-
[quote=mlk1;166224]Tşk ederim bakıyorum kitaplara var o dediklerinde.Birşey merak ediyorum cahiliğime verin matrikste bi sistem kurmak istesek partie verileriyle aynı grafitkte yansıtabilirmiyiz.Al sat nnotlarını optimize edecek bir sistem kurulabilir mi_?[/quote]
Yusuf hoca eski toprak, ama işin felsefesini verir sana, indikatörleri hissettirir, ben onla başladım, 1999 bilgisayar yoktu, yaygın değildi, bende milimetrik kağıtlara grfik çiziyordum, grafik altındada mutlaka, bir iki indiğim olurdu, tablolar hazırlamıştım, HO, STC, CCİ, MOM,.. bunları hesaplıyordum, bir dosyam vardı, işe giderken o yanımda olurdu, 4 dk ttex ten gecikmeliden, yolumuzu bulurduk, sonra hisse bölünürdü benim graf ve indik, orada donar kalırdı, falan feşmekan, bunları yusuf hocaya brçluyum, haluk ta sıkı çocuktur iyidir, ayıca internetten bir çok sistem formülü bulabilirsin,
-
[quote=mlk1;166230]FDOW ve EUR/USD tabanlı full histem modundayım. demişsin bununla ilgili nasıl bir sistem kurulabilir var mıdır bi tavsiyen .Matriks ortamında...[/quote]
Eski bir kızılderili atasözü der ki: "Histemin sistemi olmaz" :)))
Özetle taktiğim 09:15 - 16:30 arasında FDOW ve EUR/USD grafikleri üzerinde teknik analiz yapmak. 16:30'dan sonra ise VOB'a göz ucuyla bile bakmayıp sadece DOW'a bakmak. Düşüşe veya çıkışa geçeceği sonucuna varırsam bu sonuca göre VOB üzerinde oynamak. Biraz da piyasadaki genel ruh haline göre pozisyon almak da var işin içinde.. Sisteme dökülebilecek birşey değil yani...
-
küçük çocuklarınız varsa bağışıklık sistemini güçlü tutmak için [B][COLOR=blue]MARNYS PROPOLMAR[/COLOR][/B] verebilirsiniz.tamamen doğal ve kimsayal madde içermeyen bir şurup.google dan araştırın sizde yine.
içinde ekinezya çayı,propolis,arı sütü,bal,çinko,c vitamini,v.s. var...manyak bir şurupmuş.lan istanbulda bu da karaborsa olmuş.yani karaborsa derken tezgah altından satış anlamında demiyorum.kayıp yok bu şurup.hangi eczaneyi arasak bitti abi diyor.neyse ittire kaktıra zorlan bulduk stoğumuzu yaptık.selçuk ecza deposunun ana merkezinde dahi yok.tabii 1 şişe almak yetmez.kışı çıkartmak lazım.bir şişesi sadece 125 ml fiyatı 25 TL.
ilgilenenlere...kullanmadan almadan önce kendi çocuk doktorunuza danışın tabii...
-
[quote=SEYYAH;166235]kьзьk зocuklarэnэz varsa baрэюэklэk sistemini gьзlь tutmak iзin [B][COLOR=blue]MARNYS PROPORMAL[/COLOR][/B] verebilirsiniz.tamamen doрal ve kimsayal madde iзermeyen bir юurup.google dan araюtэrэn sizde yine.
iзinde ekinezya зayэ,propolis,arэ sьtь,bal,зinko,c vitamini,v.s. var...manyak bir юurupmuю.lan istanbulda bu da karaborsa olmuю.yani karaborsa derken tezgah altэndan satэю anlamэnda demiyorum.kayэp yok bu юurup.hangi eczaneyi arasak bitti abi diyor.neyse ittire kaktэra zorlan bulduk stoрumuzu yaptэk.selзuk ecza deposunun ana merkezinde dahi yok.tabii 1 юiюe almak yetmez.kэюэ зэkartmak lazэm.bir юiюesi sadece 125 ml fiyatэ 25 TL.
ilgilenenlere...kullanmadan almadan цnce kendi зocuk doktorunuza danэюэn tabii...[/quote]
merhaba googleda arattirdim sonuc cikmadi ismi yanlis yazdiniz sanirim
-
celdum...dünden en son 60175 den açılan PİRAMİT kısaları 59250 den kapattım..sabit kontrat yaşlı kısalarla devam...her an fulleleyebilirim ama her an flatleyebilirim...:) bence daha asıl küsküyü görmedik..tüm forumu teprik ederim.. macd ve rsi yi hiç sevmem.. DIS süperdir. Amma, bu indiklerin açık formüllerini görüp, bizim borsamıza ilişkin modifikasyonlar yapmak en güzelidir... illede kullanılacaksa, hazır indikatörlerin default değerleri bence en güzelidir... sözün özü kendi indikatörünü kendin yarat derim... :) yemeğe giderim..
-
[quote=Strategist;166234]Eski bir kızılderili atasözü der ki: "Histemin sistemi olmaz" :)))
Özetle taktiğim 09:15 - 16:30 arasında FDOW ve EUR/USD grafikleri üzerinde teknik analiz yapmak. 16:30'dan sonra ise VOB'a göz ucuyla bile bakmayıp sadece DOW'a bakmak. Düşüşe veya çıkışa geçeceği sonucuna varırsam bu sonuca göre VOB üzerinde oynamak. Biraz da piyasadaki genel ruh haline göre pozisyon almak da var işin içinde.. Sisteme dökülebilecek birşey değil yani...[/quote]
O zaman şöyle diyelim, asansör bir tek şartla yarı yolda durabilir, içinde adam varsa,
60200 kırılırsa 58550 dedik, 60200 kırıldımı kırılmadımı, e kırıldı gelecek tepki hoş geldi sefa geldi, ağayıda peşimize takıp hep beraber düşecek deyiliz, ağa sonuçta ağa,
-
[QUOTE=Strategist;166234]Eski bir kızılderili atasözü der ki: "Histemin sistemi olmaz" :)))
Özetle taktiğim 09:15 - 16:30 arasında FDOW ve EUR/USD grafikleri üzerinde teknik analiz yapmak. 16:30'dan sonra ise VOB'a göz ucuyla bile bakmayıp sadece DOW'a bakmak. Düşüşe veya çıkışa geçeceği sonucuna varırsam bu sonuca göre VOB üzerinde oynamak. Biraz da piyasadaki genel ruh haline göre pozisyon almak da var işin içinde.. Sisteme dökülebilecek birşey değil yani...[/QUOTE]
Birilerine 5 milyar versem yinede soylemezdi bu dediklerini paylaşım için saol demek az kalır yani.
"Özetle taktiğim 09:15 - 16:30 arasında FDOW ve EUR/USD grafikleri üzerinde teknik analiz yapmak" demişsin üstadım.Hangi indikatorlere göre macd ve rsı hareketli ortalamalar gibi görünüyor anladığım kadarıyla.Tabiki bi iki rutus yapmak gerekir .Bunun dışında eklenebilecek birşey varmıdır.
Birde geneline baktığım zaman altında çok etkli oluyor neredeyse pariteyle paralel hareket yapıyor.Dow hareketide Pariteyi oldukça etkilediği gerçek .Burada Altında etklili bir veri olabileceği kanısındayım.
-
Bu sistemi az önce 2 kez buraya yazmayı denedim, iki kez de sayfada göründü ve sonra kayboldu. Sistem yazmanın yasak olduğunu zannetmiyorum, herhalde yazı çok uzundu diye problem oluyor.
Sistemi ve sonuçlarını çok özet şekilde son kez yazmayı deniyorum, iyi bir sistem değil ama tek mesajım MACD sinyallerini başka bir indikatör ile filtrelerseniz uzun vadede zarar yapmazsınız.
Yöntem: Modifiye edilmiş MACD ve PSAR kombinasyonu
15dk'lıkta çalışır
AL ----------------
MV1:=12;MV2:=26;SIG:=5;
MCD:=(Mov( CLOSE, MV1, E) - Mov( CLOSE, MV2, E));
SGNL:= Mov(MCD,SIG,E);
MCD>SGNL
AND
C>SAR(0.01,0.1)
SAT -------------------
MV1:=12;MV2:=26;SIG:=5;
MCD:=(Mov( CLOSE, MV1, E) - Mov( CLOSE, MV2, E));
SGNL:= Mov(MCD,SIG,E);
MCD<SGNL
AND
C<SAR(0.01,0.1)
STOP LOSS: 1.000 puan sabit
İZLEYEN STOP: YOK
SONUÇ ------------
25.09.2007 - 24.09.2009 arası (tam 2 yıl)
Brüt kar: 111.0500 puan (kendi komisyon oranlarınıza göre neti bulun)
Karlı işlem: 291
Zararlı işlem: 406
Karlı işlemlerin ortalama karı: 1.0308
Zararlı işlemlerin ortalama zararı: -0.4653
Peşpeşe maksimum zarar: -2.1500
-
[quote=Adrianinho;166237]merhaba googleda arattirdim sonuc cikmadi ismi yanlis yazdiniz sanirim[/quote]
pardon marnys propolmarmış.yukarıda yannış yazmışım.bakın aşağıda var mesela.satışta görünüyor ama birçok yerde almaya kalktığınızda YOK oluyor.
[URL]http://www.eczanemizde.com/pinfo.asp?pid=286[/URL]
-
[quote=mlk1;166240]Bunun dışında eklenebilecek birşey varmıdır.
[/quote]
Eğer indikatörlerle mekanik olarak giriş çıkış yapmak fikri ilgini çekiyorsa ve İngilizce'n varsa aşağıda vereceğim link'e bak. Oradaki tüm taktikler Forex ile ilgili ama ana fikrini alıp VOB'da da deneyebilirsin.
[URL]http://www.forexfactory.com/forumdisplay.php?f=71[/URL]
Çok önemli tavsiyem: Hiçbir fikri veya sistemi önce kendi gerçek paran ile deneme. Mutlaka uzun bir süre kağıt üzerinde sanal olarak test et. Yoksa duman olabilirsin. VOB çok tehlikeli olabilir. Mesela dün sabah bir indikatör kombinasyonunun sana AL dediğini ve gün boyu ekrana bakma fırsatın olmadığını düşün....
-
[QUOTE=Strategist;166243]Eğer indikatörlerle mekanik olarak giriş çıkış yapmak fikri ilgini çekiyorsa ve İngilizce'n varsa aşağıda vereceğim link'e bak. Oradaki tüm taktikler Forex ile ilgili ama ana fikrini alıp VOB'da da deneyebilirsin.
[URL]http://www.forexfactory.com/forumdisplay.php?f=71[/URL]
Çok önemli tavsiyem: Hiçbir fikri veya sistemi önce kendi gerçek paran ile deneme. Mutlaka uzun bir süre kağıt üzerinde sanal olarak test et. Yoksa duman olabilirsin. VOB çok tehlikeli olabilir. Mesela dün sabah bir indikatör kombinasyonunun sana AL dediğini ve gün boyu ekrana bakma fırsatın olmadığını düşün....[/QUOTE]
Yni sadece teknik analize bakarak indikatörlere göre karar vermek bencede çok fazla kazandırmaz bugünü saymazsak senin bahsettiğin sistem gerçekten çok etkiliddr. Tabi bunun için sürekli takip şart benim kanımca teknik analiz %15 bi fikir vermemi sağlar. diye düşünüyorum.
Birde gönderdiğin adres ing olduğundan çok birşey anlamıyacağım kesin. :)
Kısacası bu verilere çok güveniyorum(Tabi bugün long olmayacağı bariz bellidi ama short dan da bu kadarıını beklemezdik öğreniyoruz yavaş yavaş :) )
-
misal fiyat 650 olunca şincik, TGG 0 dan 2 ye çıktı..yani ya biraz daha yükselip al verceek yada tepki bitti aşağı çuf çuf.. o yüzden 250 den kapattığım piramit kısaları 625 den tekrar açtım.. umarm teprik ederim bu hareketi