[quote=catedral;73413]Bakiim dedim arkamdan dolap molap çeviren varmıdır? Sızıcam az sonra.uyk[/quote]
sııznca haber ver..dolabı ben çevireceğim arkandan:..:
Printable View
[quote=catedral;73413]Bakiim dedim arkamdan dolap molap çeviren varmıdır? Sızıcam az sonra.uyk[/quote]
sııznca haber ver..dolabı ben çevireceğim arkandan:..:
[QUOTE=Astatin;73414]sııznca haber ver..dolabı ben çevireceğim arkandan:..:[/QUOTE]
Sızdım:..::..::..:.uyk
[quote=catedral;73415]Sızdım:..::..::..:.uyk[/quote]
kesin yalan..yarım saat bekliicem..nolur nollmaz
[quote]
[URL]http://www.haberturk.com/ekonomi/haber/122010-500-TLyi-600-bin-TL-yapti.aspx[/URL]
[/quote]
yalanın maliyeti yok nasılsa, benım arabanında 30 tekerlegı var...
Yahu ınsan bıraz sallarken matematıge de sıgdırır bunu....
daxa göre alıp veren arkadaş dimi bu xxxx menkulden, Allah ıslah etsin ne diyelim
uzun sure sonra herkese selamlar
vobdan kazandiklarimla sifir araba aldim, 160 bastim, herkes portfoyu kadar konussun diyen sonrada millete soven arkadas mansetlere cikmis :):)
simdi para kazanmis diye butun turkiye adam zanneder bunu :):)
ahh para nelere kadirsin sen.
haberle ilgili bir yorum yapayım. rakam sallamasyon değildir. adı geçen şahıs yakınende tanıdığım yüzyüze görüştüğüm biridir. adı geçen şahsın davranış şekli, kişisel özellikleri vobdaki başarısıyla bağlantılandırılmaması gerekir. misalen. adam foruma gelior sövüo sayıyo yüz nick alıo kazanmış olamaz diye bir düşünce olamaz. sezarın hakkı sezara. 600 bin tl brüt rakam doğrudur.
.......
[QUOTE=Vob Trader;73420]haberle ilgili bir yorum yapayım. rakam sallamasyon değildir. adı geçen şahıs yakınende tanıdığım yüzyüze görüştüğüm biridir. adı geçen şahsın davranış şekli, kişisel özellikleri vobdaki başarısıyla bağlantılandırılmaması gerekir. misalen. adam foruma gelior sövüo sayıyo yüz nick alıo kazanmış olamaz diye bir düşünce olamaz. sezarın hakkı sezara. 600 bin tl brüt rakam doğrudur.[/QUOTE]
Katılıyorum. Haberin altında yorumların birinde de "hiç uyanık bi tipide yok adamın alla alla :d" demişler bu işler tiple olmuyor ki.Tiple olsa Brad Pitt borsacı olurdu.
[quote=Vob Trader;73420]haberle ilgili bir yorum yapayım. rakam sallamasyon değildir. adı geçen şahıs yakınende tanıdığım yüzyüze görüştüğüm biridir. adı geçen şahsın davranış şekli, kişisel özellikleri vobdaki başarısıyla bağlantılandırılmaması gerekir. misalen. adam foruma gelior sövüo sayıyo yüz nick alıo kazanmış olamaz diye bir düşünce olamaz. sezarın hakkı sezara. 600 bin tl brüt rakam doğrudur.[/quote]
bu bizim ronaldinho degilmi ya.
adam efg yi izleyerek zengin oldu.
[QUOTE=parapara;73425]bu bizim ronaldinho degilmi ya.[/QUOTE]
Liste uzun ronaldinho, hurricane, terastockgokhan vb.
Hexen abim gırafını yeniledinmi yeni trendlere göre gırafı yapıştırabilirmisin
yeni haftada fikrin nedir
Saygılar
Altın, haftalık...Uzun yoruma gerek yok..go johny go..aman ha grafik haftalık, ptesi alayım salı köşe olayım demek yok :)
Manzara pazartesi boğaların diyor..günlükde ve 15 dklk satta olmasına rağmen 60 dklık yukarı diyor..15 dk 300 puan yukarıda ala dönecek..günlük ise VOB da dönüş noktalarını bulmak için "eşşek ölüsü"
THY haftalık...VOB topiğinde spot grafiğinin ne işi var demeyin.. hisse bazında da vadeli işlemler başlayacakmıl ya:)..hazırlık..ne long yapardım bunda be...temel teknik günlük haftalık her bi şey...:..::..:
ahanda bir spot daha..olmuksa..bunun ne işi var burda... kati bizi tobo ya götür demek için sadece :)
buda koza..bunu niye koyuyorum..0.97 gibi rakamlardan benim gibi elinde mal kalan varsa kendini iyi hissetsin diye
[QUOTE=Astatin;73434]ahanda bir spot daha..olmuksa..bunun ne işi var burda... kati bizi tobo ya götür demek için sadece :)[/QUOTE]
Hayatta bi halt etmez... Yasaklı spek M. Akdere de mal.. Devredecek yer arıyorlar.. İyi çizmişler valla.. Ellerine sağlık:eek:
Bu da Brent abi..Borsalar hakkındada fikir verici olduğu için..
[quote=catedral;73436]Hayatta bi halt etmez... Yasaklı spek M. Akdere de mal.. Devredecek yer arıyorlar.. İyi çizmişler valla.. Ellerine sağlık:eek:[/quote]
senin 33000 lerdeki tobon gibi dimi :) (hani 29800 ü ziyaret eden) :)...sığ kağıt zaten..işim olmaz..geyik grafiği:..::..: (ha bu arada mal mehmet deymiş ahmetdeymiş laflarının %99 u hikayedir..ama sen %1 desindir :)
(tamda kati sızmış, aralıksız 20-30 çingene bohçası yapıştırırım derken zıpladın yine ha..
Herkese merhaba, haftasonu burası baya yoğunmuş hepsini okumaya çalıştım. Herkesin klavyesine sağlık diyorum.
[QUOTE=mde;73272]Ben de ucundan dahil olayim dedim bu tartismaya, bence fiyat hareketleri kaotiktir, fraktal yapilari izlerler. Geometrik oranlara gore hareket ettiklerini dusunuyorum, ama su ana kadar "su tarihte, tam olarak su seviyeden" bir donus olacak diyebilen herhangi bir sisteme ya da kimseye ne rastladim ne de kendim bulabildim.
Sanirim her sey ilk basta bu donuslerin, trend degisimlerinin, hareketlerin olasiliklar uzerine kuruldugunu kabul etmekten geciyor.
Zaten okudugum kadariyla kim olursa olsun butun islemleri stoploss'la yapmayi tavsiye eder, cunku hic bir seyin garantisi yoktur, bu hangi sistem uygulanirsa uygulansin boyledir ne yazik ki.[/QUOTE]
Ben de 4 yıl ekonometri okuyup, geçmişteki verilere dayanarak geleceği öngörmek amacıyla matematiksel modeller üzerine çalışmış biri olarak artık bunların boş olduğuna inanıyorum. Bir arkadaşımın tavsiyesi ile [URL="http://www.referansgazetesi.com/haber.aspx?HBR_KOD=113981"]Finans piyasalarında saklı düzen[/URL] kitabını almıştım ve kitap daha en başta bildiğiniz bütün ekonometrik modelleri unutun diyordu. Kitaba başladım ancak hem karışık geldi hem de zamanım yoktu, ben de bıraktım. Ama en kısa zamanda bitireceğim. Sn mde ye [URL="http://tr.wikipedia.org/wiki/Fraktal"]fraktal[/URL]ları hatırlattığı için teşekkürler...
[QUOTE=catedral;73398]Peki burda yaz ortasından beri Aylıklarda KEDİ oluşuyo diye de mi sallıyodum? Hatırladığım kadarıyla Haftalık aylıktaki OBO yu sayın MAVİ ile takib ediyorduk bir ara..
Şimdi bu aşağıdaki ne?
24.800 kırılırsa 19.xxx lere kadar yolu var.. Ve uzunca bir zaman 24.800 geçilemez.. Devamını yazmiim şimdilik:)
[url=http://www.kucukresim.com][img]http://sunucu12.kucukresim.com/uploads/aaylikeec1a.png[/img][/url][/QUOTE]
Sn Tuncer Şengöz de OBO ya dikkat çekmişti baya önce...
[URL="http://blog.borsanaliz.com/?p=1228"]http://blog.borsanaliz.com/?p=1228[/URL]
[URL="http://haber.gazetevatan.com/500_TLyi_600_bin_TL_yapti/218879/7/Yasam"]http://haber.gazetevatan.com/500_TLyi_600_bin_TL_yapti/218879/7/Yasam[/URL]
Ben de bu haber hakkında bakalım forum ahalisi ne diyormuş diye yapıştırayım dedim meğerse bu kişi ronaldinyo imiş. Bunu da öğrenmiş olduk. Kendisini tebrik ederim eğer doğruysa bunlar ama bence gazeteye çıkmakla yanlış yapmış. Sayısalda 6 tutturan İsmet Özhan'ın başına gelenleri herkes biliyor...
Ya dayanamadım...Dünkü tartışmaya da bir miktar maydanoz katayımm..
[COLOR=black][FONT=Verdana]Benım bırını eskıden cok sevdıgım oburunu ıse hala sevdıgım ıkı lafontaıne var.. Bırı hepimizin bildiği masalcı lafontaıne, oburu ıse Almanya nın eskı maliye bakanlarından Lafontaıne. Bu yazıda ilgilenecegım malıye bakanı olanı. Bu amca sıkı sosyal demokrat bı amca idi ve sosyal demokrat partiyi ele gecıren neo-lıberaller (vahsı kapitalistlerde diyebilirsiniz, neo-con ların daha insan olanları yani) amcayı fazla toplumcu bulduklari için partiden uzaklaştırmışlardı. Abinin tekaut olmadan önceki muhim sözlerinden biri "borsalar, sermayenin tabana yayılması işlevini kaybettti, birer uluslararası kumarhanelere döndü" idi. Bunu bir kenara yazalım.
1) Borsalar artık birer uluslararası kumarhanedir.
Bir de benim cok tuttugum bir ekonımi teorisi var. Random walk Theory..Bu cok kapsamlı bir kulliyat velakin bizle ilgili tarafı şu. Borsalarin kisa ve hatta orta vadede, gelen haberlere, verilere v.b. tepkisini bilmek olanaklı değildir, böyle bir yöntem yoktur..Burada kisa vade vurgusuna dikkat. Bunu da bir kenara yazalım.
2) Borsalar kisa vadede rastgele yürür.
Son olarak da sosyalist ekonomistlerin ozellikle 60 lardan yogunlasan kapitalist sistemin karaktesristiği üzerine bir tespitleri var. Sermayenin merkezileşmesi. Yani türkçesi bir iktisadi tredni belirleyen koşulların ortak sonucunun, sermayenin belirli merkezlere toplanmasi oldugunu söylerler. Bunu da bir kenara yazalım.
3) Sermaye, belirli dönemlerde belirli merkezlerde yoğunlaşır toplanır.
Bu üç tespiti birleştirdiğimizde çıkan sonuca bakalım. Borsadaki kısa vadeli hareketler, sermayeyi sinirli sayida merkezde veya elde toplamak gibi bir sonuç üretecekse, kisa vadede borsanın hareketleri bu hedefe optimum şekilde ulaşmak amacına hizmet etmelidir. Bu yuzdende kısa vadede verilerle onceden kestirilebilir bir ilişkisi yoktur yani borsalar kisa vadede bu şekilde yürür.
Nacizane yatırım anlayışım da bu çerçevede şekillenmiştir. Yani major temel nedenler uzerıne kurulu trendi görmek ilk ve en önemli olan şeydir. Yani önce dalgaların geldiğini görmektir. Daha sonra ise dalgaların nerede alcalıp nerede yukselecegini kestirmek için klasik teknik analiz veya diğer yöntemler kullanılabilir.
Bir kaç yazımda anlatmaya çalıştığım ancak bazen "teknik hiç bir şeydir" diye algınan, veya sadece "finansal tabloların analizi" ile yatırım kararı verilir diye hatalı olarak algılanan veya benim eksik ifade ettiğim şey de budur. Sanıyorum bu kez daha net oldu. (kaldıki temel analiz de zaten sadece finansal tabloların analizi demek değildir)..
Sonuç olarak hem para hem sermaye piyasalarında halen geçerli olan kural şudur : Bu piyasalar küçük ellerden büyük ellere servet transferi işlevini görür ve sayısal yatırımcı çoğunluğu kaybeder...[/FONT][/COLOR]
[COLOR=black][FONT=Verdana][/FONT][/COLOR]
[COLOR=black][FONT=Verdana]yok daha fazla devam etmeyeyim.. en komik olan şey "ciddi" olmak çünkü...[/FONT][/COLOR]
[FONT=Verdana]verilerin iyi veya kötü olması ile trendin yukarı veya aşağı dönmesi arasında aynı kalan bir korelasyon (ilişki biçimi!)yoktur..yani iyi bir veri her zaman yukselişle, kötü bir veri de her zaman düşüşle karşılanır şeklinde genel geçerli bir yaklaşım geliştirilemez. öyleyse trendi değiştirmek anlamında verilerin kısa vadeli etkisi sıfıra yakındır diyebiliriz. yani evet trend haberleri dinlemez dolayısıyla verileri de dinlemez..ve bu kadar "rastgele yürüyen" bir ilişki biçimini sevinçle veya yıkımla karşılamak da gereksizdir yatırımcı psikolojisi açısından :)...trend her zaman şunu der "EITHER MY WAY OR HIGHWAY".. ilişki bu kadar basit..velakin ana bir trend söz konusu iken sayısız veriyi analiz ederek çok kısa vadeli yatırım kararı veren bir yatırımcının kurmasi ve anlamasi gereken ilgilerin sayısı çok fazladır ve zaten borsalar da matematik kuralları ile işlemediğinden böyle bir çaba başarısızlığa mahkumdur..(üstelik o yetırımcı o ilgileri genelde çoğunluğun anladığı şekilde kurar ve burada borsanın bir başka öldürücü kuralına teslim olur..çoğunluk asla kazanamaz.. öyle ya borsalar servet transfer yerleri değil mi :). Ve bu yatırımcı veriler tahmin ettiği gibi geldiği halde borsanın beklediği gibi hareket etmemesinin arkasında hep hain adamları arar.. ama zaten borsa Ky lerin kötü azımlıkla sidik yarıştırmaya çalıştığı bir yer değil midir :)..v.s. v.s.[/FONT]
[FONT=Verdana]örneğin bugün gelen verileri nasil yorumlamalı.
a) Veriler kötü geldi ama zaten borsa çok zamandır düşüyordu beklentiler satildi yukari (mı)?
b) Durumlar daha da kötüye sarıyor aşağı (mı)?
c) a gösterip b mi, b gösterip a mı?
v.s. v.s.
bu soruların bir yanıtı yoktur küçük yaıtımcı açısından..dolayısıyla bu seçenekler arasında yapacağınız tercihlerle yatırım kararı vermeniz durumunda kazanma ihtimaliniz 1/(seçenek sayısı) dır.. ve seçenek sayısı arttıkça sizin kazzanma ihtimaliniz sıfıra yakınsar..yani bu ikilme üçülem beşilemlerin içine girmekle zaten hatayı yaparsınız bu kez olmazsa obur kez kayıp kesindir..buradaki hikaye ana trendi ve dolayısıyla major temel gerekçeleri görmektir..bunu görüyorsanız ekran izlemenize gerek yoktur.. ya da hain a aracı kurumu b ile mi paslaşıyorlar, aman PY mecburen tutuyor piyasayı v.b. v.b. gibi tamamen irrasyonel sonuçlara varırsınız ve bütün yollar kayba çıkar...s[/FONT]
[quote=Vob Trader;73420]haberle ilgili bir yorum yapayım. rakam sallamasyon değildir. adı geçen şahıs yakınende tanıdığım yüzyüze görüştüğüm biridir. adı geçen şahsın davranış şekli, kişisel özellikleri vobdaki başarısıyla bağlantılandırılmaması gerekir. misalen. adam foruma gelior sövüo sayıyo yüz nick alıo kazanmış olamaz diye bir düşünce olamaz. sezarın hakkı sezara. 600 bin tl brüt rakam doğrudur.[/quote]
Sayın Vob trader,
Bu forumda iyi bir gün içi trader olarak sayabileceğim parmakla sayılabilecek bir kaç kişiden birisidir Sayın Gökhan.Fakat ona bir kaç kez not verdiğimi hatırlıyorum Trader'lığına 10 puan, trend takipçiliğine 1-2 puan diye.O da bana şu trend takipçiliğime neden hiç puan arttırmıyorsun diye sormuştur.Çünkü izlediğim kadarıyla(T... Menkul) çok hızlı hareket kabiliyeti ve zamanlaması var idi.Fakat bir yön doğrultusunda bekleme tahammülü yok idi.Full pozisyona girme inadı-cesareti ise varlıklarını ummadığı ölçüde arttırabileceği gibi ummadığı ölçüde de azaltacaktır.Yolunun açık olması temennilerimle, sizinde en az onun kadar hissiyatınız olduğu kanaatimi bildiririm.Hatta daha ötesinde şu an seçtiğiniz yolun tabi ki bana göre daha istikrarlı olduğu kanaatimi de tebriklerimle sunarım.Bu haber Sayın Gökhan'ın aleyhine olan bir süreci de beraberinde getirecektir diye düşünmekteyim eski oyun tarzında ısrarını sürdürmesi halinde.
Sözün özü umutların tükenmediği yerde başarı bizi beklemektedir.Seçtiğimiz yola bağlı hedefe varma süresi değişkenlik gösterse de...
Bol şanslar hepimize...
[QUOTE=Astatin;73440]
Sonuç olarak hem para hem sermaye piyasalarında halen geçerli olan kural şudur : Bu piyasalar küçük ellerden büyük ellere servet transferi işlevini görür ve sayısal yatırımcı çoğunluğu kaybeder...[/QUOTE]
Bence de her zaman [URL="http://www.netkitap.com/ayrinti.asp?id=41093&id2=45691"]masa[/URL] kazanır... .brv.brv.brv.brv.brv
[quote=mavi;73442]Sayın Vob trader,
Bu forumda iyi bir gün içi trader olarak sayabileceğim parmakla sayılabilecek bir kaç kişiden birisidir Sayın Gökhan.Fakat ona bir kaç kez not verdiğimi hatırlıyorum Trader'lığına 10 puan, trend takipçiliğine 1-2 puan diye.O da bana şu trend takipçiliğime neden hiç puan arttırmıyorsun diye sormuştur.Çünkü izlediğim kadarıyla(T... Menkul) çok hızlı hareket kabiliyeti ve zamanlaması var idi.Fakat bir yön doğrultusunda bekleme tahammülü yok idi.Full pozisyona girme inadı-cesareti ise varlıklarını ummadığı ölçüde arttırabileceği gibi ummadığı ölçüde de azaltacaktır.Yolunun açık olması temennilerimle, sizinde en az onun kadar hissiyatınız olduğu kanaatimi bildiririm.Hatta daha ötesinde şu an seçtiğiniz yolun tabi ki bana göre daha istikrarlı olduğu kanaatimi de tebriklerimle sunarım.Bu haber Sayın Gökhan'ın aleyhine olan bir süreci de beraberinde getirecektir diye düşünmekteyim eski oyun tarzında ısrarını sürdürmesi halinde.
Sözün özü umutların tükenmediği yerde başarı bizi beklemektedir.Seçtiğimiz yola bağlı hedefe varma süresi değişkenlik gösterse de...
Bol şanslar hepimize...[/quote]
hissenette yazarken onu tebrik etmiştim oda 60 milyarı önce 20 ye düşürdügünü sonra 80 çıkardıgını söylemişti. sürekli al sat yapar , pozisyonlarının yönü genelde trend yönündeydi .
ama bence bu gökhan başka gökhan eger kastedtigimiz ronaldinho ve diger nickler ise kendisi 2 sene önce 26 yaşında ve yurt dışında okudugunu yazmıştı foruma . buradaki kişi ise farklı şahsen gören varsa teyit edebilir.
[quote=parapara;73444]hissenette yazarken onu tebrik etmiştim oda 60 milyarı önce 20 ye düşürdügünü sonra 80 çıkardıgını söylemişti. sürekli al sat yapar , pozisyonlarının yönü genelde trend yönündeydi .
ama bence bu gökhan başka gökhan eger kastedtigimiz ronaldinho ve diger nickler ise kendisi 2 sene önce 26 yaşında ve yurt dışında okudugunu yazmıştı foruma . buradaki kişi ise farklı şahsen gören varsa teyit edebilir.[/quote]
dogru yurtdısında falan okuması yalan.bu gokhan sadece tatıle gıttı 2,3 aylıgına cok yakından tanırım.gokhan soyadı da fı.... tır.artık o soylenen kurumdan da ıs yapmazz.100 farklı nıcı var dogru.cokkk kufurr ederrr bılırımmmm.:))):))):))):))) cunkuu mıllet onun uzerıne oynar..akıllı adamdırrr.portfoyune gelınce belirtildiği uzere o kadar yokkk.hemm bu bızı hıc ılgılendırmezzz adamm yeteneklıı ve ınatcııı.10 yıl sonra sımdıkıı trader lara tas cıkarmazsa ben baska bırsey bılmıyorum.bır dundar baba.bır ziya yetısıyor beylerrrrrrrr taktır etmekten baska laff dusmezzz allah yolunu acık etsınn ne dıyelımmmm
Arkadaşlar eğer analizlerinizden seans içerisinde aralarda kaynamasını istemiyorsanız burada depolayabilirsiniz.
[B][URL="http://www.voborsa.com/forum/teknikler-analizler-deposu-t5188.html?p=73446#post73446"]Analiz Deposu[/URL][/B]
link :
voborsa.com/forum/teknikler-analizler-deposu-t5188.html?p=73446#post73446
Ronaldinho bir aralar her uzlaşmada pozisyon değiştiriyordu. Uzlaşma geldi long, uzlaşma short... diye yazardı, bu o kişi değil mi...
Neyse kimse kim :)
[QUOTE=asyalı;73445]dogru yurtdısında falan okuması yalan.bu gokhan sadece tatıle gıttı 2,3 aylıgına cok yakından tanırım.gokhan soyadı da fı.... tır.artık o soylenen kurumdan da ıs yapmazz.100 farklı nıcı var dogru.cokkk kufurr ederrr bılırımmmm.:))):))):))):))) cunkuu mıllet onun uzerıne oynar..akıllı adamdırrr.portfoyune gelınce belirtildiği uzere o kadar yokkk.hemm bu bızı hıc ılgılendırmezzz adamm yeteneklıı ve ınatcııı.10 yıl sonra sımdıkıı trader lara tas cıkarmazsa ben baska bırsey bılmıyorum.bır dundar baba.bır ziya yetısıyor beylerrrrrrrr taktır etmekten baska laff dusmezzz allah yolunu acık etsınn ne dıyelımmmm[/QUOTE]
soyadını filtrelemenzie gerek yok haberde açıkça yazıyor zaten. Benim de hurricane lakabıyla geldiğinde Fındıkçızade dememin sebebi soyadıdır. Eskiden zengini malı züğürdün çenesi yoruyordu şimdi parmaklarını
[U]bogalara[/U]: Ingiltere'de Pazartesi gunu bankalarin kredibilitesini arttirabilmek icin yapilacak yeni duzenlemeler aciklanacak.
[U]ayulara[/U]: Persembe gunu aciklanacak ev satislari verinde rekor bir dusus bekleniyor. beklenenden kotu gelirse yeni paketin isini zorlastiracak.
ayularrrrr ıyıdırrrr ıyııııııııııı
yahu gokhan bu iste
nickleri;
hurricine,ensfb,panarya,gokhankaya en son.....cornetto
burda yazıları
[url]http://www.voborsa.com/forum/yeni-uye-kabul-alani-t3538p3.html[/url]
selamlar...
haftasonu fırtınalar kopmuş eski teknikci, sistemci teo... piyasaya karşı :) galip yok ama ogrenilecek cok şey biraz kafam karıştıı bakalım biz neler yapacagız..
bunların uzerine birde "Gokhan Fındık" haberi gelince iiyiice kafam gitti şuan toparlayamıyorum pek tek düşünebildigim yarın ne olacak piyasa ? full long kaldık bir daha hayatta full gitmem bu son zıplayışım cok stresli cook
gökhan kim'e bir topik yakışır..biz gelelim USDYTL ye..günlük ve haftalık ve hatt aaylık...ne kadar ürkünç değil mi..:) teknik şahane de temel ne alemde...yani tekniğin böyle şahane olmasının arkasındaki :) temel nedenler ne..
1) Her seçim döneminde olduğu gibi bu kezde kamu maliyesi gevşer..yani X birim YTL, Y birim USD ediyorsa; X+c birim YTL daha az birim USD eder..
2) TCMB faiz indirimlerine agresifleşerek devam edebilir..Sanayiciye, memlekete mavi boncuk..hem de seçim yatırımı
3) TL nin değer kazanmasını isteyen kimse yokki :) devlet dahil.. yani tüm MB lerin faiz düşürme gerekçelerinden biri olarak ihracatı desteklemek için zaten TL nin değer kaybına herkes razı.........
Bir kaç tali gerekçe daha yazılabilir...Ama USDYTL den bahsediyor olmamın asıl nedeni paradoksal olarakdan USDYTL nin kendisi değil.. :)
PEEKİ NE? Hadşi bakalım basit bir matematik sorusu..
1) GOLD, USD'ye karşı değer kazanırsa (A hızı ile),
2) USD'de YTL'ye karşı değer kazanırsa (B hızı ile)
GOLD TL'ye karşı ne hızla değer kazanır :)
Bu iki varsayım doğruysa GOLDYTL de uzun vadeli uzun poz. almak mantıklı olabilir. Kötü haber ise şu, VOB da altın kontratları çok sığ..eğer önümüzdeki günlerde bu kontratlara hacim gelirse bu durum "iyi bir teyit" olarak algılanabilir (yorumlar orta vadelidir...) diğer yandan 60 dklıkda megatif uyumsuzluklar var, yani kısa vadede geri gelmesi mümkün :)
1. şık (A hızı) da daha hızlı değer kazanır gold tl ye karşı:)
yada denklem mi istiyorsun ??
[quote=jerfin;73455]1. şık (A hızı) da daha hızlı değer kazanır gold tl ye karşı:)
yada denklem mi istiyorsun ??[/quote]
yanıt A+B :..::..: yoksa o kadar lafı niye yezayım.. :)
[QUOTE=Astatin;73456]yanıt A+B :..::..: yoksa o kadar lafı niye yezayım.. :)[/QUOTE]
A*B olmasın o:..:
[quote=jerfin;73457]A*B olmasın o:..:[/quote]
olmasın...
nunu sabit duruyor...jerfin 10 km hızla hareket ediyor..catedral de jerfine göre 10 km hızlı gidiyor... bu durumda catedral nunu ya göre ne hızla hareket eder jerfi... :) 100 mü, 20 mi:..::..::..::..:yoksa 1 mi..yoksa 10 un karekökü çarpı 20 mi:)