-
[quote=catedral;73242][B]kaya gibi dirençlerdir..[/B][URL="http://www.kucukresim.com"][/URL][/quote]
kaya gibi dirençleri, kaya gibi spekülatörler, kaya operasyonları ile bir anda delip,millete malı kucağına bıraktıktan sonra, kaya gibi desteklerde tutunup, orada milleti yeniden kaya gibi mallatıp, kaya gibi destekleri kaya gibi hareketlerle geceyi milleti kaya gibi shortlatıp, sabahada kaya gibi ters bir gapla , kaya gibi parasız bırakacaklardır..
Bu öngörüm tutarsa bende kaya gibi övüneceğim....:) hehehehe
-
[QUOTE=nunu;73245]valla kama mama bilmem ben. benim sistem arkana bakmadan sat diyor. zaten haftasonu iki kucuk banka daha gitmis.:([/QUOTE]
Zaten benim çamaşır ipleride öyle diyor... O iplerede gavurun donunuı as diyor.. Araya long ısrarcılarının gömleklerini de mandallayabilirsin diyor..:..:
-
[quote=mozkan;73246]fiyatın hafızası yoktur, fiyat canlı değildir malum, ama fiyatı hareketlendiren insanın hafızası vardır, hepsinden önemlisi sürü psikolojisi vardır, bu psikolojik etkiyi ölçebilmek için kimisi ew kullanır, kimisi gann kullanır kimisi astro finans. burada sığ ve yapay bir tartışmanın içine kendimi sokmam, vobta o çalışmaz bu çalışmaz ta işlemez, o .ok, bu kaka demenin alemi yoktur, ew ye inanmam, ganna gülerim, asto finansla gıçımı silerim, teknik analize inanmam vs. vs. sahi teo var mı beğendiğin bir yol, attıklarında dahil, para verip aldıklarında dahil, market profil den de vazgeçince ne yapacaksın sırada ne vardır?[/quote]
sırada olan bir şey yoktur, tüm sıradakilerde çalışmamaktadır.Ama bunu galiba ilk farkeden benim en azından...
Ama bulursam , tüm sevgimle ve samimiyetimle paylaşacağımdan emin olabilirsin Sevgili Dostum....
-
Bu arada Hedefonline dan para çeken varmı, geri ödemelerde sorun yaşayanlar oldumu....
-
[QUOTE=nunu;73245]valla kama mama bilmem ben. benim sistem arkana bakmadan sat diyor. zaten haftasonu iki kucuk banka daha gitmis.:([/QUOTE]
Size katılmayı cok ısterdım sayın NUNU, ancak düşüş kesinlikle bitmiştir yön pazartesiden itibaren yukarıdır, mınımum hedef 39.XXX.
(Kaynak; yanlıslıkla kong kalmamdır, sevgıler saygılar)
-
[quote=mozkan;73246] ne yapacaksın sırada ne vardır?[/quote]
kişisel fikrini öğrenmek istiyorum, cevaplamak istemeyebilirsin, bu sorunun cevabı yeterlidir benim açımdan düşüncenizi öğrenmek için.
Fiyat hareketleri RANDOM mıdır, değilmidir...
Sevgiler...
-
[quote=teo;73252]kişisel fikrini öğrenmek istiyorum, cevaplamak istemeyebilirsin, bu sorunun cevabı yeterlidir benim açımdan düşüncenizi öğrenmek için.
Sevgiler...[/quote]
unpredictable'dir.
-
[QUOTE=teo;73250]Bu arada Hedefonline dan para çeken varmı, geri ödemelerde sorun yaşayanlar oldumu....[/QUOTE]
Ben hiç alamadım... :eek:
[COLOR="Wheat"]Ama benim orda zaten param yok ki! :eek:[/COLOR]
-
[quote=nunu;73253]unpredictable'dir.[/quote]
2.teşekürümde size...
1.si de ebook gönderen bir dostumuza idi...
-
[QUOTE=teo;73238]Jelıbon, bulaşmayayım diyorum, kendimi tutamıyorum...Hocam bunları bılmenın hıc bır yolu yoktur.Yok burası destek surası köstek,oradan dönecekti, yazmıştım, döndü, geldi,gitti, yön yukarı, yön aşağı, bunu bilebilen dünya üzerinde birisi olamaz.
Olsa zaten dünyanın zenginler listesinde en üst numarada olur.
Siz bana anlamamda lütfen yardımcı olunuz.
Ne için destek ve dirençler çalışmak zorunda...Destek ve direnç ne anlama gelir.
Binlerce teknik bilen insanlar buraları gördükleri halde niye fiyatlar bu destek kösteklere uymazlar.
Uyarlarsa niye uyarlar.en önemlisi siz hangi sistemi uyguluyorsanız bunu bulan kişi niye para kaybeder...
En önemlisi boynuz kulağı neden geçer....
Sevgiler....[/QUOTE]
Sayın Teo,
sizin uzun zamandır benim yönümde düşünmediğinizi zaten biliyorum, kişisel takdirinizdir.
bazı şeyler bilinir, dönersiniz eskilere herşeyi görürsünüz.
benim size sistemimi ve indikatörlerimi ve analizlerimi açıklama zorunluğum yoktur. sizinde bana yoktur. istereseniz yaparsınız.
yanlız burada yukarıda bahsettiğiniz gibi kaptırılan hiçbirşey yoktur. neye kaptırılmıştır açıklayabilirmisiniz, o zaman herkes kaptırmıştır, forum olmamalıdır.
borsacı olan herkes iflas eder önce yada sermayeyi azaltır (garantidir) , zaten kaybetmeyen sonradan borsacı olamaz, yıllar geçince eğer birşeyler öğrenirse başarılı olur veya olmaz. neyse,
ben kendim için söyleyim borsada kaybetmem şu an mümkün değildir. önce kaybettim sonra kazandım. onu çözdüm. geri dönsem artık kaybetmem mümkün değildir. yüzde 0 ihtimaldir.
ama o iş benim için bitmiştir.
voba geçtim. geçince kaybettim çünkü bilmiyordum, şimdi biliyorum, artık burada da kaybetme durumum yoktur. ve kazanıyorum.
ister inanın ister inanmayın.
ben kimseye bir öneri vermedim, hep durumu yazdım. hatta vob için yazmıyorum dikkat ederseniz.
gün gün hafta hafta amerika için yazdıklarım hatalı çıktımı hiç.
burada BAO yu ben 1 ay önce yazdım, Baybars Sezen dün.
desteklerin tutmadığını nasıl söylüyorsunuz, biraz dikkat etseniz, 3 ünden bir hep tutuyor.
ikisi tutmuyor nedenmi? sarkıyor üstte kapatıyor.
yukarıdada tam tersi hep tutuyor. üste çıkıyor 2 tanesi sebebi kandırmak için.
ve siz napıyorsunuz ben biliyorum. kızmayın yalnız.
hep orada bir yerlerde aşağı dönmüşken erken alıyorsunuz, ya da yukarı başladığında erken satıyorsunuz.
kaç kere sizin girdiğiniz noktaların yanlış olduğunu gördüm.
bu mesajın sonundaki boynuzu kulağı anlamadım nedir bu.
sevgiler.
-
[QUOTE=rcp;73251]Size katılmayı cok ısterdım sayın NUNU, ancak düşüş kesinlikle bitmiştir yön pazartesiden itibaren yukarıdır, mınımum hedef 39.XXX.
(Kaynak; yanlıslıkla kong kalmamdır, sevgıler saygılar)[/QUOTE]
Ehh bu durumda dikkatli olunuz... O çamaşır ipine ilk sizin gömleğinizi asmayayım:.. İkinci sırada teo var sanırım...kom
-
[QUOTE=jelibon;73255]
sevgiler.[/QUOTE]
Ahh ahhh sevgili Jelibon..
İnanırım.. Neden mi.. Bu buhranıda ismi lazım değil forumda ilk ben yazmıştım.. Sonra Rubini söyledi..Ona inandılar:..:
-
[QUOTE=catedral;73257]Ehh bu durumda dikkatli olunuz... O çamaşır ipine ilk sizin gömleğinizi asmayayım:.. İkinci sırada teo var sanırım...kom[/QUOTE]
Eğer short poz.da ısenız, haftaya o paraları yerken ınanın vıcdan azabı cekeceğim, vah vah bunların bır kısmı cati.den diye:)
Hatta simdiden vıcdan azabı yasamaya basladım.
-
[QUOTE=teo;73247]kaya gibi dirençleri, kaya gibi spekülatörler, kaya operasyonları ile bir anda delip,millete malı kucağına bıraktıktan sonra, kaya gibi desteklerde tutunup, orada milleti yeniden kaya gibi mallatıp, kaya gibi destekleri kaya gibi hareketlerle geceyi milleti kaya gibi shortlatıp, sabahada kaya gibi ters bir gapla , kaya gibi parasız bırakacaklardır..
Bu öngörüm tutarsa bende kaya gibi övüneceğim....:) hehehehe[/QUOTE]
he he, bu akşam nasıl uyumayacağım diyordum. uyumama hastalığı var ya.
güzel bir tartışma.
bütün bu yazdıkların trade yapılmamalı anlamına çıkıyor.
sistem bu yazdıkların zaten, içindesin ama.
ama olmak istemiyorsun.
-
[quote=catedral;73257]Ehh bu durumda dikkatli olunuz... O çamaşır ipine ilk sizin gömleğinizi asmayayım:.. İkinci sırada teo var sanırım...kom[/quote]
vob endeksı bıraktım,artık sadece dolar dayım, aynı kulvarda degılız...
Karsılıgı olmayan fıktıf kontratlarla oynanama kararı aldım..
Dolarda long olduguma gore, sımdılık kapanısa gore aynı yondeyız...
Acılıs gorelım...
-
[QUOTE=rcp;73259]Eğer short poz.da ısenız, haftaya o paraları yerken ınanın vıcdan azabı cekeceğim, vah vah bunların bır kısmı cati.den diye:)
Hatta simdiden vıcdan azabı yasamaya basladım.[/QUOTE]
Vicdan azabı çekmenize gerek yok.. İçinizi ferah tutun.. Derhal dönerim uzuna.. tekrar sat gelirse giyerim shortlarımı.. :..:
-
[QUOTE=teo;73261]vob endeksı bıraktım,artık sadece dolar dayım, aynı kulvarda degılız...
Karsılıgı olmayan fıktıf kontratlarla oynanama kararı aldım..
Dolarda long olduguma gore, sımdılık kapanısa gore aynı yondeyız...
Acılıs gorelım...[/QUOTE]
Neyse sevindim. İpte senin gömlek olmayacak...:)
-
[QUOTE=nunu;73253]unpredictable'dir.[/QUOTE]
benim için şu an predictibledır. ama benim için.
hatta uzun süredir bunu anlatmaya çalışıyorum son mesajlardan bahsetmiyorum 1.5 yıldan bahsediyorm.
Sevgili Teo buna inamıyor.
-
[quote=teo;73252]kişisel fikrini öğrenmek istiyorum, cevaplamak istemeyebilirsin, bu sorunun cevabı yeterlidir benim açımdan düşüncenizi öğrenmek için.
Sevgiler...[/quote]
random olsa ne olur olmasa ne olur teo, bu sadece utopik bir çözümleme,
fiyatın neden hareket ettiğine odaklı, halbuki yapılması gereken o hareketin içinde nasıl yer alırım sorusuna yoğunlaşmaktır. sabah gapının riskini alamıyorsan pozu akşama kapatmak bir çözümdür, efg deyyusu manüple ettiği için düşsse ne olur, market profile düşecek dediği için düşsse ne olur, hareket aynıdır ve yönseldir, nedene değil sonuca odaklanmak mecrubiyeti vardır trade de.
-
[QUOTE=catedral;73258]Ahh ahhh sevgili Jelibon..
İnanırım.. Neden mi.. Bu buhranıda ismi lazım değil forumda ilk ben yazmıştım.. Sonra Rubini söyledi..Ona inandılar:..:[/QUOTE]
sizde herşeyi önceden yazdınız burada doğru yönde kötümü oldu? bence iyi oldu.
ama ben neye kaptırdım anlamadım.
oh oh topic hareketlendi. sanki işlem günü sıkılyordum bende iyi oldu.
-
[quote=jelibon;73264]benim için şu an predictibledır. ama benim için.
hatta uzun süredir bunu anlatmaya çalışıyorum son mesajlardan bahsetmiyorum 1.5 yıldan bahsediyorm.
Sevgili Teo buna inamıyor.[/quote]
yanlis anlamayin ama acik konusacagim. eger predict edebiliyorsaniz einstein'dan daha zekisiniz. ve bu hizla muhtemelen iki ay sonra sizi forumda goremeyecegiz, cunku sizi bogazdaki yalinizin kapisinda duran ferrarinizin icinde bekleyen hatunlar cok mesgul edecek.:)))
borsa zenginleri ileri derecede kontrollu trend takip edici sistemler gelistirebildikleri icin zengin olmuslardir, fiyatlari tahmin edebildikleri icin degil!
-
[quote=jelibon;73255]Sayın Teo,
sizin uzun zamandır benim yönümde düşünmediğinizi zaten biliyorum, kişisel takdirinizdir.
bazı şeyler bilinir, dönersiniz eskilere herşeyi görürsünüz.[/quote]
ben bunları sizi eleştirmek için yazmadım, kazandığınız sürece haklısınızdır.
[quote]
benim size sistemimi ve indikatörlerimi ve analizlerimi açıklama zorunluğum yoktur. sizinde bana yoktur. istereseniz yaparsınız..[/quote]
Açıklayın demedim zaten, aşırı gerildiniz.
[quote]
yanlız burada yukarıda bahsettiğiniz gibi kaptırılan hiçbirşey yoktur. neye kaptırılmıştır açıklayabilirmisiniz, o zaman herkes kaptırmıştır, forum olmamalıdır.
.[/quote]
Bu ifademin yanlış olduğunun farkına vardım,ve orijinal msajtan silmiştim...
[quote]
ben kendim için söyleyim borsada kaybetmem şu an mümkün değildir. önce kaybettim sonra kazandım. onu çözdüm. geri dönsem artık kaybetmem mümkün değildir. [B]yüzde 0 ihtimaldir[/B].
.[/quote]
Bu ifade matematiksel olarak isbat edilemiyorsa,temenni olarak kalır her zaman..
[quote]
voba geçtim. geçince kaybettim çünkü bilmiyordum, şimdi biliyorum, artık burada da kaybetme durumum yoktur. ve kazanıyorum.
ister inanın ister inanmayın.
.[/quote]
çok sevindim, inanıp inanma gibi bir terbiyesizliğim olmaz, her ifade değerlidir.
.[quote]
gün gün hafta hafta amerika için yazdıklarım hatalı çıktımı hiç.
.[/quote]
tesadüf
.[quote]
desteklerin tutmadığını nasıl söylüyorsunuz, biraz dikkat etseniz, 3 ünden bir hep tutuyor.
ikisi tutmuyor nedenmi? sarkıyor üstte kapatıyor.
.[/quote]
tutunca tesadüf, tutmayınca tesadüf değil, genelleme doğru değil,demekki tutmuyor bazen...
.[quote]
yukarıdada tam tersi hep tutuyor. üste çıkıyor 2 tanesi sebebi kandırmak için.
.[/quote]
kim kandırıyor, o zaman kandıranlar ve kandırılanlar gibi 2 gurup var borsalarda, bu da TA yı geçersiz kılar...
.[quote]
ve siz napıyorsunuz ben biliyorum. kızmayın yalnız.
.[/quote]
yok kızmam , nasılsa müneccimliği seviyorsunuz, bunu da bilin bakalım...
.[quote]
hep orada bir yerlerde aşağı dönmüşken erken alıyorsunuz, ya da yukarı başladığında erken satıyorsunuz.
.[/quote]
bu kanıya nerden vardınız, ben poz yazmadımki 1 aydır...
.[quote]
kaç kere sizin girdiğiniz noktaların yanlış olduğunu gördüm.
.[/quote]
peki neden ozelden uyarmadınız, kaybetmemi mi istediniz, gibi bir düşünce doğdu şimdi aklımda...Tabi böyle bir zorunluluğunuzda yok elbette...
.[quote]
bu mesajın sonundaki boynuzu kulağı anlamadım nedir bu.
sevgiler.[/quote]
bunun anlamı sistemleri yazanlar niye kazanmazda onları uygulayanlar kazanır sorusu idi.
Ky kazanmadığı gün gibi açık.Yazılanlar önemli değil, Mademki ky ağırlıkta Sankoda,
Sankonun günlük takasta ortalamaları her gün belli, en az 2000 puan hep zararda...Ky nasıl kazanıyormuş bu ortalama ile, Olsa olsa oradan büyük mal alanlar kaybediyor.Küçük mal alanlar kazanıyor herhalde...
Kimsenin kaybetmesini istemem,sevinmem.
Benim amacım sadece trade ederken bilinlere bel bağlamayın, körü körüne trade etmeyin uyarısıydı.
Herkesin kazancı zararı kendine.Kimseyi de elbette ilgilendirmez...
Sevgiler....
-
haa, hatasız kul yokmudur vardır. ben de hata yapıyorum, mesela son düşüşte düşüşün sınırlı kalacağını söyledim 8500 gibi falandı sanırım. kalmadı.
niye oldu bu hata ekran seğretmekten. aşırı takipten.
Sayın Sazan dan burada birşey öğrendim şu an benim bir arkadaşı robot yaptım. fikir babam Sayın Sazan. artık benimde bir robotum var bilgisayar başında.
dedim olm fikir mikir yok, arayacam ya da arkanda tv izliycem. sorarsam söylersin kaçta, başka bişi yok.
sana önceden ben zaten söyleyeceğim nereye değecek, deydinde deydi de.
nasıl ama.
sevgiler.
-
[QUOTE=nunu;73268]yanlis anlamayin ama acik konusacagim. eger predict edebiliyorsaniz einstein'dan daha zekisiniz. ve bu hizla muhtemelen iki ay sonra sizi forumda goremeyecegiz, cunku sizi bogazdaki yalinizin kapisinda duran ferrarinizin icinde bekleyen hatunlar cok mesgul edecek.:)))
borsa zenginleri ileri derecede kontrollu trend takip edici sistemler gelistirebildikleri icin zengin olmuslardir, fiyatlari tahmin edebildikleri icin degil![/QUOTE]
inşallah dedikleriniz hepimiz için olur.
benim bu tip beklentilerim yok.
ileriyi gören tabii ki yok belki medyumlar falan görür, ben tabii ki einstein dan zeki değilim.
ben kendimce birşeyleri çözdüm. onun sonucundada fiyatların varacağı noktayı biliyorum. ve nerede ne yapacağımıda biliyorum.
İnşallah hep böyle devam eder.
İnşallah herkes için herşey iyi olur.
sevgiler.
-
[QUOTE=teo;73252]kişisel fikrini öğrenmek istiyorum, cevaplamak istemeyebilirsin, bu sorunun cevabı yeterlidir benim açımdan düşüncenizi öğrenmek için.
Sevgiler...[/QUOTE]
Ben de ucundan dahil olayim dedim bu tartismaya, bence fiyat hareketleri kaotiktir, fraktal yapilari izlerler. Geometrik oranlara gore hareket ettiklerini dusunuyorum, ama su ana kadar "su tarihte, tam olarak su seviyeden" bir donus olacak diyebilen herhangi bir sisteme ya da kimseye ne rastladim ne de kendim bulabildim.
Sanirim her sey ilk basta bu donuslerin, trend degisimlerinin, hareketlerin olasiliklar uzerine kuruldugunu kabul etmekten geciyor.
Zaten okudugum kadariyla kim olursa olsun butun islemleri stoploss'la yapmayi tavsiye eder, cunku hic bir seyin garantisi yoktur, bu hangi sistem uygulanirsa uygulansin boyledir ne yazik ki.
-
[QUOTE=mozkan;71443]hadi ben söyleyeyim sorunuzun yanıtını ama dolaylı olarak.
göstergeler, osilatörler, formasyonlar, elliott dalgaları, fibonacii ler, open high low close, mum analizi vs. aklınıza ne geliyorsa hepsi FİYAT ın türevidir ve bunların fiyat hareketini Fiyat tan daha iyi açıkladığı zannedilir. derin bir tartışmaya girmeden şunu söyleyeyim aslolan FİYAT değil TARİH tir sevgili teo. 26,400 de alanların neden aldığını fiyatsal olarak çözemezsiniz. ama olaya tarih boyutuyla baktığınızda, astro finans açısından mükemmel bir alım zamanıydı, benzer şekilde 8-9 ocak tarihinin de satım zamanı olduğu bir çok astro finans sitesinde 2 ay önceden duyurulmuştu. Bu kadar ipucu yeterlidir. Bol şanslar.[/QUOTE]
sn mozkan, sanirim Gann'in yazilarindan birinde aslolan fiyattir diye bir ibare vardi, yanlis mi hatirliyorum?
-
Aha haftalıklara bakınca ipliği iyice pazara çıktı gavurun..
[url=http://www.kucukresim.com][img]http://sunucu12.kucukresim.com/uploads/a100-haftalika9310.png[/img][/url]
-
[QUOTE=teo;73269]ben bunları sizi eleştirmek için yazmadım, kazandığınız sürece haklısınızdır.
Bu ifade matematiksel olarak isbat edilemiyorsa,temenni olarak kalır her zaman..
çok sevindim, inanıp inanma gibi bir terbiyesizliğim olmaz, her ifade değerlidir.
.
tesadüf
.
tutunca tesadüf, tutmayınca tesadüf değil, genelleme doğru değil,demekki tutmuyor bazen...
.
kim kandırıyor, o zaman kandıranlar ve kandırılanlar gibi 2 gurup var borsalarda, bu da TA yı geçersiz kılar...
.
.
.
peki neden ozelden uyarmadınız, kaybetmemi mi istediniz, gibi bir düşünce doğdu şimdi aklımda...Tabi böyle bir zorunluluğunuzda yok elbette...
.
bunun anlamı sistemleri yazanlar niye kazanmazda onları uygulayanlar kazanır sorusu idi.
Ky kazanmadığı gün gibi açık.Yazılanlar önemli değil, Mademki ky ağırlıkta Sankoda,
Sankonun günlük takasta ortalamaları her gün belli, en az 2000 puan hep zararda...Ky nasıl kazanıyormuş bu ortalama ile, Olsa olsa oradan büyük mal alanlar kaybediyor.Küçük mal alanlar kazanıyor herhalde...
Benim amacım sadece trade ederken bilinlere bel bağlamayın, körü körüne trade etmeyin uyarısıydı.
Sevgiler....[/QUOTE]
gerilmedim, biraz tarzım bu. kendi desteklerimden ve dirençlerimden sorumluyum başkalarınınkinden değil, tutuyor benimkiler. dediğim gibi ben kimseye bir öneri yapmadım hiçbir zaman.
bazen bende yapıyorum hatayı demin size bahsettiğimi.
yönü zaten biliyorum. oarada sadece son tepeyi ve dibi ayarlamak kalıyor.
neden boa tesadüf olsun. bunu siz önceden göremiyormusunuz, siz boaya nasıl bir yük yüklendiğinin farkında değilmiydiniz.
kandıranlar kandırılanlar var tabii ki. bunu anlatmayım. çok uzun olur hemde aslında sürekli eskiye gidilirse anlatılan bu.
önceden pozisyon yazıyordunuz, bakıyordum.
ben sizin kaybetmenizi niye istiyim? İnşallah hep kazanın. herhangi birisine özel mesaj atarak uyarı yapmamın haddim olmadığını düşünüyorum. Bir kere yaptım ama Sayın Mbm e. ne bileyim sonra bir daha yapmadım.
boynuz kulağı şimdi anladım.
sevgiler.
-
[quote=mde;73273]sn mozkan, sanirim Gann'in yazilarindan birinde aslolan fiyattir diye bir ibare vardi, yanlis mi hatirliyorum?[/quote]
kaynak ismi verin hemen bakayım, orjinal nüshasından.
-
[QUOTE=teo;73269]ben bunları sizi eleştirmek için yazmadım, kazandığınız sürece haklısınızdır.
.
tesadüf
.
.
.
.
.
.
Sevgiler....[/QUOTE]
gerilmedim, biraz tarzım bu. kendi desteklerimden ve dirençlerimden sorumluyum başkalarınınkinden değil, tutuyor benimkiler. bakın şu sıra tutuyor, bu bir süreçtir. sonrasında tutmayacaktır.
dediğim gibi ben kimseye bir öneri yapmadım hiçbir zaman. yarın tutmaz, ne sorumluluğum var ne mesuliyetim. yani olabilecek bir durumdur.
bazen bende yapıyorum hatayı demin size bahsettiğimi.
yönü zaten biliyorum. oarada sadece son tepeyi ve dibi ayarlamak kalıyor.
neden boa tesadüf olsun. bunu siz önceden göremiyormusunuz, siz boaya nasıl bir yük yüklendiğinin farkında değilmiydiniz.
kandıranlar kandırılanlar var tabii ki. bunu anlatmayım. çok uzun olur hemde aslında sürekli eskiye gidilirse anlatılan bu.
önceden pozisyon yazıyordunuz, bakıyordum.
ben sizin kaybetmenizi niye istiyim? İnşallah hep kazanın. herhangi birisine özel mesaj atarak uyarı yapmamın haddim olmadığını düşünüyorum. Bir kere yaptım ama Sayın Mbm e. ne bileyim sonra bir daha yapmadım.
boynuz kulağı şimdi anladım.
sanko için girenler çıkanlar oluyordur, bi de herkes tabii bu işi bilmiyor, kayıp normaldir.
sevgiler.
-
[QUOTE=mde;73273]sn mozkan, sanirim Gann'in yazilarindan birinde aslolan fiyattir diye bir ibare vardi, yanlis mi hatirliyorum?[/QUOTE]
güzel.
2000 den beri tarih uyuyor. ama astro finans tarihleri değil. yani o da uyuyordur takip etmiyorum,
benim tarihler farklı.
sevgiler.
-
[QUOTE=mozkan;73276]kaynak ismi verin hemen bakayım, orjinal nüshasından.[/QUOTE]
Hangi dokumanda oldugunu hatirlamiyorum, benim de arsivi tarayip bakmam lazim, sadece boyle bir sey aklimda kalmis diye yazmistim zaten. Okudugum kaynagi bulur bulmaz not duserim.
-
[quote=mde;73279]Hangi dokumanda oldugunu hatirlamiyorum, benim de arsivi tarayip bakmam lazim, sadece boyle bir sey aklimda kalmis diye yazmistim zaten. Okudugum kaynagi bulur bulmaz not duserim.[/quote]
özel mesajla da iletirseniz sevinirim, seans içi pek uğramıyorum foruma, yazınızı görme ihtimalim düşüktür.
-
[QUOTE=mde;73272]Ben de ucundan dahil olayim dedim bu tartismaya, bence fiyat hareketleri kaotiktir, fraktal yapilari izlerler. Geometrik oranlara gore hareket ettiklerini dusunuyorum, ama su ana kadar "su tarihte, tam olarak su seviyeden" bir donus olacak diyebilen herhangi bir sisteme ya da kimseye ne rastladim ne de kendim bulabildim.
Sanirim her sey ilk basta bu donuslerin, trend degisimlerinin, hareketlerin olasiliklar uzerine kuruldugunu kabul etmekten geciyor.
Zaten okudugum kadariyla kim olursa olsun butun islemleri stoploss'la yapmayi tavsiye eder, cunku hic bir seyin garantisi yoktur, bu hangi sistem uygulanirsa uygulansin boyledir ne yazik ki.[/QUOTE]
benim yazılarımda bahsettiklerinizin hepsi vardır, hepsi doğrudur. yöntem budur.
örnekte vereyim.
sp 942, sp 815.
dax 4000 hedef 5200 de.
96xx tuzak. hedef 7200-7500.
sonra 89xx hedef.
en yenisi 8100 hedef.
alım ve yukarı hedefler var.
tarih olarak ise.
son tarihler 21 kasım, 23-29 aralık. (20 kasım)
20 kasım dip, 23-29 pencere 3 trade günü tekrar bir yukarı kırılım. ve tepe.
yeni tarih 18 şubat.
tarihler süreçtir. olasılık vardır tarafımdan veriliyor ama yön bellidir. 18 şubata kadar 9088 üstü görülecektir. yaklaştıkça takip edeceğiz. sonrasına sonra bakarız.
sevgiler.
-
[quote=jelibon;73281]benim yazılarımda bahsettiklerinizin hepsi vardır. yöntem budur.
[B]ben kendim için söyleyim borsada kaybetmem şu an mümkün değildir[/B]. önce kaybettim sonra kazandım. onu çözdüm. geri dönsem artık kaybetmem mümkün değildir. [B]yüzde 0 ihtimaldir[/B].
sevgiler.[/quote]
Siz olayı sıfır ihtimale bağlıyarak %100 kazanma garantisi vermişsiniz.
Burada yöntem falan bitmiş, olay guru haline dönüşmüş durumdadır...
Ölümsüzlüğü çözmüş olmak gibi bir şey,
Aslında TC.Merkez Bankası sizin al/sat kararlarınıza uyarak ,yurt dışı borsalarında yatırım yapsa,T.C cari açıktan kurtulup, petrol bulmak gibi sorunlarıda kalmıyacak, ve ülkeyi büyük bir felaket den kurtaracak bir potansiyele sahipsiniz bu sıfır ihtimal ile...
Ne diyeyim,Başarılarınızın devamını dilerim...
-
Affınıza sığınarak...
[FONT=Times New Roman][SIZE=3]Sayın teo,[/SIZE][/FONT]
[I][SIZE=3][FONT=Times New Roman]28-10-08 Tarihinde yazmış olduğum 2636 nolu gönderiden başlayayım.[/FONT][/SIZE][/I]
[I][FONT=Times New Roman][SIZE=3]…[/SIZE][/FONT][/I][I][COLOR=#333333][FONT=Verdana]Ben piyasayı 15 dakikalık, saatlik ve günlük yönlendirebilseler de orta ve uzun vade de kimsenin yönlendiremeyeceğine inananlardanım.Kitlesel davranış modelinin özgün hareketinde mantık devre dışıdır.Piyasa yapıcı diye tabir ettiğimiz kişilerin bu modele uygun pozisyon almaya çalışıp kitlelere ilk ateşlemeyi yaparak para kazanmaya çalıştıklarını düşünüyorum.A py düşüşe, B py yükselişe inanıyor ve pozisyon alıyorsa hangisinin kazanacağı kitlenin hangi ruh halinde olup hangi ateşlemeyi tercih ettiğine bağlıdır diye düşünmekteyim….[/FONT][/COLOR][/I]
[FONT=Times New Roman][SIZE=3]Şimdi ben yukarıdaki samimi düşüncelerimle, fiyatların hangi ölçekten baktığınıza bağlı olarak; random(rastgele), [/SIZE][/FONT][COLOR=#333333][FONT=Verdana]unpredictable(tahmin edilemez), predictable(tahmin edilebilir) veya bir döngünün tekrarı olduğunun hepsine inanıyorum.Sebeplerine gelince vadelere göre 1,5,15,20,30,60,120 dakikalar veya gün,hafta,ay,yıl bazında fiyatlara kimin-kimlerin hükmettiği ile ilgilidir bu sorunuzun yanıtı diye düşünmekteyim.Vade ne kadar kısalır ise kitle psikolojisinden bireysel psikolojiye doğru bir yaklaşım söz konusudur.Dolayısı ile büyük parayı yöneten 1-3 kişinin psikolojisini çözmeye çalışmak samanlıkta iğne aramaya benzer haklısınız.[/FONT][/COLOR]
[COLOR=#333333][FONT=Verdana]Yukarıdaki düşüncelere inanan bir kişi ne yapmalı.Öncelikle herhangi bir vade için bir yol haritası çizerek ana yön belirlemeli.Buradan sonraki stratejisi ise kişiye bağlı değişmekte.[/FONT][/COLOR]
[COLOR=#333333][FONT=Verdana]1-Ana yön dahil-hariç her dalgayı yakalamak isteyebilir(tehlikelidir).[/FONT][/COLOR]
[COLOR=#333333][FONT=Verdana]2-Ana yön doğrultusunda indikatörlerinin sözüne inanıp yönü destekleyen pozisyonlara girip, desteklemeyen pozisyonlarda beklemede kalabilir.[/FONT][/COLOR]
[COLOR=#333333][FONT=Verdana]3-Stoploss uygulaması, sabit kontratla hareket, destek-direnç, fibonacci oranları, hız çizgileri gibi yardımcı elemanları katı bir şekilde uygulamalı.[/FONT][/COLOR]
[COLOR=#333333][FONT=Verdana]Şimdi siz ne anlattınız bana derseniz.[/FONT][/COLOR]
[COLOR=#333333][FONT=Verdana]Daha önce de belirtmiş size moral vermeye çalışmıştım haddimi aşarak.Fakat miktarı ve ne kadar zamandır kaybettiğinizin önemli olmadığını düşünmem sebebiyle, daha önemlisi benden ve burada kazanan kazanmayan bir çok arkadaştan daha fazla bilgi birikiminiz olduğuna inanmam dolayısı ile şu an bulunduğunuz psikolojiye müdahale etme isteğinden ibarettir yazdıklarım.Ben kaybederken neden müdahale etmediniz sorusu ise yersiz olur.Müdahale edilen pozisyonunuzun hatalı olup olmadığını kimsenin bilemeyeceği gibi, girilen pozisyonun doğruluğunu da kimse bilemez.Sizin çok beğendiğim bir sisteminiz vardı grafiklerinizden hatırladığım.Fiyatlar yukarı çıksa da ısrarla aşağı oklar koyan ama sonunda haklı çıkan bir sistemdi.Kaldıraç oranı ayarlanıp sabit kontrat dönüldüğünde de zarar yazıyormuydu o sistem? Dilerim korktuğum ve adınıza üzüleceğim bir psikoloji içerisinde değilsinizdir(Bütün zararı 3-5 trade de çıkarma çabası).Tarih bu kayıpları yaşamış bir sürü başarılı ve kazançları yaşamış bir sürü başarısız olmuş trader la doludur.[/FONT][/COLOR]
[COLOR=#333333][FONT=Verdana]Sonuçta ya son zamanlarda yazdıklarınızı yanlış anlıyorum, ya doğru anlıyorum ve ilerde bir zamanda haklılığınızı anlayacağım.Fakat bu seferde şunu anlamakta güçlük çekiyorum.Teo haklı ise, burada uzun vadede kazanmanın mümkün olmadığını gördü ve haklılığına inanıyorsa Türev piyasalarda sadece şansını mı denemekte.[/FONT][/COLOR]
[COLOR=#333333][FONT=Verdana]Yazdıklarımı hoşgörünüze inandığımdan kaynaklanarak yazdım.[/FONT][/COLOR]
[COLOR=#333333][FONT=Verdana]Her şeyin gönlünüzce olmasını içtenlikle dilerim.[/FONT][/COLOR]
[COLOR=#333333][FONT=Verdana]Bol şanslar hepimize…[/FONT][/COLOR]
-
[QUOTE=teo;73283]Siz olayı sıfır ihtimale bağlıyarak %100 kazanma garantisi vermişsiniz.
Burada yöntem falan bitmiş, olay guru haline dönüşmüş durumdadır...
Ölümsüzlüğü çözmüş olmak gibi bir şey,
Aslında TC.Merkez Bankası sizin al/sat kararlarınıza uyarak ,yurt dışı borsalarında yatırım yapsa,T.C cari açıktan kurtulup, petrol bulmak gibi sorunlarıda kalmıyacak, ve ülkeyi büyük bir felaket den kurtaracak bir potansiyele sahipsiniz bu sıfır ihtimal ile...
Ne diyeyim,Başarılarınızın devamını dilerim...[/QUOTE]
sizin şu %0 a takacağınızı yazarken adım gibi biliyordum. beni yanıltmadınız. düşündüm ama değiştirmedim. iyi ki değiştirmemişim.
-
[QUOTE=teo;73250]Bu arada Hedefonline dan para çeken varmı, geri ödemelerde sorun yaşayanlar oldumu....[/QUOTE]
[url]http://hedefonline.org/[/url]
-
[quote=jelibon;73285]sizin şu %0 a takacağınızı yazarken adım gibi biliyordum. beni yanıltmadınız. düşündüm ama değiştirmedim. iyi ki değiştirmemişim.[/quote]
:) heheheh, kızma ,takılıyorum, buna inanmış olmanı zaten beklemem,
Başarılar...
-
sn mbm Rabbım enkısa zamanda sıfayıı ve sabrını nasıb etsın...