Birde matriks terminali kullanıyorum teknik analizde bu platformdaki önerilerinizide alabilirim.
Printable View
Birde matriks terminali kullanıyorum teknik analizde bu platformdaki önerilerinizide alabilirim.
gızlar ara verdiğim delly tradelerime kısa bir süre zarfında yeniden başlayacağım...az kaldı beni izleyin anacığım :::
[QUOTE=Strategist;166181]Ben bir tek MACD'ye bakarım. Özellikle VOB'da 15dk'lıkta sinyallerinin kazandırdığı kaybettirdiğinden bayağı fazla oluyor. Test etmedim ama, sadece MACD'ye bakarak oynayan birinin kolay kolay bir ayı zararda kapatacağını sanmıyorum. Ha kazanç da çok olmayabilir, o başka...
Bir de indikatör sayılır mı bilmem ama 50'lik eksponansiyel hareketli ortalamayı grafiklerimden eksik etmem.... Onun tersine oynadığımda çarpılma oranım şiddetle artıyor...[/QUOTE]
Karlı olmasına karlı ama işlem çok fazla...
[IMG]http://img163.imageshack.us/img163/3994/adszku.jpg[/IMG]
Birde kısa vadede 15 dk llık veriler seans ta 60 dk lık verilere dikkate alıyorum şu ana kadar incelediklerimde en verimlisinin bu olduğunu düşünüyorum..
[QUOTE=SEYYAH;165991]ama bak şimdi 10/15 günlük bir projeksiyon çizdim ben.o nedenle +/- azucuk sapmaları hoşgörcen.
yani 59.500/63.500 arası gitse gelsede düşüncem tutarsa bu başarılı bir öngörü olur bence.eyle deel mi? birisi şimdiden 10/15 günlük hareket aralığını 500 pıvan sapmayla bilirse ben ona helal olsun derim.
astiyle sen demezsin ama :D
kaldıki henüz 500 pıvan bile sapmadık be. 225 pıvan alt bantta sapma var :D[/QUOTE]
59.000 Görüldü :o 1000 puan saptık kaptan :)
[quote=mlk1;166189]Uzun zamandır takip ediyorum teknik analizi ne kadar basite indirgersek o kadar verimli olduğunu düşünüyorum .Exp. Hareketli ortalama Momentum bence çok yol gösteriyor ayrıca Bollinger bantlarıda fiyatın yönünde güzel uyarılar verdiğini düşünüyorum.[/quote]
Ben kendim de bu konuda çok mesafe katetmiş sayılmam ama naçizane bir tavsiye vereyim. Indikatörleri tek tek ele alıp herşeyini öğrenip diğerine geçmek çok işe yarar. Ben ilk başladığımda "haftanın indikatörü" uygulaması yapardım. Mesela bir hafta sadece MACD'ye baktım. Piyasa ne yaptığında o ne yapıyor, nerede tutturuyor, nerede yanılıyor gözlemlemek lazım. Her bir indikatörü böyle tek tek tanıyınca kombinasyonlarını kullanmak ve gösterdiklerini yorumlamak kolaylaşıyor.
[quote=juliano;166185]patron bunlar kendilerini bile bile kuyuya atarmı illaki yaptıkları işlemlerin başka taraflarda karşılığı vardır. biryerden bile bile zarar edeceklerini biliyolarsa diğer taraftan bunu misliyle çıkarırlar.[/quote]
iyide ne nokta atışı isabet please,
[quote=ERGEN;166178]Bretten wood bitmiştir...Dünya bu yapıyı taşıyamıyor artık...[/quote]
Para dünyada bitmediği sürece bunlarda bitmez şekil değiştirir,
[quote=enorton;166192]Karlı olmasına karlı ama işlem çok fazla...
[/quote]
MACD'nin işlem sayısını azaltmak için başka bir indikatörle birleştirmek lazım. Mesela MACD sinyal veriyorsa ve bar kapanış fiyatı > PSAR(0.01,0.1) ise al, < ise sat gibi... (en basitinden diyorum, yoksa çok daha iyi filtreleme yolları da var)
Sonuçta MACD 15'dklıkta dün 62.000'den sat verdi ve hala satta... Sadece ona uyan bile en az 2.500 puanı cebine koydu...
[quote=mlk1;166193]Birde kısa vadede 15 dk llık veriler seans ta 60 dk lık verilere dikkate alıyorum şu ana kadar incelediklerimde en verimlisinin bu olduğunu düşünüyorum..[/quote]
MACD çok tehlikeli bir indicator mlk1 kardeşim.nerden biliyon diycen.bizzatihi kullandım ve vaktiyle dayağımı yedim.
tehlikesini hemen açıklayayım...
bu indikatör divergence yapar...hem bearish hem bullish seni terse yatırır.
60 dk. kullanırsan örneğin 3 ve 5. dalga tepe ve diplerinde uyumsuzluk yapar.yani MACD sana tepede SAT der satarsın MACD al konumuna geçmez ama fiyatlar yükselir.bu sana 60 dk. periyotta 1000/1500 hatta 2000 puana mal olabilir.aynı şekilde diptede AL verir LONG yaparsın fiyatlar düşer fakat SATa geçmez ve yine dayak yersin.
5 ve 15 dk için kullanmaya kalkarsan korkunç fazla işlem yaptırır.bunun kayma ve komsiyon giderini çıktığın zaman her ay borçlu çıkarsın kardeş.
MACD tek başına hiçbir işe yaramaz.demedi deme peynir ekmek yeme...
[quote=SEYYAH;166199]MACD tek başına hiçbir işe yaramaz.demedi deme peynir ekmek yeme...[/quote]
Özellikle sinyal eğrisini 9 değil de 5 seçince girişlerde gayet iyi, ama çıkışlarda çok geç kalıyor meret... Kesinlikle tek başına kullanmamak lazım, aynen katılıyorum...
[QUOTE=enorton;166192]Karlı olmasına karlı ama işlem çok fazla...
[IMG]http://img163.imageshack.us/img163/3994/adszku.jpg[/IMG][/QUOTE]
Gerçi aynı dönemde benim saatlik sistem de 112 işlem yapmış...
[IMG]http://img38.imageshack.us/img38/5731/adszhft.jpg[/IMG]