-
[quote=Kanaatkar;164485]Matrikste sistem sinyalleri bar kapandiğinda gelir AL SAT yazili barlar bitip yeni bar basladiği an sinyal gelmiş olur.
Saat 10 barının altinda AL ifadesi gorunmeye baslarsa kesin olarak gelmesi icin 11 barının baslamasi gerek 11:00:01 saniyesinde artik sinyal gelmiş olur.[/quote]
Bu durumda sistem grafikleri yanıltıcı oluyor. O verdiğim örnekteki ilk yeşil çubuk aslında kırmızı olmalıydı ve o para kaybedilmiş olmalıydı. Çünkü sistem hala SAT'daydı o çubuk kapanana dek.
Bu sorunu bir çok sistemin grafiğinde görüyorum. Sistemler, özellikle uzun vadeli sistemler piyasa zaten coştuktan çok sonra sinyal veriyor, grafikte ise tecrübesiz biri baktığında "acayip para bırakmış, bu sistem keşke bende de olsa" diyor. Bu Matriks programının bir eksikliği herhalde...
Aman yanlış anlaşılmasın, enorton'un sistemini falan eleştirmiyorum, gördüğüm genel bir sorun bu.
-
Burnuma garip bir koku geliyor... yanmış et kokusu ve bull biftek gibin... Verin küsküyüüüü... Bana 54 bin lazım ha...
-
[quote=kafayı_yemis_dusler;164483]arkadaşlar onlıne izleyeceğim beleş bi vob ekranı varmı:) lütfen[/quote]
matriks in sitesine bi bakıver,bi ara geçici süreli yüzeysel matriksi 15 günlüğüne izleyebiliyordun diye hatırlıyorum..
-
[quote=enorton;164486]Hocam barın kapandığı fiyat önemli, açılış önemli değil... sistemler bar kapanışını dikkate alır... Zaten sistem karşılaştırmaları yaparken performans sonuçlarına bakarız, grafiğe değil... Dediğin gibi grafikteki AL SAT lara bakarak değerlendirmek aldatıcı olabilir... Ama mesajıma dikkat edersen alttaki overal kısmındaki rakam 44368... Bu sistemle 1000 lira [B]1 kaldıraçla[/B] 23.02.3006 dan bu yana tam 44368 lira olmuş... İşlem adedi de 1192, onbinde 2 komisyon düşülerek hesaplandı... Değerlendirme buna göre yapılmalı...[/quote]
Yok mutlaka çok kazandırmıştır, ona lafım yok. Lütfen eleştiri olarak algılanmasın. Grafikler yanıltıcı o kadar. Eleştirim Matriks'e...
-
31 ağustostan itibaren 60 dk sinyalleri..
[IMG]http://i36.tinypic.com/z039k.gif[/IMG]
-
15:30 a kadar yatayda dolaşırız bence .. 0 işlem .. işlem yapmadım bugün .. dünkü kontratolarla devam ..
-
[quote=Strategist;164482]Yok tabi olmaz :))) da, MetaStock'da okun çubuğun üzerine mi altına mı koyulacağı seçilebiliyor. Matriks'de nasıl bilmediğimden sordum. Grafikte gördüğüm kadarıyla çok şey değiştiriyor.
Mesela aşağıda kesip aldığım kısımdaki AL emri hakikaten grafikte görüldüğü yerde geldiyse süper, [B]ama alsında çubuk kapandıktan sonra geldi ise hem bir önceki SAT'dan gelen para çok daha az, hem de bu AL'dan gelen para çok daha az demektir.[/B]
Bu şekilde ilk bakışta çok karlı gibi görünen bir sistem aslında zararlı bile olabilir, özellikle saatlikte.[/quote]
sevgili strategist AL-SAT sinyali BAR kapandıktan sonra kesinleşir.enorton 60 dk kullanıyor sinyal 60 dk lık o barın ilk 10 dk sından itibaren yanmaya başlayabilir ama işlem yapamazsın.o barın kapanmasını beklemelisin.
yani uzunca bir çubuğun altında bulunan bir ok onun hareketi en dipten yakaladığını göstermez.
önemli olan kapanıştır.matrikstede böyledir,metastocktada...
-
Obamanın, asya gezizi başlayacak, ana rotası tabiki CİN, çin de fena sıkıştı, dünya liderliğine soyunan Obama illaki çine güzellik yapacak, Çin altın alırım yoksa diyor, esas oğlanda Dolardan carry yapıcam, o carry yaptıkça çin bedava üretmiş oluyor, doğal kaynaklarını maliyetine yokettiği gibi, eko sisteminide zorluyor, buna hammade tedarrikçisi diğer ülkelerde eklenince, vay dünyanın haline, neden coni oturduğu yerden ucuz dolarla tüketebilsin diye, ucuz dolar ne yapıyor emtiayı şişiriyor, yani çin pahalı alıyor, satışta ise kar marjı düşüyor, eskisi gibi kazanamıyor, Obo ne yapacak Çine sarıp sarmala yapacak, böyle biraz daha diyecek, az kaldı sabır diyecek, yada kazan kazan formülü oynayacak, bir şekilde dünyaya ve kendi kamuoyuna güçlüsün dedirtitirecek, mecbur, seçeneği yok, ama çin altın alırım diyor, çinin altın alması demek geri dönüşü olmayan yol, altın yeni zirveler yapar (o zirveleri tahmin etmek mümkünmü)ve ardından altın çöker bir dahada çıkmaz, 9 senelik serüven biter, oysa düzen içinde küçük salınımlarla sürekli çıkan, ara sıra USD ye buyur abi diyen ve yeni regülasyon yapıldıktan sonra yoluna devam eden bir altın var, carry tradenin amiral gemisi petrolle birlikte, emtianın göz bebekleri, öyleyse ABD ne yapıyor, artık kabzımallık, aracılık, alış ve satıştan kazanç, yani carry trade,
SONUÇ:Obama [COLOR=red]USD[/COLOR] yi biraz yukarı oynatacak, Çini sarıp sarmalayacak, bu seneyide atlatacak, seneye allah kerim..................
-
Seyyah imza güzel olmuş hehehe.:::
-
Sazan geri gelir, Resim yine kötüleşmeye başlayacak gibi duruyor. 61.7 altı negatif.
-
[quote=Strategist;164487]Bu durumda sistem grafikleri yanıltıcı oluyor. O verdiğim örnekteki ilk yeşil çubuk aslında kırmızı olmalıydı ve o para kaybedilmiş olmalıydı. Çünkü sistem hala SAT'daydı o çubuk kapanana dek.
Bu sorunu bir çok sistemin grafiğinde görüyorum. Sistemler, özellikle uzun vadeli sistemler piyasa zaten coştuktan çok sonra sinyal veriyor, grafikte ise tecrübesiz biri baktığında "acayip para bırakmış, bu sistem keşke bende de olsa" diyor. Bu Matriks programının bir eksikliği herhalde...
Aman yanlış anlaşılmasın, enorton'un sistemini falan eleştirmiyorum, gördüğüm genel bir sorun bu.[/quote]
Görsel olarak yanıltıcı bulabilirsiniz ancak Enortonun belirtiği gibi performans tablolarinda Sinyal nerden gelmişşe değil yeni bar nerden actiyda o seviyeden hesaplama yapar.
Basit bir sistemimiz olsun fiyatlar 20 ort üzerinde kapatirsa long sinyali geldiğini varsayalim. 20 ort diyelim 61500 e denk geliyor bu seviyenin bir kademe uzeri aslinda long sinyalidir fakat bu sinyalin kalici bir sinyal olması için hangi periyotta bakiyorsa o barin kapatmasi gerekir. Fiyatlar 61500 ü aşti ve long kosulumuz gerceklesmiş oldu diyelim fakat saatlik barda bakiyoruz ve barın kapanmasina daha 45 dakika var bu sure icinde fiyatlar 61800 e kadar gidebilir fakat tam barin bitmesine 10 dk kala hızla 500 puanlık satis gelirse fiyat yeniden 61300e dusmus olur ve long sinyali iptal olmustur. Şimdi gelmemiş bir sinyale gore long actik biraz zarardayiz dahada onemlisi [U]nereden satacağmızı bilmiyoruz[/U] sistemde yeni bir sat sinyal vermeyecektir cunku zaten long gelmediğine gore sat devam ediyordu.
Sistem testlerde sinyalin geldiği seviye değil sinyalin kalici olarak geldiği yeni barin acilişi hesaplandiğindan bu sorun cok onemli olmuyor.
-
[QUOTE=sazan;164496]Sazan geri gelir, Resim yine kötüleşmeye başlayacak gibi duruyor. 61.7 altı negatif.[/QUOTE]
kötüleşsin artık resim .. sıkıldım feci .. bunaldım .. ... :o:o