-
[quote=enorton;166303]O zaman doktora, polise, askere, hakime, ilaca, silaha, çalışmaya gerek olmazdı :) (Bu cümleyi isteyen uzatabilir)
Kader insanın elinde olmayan şeylerdir... Mesela depremin olması kaderdir... [COLOR=red]Ama depremden ölmek kader değildir[/COLOR]... Bu benim görüşüm tabiki...[/quote]
evet kader değildir sebeptir. sadece ölüm tarihi kaderdir. sebep her zaman değişebilir ama tarih(kader değişmez)
-
[quote=Kanaatkar;166305]Metastockta actiğimiz grafikteki bar sayısını nereden artirabiliyorduk,(200 bar gorunuyorsa 500 bar hatta tum veriyi gostersin) kullanmayalı az bildiklerimide unutmusum[/quote]
Aşağıda zaman skalasına sağ tuşla tıklayınca o seçenekler çıkıyor...
-
[quote=enorton;166303]Kader insanın elinde olmayan şeylerdir... Mesela depremin olması kaderdir... Ama depremden ölmek kader değildir... Bu benim görüşüm tabiki...[/quote]
Bu yaşıma kadar bazı şeyler için o kadar uğraştım, o kadar istedim, yapılabilecek herşeyi yaptım sonuç alamadım. Bazı çok daha zor şeylere de hiç uğraşmadım direkt adeta gökten zembille düştü... Sonuçta olacakları etkileme gücümüzün çok çok çok kısıtlı olduğu sonucuna vardırdı beni yaşadıklarım... Neyse derin konu bu çözemeyiz... Hellim Hanım müdahale etmeden VOB'a dönelim... :)))
-
[QUOTE=juliano;166307]evet kader değildir sebeptir. sadece ölüm tarihi kaderdir. sebep her zaman değişebilir ama tarih(kader değişmez)[/QUOTE]
Buna da itirazım var :) Türkiyede Ortalama ömür 71 yıl, İsveçte ise 79 yıl... İsveçlilerin kaderi 8 yıl daha uzun yaşamak mı? Allah onları daha mı çok seviyor? Yoksa İsveçte ölümlü trafik kazaları Türkiyeye göre binde bir oranında, sağlık sistemleri Türkiyeden 10 kat daha iyi, suç oranı 10 kat daha az, bebek ölümleri 10 kat daha mı az?
Sen yaşamını mahvet ve sonra olup bitene kader de, bence bu yanlış... Ölüm tarihi bile insanın elinde... Değil diyenler açıp istatistiklere baksınlar...
-
[QUOTE=enorton;166299]İyi de güzel kardeşim elinizi yıkayın diye neden diyorlar? İnsanın hapşırma, öksürme ya da nefes alıp verirken ağzından çıkan virüsler ulaştığı yere yapışıyor ve oarada 2-3 saat yaşayabiliyor. Sen de oralara dokunursan eline bulaşıyor ve elini yıkamadan bişey yersen ya da elini ağzına sürersen yine senin ağzından girip vücuda bulaşıyor... Yani [B]el[/B] orada aracı...
Camide ele gerek yok ki... Kapalı ortam, yüzlerce insan.. dip dibesin... Adamın ağzından çıkan senin eline değmeden nefes yoluyla sana geçiyor zaten... :D İstediğin kadar elini yıka... Senin mantığına göre, eli olmayan sakat insanlarımıza hastalık bulaşmayacak...[/QUOTE]
Sen anlamasan da pambıık anlamış. Bahsettiğim el kol olayı değil gidilen yere temiz gidilmesi gerektiği idi. Abdest genelde camiye girmeden alınır. Ağzının içine kadar temizliğini yaparsın. Ağzı olmayan vatandaş yoktur dimi .dng
-
elbette olayın kader boyutu vardır..
kader nedir...[B]gerçekleşme aynı..ama sonuç farklı...[/B]
kardeşimin hastanesinde ki görevli polise hastalık bulaşmış...ama ilk ölen hastaya defalarca yaklaşan eşi,çocuğu,hemşire,doktora bulaşmamış...işte gerçekleşmeler aynı ama sonuç farklı...
köprüden iki kişi atlasın..olay aynı...ama birisi ölür,diğeri yaşayabilir...neden mi..efendim diğeri kafa üstü düşmüştür..ama diğeri sırtüstü...[B]peki binlerce değişkene bağlı olarak değişen düşme şeklinin takdiri kime ait....[/B]
o kadar çok olay la karşılaştım ki...
pek çok sağlıklı birey birden kanser olur...lösemi olur...şartlar aynı ama sonuç farklı..takdir kime ait...
çocugun 7 gün sonra lösemi olup olmaması(süpriz şekilde) takdir kime ait....
[B]elbette bilimsellik,korunma esastır.....
ama kaderden asla kaçamazsınız....[/B]
çalıştığım kurumdaki şöför akciğer şikayetinden kontrol amaçlı akciğer filmi çekti...güle oynaya gittiği hastanede akciğer kanseri çıktı...adam sigara bile kullanmaz..genetikliğinde kanser yok(atalarında)...
-
kader demekle, herşeyi ALLAH a havale etmekle bu iş olmaz.sen kendini sağlığını varsa aileni,çoluk çocuğunu korumakla yükümlüsün.elinden gelenleri,imkanlarını (sağlıklı beslenme,vitamin şu bu, no nikotin, no alkol v.s.) sonuna kadar kullanmalısın.
öleceğimiz varsa zaten ölürüz demekle olmaz.ona bakarsak bir bardak su içerken bile boğulup ölebiliriz.
-
[QUOTE=Kanaatkar;166305]Metastockta actiğimiz grafikteki bar sayısını nereden artirabiliyorduk,(200 bar gorunuyorsa 500 bar hatta tum veriyi gostersin) kullanmayalı az bildiklerimide unutmusum[/QUOTE]
[CENTER][IMG]http://resim.ekibi.org/finans/2009/200906/200906222010.PNG[/IMG][/CENTER]
-
[quote=enorton;166314]Buna da itirazım var :) Türkiyede Ortalama ömür 71 yıl, İsveçte ise 79 yıl... İsveçlilerin kaderi 8 yıl daha uzun yaşamak mı? Allah onları daha mı çok seviyor? Yoksa İsveçte ölümlü trafik kazaları Türkiyeye göre binde bir oranında, sağlık sistemleri Türkiyeden 10 kat daha iyi, suç oranı 10 kat daha az, bebek ölümleri 10 kat daha mı az?
Sen yaşamını mahvet ve sonra olup bitene kader de, bence bu yanlış... Ölüm tarihi bile insanın elinde... Değil diyenler açıp istatistiklere baksınlar...[/quote]
iyiler fazla yaşamaz dostum:D
allahın en sevdiği kulu hz. muhammed' di(s.a.v.) 61 yıl yaşadı bu sevgi meselesi değil. takma kafana bunu. saygılar... arkadaşlar doru diyo konu ile ilgili başka yorum yazmıyacam.
-
[QUOTE=Strategist;166312]Bu yaşıma kadar bazı şeyler için o kadar uğraştım, o kadar istedim, yapılabilecek herşeyi yaptım sonuç alamadım. Bazı çok daha zor şeylere de hiç uğraşmadım direkt adeta gökten zembille düştü... Sonuçta olacakları etkileme gücümüzün çok çok çok kısıtlı olduğu sonucuna vardırdı beni yaşadıklarım... Neyse derin konu bu çözemeyiz... Hellim Hanım müdahale etmeden VOB'a dönelim... :)))[/QUOTE]
Sonuçta Allahın dediği olur ama Allah isteyene, dileyene daha çok verir... Dilemek ve istemek de çabayla, çalışmayla olur... Hz. Muhammed in hayatı buna bir çok örnekle doludur... Mesela açın Hendek savaşını okuyun... Hz. Peygamber ve yanındakiler bizim kaderimizde ne varsa o olur dememiş, günlerce çalışıp hendekler kazmışlar ve imkansız denilen savaşı kazanmışlar...
Tersi de doğrudur... Uhud savaşını açın okuyun ve nasıl kaybedildiğini görün...
-
[quote=abka;166316]elbette olayın kader boyutu vardır..
kader nedir...[B]gerçekleşme aynı..ama sonuç farklı...[/B]
kardeşimin hastanesinde ki görevli polise hastalık bulaşmış...ama ilk ölen hastaya defalarca yaklaşan eşi,çocuğu,hemşire,doktora bulaşmamış...işte gerçekleşmeler aynı ama sonuç farklı...
köprüden iki kişi atlasın..olay aynı...ama birisi ölür,diğeri yaşayabilir...neden mi..efendim diğeri kafa üstü düşmüştür..ama diğeri sırtüstü...[B]peki binlerce değişkene bağlı olarak değişen düşme şeklinin takdiri kime ait....[/B]
o kadar çok olay la karşılaştım ki...
pek çok sağlıklı birey birden kanser olur...lösemi olur...şartlar aynı ama sonuç farklı..takdir kime ait...
çocugun 7 gün sonra lösemi olup olmaması(süpriz şekilde) takdir kime ait....
[B]elbette bilimsellik,korunma esastır.....[/B]
[B][COLOR=red]ama kaderden asla kaçamazsınız[/COLOR]....[/B][/quote]
[B]Pala bile[/B].....lelele.lelele.lelele
-
barney patron,
örnek; alttaki standart CCI, üstteki moderen CCİ :) hangisi daha doğru söylemiş....(PM ye eklenti yapılamıyor sanırsam..diğer forum ahalisinden özür)
[IMG]http://i46.tinypic.com/33a5q3m.jpg[/IMG]