-
[quote=security;166164]Yarın MB faiz kararı var, öncesinde faizi aşağı bastılar, düşüşler hız kesti, haclılarda doları aşağı bastılar, ama bunlar pansuman tedbir, piyasada ana yön abd ile çin arasında bir uzlaşma çıkmasıyla yönünü bulacak, eğer burada olay ötlenirse veya obo istediğini alamazsa(yuanın değerlenmesini istiyor, yani bedava üret ben tüketiyim, sen sürümle döndür, çang çung çeng bedava çalışsın, sen de rezervlerden ye, aynı sandaldayız,batarsak hep beraber göçeriz,ucuz dolarlasadece ben carry yapıyım, emtia balonundada bana rakip olma, tek başıma ben şişiriyim), işte o zaman 50000 çantada keklik olur, tersi boğaları tekrar adam eder,[/quote]
Bretten wood bitmiştir...Dünya bu yapıyı taşıyamıyor artık...
-
Arkdaşalar herkes muhakkak kendi sistemini kurmuştur teknik analiz olmadan olmaz bu iş bi sorum olacaktı konu ile alakasız olabilir ama indikatör kullanırken en ç0k hangilerinden faydalanıyornuz ..
-
[QUOTE=security;166166]EFG nin longları, 48656 -39760=8896 konrat iki gün içinde düştü,
yeni seviye 39760[/QUOTE]
bu ismi hiç sevmedim sevmemde herhalde bundan sonra..
-
[quote=mlk1;166179]Arkdaşalar herkes muhakkak kendi sistemini kurmuştur teknik analiz olmadan olmaz bu iş bi sorum olacaktı konu ile alakasız olabilir ama indikatör kullanırken en ç0k hangilerinden faydalanıyornuz ..[/quote]
Ben bir tek MACD'ye bakarım. Özellikle VOB'da 15dk'lıkta sinyallerinin kazandırdığı kaybettirdiğinden bayağı fazla oluyor. Test etmedim ama, sadece MACD'ye bakarak oynayan birinin kolay kolay bir ayı zararda kapatacağını sanmıyorum. Ha kazanç da çok olmayabilir, o başka...
Bir de indikatör sayılır mı bilmem ama 50'lik eksponansiyel hareketli ortalamayı grafiklerimden eksik etmem.... Onun tersine oynadığımda çarpılma oranım şiddetle artıyor...
-
[quote=juliano;166173]efg zemini kayganlaştırdı. ykb de üsten kayanlara ha bire kürek atıyor. kimine mezar kazdıkları belli olur ama biz anlayana kadar biz mezara kaymayız inşallah. dikkatli olmakta fayda var. 58500 görülmeden rahat etmiyecekler olabilir zemin bunun için müsait kanımca.[/quote]
EFG yi bayağı yakın izliyorum, kayıtlarını tutuyorum, anlamak istediğim bile bile, niye bu kadar uzuna girdi(48656 py lideriydi, halada öyle)çok önemli, herkesten açıklama lütfen
-
[QUOTE=mlk1;166179]Arkdaşalar herkes muhakkak kendi sistemini kurmuştur teknik analiz olmadan olmaz bu iş bi sorum olacaktı konu ile alakasız olabilir ama indikatör kullanırken en ç0k hangilerinden faydalanıyornuz ..[/QUOTE]
İşin özü fiyatın kendisidir. H,L,C ağırlıklı bir de V eklemeli bir şeyler en başarılılar arasıan girebilir.
Göstergeyi nerede kulalancağına göre de değişir. Yatay piyasalarda default indikatörler iş çıakrtabiliyor. Örneğin MACD, RSI, STOCH vs ama trend döneminde en azından bir adet hareketli ortlama lazım oluyor.
Mutasyona uğramış indikatörler var bende. Default olarak arada baktıklarım MACD, RSI, CCI, MFI, CMO, DI+-, PSAR...
-
[quote=Kennym;166180]bu ismi hiç sevmedim sevmemde herhalde bundan sonra..[/quote]
inş, çok can yaktı, ah aldı,......
-
[quote=security;166182]EFG yi bayağı yakın izliyorum, kayıtlarını tutuyorum, anlamak istediğim bile bile, niye bu kadar uzuna girdi(48656 py lideriydi, halada öyle)çok önemli, herkesten açıklama lütfen[/quote]
patron bunlar kendilerini bile bile kuyuya atarmı illaki yaptıkları işlemlerin başka taraflarda karşılığı vardır. biryerden bile bile zarar edeceklerini biliyolarsa diğer taraftan bunu misliyle çıkarırlar.
-
[QUOTE=mlk1;166179]Arkdaşalar herkes muhakkak kendi sistemini kurmuştur teknik analiz olmadan olmaz bu iş bi sorum olacaktı konu ile alakasız olabilir ama indikatör kullanırken en ç0k hangilerinden faydalanıyornuz ..[/QUOTE]
Arkadaşım senin trade durumuna bağlı ben 5 ve 15 dklıkda en çok çoğu arkadaşın baktığı mac,RSI, ve hareketli ortalamaları kullanıyorum..
-
[quote=enorton;166154]Vay be dow, dax yeni zirve yaparken bastılar bize... Yurt dışına bakıp işlem yapanları fena terse getirdiler...[/quote]
onlara basarken bizi alacakları günde gelecek ama .boks.
nabeeer? :p
-
DI ve MFI MACD genel itibariyle kullandıklarım ve fikir verebilecek indikatorlerdir.. incelemende fayda var...
bunun yanı sıra msstockta onlarca indikator var incelemeni öneririrm.
-
[QUOTE=Strategist;166181]Ben bir tek MACD'ye bakarım. Özellikle VOB'da 15dk'lıkta sinyallerinin kazandırdığı kaybettirdiğinden bayağı fazla oluyor. Test etmedim ama, sadece MACD'ye bakarak oynayan birinin kolay kolay bir ayı zararda kapatacağını sanmıyorum. Ha kazanç da çok olmayabilir, o başka...
Bir de indikatör sayılır mı bilmem ama 50'lik eksponansiyel hareketli ortalamayı grafiklerimden eksik etmem.... Onun tersine oynadığımda çarpılma oranım şiddetle artıyor...[/QUOTE]
[QUOTE=VOBiX;166183]İşin özü fiyatın kendisidir. H,L,C ağırlıklı bir de V eklemeli bir şeyler en başarılılar arasıan girebilir.
Göstergeyi nerede kulalancağına göre de değişir. Yatay piyasalarda default indikatörler iş çıakrtabiliyor. Örneğin MACD, RSI, STOCH vs ama trend döneminde en azından bir adet hareketli ortlama lazım oluyor.
Mutasyona uğramış indikatörler var bende. Default olarak arada baktıklarım MACD, RSI, CCI, MFI, CMO, DI+-, PSAR...[/QUOTE]
Desene üstadım doğru yoldayım...
Uzun zamandır takip ediyorum teknik analizi ne kadar basite indirgersek o kadar verimli olduğunu düşünüyorum .Exp. Hareketli ortalama Momentum bence çok yol gösteriyor ayrıca Bollinger bantlarıda fiyatın yönünde güzel uyarılar verdiğini düşünüyorum.
Bu konu üzerinde ekleyeceğiniz veya şurası çok yanlış dediğiniz noktalar varsa lütfen eleştrin .
Ayrıca teknik analizden çok gelen verilere daha çok güveniyorum.Tabi bugün beklentilerimizin dışındaki gelişmeleri saymazsak..
Şimdiden tşkler.