-
[QUOTE=catedral;73258]Ahh ahhh sevgili Jelibon..
İnanırım.. Neden mi.. Bu buhranıda ismi lazım değil forumda ilk ben yazmıştım.. Sonra Rubini söyledi..Ona inandılar:..:[/QUOTE]
Halkımız etiketi sever. Onun etiketi kuvvetli Prof ;)
Sen yaz yazdığın kalır; elbet gören hak veren olur.
-
bide kime ne garantisinden bahsediyorsunuz?
benim herşeyim kendimedir.
paylaştım suçlu mu oldum.
ben sizin bir süre bir yıl önce voba ara verdiğinizi biliyorum, siz yazdınız, yokum dediniz,
sonra yine girdiniz bir anda.
şimdi yine çıktığınızı söylüyorsunuz.
zaten sisteme isyan ediyorsunuz, iyi yapmışsınız.
siz çözemediyseniz birşeyleri suçlu yine sizsiniz ben değil.
sizede başarılar.
-
[QUOTE=teo;73287]:) heheheh, kızma ,takılıyorum, buna inanmış olmanı zaten beklemem,
Başarılar...[/QUOTE]
birşey söylüyorsunuz sonra takılıyorum diyorsunuz, alıntı yapıyorsunuz, sonra merkez bankası diyorsunuz.
ben cevap veriyorum.
bu muhabbeti keselim. gereksiz. sevgiler.:D
-
Bu açıdan bakıldığında Hedefonline kendi başına tam anlamıyla bir risk unsurudur. Şöyle ki;
1.Hedefonline sadece bir danışmanlık şirketidir. Bunun dışında bir finans kurumu olarak Türk düzenleyici otoritelerinden (Hazine Müsteşarlığı, Sermaye Piyasası Kurulu, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu vb.) alınmış bir izin bulunmamaktadır. Ancak Hedefonline tüm reklamlarında ve internet sitesinde sanki bir finans kurumu görüntüsü vermek suretiyle faaliyetlerini sürdürmektedir. Böylece Açıkça kamuoyunu yanıltmaktadır.
2. Hedefonline’ın ticari Web sitelerine girildiğinde;
“ABD tabanlı çalıştığımız aracı kurumun CFTC ‘ ye beyan ettiği 2004 bilançolarına göre gurubun toplam sermayesi US 12.468.983 dolardır. ABD de denetleyici bir kurum olan CFTC komisyonunun standartlarına göre bir aracı kurumun olması gereken sermayesi $ 250,000 olup, sermaye yeterliliğine göre çalıştığımız aracı kurum bu standardı 50 kat aşan bir öz sermaye yapısına sahiptir. Ayrıca uygulama olarak aracı kurumun işletme sermayesi ve müşterilerin bankadaki depozitleri kesinlikle birbirine karıştırılmaz.
Çalıştığımız aracı kurum ABD’ de yasal düzenleyici kurumlar içerisinde olan (CFTC) “Commodity Futures Trading Commission” denetiminde olup, ayrıca “Ulusal Futures Birliğinin” ( NFA ) 0339826 kayıt nolu üyesidir.
Böylece Çalıştığımız aracı kurum (CFTC) ve (NFA) tarafından sıkı bir şekilde denetim altında tutularak müşterinin işlemleri, depozite güvenliği, sermaye yeterliliği ve bunun gibi birçok konuda yüksek standartlarda çalışması sağlanır.
Ayrıca ABD standartlarına göre aracı kurumların operasyonları, risk yönetimi ve finansal tabloları yeminli mali müşavirlikler tarafından denetlenmektedir.
CFTC (Commodity Futures Trading Commission), Türkiye'deki SPK (Sermaye Piyasası Kurulu) ile aynı statüde olup; Amerika Birleşik Devletlerinde Opsiyon ve Vadeli İşlemler piyasalarını denetleyen resmi kurumdur. [url]www.cftc.gov[/url]
-
[quote=VOBiX;73286][URL]http://hedefonline.org/[/URL][/quote]
Netinvest’in ise yurt dışında kurulu bir şirket olması sebebiyle hiçbir sonuca ulaşmamaktadır.
Bu konuda bir yanlışlık var, Bu dava Turkıyede acılır ve sonuc alınır.Netıcede Kıbrıs Turk kesımınde acılmıs bır fırma ve aracı Garantı Bankası...Garantı Bankası Turk fırması, aracı danısmanlık yanlıs beyanı nedenı ıle Turk, dıger kesımde KKTC, Turkıyede acılacak bır dava Kıbrıs olması nedenı ıle red edılmez.
Kaldıkı red edılse bıle Turk Vatandasları davayı Kıbrısta acabılırler.Ama bu durumda Garantı bankası halen bu hesabı aktıf tutarakda suc ıslemektedır...
BU konuda yapılacak..Garantı Bankasına ve ayrıca Hedefonlıne Izmır ayrıca mahkeme Kıbrısta da Netınvest adına acılabılır....
-
Aslında bu muhabbet tam da fikirler sistmeler topiğine göreymiş. Catedralin çamaşır ipleri kaynadı arada.
-
[QUOTE=VOBiX;73294]Aslında bu muhabbet tam da fikirler sistmeler topiğine göreymiş. Catedralin çamaşır ipleri kaynadı arada.[/QUOTE]
kaynamadı burada :D
[url]http://www.voborsa.com/?p=254[/url]
ww.voborsa.com/?p=254
-
[QUOTE=nunu;73268]yanlis anlamayin ama acik konusacagim. eger predict edebiliyorsaniz einstein'dan daha zekisiniz. ve bu hizla muhtemelen iki ay sonra sizi forumda goremeyecegiz, cunku sizi bogazdaki yalinizin kapisinda duran ferrarinizin icinde bekleyen hatunlar cok mesgul edecek.:)))
borsa zenginleri ileri derecede kontrollu trend takip edici sistemler gelistirebildikleri icin zengin olmuslardir, fiyatlari tahmin edebildikleri icin degil![/QUOTE]
sn.nunu sizdende pozisyonunuzu yazmanızdan başka bir analiz göremedik.
-
[QUOTE=VOBiX;73294]Aslında bu muhabbet tam da fikirler sistmeler topiğine göreymiş. Catedralin çamaşır ipleri kaynadı arada.[/QUOTE]
nasıl olsa trade yok şu an,
grafikleri her zaman assa iyi olacakta, ara sıra asıyor.
-
[QUOTE=mavi;73284][FONT=Times New Roman][SIZE=3]Sayın teo,[/SIZE][/FONT]
[I][SIZE=3][FONT=Times New Roman]28-10-08 Tarihinde yazmış olduğum 2636 nolu gönderiden başlayayım.[/FONT][/SIZE][/I]
[I][FONT=Times New Roman][SIZE=3]…[/SIZE][/FONT][/I][I][COLOR=#333333][FONT=Verdana]Ben piyasayı 15 dakikalık, saatlik ve günlük yönlendirebilseler de orta ve uzun vade de kimsenin yönlendiremeyeceğine inananlardanım.Kitlesel davranış modelinin özgün hareketinde mantık devre dışıdır.Piyasa yapıcı diye tabir ettiğimiz kişilerin bu modele uygun pozisyon almaya çalışıp kitlelere ilk ateşlemeyi yaparak para kazanmaya çalıştıklarını düşünüyorum.A py düşüşe, B py yükselişe inanıyor ve pozisyon alıyorsa hangisinin kazanacağı kitlenin hangi ruh halinde olup hangi ateşlemeyi tercih ettiğine bağlıdır diye düşünmekteyim….[/FONT][/COLOR][/I]
[FONT=Times New Roman][SIZE=3]Şimdi ben yukarıdaki samimi düşüncelerimle, fiyatların hangi ölçekten baktığınıza bağlı olarak; random(rastgele), [/SIZE][/FONT][COLOR=#333333][FONT=Verdana]unpredictable(tahmin edilemez), predictable(tahmin edilebilir) veya bir döngünün tekrarı olduğunun hepsine inanıyorum.Sebeplerine gelince vadelere göre 1,5,15,20,30,60,120 dakikalar veya gün,hafta,ay,yıl bazında fiyatlara kimin-kimlerin hükmettiği ile ilgilidir bu sorunuzun yanıtı diye düşünmekteyim.Vade ne kadar kısalır ise kitle psikolojisinden bireysel psikolojiye doğru bir yaklaşım söz konusudur.Dolayısı ile büyük parayı yöneten 1-3 kişinin psikolojisini çözmeye çalışmak samanlıkta iğne aramaya benzer haklısınız.[/FONT][/COLOR]
[COLOR=#333333][FONT=Verdana]Yukarıdaki düşüncelere inanan bir kişi ne yapmalı.Öncelikle herhangi bir vade için bir yol haritası çizerek ana yön belirlemeli.Buradan sonraki stratejisi ise kişiye bağlı değişmekte.[/FONT][/COLOR]
[COLOR=#333333][FONT=Verdana]1-Ana yön dahil-hariç her dalgayı yakalamak isteyebilir(tehlikelidir).[/FONT][/COLOR]
[COLOR=#333333][FONT=Verdana]2-Ana yön doğrultusunda indikatörlerinin sözüne inanıp yönü destekleyen pozisyonlara girip, desteklemeyen pozisyonlarda beklemede kalabilir.[/FONT][/COLOR]
[COLOR=#333333][FONT=Verdana]3-Stoploss uygulaması, sabit kontratla hareket, destek-direnç, fibonacci oranları, hız çizgileri gibi yardımcı elemanları katı bir şekilde uygulamalı.[/FONT][/COLOR]
şu yazı herşeyden önemli işte.
-
teoman abi bence yazdıklarında yanlış düşünüyorsun.....bugüne kadar sen hep ön ayak oldun insanlara........bilgilerini paylaştın,sistemlere davet ettin ve yardımcı oldun....
sn. jelibon'a dediklerinle çok ters oldu daha önceden yaptıkların.....
-
[QUOTE=mersiyk;73295]kaynamadı burada :D
[url]http://www.voborsa.com/?p=254[/url]
ww.voborsa.com/?p=254[/QUOTE]
Sevgili Moderatörüm..
Muhteşemsin teşekkürler.. Fakat dünya alem resill olacağız.. Şu KEDİ leri değiştirsek mi? Pek bi laubali bir yorum yaptımdı.kom
Madem koydun oralara layık görüp :) Altına bir de haftalıklardaki yükselen kamayıda koyarsan sevinirim:) Ki yorumun neden aşağı yönde yapıldığı anlaşılsın...
-
[QUOTE=jelibon;73281]benim yazılarımda bahsettiklerinizin hepsi vardır, hepsi doğrudur. yöntem budur.
örnekte vereyim.
sp 942, sp 815.
dax 4000 hedef 5200 de.
96xx tuzak. hedef 7200-7500.
sonra 89xx hedef.
en yenisi 8100 hedef.
alım ve yukarı hedefler var.
tarih olarak ise.
son tarihler 21 kasım, 23-29 aralık. (20 kasım)
20 kasım dip, 23-29 pencere 3 trade günü tekrar bir yukarı kırılım. ve tepe.
yeni tarih 18 şubat.
tarihler süreçtir. olasılık vardır tarafımdan veriliyor ama yön bellidir. 18 şubata kadar 9088 üstü görülecektir. yaklaştıkça takip edeceğiz. sonrasına sonra bakarız.
sevgiler.[/QUOTE]
tesekkurler sn. jelibon, her ne kadar fiyat hedeflerini yuksek olasilikli olarak bulabilsem de tarihlerde ayni basariyi gosteremiyorum. Sizin verdiginiz tarihlere bakayim bi, bir seyler gorebilecek miyim.
-
[QUOTE=mordak;73300]teoman abi bence yazdıklarında yanlış düşünüyorsun.....bugüne kadar sen hep ön ayak oldun insanlara........bilgilerini paylaştın,sistemlere davet ettin ve yardımcı oldun....
sn. jelibon'a dediklerinle çok ters oldu daha önceden yaptıkların.....[/QUOTE]
[QUOTE=teo;72944]ah... ah ben nelere yok deyip de kitapları okudukça, yok dediklerimin hep var olduğunu anladım... kusura bakma....[/QUOTE]
Doğru bildiği yanlışları zaman zaman düzeltiyor. Her öğrendiği yeniliği paylaşıyor. Bu yüzden pek terse düşmüş sayılmaz bana göre. Tek fark ettiğim öğrendiği yeni şeyleri gerçek portföyde denemesi. Biraz sanal ya da tek kontratla denese daha iyi olacak sanırım ki o da onun bileceği iş.
-
[quote=mavi;73284][COLOR=#333333][FONT=Verdana]Daha önce de belirtmiş size moral vermeye çalışmıştım haddimi aşarak.Fakat miktarı ve ne kadar zamandır kaybettiğinizin önemli olmadığını düşünmem sebebiyle, daha önemlisi benden ve burada kazanan kazanmayan bir çok arkadaştan daha fazla bilgi birikiminiz olduğuna inanmam dolayısı ile şu an bulunduğunuz psikolojiye müdahale etme isteğinden ibarettir yazdıklarım.Ben kaybederken neden müdahale etmediniz sorusu ise yersiz olur.Müdahale edilen pozisyonunuzun hatalı olup olmadığını kimsenin bilemeyeceği gibi, girilen pozisyonun doğruluğunu da kimse bilemez.Sizin çok beğendiğim bir sisteminiz vardı grafiklerinizden hatırladığım.Fiyatlar yukarı çıksa da ısrarla aşağı oklar koyan ama sonunda haklı çıkan bir sistemdi.Kaldıraç oranı ayarlanıp sabit kontrat dönüldüğünde de zarar yazıyormuydu o sistem? Dilerim korktuğum ve adınıza üzüleceğim bir psikoloji içerisinde değilsinizdir(Bütün zararı 3-5 trade de çıkarma çabası).Tarih bu kayıpları yaşamış bir sürü başarılı ve kazançları yaşamış bir sürü başarısız olmuş trader la doludur.[/FONT][/COLOR]
[COLOR=#333333][FONT=Verdana]Sonuçta ya son zamanlarda yazdıklarınızı yanlış anlıyorum, ya doğru anlıyorum ve ilerde bir zamanda haklılığınızı anlayacağım.Fakat bu seferde şunu anlamakta güçlük çekiyorum.Teo haklı ise, burada uzun vadede kazanmanın mümkün olmadığını gördü ve haklılığına inanıyorsa Türev piyasalarda sadece şansını mı denemekte.[/FONT][/COLOR]
[COLOR=#333333][FONT=Verdana]Yazdıklarımı hoşgörünüze inandığımdan kaynaklanarak yazdım.[/FONT][/COLOR]
[COLOR=#333333][FONT=Verdana]Her şeyin gönlünüzce olmasını içtenlikle dilerim.[/FONT][/COLOR]
[COLOR=#333333][FONT=Verdana]Bol şanslar hepimize…[/FONT][/COLOR][/quote]
teşekür ederim, ben bu yazılarımı kayıp nedeni ve kızgınlıkla yazmadım,sebebini daha önce yazmıştım.
Uzun vadede bilinen ve anlatılan yöntemlerle para kazanma ihtimali yoktur benim yaşadıklarımdan çıkardığım bu.
Teknik analiz yaparakta şu an değişen bir şey yok, herkes şansını denemekte .....
Ben kesin sonuçları almayarak şu an için bir yöntem belirledim,sizlerin uyguladıklarından farklı olarak....(indikator ve ta'sız bır yontem)..Trade de sadece önümde fiyat derinliği var..Grafik yok ki, ta ile ilgili bir şey olsun.
Bu konuda para kazanıyormuyum, kaybediyormuyum, artık inanın o konuya bakmıyorum bile...Sadece uyguluyorum....
Bunu uyguladıkça, bazı şeylerin farkına vardım, bunları paylaştım.gayem buydu sadece....
Şu an ki bilgilerime göre ta, destek direnç, gann, ew, bu konuda uzun vade kazandırmıyor..Bu bir görüştür, aksini iddia eden ,bana sadece şunu diyebilir, arkadaş sen bu sistemleri bilmiyorsun, yanlış uyguluyorsun, eğer doğru uyguluyorsam kazandırmıyor..
Peki ben bunu niye yazıyorum,
Kazananları çekemediğim içinmi,
Luzumsuz germek içinmi...
Kızgın veya looser olduğum için mi...
Hiç biri değil, Sadece Göremiyenlere...Kral Çıplak diyebildiğim için...
Sevgiler...
-
[quote=jelibon;73290]bide kime ne garantisinden bahsediyorsunuz?
paylaştım suçlu mu oldum.
siz çözemediyseniz birşeyleri suçlu yine sizsiniz ben değil.
sizede başarılar.[/quote]
Etme sayın Jelibon tamam ben çözemedim,siz çözdünüz.Yazmaz olaydım o mesajı....
-
[QUOTE=jelibon;73297]nasıl olsa trade yok şu an,
o zaten onları her zaman asmıyor. keşke hep assa.:..:[/QUOTE]
Aslında son zamanlarda asıyorum..Ama yazılar arasında kaynayıp gidiyor..
Senin dow yorumların.. hexen babanın grafikleri ... Sevgili Mavi nin EW li grafikleri.. Şu anda yazarken adı aklıma gelmeyen dostlarımızın grafikleri..
Bunları bir topik açıp orada depolasak çok iyi olur düşüncesindeyim..
Buraya koyarız.. Arkasından görsellerin ve yorumların bulunduğu topiğe de eklesek.. Orada geyik tarzı yazı olmasa.. Yalnızca grafik hakkında yorum yada yapılan yorum hakkında sorusu olan soru sorsa ve cevaplansa..
Yani kısaca depo... tartışma v.s. ordan alıntılanıp buraya taşınacak.. Orda net yorum grafik soru ve cevap olsa...
Nasıl olur?
-
[QUOTE=VOBiX;73303]Doğru bildiği yanlışları zaman zaman düzeltiyor. Her öğrendiği yeniliği paylaşıyor. Bu yüzden pek terse düşmüş sayılmaz bana göre.[/QUOTE]
fakat sonuç olarak hep geride kalıyor(aslında ileride) ve terse gelmiş oluyor....yani sonuç ters mi ters......
bu kadar bilgiye araştırmaya emeğe ve sermayeye gerçekten yazık oluyor....
tabiki herkesin kendi seçimi saygı duymak lazım fakat bazı şeyleride düşünmek gerekiyor.....
-
[QUOTE=catedral;73306]
Buraya koyarız.. Arkasından görsellerin ve yorumların bulunduğu topiğe de eklesek.. Orada geyik tarzı yazı olmasa.. Yalnızca grafik hakkında yorum yada yapılan yorum hakkında sorusu olan soru sorsa ve cevaplansa..
Yani kısaca depo... tartışma v.s. ordan alıntılanıp buraya taşınacak.. Orda net yorum grafik soru ve cevap olsa...
Nasıl olur?[/QUOTE]
Modlar da insan ama her yazıyı oku ayıkla taşı. 3-4 mod daha almak lazım bu iş için.
Ya da konu açılır üyelerin inisiyatifinde saygı çerçevesinde görsel yazıalr harici yazılmaz. Grafiği koyan üye hem buraya hem oraya da aynı mesajı göndererek modları taşıma işinden de kurtarabilir.
-
[QUOTE=catedral;73306]Aslında son zamanlarda asıyorum..Ama yazılar arasında kaynayıp gidiyor..
Senin dow yorumların.. hexen babanın grafikleri ... Sevgili Mavi nin EW li grafikleri.. Şu anda yazarken adı aklıma gelmeyen dostlarımızın grafikleri..
Bunları bir topik açıp orada depolasak çok iyi olur düşüncesindeyim..
Nasıl olur?[/QUOTE]
katılıyorum bende elimden geldigince anasayfadaki forumdan analizler kısmına taşıma yaparım modlugun hakkını verelim degilmi .dng
-
bazen bu kadar basittir vob .lelele
-
[quote=mordak;73296]sn.nunu sizdende pozisyonunuzu yazmanızdan başka bir analiz göremedik.[/quote]
ne paylasayim? teknik analiz sayilmaz benimkisi, trendi izlemeye calisiyorum bazi zaman serisi calismalarimla o kadar. cuma gunu trendin degistine dair bir isaret alamadim iste, onu da yazdim:rolleyes:
-
[QUOTE=mozkan;73310]bazen bu kadar basittir vob .lelele[/QUOTE]
hehehe çok basitmiş canım çokkkk:..:
-
[QUOTE=jerfin;73312]hehehe çok basitmiş canım çokkkk:..:[/QUOTE]
accayiippp basit yaw....
-
[QUOTE=nunu;73311]ne paylasayim? teknik analiz sayilmaz benimkisi, trendi izlemeye calisiyorum bazi zaman serisi calismalarimla o kadar. cuma gunu trendin degistine dair bir isaret alamadim iste, onu da yazdim:rolleyes:[/QUOTE]
sayın nununun hakkını yemeyin daha gecende beraber dans etmedikmi hemde piyasalar cosarken makroyla kısa vade düşüş show yaptı
[IMG]http://www.voborsa.com/forum/image.php?u=832&dateline=1231201437[/IMG][IMG]http://www.voborsa.com/forum/image.php?u=245&dateline=1230319372[/IMG]
-
[quote=teo;73304]
...Peki ben bunu niye yazıyorum,
Kazananları çekemediğim içinmi,
Luzumsuz germek içinmi...
Kızgın veya looser olduğum için mi...
Hiç biri değil, Sadece Göremiyenlere...Kral Çıplak diyebildiğim için...
Sevgiler...[/quote]
Sayın teo,
Bu yazdıklarınızın kaynağında bunlar olduğunu düşünmedim zaten.Düşünse idim inanın o yazıyı yazmak için zaman dahi ayırmaz idim.Sizin şu anki sadece fiyatlara(derinliğe) bakarak trade etme biçiminizi Larry Livingston (Bir Borsa Spekülatörünün Anıları) gibi bir yetenek uygulamış ve terketmiştir.Bu hep böylemi olacaktır? bilemem.
Pruvanız neta rüzgarınız kolayınıza olsun.
Bol şanslar...
-
[QUOTE=mordak;73313]accayiippp basit yaw....[/QUOTE]
süper hemde.:..:
-
[quote=mozkan;73310]bazen bu kadar basittir vob .lelele[/quote]
sayın ozkan, gecmısın uzerıne bunu cızerek bu kadar basıt demek dogru degıldır, o cızdıgınız olay gecmıstır, bıtmıstır.Gecmısı goruyorsunuz su an, bana retest medıan lıne, olayından sonrakı olayı gerceklesmeden soyleyebılırmısınız...
Soylemezsınız, olasılık mı dıyeceksınız, Hayır degıl, mesele gecmıse bakarak gelecegı bılemeyız meselesıdır...
Olaylar Random dır. Oyuncular, sermaye, aynı degıldır. 1 gun oncekı adamın para mıktarı , psıkolojısı degısmıstır. Random olan bır harekette neyı bılebılırsınız.
Zarı atıyoruz,5 kere 6-6 geldı, 6 atısta 6-6 gelmesının garantısı nedır matematıksel olarak, 1/6x1/6 =1/36, yanı oran hep aynı ıdı, ama adam tesadufen ust uste bunu attı..
Adamın bıri sunu yazmıs kıtabında, bunada mıllet ınanıyor.
5 kere kaybedınce ust uste pozısyonda, 6. pozısyonda kazanma olasılıgı %90 mıs...Matematıksel mı sımdı bu...
Haydı buna ıtıbar et edebılırsen....Bır suru de kaynak yazmıs, kendısı ıle aynı fıkırde olan dıger dangalakların kıtaplarını kaynak gostermıs....
-
[QUOTE=VOBiX;73308]Modlar da insan ama her yazıyı oku ayıkla taşı. 3-4 mod daha almak lazım bu iş için.
Ya da konu açılır üyelerin inisiyatifinde saygı çerçevesinde görsel yazıalr harici yazılmaz. Grafiği koyan üye hem buraya hem oraya da aynı mesajı göndererek modları taşıma işinden de kurtarabilir.[/QUOTE]
Zaten sevgili moderatörlerimiz taşısın demek istemedim.. Yazıyı yazan yada grafiği koyan üye hem oraya hem buraya koysun.. Buraya koysun hemen görelim.. Oraya koysun.. Sayfalarca aramak zor olduğu için gelip grafik yorum görmek isteyen üye oraya baksın yeni bir şey var mı diye??
Sevgili Nunu (KANKİM) da o bişey yok dediği sayfalara bedel satır aralarını tabii ki.... :)
-
[QUOTE=Vob Tüccarı;73314]sayın nununun hakkını yemeyin daha gecende beraber dans etmedikmi hemde piyasalar cosarken makroyla kısa vade düşüş show yaptı
[IMG]http://www.voborsa.com/forum/image.php?u=832&dateline=1231201437[/IMG][IMG]http://www.voborsa.com/forum/image.php?u=245&dateline=1230319372[/IMG][/QUOTE]
ben hak yemiyorum hak bulmaya çalışıyorum....sn. nunu ya sadece bir şey sordum o kadar....dansa devam..+.
-
[quote=teo;73317]sayın ozkan, gecmısın uzerıne bunu cızerek bu kadar basıt demek dogru degıldır, o cızdıgınız olay gecmıstır, bıtmıstır.Gecmısı goruyorsunuz su an, bana retest medıan lıne, olayından sonrakı olayı gerceklesmeden soyleyebılırmısınız...
Soylemezsınız, olasılık mı dıyeceksınız, Hayır degıl, mesele gemıse bakarak gelecegı bılemeyız meselesıdır...[/quote]
tüm analizler geçmişte yapılır, oluşmayan datayı nasıl analiz edelim teo, median line ne demiş bir trade setup kurmuş, hedefi de orta band vermiş gelince oraya gelince sat diye, son hareket gene median line üzerinde ve aynı setup gene oluşmuş, durum budur, bir ta formasyonu veya setupu oluşmuştur, analist stopunu yazmış geleceği beklemektedir
-
[QUOTE=nunu;73311]ne paylasayim? teknik analiz sayilmaz benimkisi, trendi izlemeye calisiyorum bazi zaman serisi calismalarimla o kadar. cuma gunu trendin degistine dair bir isaret alamadim iste, onu da yazdim:rolleyes:[/QUOTE]
aynen devam o zaman.....ama bu arada sevgili dostlarımızı üzmeyelim...
-
sevgili jelibon....olur arada böyle durumlar..aynen devam....bilmeye devam.
kazanmaya devam....artık soygun zamanı.....soygunları arttırmak lazım....
eeee malum adanalı artık istanbulda.......
-
yahu pokeri anlamaya çalıştığınız kadar vob'u anlamaya çalışsanız, daha fazlasını istemeseniz olay bitecek:..:
-
[QUOTE=teo;73317]sayın ozkan, gecmısın uzerıne bunu cızerek bu kadar basıt demek dogru degıldır, o cızdıgınız olay gecmıstır, bıtmıstır.Gecmısı goruyorsunuz su an, bana retest medıan lıne, olayından sonrakı olayı gerceklesmeden soyleyebılırmısınız...
Soylemezsınız, olasılık mı dıyeceksınız, Hayır degıl, mesele gecmıse bakarak gelecegı bılemeyız meselesıdır...[/QUOTE]
Aaaa bak burda sana katılmam.. Seans içinde de o line lar çizilerek takib edilir.. Mesela 5 dakikalık bir grafiği öğlene kadar izledikten sonra belirgin bir tepe noktası baz alınarak yada dip noktası.. Line lar çekerek piyasanın hangi yönde olduğunu kolaylıkla saptayabilirsin..
Alçalan tepeler mi yükselen dipler mi? Ekstra bir haber piyasaya düşmediği müddetçe kopuş yönü rahatça görülür..
Çamaşır ipleri yani:) Yaaa senin notun ne kadar kıt bölee.. Sen bana bi kere bile teşekkür etmemişsin.. [B]Alıcam sana ettiğim bütün teşekkürleri geri:)[/B]
-
[quote=mordak;73321]aynen devam o zaman.....ama bu arada sevgili dostlarımızı üzmeyelim...[/quote]
ben simdi tam anlayamadim, birini mi uzmus oldum farkinda olmadan? yazdigim fikirlerle mi ilgili?
eger onunla ilgiliyse, kimse kusura bakmasin, isteyen uzulsun, isteyen uzulmesin, ama her kim olursa olsun (kendim de dahil) ileriye yonelik bir fiyat vermisse, gecmise dayali varsayimsal bir fiyattir, hicbir bilimsel aciklamasi yoktur...
-
[QUOTE=mordak;73322]sevgili jelibon....olur arada böyle durumlar..aynen devam....bilmeye devam.
kazanmaya devam....artık soygun zamanı.....soygunları arttırmak lazım....
eeee malum adanalı artık istanbulda.......[/QUOTE]
çuvalları hazırladın mı.lelele
-
[QUOTE=nunu;73325]ben simdi tam anlayamadim, birini mi uzmus oldum farkinda olmadan? yazdigim fikirlerle mi ilgili?
eger onunla ilgiliyse, kimse kusura bakmasin, isteyen uzulsun, isteyen uzulmesin, ama her kim olursa olsun (kendim de dahil) ileriye donelik bir fiyat vermisse, gecmise dayali varsayimsal bir fiyattir, hicbir bilimsel aciklamasi yoktur...[/QUOTE]
bilimsel açıklama nedir sn. nunu......
şuanda kullandığımız herşey testler sonucu sizin bilimsel olmadığını söylediğiniz geriye yönelik çalışmalar sonucu ile geçmişi tahmin etmeye yöneliktir...
bence siz yanlış düşünüyorsunuz....
sonuçta hedefler tabiki çalışmaya yönelik verilir...kimse bu olacak zaten demiyor...en basiti şuan neden olduğunuz pozisyondasınız....yaptığınız analiz yada adı neyse olan çalışma yüzünden....
-
[QUOTE=jerfin;73326]çuvalları hazırladın mı.lelele[/QUOTE]
çuvallar hazır olmaz mı.....her zaman bekliyor kamyonetin arkasında.....
eee kamyonet bizim ki...az olsun çuvalla olsun.....
-
[quote=mordak;73327]bilimsel açıklama nedir sn. nunu......
şuanda kullandığımız herşey testler sonucu sizin bilimsel olmadığını söylediğiniz geriye yönelik çalışmalar sonucu ile geçmişi tahmin etmeye yöneliktir...
bence siz yanlış düşünüyorsunuz....
sonuçta hedefler tabiki çalışmaya yönelik verilir...kimse bu olacak zaten demiyor...en basiti şuan neden olduğunuz pozisyondasınız....yaptığınız analiz yada adı neyse olan çalışma yüzünden....[/quote]
ben trend bulunamaz demiyorum ki! Su fiyati gorecek oradan donecek seklindeki ongoruleri bilimsel bulmuyorum sadece. bilimsellikle kastim dogrulugu ispatlanamamis olmasidir. diyorum ya, cekin altiniza birer ferrari, cagirin bogazdaki yaliniza bes cayina iki ay sonra (tamam alti ay sonra da olur:..:) o zaman inanmayan ayu olsun:rolleyes: