QUOTE]
proxy değil de giriş sitesi oalrak [url]www.gizlibak.com[/url] var bir de.
[IMG]http://kafa.bobiler.org/upload/photographs/133055132s.jpg[/IMG]
File: Govi-Touch_of_Light.rar
DownloadLink: [URL]http://rapidshare.com/files/184513631/Govi-Touch_of_Light.rar[/URL]
[quote=catedral;73123]Hayrett.. Benimle aynı yönde bir kişi:eek:[/quote]
diyosun:eek:
[quote=Astatin;73148]yatırım uzmanınızın adı nedir? kimle görüşmek laazımmmm;)[/quote]
valla bu neyı ogrenmek ıstıyosunuz onu anlamadım.neyle ilgli neyı ogrenmek istıyorsunuz.??????????????
[quote=asyalı;73154]valla bu neyı ogrenmek ıstıyosunuz onu anlamadım.neyle ilgli neyı ogrenmek istıyorsunuz.??????????????[/quote]
geçenlerde bir arkadaş daha, sanıyorum canalk yada cansalk gibi bir nick i vardı.. o da gedik yatırımdan çok överek bahsetmişti ;) ben daha sonra farklı yönde görüş bildiren arkadaşlar da duydum da..çoğunluğun görüşü ne yönde, onu anlamak için soruyorum..aynı aracı kurumda 150-200 kontrat işlem yapınca dikkat çekiyorda..hani belki ikiye bölerim:D:D:D
şşşş CIRCIR..ya yaz bir şeyler be kardeşim...hayır bişi diil borçlu kalcam sana..analiz borcu
sizi bilmem ama ben gunde o kadar yapamıyorumm cunkı 10 15 kontrattan fazla emir yollamam.gun içerisinde ki hedefım 250 300 artı yazmak onun dısında ole 2 kuruma bolun.bır taraftan al dğer taraftam sat. 2 ayrı bılgısayar 4 ekran kur bur ara onuda yaptım dovız kontratlarında ama komısyon odemekten kalan kar ı bulmak olummm akıl işi değil bana goree.bunu gunde 2000 kontartla yapıyosan o zaman 2 kurum sart cunkı 2 3 tık para bırakır kı komısyon oranın cokkkkk dusukk olurrr aracı kurum genel muduru dahıllll her gun aksamm arar vallaaa varmı sıkıntınızz dıyeee.sonucta onlrın umrunda bıle değil kar mı var zararmı var oldun muuu.aksam 1000 lira komisyon bırkıncaaa kapından ayrılmıyolar
[quote=mersiyk;73015]ben su hexen babanın beli kitleyi bi yakalarsam ne yapıcamı bilirim ama iste astatinden suphelenmistim oda degilmis..
cok zarar yaptırdı bana flat duramadım[/quote]
niye arıyorsun ki..senmişsin işte, belli kitle:..::..:
[quote=hexa;73092]..Dow düşüyor altın yükseliyor ilginç. Bu gece dow şöyle + % 1,5 kapatsa hiç fena olmaz..:D [/quote]
Bu mesajı dow - % 1 civarındayken yazmıştım demek ki Altıncılar biliyordu toparlanacağını :D Dolar-Ytl 1.550 tekrar görürse korunma amaçlı azbirmiktar_alınabilir akşam piyasa kapalıyken dolar ilginç hareketler yaptı ( [URL="http://www.ac-markets.com"]www.ac-markets.com[/URL] sitesinden bakabilirsiniz) .uyk
Sanko ile çalışıp 1 ytl'den az komisyon ödeyen varmı ? ne kadar hacim istiyolar
yuzbınde 8 odeyen bıle var sanko işbankası karsılık yapıyor.hadda hıssede de djıstf de sanko ısbank yapanda aynı kısı
[quote=CIRCIR;73162]Sanko ile çalışıp 1 ytl'den az komisyon ödeyen varmı ? ne kadar hacim istiyolar[/quote]
atv de TESTERE var cırcırım :)
Vay be, aracı kurumlarda vob krizi yaşanıyor, müşteri olsun para bıraksında komisyon düşükde olsa razılar, bu durumda ülkemizde vob sektöründe fazlaca istihdam olmayacağı ortaya çıktı, çalışanlara Allah sabır versin, heran kaydırılma yada işe son mümkün günler yaşanıyor demektir, bu durum krizin etkisi değilde, sanki ilk başlarda durumu kavramak istemeyenlerin varlığından kaynaklanıyor şeklinde özetleyenlerde çok, ama rekabet heryerde var ve olmalıda, saygılar.
[quote=Astatin;73165]atv de TESTERE var cırcırım :)[/quote]
fox izliyorum :)
[QUOTE=CIRCIR;73162]Sanko ile çalışıp 1 ytl'den az komisyon ödeyen varmı ? ne kadar hacim istiyolar[/QUOTE]
0,00015 ile hesap açan yerler var. 0,50TL eder komisyon. 1TL komisyon artık 0,0003e denk geliyor. Bankası olmayan kurumlara bakın.
gunde 100 ve uzerı ıse hemen ara kom oranını 80 kurusa dusur.haata bırazda abart.fazla yapıyorum dıye sanko ıstanbulda ozlem hanım olması lazım pazarlama muduru ama bence tum kurumları tek tek ara.pazarlık yap.istersen ozelden msj at farklı kurumladan bırkac ısım vereyım bızzat onları ara
bu bankalar yıne yırtılmıs cıtı bankof amerıca bırde one capıtal kı bununda turkeyde subesı var
bu aslında tum aracı kurumların sucu.resmen kendi ayaklarına ateş ettiler.bakın 2009 cok kanlı gececek brcok kurum kapanacak veya bırlesmek zorunda kalacak bunların ıcınde yabancı kurumlarda var onun ıcın ınce eleyıp sık dokumak lazım.nasıma geldiği için bılıyorum.bır donem sadece ucuz komısyon dıye adı sadece menkul değerler olan kurumum spk tarafından işlemleri duruduruldu ve hısselerımı farklı kuruma alıp satıs yapana kadar portfoyum %23 erıdı onun ıcın aman derımm baska bırsey demem
200 kontratı kesın dersen 50 kurus bsmv dahıl ilk 10 gıren 3 kurumda var.herhangıbı bırını ara isimleri anladın sen.
1-tacırler
2-gedık
3-glob bu supheli tedırgın edıyor benı
4 oncuu bunda var bısı ama bulamadım dur bakalımm
tam donek bu amerikalılar
[IMG]http://sunucu18.kucukresim.com/uploads/seyansa1c32.png[/IMG]
[QUOTE=asyalı;73164]yuzbınde 8 odeyen bıle var sanko işbankası karsılık yapıyor.hadda hıssede de djıstf de sanko ısbank yapanda aynı kısı[/QUOTE]
yok bedava çalışıolar hatta kurum üste para verior. neticede hayır kurumu sanko
[QUOTE=asyalı;73173]gunde 100 ve uzerı ıse hemen ara kom oranını 80 kurusa dusur.haata bırazda abart.fazla yapıyorum dıye sanko ıstanbulda ozlem hanım olması lazım pazarlama muduru ama bence tum kurumları tek tek ara.pazarlık yap.istersen ozelden msj at farklı kurumladan bırkac ısım vereyım bızzat onları ara
bu bankalar yıne yırtılmıs cıtı bankof amerıca bırde one capıtal kı bununda turkeyde subesı var
bu aslında tum aracı kurumların sucu.resmen kendi ayaklarına ateş ettiler.bakın 2009 cok kanlı gececek brcok kurum kapanacak veya bırlesmek zorunda kalacak bunların ıcınde yabancı kurumlarda var onun ıcın ınce eleyıp sık dokumak lazım.nasıma geldiği için bılıyorum.bır donem sadece ucuz komısyon dıye adı sadece menkul değerler olan kurumum spk tarafından işlemleri duruduruldu ve hısselerımı farklı kuruma alıp satıs yapana kadar portfoyum %23 erıdı onun ıcın aman derımm baska bırsey demem
200 kontratı kesın dersen 50 kurus bsmv dahıl ilk 10 gıren 3 kurumda var.herhangıbı bırını ara isimleri anladın sen.
1-tacırler
2-gedık
3-glob bu supheli tedırgın edıyor benı
4 oncuu bunda var bısı ama bulamadım dur bakalımm[/QUOTE] Aracı kurumalr özellikle halka arz aracılık belgelerini iptal etmeye başladıalr. Böylece masraf kalemlerindne birini kısmış oluyorlar.. Sebebi ise 2009un zor geçeceğini düşünerek arzlara katılmak istememeleri.
[QUOTE=Vob Trader;73175]yok bedava çalışıolar hatta kurum üste para verior. neticede hayır kurumu sanko[/QUOTE]
Laptop, cep bilgisayarı filan vermişlerdi bir ara. Hatta baklava da göndermişler.
Bu kurumlar komsiyonu alıp yiyior gibi görünüyor ama çalıştırılan personelden ziyade emir iletimi için kulanılan terminaller olsun yetki belgeleri olsun baya masraf tutuyor. Bir eyre kadar tolere edielbilir bu indirimler. Onbinde üç ve altı makuldür. fazla abartmamak lazım. Komsiyon indirimi alacağım diye de işlem hacmi yapmaya kalkmayın zararlı işlem sayınız artar. Normalde zaten hatrı sayılır hacminiz varsa pazarlığa konu edilebilir.
benim sistem hala satta. yalniz yen paritesinde cok buyuk hata yapmisim, o konuya hic girmeyin:)
[QUOTE=catedral;73103]Ama ben bir daha KEDİ formasyonu bulmayacağıma söz vermiyorum..:..:[/QUOTE]
Graflarda kedi felan var mı:)
Bir yanlıslık sonucu long kalmısız geceye, genelde flat kalırım, sızın şu avatar ayının pis pis dans etmesı sinir edio ınsanı, acaba bunun sabit duranı yokmu sayın nunu.
[quote=rcp;73180]Bir yanlıslık sonucu long kalmısız geceye, genelde flat kalırım, sızın şu avatar ayının pis pis dans etmesı sinir edio ınsanı, acaba bunun sabit duranı yokmu sayın nunu.[/quote]
Ama simdi bir de soyle dusunun, kisa pozisyonda olsaniz ne kadar sevimli gelirdi degil mi?:)
deflasyon endisesi gittikce artiyor. tehlikelidir deflasyon.:(
Ayıcık oynamaya devam edecek diyorsunuz yani,
aşkolsun,
bu forum kardeşliğine sığar mı:(
[quote=rcp;73182]Ayıcık oynamaya devam edecek diyorsunuz yani,
aşkolsun,
bu forum kardeşliğine sığar mı:([/quote]
siz niye moralinizi bozuyorsunuz ki? Obama gorevi devralacak haftaya, minik bir ralli de olabilir, ben sistemime uymak zorunda oldugum icin kisa kaldim aslinda, sistem uygulamasam bu hafta icin flat kalirdim.
Biz kapanırken dow kactı?
Aslında obamaya bu acıdan guvenım tam, daha karpuz kesılecek:)
valla ben o kismina cok bakmadim, normal sistemi bir ara kontrol ettim, tehlike yok diyordu, sonra tekrar uykuya dondum:)
tesekkurler sayın nunu,
daha ben fangı fıyattan long oldugumu bıle bılmıyorum, once fıyatı bır bulayım, sonra uzulup sevınmeye bakarım artıkın.
[QUOTE=rcp;73184]Biz kapanırken dow kactı?
Aslında obamaya bu acıdan guvenım tam, daha karpuz kesılecek:)[/QUOTE]
Kapattığı yerdeydi yani bizim kapanış zamanımızdaki dow rakamı ile dowun kapanış rakamı aynı +-5 puan ya oynar ya oynamaz.