Sazan toplantı arası SW'deki shortları 125'den kapar.
Printable View
Sazan toplantı arası SW'deki shortları 125'den kapar.
[QUOTE=Astatin;165051]sanırım işin paralı yada parasız oolmasının önemi yok.. Yetkisiz bir şekilde al-sat dediğin zaman kızıyor SPK...AMa şövalyenin dediği gibi, uydurma haberleri müşterilerine maille iletip binlerce işlem ordinosu yağdırtan aracı kurum raporlarına da, mahşerin 3 atlısına da bir araştırma patlatsa SPK süper olur.. yasal yetkili kurum olunca, herşeyi yapma -manipülatif haberler dahil- hakkı olmaması lazım aracı kurumların...[/QUOTE]
Abi bu siteleri hazırlayanlar da sen ben gibi garibanlar :) Büyük kurumlara kim dokunabilir ki?? Neyse bu kadar mazlum edebiyatı yeter... :)
Euro bolgesı ekım ayı tuketıcı fıyatları endeksı acıklanacak
pıyasa analıstlerı arasında yapılan ankette tsı 12:00'da acıklanacak
olan verılere ılıskın beklentıler asagıdakı gıbı olustu:
Beklentı oncekı
------ ------
tufe (aylık)
tufe (yıllık) -0.1% -0.3%
-matrıks-
bir kısım shortlar 125 ten kapansın .. lol sabahkı 800 puan zararı kapatıp + ya gectım euhheueh aga sen ne cakalsın..
[QUOTE=Astatin;165051]sanırım işin paralı yada parasız oolmasının önemi yok.. Yetkisiz bir şekilde al-sat dediğin zaman kızıyor SPK...AMa şövalyenin dediği gibi, uydurma haberleri müşterilerine maille iletip binlerce işlem ordinosu yağdırtan aracı kurum raporlarına da, mahşerin 3 atlısına da bir araştırma patlatsa SPK süper olur.. yasal yetkili kurum olunca, herşeyi yapma -manipülatif haberler dahil- hakkı olmaması lazım aracı kurumların...[/QUOTE]
Şimdi geçmişi deşmeyeyim ama attığım bir mail yüzünden bankalar birliği toplantısında gündeme geldim, az daha hakkımda bddk tarafından dava açılıyordu... .dng
[QUOTE=Astatin;165013]bilmiyorum fekat o da on-line (msn) vadilerine yelken açmış olabilir..bu aralar kayıpların sayısı arttı ha..[B]tokoba da bayadır kayıp..48 saati de geçti yaww, polie haber veren oldu mu[/B]:cool:[/QUOTE]
Bu işe polisi karıştırırsan ayuları keserim demedim mi ben sana .dng
Euro bolgesı'nde tuketıcı fıyatları ekım'de aylık % 0.2 arttı (beklentı: %+0.3, oncekı: %0)
euro bolgesı'nde tuketıcı fıyatları ekım'de yıllık % 0.1 gerıledı (beklentı: %-0.1, oncekı: %-0.3)
euro bolgesı'nde cekırdek tuketıcı fıyatları ekım'de yıllık % 1.2 arttı
-matrıks-
tüm bu haberlerle ilgili olarak SPK Başkanının açıklaması hafta sonu bir gazetede çıktı...
bu İMF ile ilgili raporlarla ilgili onunda söyledikleri var...
Sermaye Piyasası Kurulu piyasalar açısından asıl tehdit olarak gördüğü kurumsal manipülasyona karşı mücadele başlatıyor. Kurul piyasada dengeleri altüst eden rapor ve yayınları cezalandıracak
Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), kurumsal manipülasyonu ve içeriden öğrenenlere ticaretini engellemek için kolları sıvadı. Yıllardır isimleri manipülasyona karışmış kişilerin yaptığı işlemlerin hacminin toplam işlem hacminin yüzde 2 düzeyinde olduğunun altını çizen SPK Başkanı Akgiray, "Asıl sorun kurumsal manipülasyondur" demişti. Son dönemde piyasada manipülasyon yapanlara karşı sert önlemler getiren SPK, operasyonun boyutunu büyüterek kurumsal manipülasyonla mücadele başlatıyor. Edinilen bilgiye göre piyasanın hassas olduğu Uluslararası Para Fonu (IMF) anlaşmasına yönelik büyük kurumların yayınladığı raporlar sonrası piyasalarda yaşanan dalgalanmalar bardağı taşıran son damla oldu. Hatırlanacağı üzere, birçok kurum IMF anlaşması konusunda zaman, hatta 50 milyar doları bulan miktar bilgisi vermişti. SPK Başkanı Vedat Akgiray, yeni SPK Kanunu'nda içeriden öğrenenler ticaretine yönelik çok net tanımların getirileceğini belirterek sözlerini şöyle sürdürdü: "Ben manipülasyon kelimesini artık kullanmıyorum. SPK'da da kullanılmasını yasakladım. İçeriden öğrenenler ticareti hala yapılıyor. Piyasalarımıza güveni sarsıcı en büyük unsur budur. Hem kurumsal hem de bireysel yatırımcının güveni sarsılıyor. Herkesi kaçırıyor. Buna son vermeliyiz." Birçok manipülatörün yaptığının suç olduğunu bilmediğini kaydeden Akgiray, "Hangi işlemlerin suç ve ayıplı olduğunu net şekilde tarif edersek, tahmin ediyorum büyük oranda bu iş azalacak" değerlendirmesinde bulundu. Akgiray, "Kimsenin aklını ve kalbini okuma yeteneğimiz yok. Sadece kuralları net şekilde koyacağız" dedi. '
GAZETECİ DE PARÇASI OLUR'
SPK Başkanı Akgiray, gazetecilerin de bu konuda hassas davranması gerektiği uyarısında bulundu. Akgiray, "Eğer gazeteci de yaratılan bilgi kirliliğine bilerek katılıyorsa o da bu işin bir parçası sayılacak. Ayrıca gazeteciden yaptığı haberin kastını aşarak piyasada bir harekete neden olup olmamasına göre değerlendirmesini isteyeceğiz" dedi. Akgiray, yeni düzenlemede cezalandırmanın ilkesini de açıkladı: "Ekonomik suçun cezası da ekonomik olmalı"
SÜRE SINIRLAMASI OLACAK
Yeni SPK Kanunu'nda içeriden öğrenenler ticaretine yönelik belli zaman kıstasları getirileceğini aktaran Akgiray sözlerini şöyle sürdürdü: "Şirket ile ilgili bilgiyi içeriden öğrenebilecek olan birisi şirket hissesini alarak ya da satarak kısa zamanda kazanç sağlıyorsa, bu parayı şirket sermayesine geri koyacak. Tabii cezası ile birlikte... Ama örneğin, şirketin hissesini alıp, elinde bir yıl tutuyorsa kazandığı para da 'Helal olsun' diyeceğiz."
İnternet yakın takibe alındı
SPK, manipülasyonların parçası olduğunu tespit ettiği internet sitelerini mercek altına aldı. Kurul, geçen hafta 10 internet sitesinin kapatılması için mahkemeye başvurdu. İzinsiz atırım danışmanlığı veren sitelerin yöneticileri hakkında suç duyurusunda bulunuldu.
Yatırım fonlarına yeni düzenleme
SPK, yatırım fonlarına ilişkin yeni bir tebliğ yayınladı. Son tebliğ ile birlikte yatırım fonlarının borsa dışında işlem gören borçlanma araçlarına yatırım yapabilmesine olanak sağlandı. Ayrıca, fon yönetici ve kurucuları kendi fonuna yatırım yapabilecek.
Vedat Akgiray 16 tebliğ yayınladı
Vedat Akgiray göreve başladığı tarihten bu yana 16 tebliğ yayınlandı. Atılan adımlar arasında piyasanın temel işleyişini önemli değişiklikler yapılırken, krize karşı atılmış acil önlemler de oldu. Ayrıca manipülasyon gerekçesiyle yüzlerce kişiye ceza yağdırıldı.
SPK neden harekete geçti?
16.11.2009
Bazı büyük aracı kurumların piyasalarda ve şirket hisselerinde büyük hareketlere neden olacak raporları bazı kişilere önceden gönderdiği tespit edildi.
Başta IMF ile ilgili olmak üzere, haber içerikli birçok rapor piyasalarda büyük oynaklıklara neden oldu. Bu raporların verdiği bilgilerin tamamı yanlış çıktı.
Bazı banka ve aracı kurumların raporlarına dayanılarak yapılan haberlerde piyasalarda büyük oynaklıklara neden oldu.
gerı kalanlarda 62075 den kapandı al aga hayrını gor.. ole gaplayıpta fırlatmakta degıl ıs onu yukarda tutman lazım :)
[QUOTE=Astatin;165035]üüüü..ne kadar çok site varmış böyle..biri hariç hepsini yeni duydum..baktım linklere..bunlar al-sat diyorlar, sinyal satıyorlar gördüğüm kadarıyla...buda SPK mevzuatına aykırı...Ha mevzuat doğru mu tartışılır ayrı konu da, sonuçta mevcut yasalara göre işlem yapıyor SPK...bence..[/QUOTE]
[QUOTE=Astatin;165037]Küskü serbest patron..onu yasaklayamazlar..enginlere sığmaz taşar o:..::..:
Da ben mesela foruma bir graf yapıştırırken hep tırsarım...misal hepimiz sistem çıktısı koyuyoruz orda Al_Sat yazıyor..bunu bile yatırım danışmanlığı yapıyonuz diyerek değerlndirebilir spk...[/QUOTE]Forum Ekibinde yapılan ücretsiz sinyal yayınını sonlandrımamın sebeplerinden biri olan SPK mevzuatı hortlamış yine.
Ssitemi olmayanalr Aracı kurum çalışanlarının insafına kaldılar....
Şu durumu kısmındaki [IMG]http://www.voborsa.com/forum/vmoods/images/30KISA.gif[/IMG] vb resimler de bu kapsama giriyor. Özellikel seni liste bşaı yapabilirler sürekli SHORT bi tanem diyorsun .dng
stop olmamışım .. stop yok .. avatar var ... baskı var .. küskü var .... sayım var .. crashhh scenario var .. distrubiton var ... hmmmmm .. hehhehheh ..:D:D
[quote=ATHLON;165050][URL]http://www.youtube.com/watch?v=fBh3YvUucrA[/URL]
amigdalara iyi gelir beklerken.
site sakinlerine gelsin...[/quote]
bu da iyi gelir:)
[URL]http://www.youtube.com/watch?v=q-fxs_ZWXH4[/URL]