[QUOTE=sazan;164108]Astatin dostum,
Gerçekten grip olmuşum üstüne afiyet. Toplantıları kestim. Bütün elemanları yatırmak istemem. (Onlara da bulaştırmamak için) İşleri telekonferans ve telefonla götürüyorum.[/QUOTE]
Geçmiş olsun abi...
Printable View
[QUOTE=sazan;164108]Astatin dostum,
Gerçekten grip olmuşum üstüne afiyet. Toplantıları kestim. Bütün elemanları yatırmak istemem. (Onlara da bulaştırmamak için) İşleri telekonferans ve telefonla götürüyorum.[/QUOTE]
Geçmiş olsun abi...
şimdilik palanın düşüşü cidi gözkmüyor, ciddiyet için 550 kırılacak, bu durumda her şey, olabilir, 61325, 60950, 59875, ben son ikisi üzerinde duruyorum,
ciddi ol pala
[quote=sazan;164108]Astatin dostum,
Gerçekten grip olmuşum üstüne afiyet. Toplantıları kestim. Bütün elemanları yatırmak istemem. (Onlara da bulaştırmamak için) İşleri telekonferans ve telefonla götürüyorum.[/quote]
Sazan Badi,
Öncelikle geçmiş olsun...PAtron mümkünse benim üstüme olmasın afiyet..Efiksçinin üstüne olsun..Baksana o kaslı ridik midik..ona dokanmaz grip... Telekonferansa katılacak dam lazımsa ve free call sa katılayım patron..çok tecrübeliyim o konuda..haftada 3 concall um var en az.. yalnız hintlilerin ingilizcesinden diskiniyorum..italyanların ingilizcesine ise bayılıyorum..ayrıca italyan bayanlarına da bayılıyorum..vay be..konu nereye geldi..kapattım mevzuyu:::
günlüklerde çok net bir OBO var...
dowun 10200-10300 arasında takılması,geçememesi...
mevsimsellik ve bu kadar ralliden sonra
ÇOK İYİ BİR OBO yakışır...hedef 50.000..süre aralık sonu...günlükler zaten sat da...
Çok fena küskü on the way sezinliyorum,
Sazan 800'den 1/4 longlar (sembolik). SW portföy.
[quote=abka;164114]günlüklerde çok net bir OBO var...
dowun 10200-10300 arasında takılması,geçememesi...
mevsimsellik ve bu kadar ralliden sonra
ÇOK İYİ BİR OBO yakışır...hedef 50.000..süre aralık sonu...günlükler zaten sat da...[/quote]
Cukkk :) +. Amin inşallah tebrikler... Bana 52bin de yeter... Farklı düşüncem şu ki PALA bu düşüşü kimseye yar etmemek için elini çabuk tutar...Bu iş bu ayın sonunda bitmiş olur :) Ayrıca Aralık sonuna kadar yayılırsa düşüş bir daha yukarı gidecek gücü bulamaz... Oysa PALAmızın gözü yükseklerde hele yurtdışındaki üvey kardeşleri dowda 11.800i hedeflerken ...
[quote=security;163701]Sırasıyla alıcılar 16.10.09.itibari ile
DÜN
1.efg 47117
2.merrill 15493
3.[COLOR=red]deutsch 3721[/COLOR]
4.credit 2112[/quote]
BUGÜN
1.efg 46602
2.merrill 15863
3.citi 2397
4.[COLOR=red]halk 2092[/COLOR]
5.credit 1851
Dün lafı geçmişti, FDOW ile VOB arasında korelasyon var mı diye. Bugünki durumdan bir örnek yapıştırayım, aradaki 7 benzerliği mi istersiniz 7 farkı mı istersiniz siz bulun.... :)))
[quote=security;163815]dolar 75 i geçerse, vop dötünün üstüne çöker, teori, dolar yükselmeden borsa yükselemez, şşşt ince ayar,[/quote]
Burada nedensellik önemli, hangisi diğerinin nedeni acaba,
[quote=security;163670]Teorimiz ne, dolar yukarı gitmeden borsalar yukarı gidemez, burada önemli dört durum var:
1.Dolar ABD nin kendi parası ve üzerinde istediği gibi tasarruf imkanı var, bu şu demek canı istediğinde aşağıya da basabilir, yukarıya da , mevcut durumda ayrıca kürenin de rezerv parası olduğuna göre, küresel hareketleri buradan isteği doğrultusunda yönlendirebilir ve yönetebilir, yani ana kale bu,
2.Nasıl bir dolar, borsaların yukarıya veya aşağıya gitmesinde etkili olabilir:
Öyleyse ani bir spekülasyonla yükselmiş ve zirveden yavaş salınımlarla, sürekli düşen bir dolar borsaları yukarıya iter, tersi artık düşecek yeri kalmayan dolar ise ani olarak sıçrar ve yerini bulana kadar borsaları aşağı çeker, Kanlı Dolar Teorisi
3.Mevcut durmda ABD faizleri sabit olduğuna göre, dolarda olacak doğal ve yapay değerlemeler borsaları görece yükseltir veya düşürür, öyleyse doların faizinden kazanılacak para, Doların ticaretinden kazanılan paradan düşük olduğu surece dolar pasif olarak yükselir veya düşer, Kansız Dolar Teorisi
4.Her üç durumda da doların yükselmesi ve yahut düşmesi bir neden değil, sonuçtur, çünkü iş her zaman sermayeden önce gelir ve başarısı sermayenin değerini etkiler, yani iş varsa sermaye vardır, (ABD carry trade nedeniyle, piyasalara 2 trl dolar sürmüş ve iş yapmaktadır),işin görece düşük yada fazla oluşu ise faiz üzerinde etkili olmaktadır,
SONUÇ: ABD nereye kadar dolarını düşürebilir,
1.Doların prestiji ABD için sorun olana kadar, bunun ölçülebilir kabul görmüş değeri şu an için DXY=75 tir,
Haftalık grafik olarak 74,60 ların kırılması halinde, 71,50 lere kadar, düşme ihtimali mevcuttur, yani ABD cepten yemektedir, ancak kaz gelecek yerden tavuk esirgenmez demektedir,
2.Diğer ülkeler dur diyene kadar, ölçülebilir seviyesi yoktur, ancak 75 altına feryad etmektedirler, Sırf bu nedenle Türkiye ile IMF arasında Stand-by yapılamamaktadır, Stby için doların yükselmesi şarttır, yoksa ödemeler dengen sıkışır, dünyada kriz varken cari açığın artar, siyasi hata olur, öyleyse kürede dolar böyle devam ederse, 9 aylık açık bütçede 42 milyar ise, türkiyeye has geçici siyasi tıkanıklık ve paralelinde dolarda yükseliş ihtimali mevcuttur,(geçmişte anayasa fırlatılması gibi)[/quote]
Dün kanımca az kişi ilgilenmiş, oysa bu gün bunu yaşıyoruz ve 2010 hazirana kadarda tahminim bunu yaşayacağız............teşekkürler beyler....
[quote=Strategist;164119]Dün lafı geçmişti, FDOW ile VOB arasında korelasyon var mı diye. Bugünki durumdan bir örnek yapıştırayım, aradaki 7 benzerliği mi istersiniz 7 farkı mı istersiniz siz bulun.... :)))[/quote]
FDowun grafiğini nereden alıyorsunuz Sn Strategist ?