-
[QUOTE=mozkan;74071]takas ile ilgilenenler var ise, citinin bugünkü 8500 uzununu nasıl yorumlamak lazımdır. bunlar yeni long mudur, short kapatma mıdır, dow böyle kapar ise her iki durumda da anlamsız bir hareket yapmış olmuyor mu citi, ya kardan vazgeçti, yada zarar edecek[/QUOTE]
Yeni değil short hafifletme işi.
-
yenı long efg piyasaya oynuyo hacım yapıp yancılarına poz.acıyor
-
[quote=SEYYAH;74072]şimdi ben bu 31.675 LONG lardan kar edersem hemen bir deve keseyim :p
500 puan karı gördük vermedik.şimdi işin yoksa bekle :rolleyes:[/quote]
deveyı yarın sabah ıcın hazırlaaaa:)))
-
Böyle shortcuları korkuta korkuta 25000e indirecekler burayı. Kaldıracı yüksek olan bu oyunlara dayanamaz.
-
30600den sonra 30000 mi var bir analiz alsakk ustalardan ?
-
arkadaslar ne yaparsaniz yapin, piyasa ile inatlasmayin.
-
Sabah kısalasak gaple yakarlar bizi
-
Longcuların tek ümidi 20 Kasımda dowun %7 eksi kapatmasına rağmen bizim 21 kasımda boşluklu yukarı açılmamıza benzer bir gün beklemeleri olacaktır.
-
sabah gaplık bır durum yok
eğer dowf artı olursa
suprız bıleolabılır
-
[QUOTE=VOBiX;74039]%1lik ihtimaller mi çalışıyor? En son dip dediğiniz yerin altına geldik sanırım bugün :confused: yeni sayımlar nasıl?[/QUOTE]
iki çeşit trade yapıyorum. biraz geliştireyim daha doğrusu yine aynı saçmalıklar. biraz anlamak zor oluyor, anlatmak inanın daha zor.
ayı piyasındayız.
ilk trade şekli: az işlemli.
B yükselişin, B düşüşündeyiz. bir son yükseliş hakkımız var.
74xx alışa göre malı bu nokta görülene kadar elde tutmaya devam.
bu nokta görülürse stoploss.
ikincisinde ise, daha çok işlemli,
8100 de geri giriş yapıldı, ancak tarafımdan 8100 altı ve 7865 arasında no trade denilmişti daha önceden.
tıpkı 9000-9600 e denildiği gibi.
hayatta herkes yanılır.
ancak şu an düşüncede değişiklik yok. zatan herkesin klavye elinde stoplosslarını veya ortalamalarını değiştirmek kişinin kendisinde.
sevgiler.
-
[QUOTE=QUEEN;74084]Sabah kısalasak gaple yakarlar bizi[/QUOTE]
Doğru. Açılışta kısalmak riskli olabilir. Spotu ve DAXı görene kadar işi bitirirler iki dakikada. Düşerken bunlar gün boyu yatay ya da yukarı yapıyorlar genellikle sonra da ertesi güne gap akşama kadar otur bekle işin yoksa. Saat 13ten önce mesai yapmak lüzumsuz bu VOBda hareketlerin çoğu öğle arası yada öğle sonrası başlıyor. Bi de şu düşerken tepki bekleme modası da ilginçtir o da yakıyor mileti ağaların ekmeğine yağ sürüyor.
-
jelibon eğer yanılmassan ahanda burda diom saygı duyduğum traderlerden birisi olarak hafızama kazıyacağım seni
-
[FONT=Times New Roman][SIZE=3] imkb 100 ulusal endeks [/SIZE][/FONT]
[FONT=Times New Roman][SIZE=3]24800 destek seviyesini dünkü seansda kıran endeks destek seviyelerine doğru hareketine devam ediyor.RSI da düşüşü teyid eden zayıflama sinyali sürerken kısa vadeli göstergeler dip seviyelerde yatay bir görüntü çiziyor.Teknik olarak 24800 seviyesinin kırılmasına bağlı, endeksin 23800 seviyesine kadar geri çekilmesi beklenebilir.Bu seviyelerden bir tepki 5 günlük MA seviyemizin altında kaldığı sürece normal karşılanmalıdır.Bu nedenle min.kalarak destek seviyelerimizin takip edilmesini ve ilk desteğimiz olan 23800 seviyelerinde endeksin işlem hacmine bağlı Teknik görüntüsünü tekrar sorgulamalıyız.[/SIZE][/FONT]
[SIZE=3][FONT=Times New Roman] Bugün için endeksin 24800 desteğini kırmasına bağlı satış baskısı altında 23800 seviyesine doğru geri çekilmeye devam edeceğini düşünüyoruz.[/FONT][/SIZE]
-
simdi..son olarak s&p vadelisinin 800'un altinda kapatip kapatmayacagina bakiyoruz. son 10 dakika.
-
[QUOTE=VOBiX;74085]Longcuların tek ümidi 20 Kasımda dowun %7 eksi kapatmasına rağmen bizim 21 kasımda boşluklu yukarı açılmamıza benzer bir gün beklemeleri olacaktır.[/QUOTE]
Umut işkenceyi uzatır derler.
-
jelibon, canım benim... açıklama yapmak zorunda değilsin.. seni sevdiğimizden takılıyoruz.. yanılgı hepimize mahsus.. sen biraz kesin konuşunca dikkat çektin sadece..
-
satıslar sertlestıı yarın future lar artı acar.....dow 7950 kapanır salladım tahmını
-
[QUOTE=Astatin;74056]8018.kom[/QUOTE]
Yukardan atıık astatinim tuturamadık:)
-
bu formasyonun adı bence "ABOWWWW" formasyonu
-
[quote=jerfin;74093]jelibon, canım benim... açıklama yapmak zorunda değilsin.. seni sevdiğimizden takılıyoruz.. yanılgı hepimize mahsus.. sen biraz kesin konuşunca dikkat çektin sadece..[/quote]
katiliyorum. burada kimse kimseden vob sayesinde zengin olamaz.
-
[quote=furkan;74096]bu formasyonun adı bence "ABOWWWW" formasyonu[/quote]
ABOOOMAAA, yada OBOma
-
iyidir bolee sert yırtılmasııı yarın spotta nereye verecek mıllet malııı.dplere yakın sevıyeyemıı zannetmem ama dustugu yerden top gıbımm zıplarrrrr
-
Açılış tahminim 31.000-31250 arası bir şey, buralardan açarsa short fırsatı verir,düşüş devam eder.Bunun daha da altında açılış aynen fiyatı geri yukarı taşır...Düşüş devam etmez.
Ama birde bunların pis huyu var.Gapla açıp, tüm gün 100 puana sıkıştırabilirler yatayda...
-
[QUOTE=Astatin;74099]ABOOOMAAA, yada OBOma[/QUOTE]
yok oda değil
tam çok açık ve net görülen üç formasyon var
BO,DD ve KÜ
-
-
[quote=furkan;73996]shortcu yokmu bugece?[/quote]
ben varım....lelele
-
uzunculara umut olacak bir haberim var, ne ismarliyorsunuz?:)
-
[QUOTE=Vob Trader;74089]jelibon eğer yanılmassan ahanda burda diom saygı duyduğum traderlerden birisi olarak hafızama kazıyacağım seni[/QUOTE]
Sevgili Vob Trader,
burada ben bu nalet 74xx üstünde olduğu sürece haklı çıktığımı söyleyebileceğim, insanlarda ule düşüyoz ama sen haklısın nasıl oluyor bu iş? ve bunu demekte hakları. haklılar. zaten haklı ve haksız olmaya çalışmıyorumda.
benim amacım bu değil ama,
önemli olan burada 38000 den al dememek, 40000 olacak dememek.
oralarda kayıplar 8000, 10000 puanlar.
ama şu noktada kayıp minumum hatta, eski mesajımda no trade bölgesi yazılmış..
şu ayı piyasası müthiş bir fırsattır vob için. eğer bugünkü kafam olsaydı, 1 sene önce düşüş başladığında aynı nokta görülmedikçe hep short olurdum. ama bunu böyle yapamadım, aslında kimse yapamadı. yapılması gereken oydu ama.
şimdi bunu o zaman bilmediğimiz için trade deniyoruz, asla mümeccimlik yok burada.
3 işlemde köşe olunulur. sadece aralara girilmeyecek.
sevgiler.
-
[QUOTE=teo;74101]Açılış tahminim 31.000-31250 arası bir şey, buralardan açarsa short fırsatı verir,düşüş devam eder.Bunun daha da altında açılış aynen fiyatı geri yukarı taşır...Düşüş devam etmez.
Ama birde bunların pis huyu var.Gapla açıp, tüm gün 100 puana sıkıştırabilirler yatayda...[/QUOTE]
Volatil bir gün olur bence vix tırmandı gapler çok olur gece pozlar risk taşır artık
-
yalan yok long devammmmm:))))))
-
[QUOTE=jerfin;74093]jelibon, canım benim... açıklama yapmak zorunda değilsin.. seni sevdiğimizden takılıyoruz.. yanılgı hepimize mahsus.. sen biraz kesin konuşunca dikkat çektin sadece..[/QUOTE]
açıklama yaparken,
demek istediğimi daha iyi anlatma fırsatı buluyorum daha iyi oluyor.
sevgiler.
-
yok mu son dakika haberi isteyen boga?:)
-
hayal kurmak güzelde hayal para etmiyor.şimdi gerçekle yüzleşmek lazım.yarın bizde ilk etapta şu küsuratı bi alırlar babalar diye düşünüyorum.yani 31.000 uzak olmasa gerek sanırım şu do jons kapanışıyla.
sonrası mı? orası muallakta işte.yarın epey bi kavga kıyamet olcak gibi.
tek teselli olabilecek nokta DOW 60 dk RSI son yapılan düşüğü onaylamıyor.yanlız bu uyumsuzluklarda her zaman para etmez.bazen bakıyorsun çalışıyor bazende bakıyorsun uyumsuzluk olmasına rağmen cayır cayır alıyorlar veya satıyorlar.
açılış acılı olacak LONG kalanlar için bu kesin gibi.
son zamanlarda vadelide hacim müthiş arttı.vob'a olan ilgi mi arttı başka bir nedeni mi var bilinmez.hatta yanılmıyorsam geçen hafta tarihi hacim yapıldı 360.000 kontrat civarı bir işlem oldu.ya millet senetten sepetten umudu kesti ne varsa vob ta var deyip dalıyor.ya da başka dolaplar dönüyor.
-
[QUOTE=nunu;74110]yok mu son dakika haberi isteyen boga?:)[/QUOTE]
Boğa değilim kısa kolluyorum neymiş acaba
-
[quote=teo;74019]Forex'e de artık geri döndüm, Bu arada Forex işlemimi Anadolubank'tan yapıyorum,çok memmunum..
Kaldıracı düşük,pips oranı biraz yüksek ( işlem hacmine göre düşürebiliriz dediler) lakin ani sert hareketlere karşı güvenlikli önlem almışlar...
Buğüne kadar niye cellolarla uğraşmışım,kendime kızıyorum...
Ciddi trader arkadaşlar banka gölgesini tercih ederlerse tavsiye ederim.
[URL]http://www.paritem.com[/URL][/quote]
sn teo, anadolubank hakkında şimdiye kadar hiç iyi şeyler duymadım. ekran donması, işlemin bir türlü gerçekleşmemesi, verilen talimatın farklı fiyattan gerçekleşmesi, vb birçok şikayet duydum. emin olana kadar, bir süre çok küçük rakamlarla işlem yapmanızı öneririm.
-
vobda long olanı ne kurtarır ?
yarın dow future icun 2 numaralı yere atak olması teknik potans mumkun
cunki 7880 yeresinde once 1 sonra 2 numara direnc hedef icun long etti traders onların stop yeresi 7870
[IMG]http://sunucu18.kucukresim.com/uploads/dow-ff6190.png[/IMG]
-
SOn 15 dakika da, Futureların spotlarının uzerınde kapatması , yarın futureların eksı olacagı belırtısını verdı.
Sabaha artı beklemek cok olagan degıl bu durumda....
-
[QUOTE=nunu;74110]yok mu son dakika haberi isteyen boga?:)[/QUOTE]
e hadi çatlatma insanı:..:
-
[quote=SEYYAH;74111]hayal kurmak güzelde hayal para etmiyor.şimdi gerçekle yüzleşmek lazım.yarın bizde ilk etapta şu küsuratı bi alırlar babalar diye düşünüyorum.yani 31.000 uzak olmasa gerek sanırım şu do jons kapanışıyla.
sonrası mı? orası muallakta işte.yarın epey bi kavga kıyamet olcak gibi.
tek teselli olabilecek nokta DOW 60 dk RSI son yapılan düşüğü onaylamıyor.yanlız bu uyumsuzluklarda her zaman para etmez.bazen bakıyorsun çalışıyor bazende bakıyorsun uyumsuzluk olmasına rağmen cayır cayır alıyorlar veya satıyorlar.
açılış acılı olacak LONG kalanlar için bu kesin gibi.
son zamanlarda vadelide hacim müthiş arttı.vob'a olan ilgi mi arttı başka bir nedeni mi var bilinmez.hatta yanılmıyorsam geçen hafta tarihi hacim yapıldı 360.000 kontrat civarı bir işlem oldu.ya millet senetten sepetten umudu kesti ne varsa vob ta var deyip dalıyor.ya da başka dolaplar dönüyor.[/quote]
evet dogru vob hayatl dunyası oldu 5000 tl kapan vob kosuyor ya endeks ya usd don babam don 50 100 lira kazansa kral oluyor.hissede al 1 uste sat olmadı gerı bas yakalarsan aynı kademeyı sıkıntı yok ya tekllerse hoppp 1 alta al sana zarar..vob kar zarar derken dunya komısyon ode aksam da eve 50 100 ya kar ya zarar.para yıne masada kaldııı..kahvecı yıne kazandııı
-
[quote=nunu;74110]yok mu son dakika haberi isteyen boga?:)[/quote]
bizi güneş gibi aydınlatırmısınız lütfen,