-
[quote=abka;163697]domuz gribi genelde zature olarak öldürür...
zature aşısı olanlar(çocuklar) bu gribe karşı dayanıklıkları çoktur..
kardeşim gögüs hastalılarında doktor..dediğini diyom..[/quote]
ama sabah sevgili mukora zatürre aşısı pnömokoklara karşı etkili oysa bu domuz gribi virütik zatürreden öldürüyor o nedenle zatürre aşısının faydası yok demişti.
peki pnömokok virüs değil mi? bakteri mi?
bizim ufaklık şu an 3 yaşında ve 6 aylıkken ve 12 aylıkken zatürre aşısı olmuştu.ama eşim ve ben aşılı değiliz.olmayı düşünüyordum ama şimdi virütik zatürre falan deyince aşı fayda etmez denilince kafa karıştı.
yahu şaştık kaldık arkadaş.
abi sen lösemi falan diyonda, lösemi insandan insana bulaşmıyor.bu meret bulaşıyor ve çok hızlı bulaşıyormuş.aradaki fark burada.
henüz havalar yeterince soğumadı aralık-ocak-şubatta virüs yayılırsa korkarımki hayatını kaybedenlerin sayısıda hızla artacaktır.
aslında bakanlık bir istatistik çalışması hazırlayıp kamuoyuna açıklasa çok iyi olur.
son 5 yılda aylara göre mevsimsel gripten ölüm oranları açıklansa vatandaşta neyle karşı karşıya olduğunu biraz daha iyi anlamış olur.abartılıyor mu yoksa gerçekten tehlikeli mi?
-
where is küskü .. amonra patron ver küsküyü ...
-
[quote=SEYYAH;163712]ama sabah sevgili mukora zatürre aşısı pnömokoklara karşı etkili oysa bu domuz gribi virütik zatürreden öldürüyor o nedenle zatürre aşısının faydası yok demişti.
peki pnömokok virüs değil mi? bakteri mi?
bizim ufaklık şu an 3 yaşında ve 6 aylıkken ve 12 aylıkken zatürre aşısı olmuştu.ama eşim ve ben aşılı değiliz.olmayı düşünüyordum ama şimdi virütik zatürre falan deyince aşı fayda etmez denilince kafa karıştı.
yahu şaştık kaldık arkadaş.
abi sen lösemi falan diyonda, lösemi insandan insana bulaşmıyor.bu meret bulaşıyor ve çok hızlı bulaşıyormuş.aradaki fark burada.
henüz havalar yeterince soğumadı aralık-ocak-şubatta virüs yayılırsa korkarımki hayatını kaybedenlerin sayısıda hızla artacaktır.
aslında bakanlık bir istatistik çalışması hazırlayıp kamuoyuna açıklasa çok iyi olur.
son 5 yılda aylara göre mevsimsel gripten ölüm oranları açıklansa vatandaşta neyle karşı karşıya olduğunu biraz daha iyi anlamış olur.abartılıyor mu yoksa gerçekten tehlikeli mi?[/quote]
sana bir şey olmaz gırlaşmış vahşi... ama kola dan geçiyosa bu grip ayvayı yedin:::
-
[quote=selçuklu;163714]where is küskü .. amonra patron ver küsküyü ...[/quote]
300 puandan küçük olursa AMANRA nındır...:::::::::
-
[quote=Astatin;163715]sana bir şey olmaz gırlaşmış vahşi... ama kola dan geçiyosa bu grip ayvayı yedin:::[/quote]
sigarayı bırahtım lem kolayıda çok azalttım evvelden günde 1-1,5 LT içiyordum şindik 1 bardağa düşürdüm bunuda bırakacam arada bir tadımlık içeceğim nostalji ossun diye.
-
Ciddi uyarı;
TGG 1 e düştü ve sistemin bağırsaklarından gördüğüm kadarıyla 250 gibi sat sinyali gelir..15 dklıkda
-
seyyah ım gecenlerde 2 profesör(enfeksiyon hastalık uzmanları) çıktı...oda aynısını söyledi..zature aşısı çocuklara direnç kazandırıyor...4 yaş va altı 2 çocuk var...büyüğü olmamıştı...yaptırdım...
yeni doğan çocuklara sağlık ocagı yapıyor...ama 3 yaş ve üzerlerinin zamanında bu uygulama yoktu.[B]kendin eczaneden alıp yaptırıyorsun[/B].(sağlık ocaklarında yaptırırsın)...
-
[quote=SEYYAH;163717]sigarayı bırahtım lem kolayıda çok azalttım evvelden günde 1-1,5 LT içiyordum şindik 1 [COLOR=red]bardağa[/COLOR] düşürdüm bunuda bırakacam arada bir tadımlık içeceğim nostalji ossun diye.[/quote]
da sana güvenmiyom ben...o bir bardağın hacmi ne kadarki..sen şimdi, dekoratif bitkilerin vazosunu alıp bardak diye kullanıyorsundur:..:
-
[QUOTE=selçuklu;163714]where is küskü .. amonra patron ver küsküyü ...[/QUOTE]
mersiyk olsa söyle derdi
where küskü you :::
-
[quote=abka;163720]seyyah ım gecenlerde 2 profesör(enfeksiyon hastalık uzmanları) çıktı...oda aynısını söyledi..zature aşısı çocuklara direnç kazandırıyor...4 yaş va altı 2 çocuk var...büyüğü olmamıştı...yaptırdım...
yeni doğan çocuklara sağlık ocagı yapıyor...ama 3 yaş ve üzerlerinin zamanında bu uygulama yoktu.[B]kendin eczaneden alıp yaptırıyorsun[/B].(sağlık ocaklarında yaptırırsın)...[/quote]
seyyah kim yaw:confused::confused::confused: haaaaaa.pambık diyon sen..oldu şimdi
-
[quote=fXci;163722]mersiyk olsa söyle derdi
where küskü you :::[/quote]
bu mesajından sonrada şöyle derdi...
efiksçi pliz geyik no....
yaww forumdaki bayan popülasyonu hızla düşüyor...KUIN yok, Cerphin nadir takılıyor, Pelinn in kira kontrat yenilemesine daha 8 ay var... yaw walla hep diyorum bu AMANRA ile PAMBIK a..beyle argo muhabbetler yapmayın, kızlara ayıp oluyor deyu..hele AMANRA yokmu..zaten ayda bir uğruyo..ordada mındar ediyo ortamı..heeheheehhe:D:D:D:D ayıp ayıp boyunuzdan utanın...örnek alın Selçuklu ile Beni....hhehehehe..kaka adamlar sizi:..:
-
Bu arada Hellime Patroniçe,
Watsapyu? Sesin çıkmıyor denetiminde çıkmıyor..Huuuuu, huuuu geldiysen masaya 3 kere vur, yada PAMBIK ı yasakla..ehehehe..
Bu arada nooldu bizim yılsonu primi :( üwwwwwwww...
5 dakika içinde ses vermezsen, CD yi verdin yayına gezmeye gittin diye düşüneceğim...