[QUOTE=AMON RA;163375]Flat takılıyorum bir dirhem pozisyon bırakmadım günlüklerden ürküyorum![/QUOTE]
Dünkü kapanışta yazmıştım kıllandığımı nasılda şartlandırdılar beyinleri kısaya vay**
Printable View
[QUOTE=AMON RA;163375]Flat takılıyorum bir dirhem pozisyon bırakmadım günlüklerden ürküyorum![/QUOTE]
Dünkü kapanışta yazmıştım kıllandığımı nasılda şartlandırdılar beyinleri kısaya vay**
2 gun once aganın 62 den tavsan hedefıne dair bi tahminim olmustu bu haddeden dolayı 62000 short denemesi.. :)
[B]Ahmet MERGEN -- 11.11.2009 09:42:55[/B]
Dün 4 tane banka endeksi ayakta tutu diyebilkiriz ama genelde sanki bir ağırlık varmış gibi geldi bana piyasa üzerinde.. Dow hala yukarılara gitmekte.. 10400-500 aralığı büyük düşüşün yüzde 50 oranındaki geri çekilme seviyesi..eurusd ise 1.5050 lerdeki dansına devam ediyor ama dün FED yetkililerinden gelen mesajı da aktarayım : İşsizlik oranının artmasının faiz arttırımına engel olmayacağı belirtildi.. Bu faizlerin yarın öbürgün hemen artabileceği anlamında algılanmamalı tabii ama piyasa bunu artık FED den faiz indirimine bye bye denildi şeklinde yorumlar..eurusd paritesinde de kulaklara hafiften bir kar suyu kaçar.. Haftalık grafiklerde macd nin kritik yerlerde dolanması da sıkıntıyı arttırıyor.. Agresif alımlardan kaçınılmalı derim.. Biraz bekleyelim bakalım ne olacak ? Belirsizlik fazlalaştı ve artık 2 kuruş kazanabilmek için çok ter dökülmeye başlandı tahtalarda.. Kısa vadede 47500 biraz daha vadeyi artırırsak 46000 stop olarak bakılmalı.. 51000-46000 aralığındaki gezinti borsanın kendisi tarafından bakalım ne şekilde karara bağlanacak ? OBO zirvesine dönüşmesin de durup dururken.. İnşallah dönüşmez.. Daha yeni yeni kendine geliyordu bizim yatırımcı.. Bol kazançlar.. Vob işinde de kaldıramayacağınız kayıplara sebep olacak kadar kontratlarla işe girişmeyin.. Bilmediğiniz işte biraz ufak lotlarla deneme yapın.. Stop fiyatı koymak yani ben şu kadar kaybedersem kaybı göze alır ve pozisyonumu kapatırım arkadaş diyebilmeniz lazım.. Pozisyonum 2000 puan aşağıda ne yapayım stopu nereye koymamı tavsiye edersiniz diye soru olmaz.. 2000 puanlık stop olmaz ! Kaldıraçı da düşünürseniz 2000 puan bu işlerde ralli demektir.. üstünden kamyon geçmiş haberin yok ! Aldığınız kontratların çapına göre 150 - 200 puan stop yeter de artar bile.. Her seviye alım veya satım yeri değildir yani pozisyon tutmak için uygun olmayabilir..
Gene işler aldı başını gitti kafamı kaldıramadım sabah bi meraba yazabildik sonra verdiler burda coşkuyu çay bile içemedim daha!
[QUOTE=sovalye;163553]64.500 den sat veren sistemim
gün içi 62.500 yukarı kırılırsa gün sonu 62.000 yukarı kırılırsa longa döner
kritik bir gün olduğundan belirtmek istedim
şimdiden bol kazançlar...[/QUOTE]
Şuanda long olsam da içimden bir ses bugün imkb 100 48400 altında kapatacak diyor... Bu durumda vob da 62.000 altında olur... İnşallah içimdeki ses yanılır...
Yavuzhan dowda 10374 ısrarcıyım.:D10374 görürsen flatla geçerse düşünülür birdaha.
[quote=YAVUZHAN;163568][B]Ahmet MERGEN -- 11.11.2009 09:42:55[/B]
Aldığınız kontratların çapına göre 150 - 200 puan stop yeter de artar bile.. Her seviye alım veya satım yeri değildir yani pozisyon tutmak için uygun olmayabilir..[/quote]
Hem her seviyede alim satim olmaz diyor hemde stopu 150 200 puanda tutun diyor, Onemli destek kostek veya ort kırıldıgında poz acılırsa nadiren o poz 200 puan gevseme olmadan devam eder.
Elbette stoploss kullanilmali ama 150 /200 cok cok az bir stop, 3 -5 kademeye trade edilmiyorsa
[quote=YAVUZHAN;163568][B]Ahmet MERGEN -- 11.11.2009 09:42:55[/B]
........Vob işinde de kaldıramayacağınız kayıplara sebep olacak kadar kontratlarla işe girişmeyin.. Bilmediğiniz işte biraz ufak lotlarla deneme yapın.. Stop fiyatı koymak yani ben şu kadar kaybedersem kaybı göze alır ve pozisyonumu kapatırım arkadaş diyebilmeniz lazım.. Pozisyonum 2000 puan aşağıda ne yapayım stopu nereye koymamı tavsiye edersiniz diye soru olmaz.. 2000 puanlık stop olmaz ! Kaldıraçı da düşünürseniz 2000 puan bu işlerde ralli demektir.. üstünden kamyon geçmiş haberin yok ! Aldığınız kontratların çapına göre 150 - 200 puan stop yeter de artar bile.. Her seviye alım veya satım yeri değildir yani pozisyon tutmak için uygun olmayabilir..[/quote]
ne kadar güzel yazmış.sanki küçük bir çocuğa nasihat verir gibi...bi bu adamın yorumlarına bakın birde diğer analistlerin yorumlarına bakın.
AHMET MERGEN ve HASAN KURTULMUŞ çok temiz adamlar arkadaş kim ne derse desin.
sanada tenk yu yavız kardeş...iyiydi bu yorum...
[quote=security;163210]Gardaş ben Ayuyun sakin ayu, doğrisi ağam terbiye etti, ölle olur olmaz pençe sallma didi, bende bu gün kendime zararı göze alıp 61425 ref yaptım, geçerse kol kesecem, dünkü hatayı yapmayacam aşırı güvende bir noktada iyi deyil, ama iyi çalıştım, önceden karşımda ağa vardı, şimdi FED var, makrolarım doğru, problem makro oluşlarından bu gün yarına çalışmıyor, ama dengeyi gösteriyor, dengelerde bozulmayıda, o neden le rahatım, mesale 59600 dediğim yere bu gün için, 59920 de, genel olarak yukarıya oynamıyorum, çünkü yere yok, OBO desek çalışmayabilir, çift tepe desek çalışmayabilir, çünkü herşeye rağmen politikası dünyaya hakim, zorla, ya bu deveyi güdün, ya bu deveyi güdün, bu zorlama baş kaldırıyı hazırlıyor güdüsel, ana gelirsek şimdi dengede ne oldu, DXY de yaşanan yükseliş, tahvillde aşağı inişle karşılandı, ben pozda olana flat ve bir iki gün istirahat öneririm, py ler doğal olana kadar,.............dereyi görelim, paçaları sıvayalım........[/quote]
Bu dediğim hala hazır geçerli o kadar aleni ki hesap, bile yapılabilir, her gün saat 01.00 kendi parasını shortlayan bir ülkeyle mücadele zor tabiki, pala bunun neresinde,
[QUOTE=enorton;163278]
Bu arada "Ben vatanı bir kadın memesine satarım" diyen Ahmet Altan ın sahibi olduğu Taraf gazetesini de asla okumam, oradaki haberleri de dikkate almam... Yasemin Çongar da sık sık gittiği ve ait olduğu yere yani kandile gitsin, karışmasın Türkiyenin iç işlerine...[/QUOTE]
[url]http://www.ensonhaber.com/medya/239190/canli-yayinda-tarafa-cakti-izle.html[/url]
[url]http://www.ensonhaber.com/medya/239238/okuyuculari-ana-avrat-kufretti.html[/url]
Taraf zaten tarafını belli etmişti de, bunlar da tuzu biberi oldu...
long tekrardan .. 950 .. stopunuda yazdım ...
60 dk vob ziestem..sanırım pala benim cumadan kalan 62800 fantazime koşuyor
[IMG]http://i35.tinypic.com/687hib.jpg[/IMG]