şimdi;
gold / usd=A usd/tl=B ise gold/tl= ? A+B= gold/tl nasıl oluyor .. offff biz itü mezunu değiliz herhalde .. kafamı karıştırdın iyice.dng
Printable View
şimdi;
gold / usd=A usd/tl=B ise gold/tl= ? A+B= gold/tl nasıl oluyor .. offff biz itü mezunu değiliz herhalde .. kafamı karıştırdın iyice.dng
[quote=jerfin;73459]şimdi;
gold / usd=A usd/tl=B ise gold/tl= ? A+B= gold/tl nasıl oluyor .. offff biz itü mezunu değiliz herhalde .. kafamı karıştırdın iyice.dng[/quote]
parite olarak düşünürsen yazdığın doğru...:..: ama benim yaxdığım A ile B, parite veya onların ivmeleri değildiki dikkatli okursan:)... bildiğin basit doğrusal hızdı kasteddiğim
[QUOTE=Astatin;73460]parite olarak düşünürsen yazdığın doğru...:..: ama benim yaxdığım A ile B, parite veya onların ivmeleri değildiki dikkatli okursan:)... bildiğin basit doğrusal hızdı kasteddiğim[/QUOTE]
o zamanda A/B demek lazım değil mi.. yani birkaç değişik denklem kuruyorum ama hiçbiri A+B sonucunu vermiyor.heyk
neyse yaaa.. ne demişler; hiç bilmeyenden korkmayacaksın, az bilenden korkacaksın:..: bende matematik bilgim konusunda iddialı değilim zaten en iyisi susayım:)
gökhan fındık ın su anki msn deki hali :D
[IMG]http://sunucu18.kucukresim.com/uploads/gokhan17899.png[/IMG]
Bu gokhan mevzuu amma sardı mıllete, 500 ytl sermayeden 600bin? Yok daha neler:)
[QUOTE=camadan;73462]gökhan fındık ın su anki msn deki hali :D
[IMG]http://sunucu18.kucukresim.com/uploads/gokhan17899.png[/IMG][/QUOTE]
bize ne ?
şimdi biraz beyin jimnastiği yapalım... 15 gün gayri ciddi, 1 gün ciddi takılan birinin analizi ne kadar ciddiye alınabilirse o kadar ciddiye alın derim:..:
1- dow'da 10.000 beleyenler için söylüyorum bunu..teknik olarak bakıldığında böyle dip çalışması olabilir mi ? yada ara dinlenme bölgesi demek daha mı doğru.. 8.000-8.600 arasında git-gel yapmaya başladığında yani 8.600 geçemeyen 8.000 i de kırmamak için direnen bir dow bize ne anlatır.. 2 aydır dinlenmekte olan dow 7.500 de tutunabilir mi bu sefer !!
2- İMKB de TOBO görenler ve çıkışa inanmışlar için söylüyorum bunu da... daha yeni OBO yu kırmış ve obo boynunu test etmek için geri dönmüş bir İMKB de TOBO ya güvenilir mi? faizler inerken USD nin çıkışı frenlenebilir mi ? USD nin 1.70 den döneceğini düşünenler ocak sonunda bankaların ödeyeceği milyon dolar sandikasyon kredilerinin olduğunu hesaba katıyorlar mı? doların böyle ateşi yükselmişken borsamız çıkabilir mi !!
3- diğer hisseler yerin dibine indiği 1/10 gibi devasa düşüşler yaşayıp 2003 diplerine geldiği halde büyük bankalarımız 1/3 fiyatına anca geldiyse ne düşünmeliyiz.. büyük bankalar diğer kağıtlara göre daha mı az çıktılarda düşmüyorlar, yada son darbeye mi saklanıyorlar ? bankaların diğer hisselere göre düşüş marjı daha yüksekse XU030 ile XU100 arasındaki marjında azalması şaşırtıcı olur mu?..eğer büyük hisselerin aşağıya daha çok yolu varsa, VOB da keyfi hareket ettiren, paranın gücüyle teknik çizittiren 3-5 baba düşmenize izin vermiyoruz diyebilirler mi ?
bu hafta büyük ihtimal tepki haftası olacak.. ve 28.700 zirvemizi geçemeden (belki yaklaşamayacak bile) geri dönen bir imkb göreceğiz bence.. iyi satış fırsatı verecekler yani:))
iyi geceler herkese...
ufak çapta bir ralli moduna girmiş gorunuyor abd bize nekadar etki edicek gorucez cuma cok isteksizdi agalar bakalım sabaha nasil bir dümen dönücek..
GANN biraz bakayım dedim genelde bakmam yanlış çizmediysem dowjonesda kapanış tam 8281 den olmus ve uzerinde 8700e kadar potansiyeli var
[quote=mozkan;73310]bazen bu kadar basittir vob .lelele[/quote]
setup iş başında hatırlatayım şimdiden
günaydın,iyi haftalar
ARkadaşlar günaydın,
Mersiyk avatarsız kalmış. Kendi görüşü de önemli ama siz de görüş belirtirseniz yardımcıolmuş olursunuz zatı muhtereme... ilk 5 alternatif
sec sec
bir grup daha
Moody's, bank of amerıca ve merıll lynch'ın kredı notlarını dusurdu
moody's tarafından yapılan acıklamada bank of amerıca ve merrıll lynch'ın
kredı notlarının aa3 sevıyesınden a1 sevıyesıne ındırıldıgı duyuruldu.
Bank of amerıca ve merrıll lynch'ın sektordekı ıstıraklarının uzun vadelı
mevduat notları da aa1'den aa2'ye ındırıldı.
Moody's, bank of amerıca'nın fınansal guc notunu da b'den b-'ye ındırdı.
Moody's alınan kararda merrıll lynch ve bank of amerıca'nın dorduncu
ceyrek ıcın acıkladıkları zarar rakamlarının etkılı oldugu ıfade edıldı.
-matrıks-
[quote=nunu;73475]Moody's, bank of amerıca ve merıll lynch'ın kredı notlarını dusurdu
moody's tarafından yapılan acıklamada bank of amerıca ve merrıll lynch'ın
kredı notlarının aa3 sevıyesınden a1 sevıyesıne ındırıldıgı duyuruldu.
Bank of amerıca ve merrıll lynch'ın sektordekı ıstıraklarının uzun vadelı
mevduat notları da aa1'den aa2'ye ındırıldı.
Moody's, bank of amerıca'nın fınansal guc notunu da b'den b-'ye ındırdı.
Moody's alınan kararda merrıll lynch ve bank of amerıca'nın dorduncu
ceyrek ıcın acıkladıkları zarar rakamlarının etkılı oldugu ıfade edıldı.
-matrıks-[/quote]
fark etmez piyasa yukarı bugün:)
sisteme 7 ocakdan beri ilk al (15 dak)geldi..nihayet..
valla bende hala bir degisiklik yok, ilginccccc.boks.
[quote=nunu;73478]valla bende hala bir degisiklik yok, ilginccccc.boks.[/quote]
1/20 lik sembolik long poz.u 1/4 e çıkardım :) bende de değişiklik var yani:..:.boks.
endeks kontratları da yukarı açıldı, dolar kontratları da... sizce bu normal mi:)
[quote=jerfin;73480]endeks kontratları da yukarı açıldı, dolar kontratları da... sizce bu normal mi:)[/quote]
okcu ayular taarruza hazirlaniyor:..:
[quote=jerfin;73480]endeks kontratları da yukarı açıldı, dolar kontratları da... sizce bu normal mi:)[/quote]
bugünkü normal mi bilmem ama normal olduğu zamanlar olur..mesela kurdaki hareketin kaynağı/motivasyonu faiz düşüşü veya hükümetin ihracatı destekler politikaları ise, hem borsanın hem kurun yükselmesi normal... :)
taam taaamm.itiraf ediyorum... bu senaryoya oynuyorum... :) her yerde longum, endekste dolarda altın da...ama 1/2 sermaye toplam poz.
[QUOTE=nunu;73481]okcu ayular taarruza hazirlaniyor:..:[/QUOTE]
ben de pusuya yattım bekliyorum, oku fırlatacağım böğrüne boğaların:D
bugün değil yanlız.. bu hafta içinde bir gün, ama ne günnn.heyk
[quote=jerfin;73483]ben de pusuya yattım bekliyorum, oku fırlatacağım böğrüne boğaların:D
bugün değil yanlız.. bu hafta içinde bir gün, ama ne günnn.heyk[/quote]
somewhere in time....
Okçular kış uykusuna yatmış bunlardan versek olur mu?
[CENTER][IMG]http://img301.imageshack.us/img301/7901/ayumk7.jpg[/IMG][/CENTER]
[quote=furkan;73469]GANN biraz bakayım dedim genelde bakmam yanlış çizmediysem dowjonesda kapanış tam 8281 den olmus ve uzerinde 8700e kadar potansiyeli var[/quote]
Bu durumda GANN'a değil KANN'a bak derim...:)
[quote=VOBiX;73485]Okçular kış uykusuna yatmış bunlardan versek olur mu?
[CENTER][IMG]http://img301.imageshack.us/img301/7901/ayumk7.jpg[/IMG][/CENTER]
[/quote]
gıprşama.boks.
bu okçu fenerin okçusu olmasın :..::D.dng
Evet dün geceden beri iki forumda GÖKHAN FINDIK ı merak ediyor yok msn adresinde şunu yazmış bunu yazmış.Yav kardeşim burada akıllı olsa herkes sataşmasa küfürü yermi.Adam gibi yazalım diyoruz 3 günü geçmiyor engellenmemiz.Evet buyrun ben yine geldim geri soruların cevaplarını alamıyorsunuz galiba beyninizdeki.Ben vereyim ne lazımsa.Bir kere buralarda yazılan yazıların çoğu Osman kardeşimle beraber yazılmış yazılardır.Onun için ronaldo ronaldinho cornetto kim şu bu diye sormayın.O gördüğünüz nickler hepsi birlikte açılıp kullanılmıştır.Ha kimileri demiş 600 000 tl yalan falan yazmışlar.Kardeşim adamlar 600 000 tl yalan olsa sabah gazetesi gibi prestijli gazete spk dan hakkında dava açılmazmış.Bu haberi yapmak kolaymı sanıyorsunuz.Kaç tane editörün imzasından geçti.Rakamın yanlış olma şansı yok.Ben aradım sordum nasıl gidiyor dedim dün iyi dediler.Vobaş başkanı aramış sabah gazetesini teşekkür etmiş özellikle hep intihar olayları ile anıldığı için vob epey teşekkür etmişler.Bugün de beni arayacakmış vob başkanı görüşecekmişiz.Şimdi ekstre yapıştırmaya gerek kalmadı.Ekstre muhabbetini kendiniz istediniz diye koyduk zaten.Şimdi birileri yine gelecek.Sen küfürcüsün ahlaksızsın diyecek.Al başına belayı.Bu işleer böyle olmaz.Bu arada cuma günü milleti iyi öptüler.Yok efg satıyormuş iş satıyormuş hikaye.32950 denn full long devam 34000 üstünde kapanış banko bugünnnnn.Zaten önceden ekstre yapıştırmışız orada 165000 ytl yazıyor kar rakamı.Adamın birisi tam 3 sene önceki yazımı bulmuş.Evet o yazılar da benim hepsii benim.Yine engelleyecekseniz şimdiden güle güle.Artık televizyondan gönderirim size cevabı.
[QUOTE=Astatin;73482]bugünkü normal mi bilmem ama normal olduğu zamanlar olur..mesela kurdaki hareketin kaynağı/motivasyonu faiz düşüşü veya hükümetin ihracatı destekler politikaları ise, hem borsanın hem kurun yükselmesi normal... :)
taam taaamm.itiraf ediyorum... bu senaryoya oynuyorum... :) her yerde longum, endekste dolarda altın da...ama 1/2 sermaye toplam poz.[/QUOTE]
ikisinden biri sahte çıkıyor derim ben buna.. ve endeksin sahte çıkma olasılığı yüksek.. demekki napcaz, vakti geldiğinde fırlatacağız okları.. sende arada kurban gitme kıyamam:..:
USD ek long
yaw hangi foruma baksam gökhan fındıkçı, adam amma meşhur oldu he
vobun işlem hacminin %5 ni yapıyormuş
şimdi bu adama özenen çok olur, fındıkçızedeler türeyecektir yakın zamanda
[QUOTE=kegen;73489]Evet dün geceden beri iki forumda GÖKHAN FINDIK ı merak ediyor yok msn adresinde şunu yazmış bunu yazmış.Yav kardeşim burada akıllı olsa herkes sataşmasa küfürü yermi.Adam gibi yazalım diyoruz 3 günü geçmiyor engellenmemiz.Evet buyrun ben yine geldim geri soruların cevaplarını alamıyorsunuz galiba beyninizdeki.Ben vereyim ne lazımsa.Bir kere buralarda yazılan yazıların çoğu Osman kardeşimle beraber yazılmış yazılardır.Onun için ronaldo ronaldinho cornetto kim şu bu diye sormayın.O gördüğünüz nickler hepsi birlikte açılıp kullanılmıştır.Ha kimileri demiş 600 000 tl yalan falan yazmışlar.Kardeşim adamlar 600 000 tl yalan olsa sabah gazetesi gibi prestijli gazete spk dan hakkında dava açılmazmış.Bu haberi yapmak kolaymı sanıyorsunuz.Kaç tane editörün imzasından geçti.Rakamın yanlış olma şansı yok.Ben aradım sordum nasıl gidiyor dedim dün iyi dediler.Vobaş başkanı aramış sabah gazetesini teşekkür etmiş özellikle hep intihar olayları ile anıldığı için vob epey teşekkür etmişler.Bugün de beni arayacakmış vob başkanı görüşecekmişiz.Şimdi ekstre yapıştırmaya gerek kalmadı.Ekstre muhabbetini kendiniz istediniz diye koyduk zaten.Şimdi birileri yine gelecek.Sen küfürcüsün ahlaksızsın diyecek.Al başına belayı.Bu işleer böyle olmaz.Bu arada cuma günü milleti iyi öptüler.Yok efg satıyormuş iş satıyormuş hikaye.32950 denn full long devam 34000 üstünde kapanış banko bugünnnnn.Zaten önceden ekstre yapıştırmışız orada 165000 ytl yazıyor kar rakamı.Adamın birisi tam 3 sene önceki yazımı bulmuş.Evet o yazılar da benim hepsii benim.Yine engelleyecekseniz şimdiden güle güle.Artık televizyondan gönderirim size cevabı.[/QUOTE]
Allah yolunu açık etsin etrafa bulaşmadıkca sorun yok..
niye düşüyoruz izahını yapabilen varmı ?
Evet şimdi de 34000 geçilmeyeceği banko olmuş oldu sert satış geldi full short.
Günaydın ımf beklentısı bıttıgınde olmamız gerken yer 30000 suan 3000 puan yukardan işlem görüyoruz akp davasında da aynısı olmustu
YÖNLENDİRMİŞDE OLMIYIM PY BİLİR
Bir borsa bir yerden 4 kere dönerse orayı asla kıramaz.Az önce satış gelmese imkb kırabilirdik ama doldur boşalt oldu yine.Bu son hamlee.Kıramayacak artık 33650 yi.Üstüne çıkarsa da 1000 puan sert alacaklar.
[QUOTE=kegen;73497]Bir borsa bir yerden 4 kere dönerse orayı asla kıramaz.Az önce satış gelmese imkb kırabilirdik ama doldur boşalt oldu yine.Bu son hamlee.Kıramayacak artık 33650 yi.Üstüne çıkarsa da 1000 puan sert alacaklar.[/QUOTE]Sen böyle yazdıkça kimse bir şey demez. Hoşgeldin.
İsc 72 düşüp satışa geçti.Yani yine artıdan eksiye geçti.Demekki epey baskı var.Düşmemiz lazım.