[quote=Strategist;166347]Pala biliyo... Ona sor... :..:[/quote]
Melemez ...yandı gelemez... bu sefer PALA yandı.....lelele.lelele.lelele
Printable View
[quote=Strategist;166347]Pala biliyo... Ona sor... :..:[/quote]
Melemez ...yandı gelemez... bu sefer PALA yandı.....lelele.lelele.lelele
[QUOTE=VOBiX;166276]Hisselerin beklentisi, bilançosu, yatırımı, ihalesi vs si hiç bitmez zaten.
Birisi Aralık 2008de girmiş ralliyi yakalmış yani. Bilmiyor borsayı. Aldığın hissede neey göre alım yaptığını bil kaça düşerse zararına satacağını ve kaça gelince karını alıp çıkacağını bil hedeflerin olsun dedim.
Ülker aldım filan dedi. Hedefim 5 TL dedi. Neden 5 TL olacakmış dedim. Hedeef dedi. Cem Yılmazın ..tünden tahat diye element uydurması gibi hedef uydurulmaz. Ya açar teknik bakarsın bulursun ya da şirketin yaptığı işlere bakar hisse başı 5TL edip etmeyeceğine bakarsın. Ona göre de beklersin. dedim.[/QUOTE]
Evet aslında piyasada işlem yapan bir çok kişinin mantığı bu malesef... Benim kayınpeder 17 liradan Fener almıştı ve elinde 2-3 yıl tuttu.. .Sonra geçen yıl Fener tavan serilerine başladı.. .Seans arası bir baktım Fener 106 mı ne olmuş... Aradım bunu dedim naptın sattın mı? Yoo dedi, 117 olmasını bekliyorum... Neden dedim... Tam 100 lira kar edicem dedi ::: Dedim git delirme ya, ikinci seans hemen sat... Sonra açılışta vermiş bizim ki 105 den mi ne... Ama 113 görülmüş ve aynı seans içersinde tabana bağladı 1 hafta taban serisinden sonra 55 lerden falan çözüldü :D
5 daklık sat verdi..ama abka artıkın hep kısada..62.000 den..hedef 50.000 vade aralık sonu..
[quote=fXci;166333]discovery science kanalını açın... dsmart 18. kanal maymunların para yonetim becerisi varmış ::: doğuştan borsacılar namıssızlar[/quote]
kesin muz longlayıp shortluyorlardır o zaman :D
apsd 9000 cok buyuk seyler olucak sanki... allahım sen bizi koru :)
sorun su kı ne taraf ta mecburı pozısyon kapaması gerceklesırse dıger tarafın canı cok yanar dunku gıbı.. aga assa yukarı secım yapıp basıcak bı taraffa.. flat flat izleyenzi..
[QUOTE=enorton;166331]Sen de virüs var ve hapşırdın, hapşırken elini ağzına tuttun ve virüs eline geçti... Sonra cami çıkışında cemaatle [B]tokalaştın[/B], öpüştün... O kişilerden birisi evine giderken yolda küçük bir çocuğun yanağını okşadı... Sonra evine gitti ellerini yıkamadan elma aldı yedi diyelim... Şimdi burada bir çok kişiye büyük olasılıkla domuz giribi bulaştı. Ama bu kişiler camiye girmeden önce ellerini, ayaklarını ve ağızlarını güzelce yıkamışlardı...[/QUOTE]
Her yerde domuz gribinden korunmak için tedbirler açıklanırken bu vatandaş tokalşsın, eleamein çocuğunu sevsin sonra bir de yıkamadan elma yesin. Dağda mı yaşıyor bu amcamız da bir şey yerken yıkamıyor.
İlk mesajıma tekrar bakarsan topluca bulunulacak mekanların en temizi demişim. KEsinlikle hijyenik bir yer dememişim. Bu meret ilk çıktığında ölenelrden birinin hastanede temizlik görevlisi olduğu da biliniyor.
Hapşırırken elinizi değil kağıt mendl kullanın diyorlar. Yoksa elinizi kullanmak yerine kolunuzu kullanın diyorlar. Oldu ki beceremdin reflekse elini kullandın tokalaşacak adama diğer elini uzatabilirsin. Olmadı elim temiz değil dersin. Yeter ki tedbirli davranmayı iste. Biz Türküz kesseler acımaz mantığıyla gidersen dediklerin olabilir.
Kırmızı ışıkta geçmeyin aşırı hız yapmayın uyarılarına rağmen hem hız yapar hem de kırmıza ışıkta geçersen ben trafiğe çıkmamalıydım dersin.
[quote=oguzhan;166338]Patron bu TGG ne demek daha öncede yazmıştın çözemedim.[/quote]
TGG: Trend Gücü göstergesi :)
İki hızlı (CCI gibi), iki yavaş(macd gibi) indikatörü seçip bunların belli eşik seviyelerin üstünde olma durumunu 1, altında olma durumunu 0 olarak formüle ediyorum.. IF yardımıyla bunların değerlerini toplatıyosun. 2 = pivot, altı aşağı trend, üstü yukarı trend gibi...sistem pozisyon değiştirmesede, TGG 0 dan 1 e çıktığında kısa vadeli al, 2 ye geldiğinde flat ve yeni kısa, 2 yi yukarı keserse stop ve long..gibi atraksiyonlarda kullanılabilir..yani sistem pozisyon değiştirmesedei paranın bir kısmı ile kısa trade yapmak için kullanıyorum...ama asla paranın tümüyle değil :)
[quote=Strategist;166344]Kısıtlı EW bilgimiz bizi yarı yolda bıraktı. SW'nin derinliklerini hiç keşfedemedik zaten. Çareyi kendimizi kadere bırakmakta bulduk.... :..:[/quote]
SW , Gaddercilik açısından çok kolay çözümlenebilir. Alırsın bir para , attarsın havaya yazı ise Long, tura ise short yaparsın. Kaderinde zengin olmak var ise zaten genelde dogru tarafta olursun.
on the way
[quote=Kennym;166353]apsd 9000 cok buyuk seyler olucak sanki... allahım sen bizi koru :)
[/quote]
Bu apds olayından anlamadığım için sorayım sana bu yorumu nasıl yaptın diye... Benim mantığım tam tersini söylüyor. Yani 9000 lotluk pozisyon açılmış zaten... Daha ne hareketi olacak? Herkes pozisyonunu almış bir şekilde.... Yani o sayıyı yorumlayacak olsam ben öyle yorumlardım, ama dediğim gibi hiç anlamıyorum o işten...
[quote=Astatin;166357]on the way[/quote]
too close...
[QUOTE=VOBiX;166354]Her yerde domuz gribinden korunmak için tedbirler açıklanırken bu vatandaş tokalşsın, eleamein çocuğunu sevsin sonra bir de yıkamadan elma yesin. Dağda mı yaşıyor bu amcamız da bir şey yerken yıkamıyor.
İlk mesajıma tekrar bakarsan topluca bulunulacak mekanların en temizi demişim. KEsinlikle hijyenik bir yer dememişim. Bu meret ilk çıktığında ölenelrden birinin hastanede temizlik görevlisi olduğu da biliniyor.
[B]Hapşırırken elinizi değil kağıt mendl kullanın diyorlar.[/B] Yoksa elinizi kullanmak yerine kolunuzu kullanın diyorlar. Oldu ki beceremdin reflekse elini kullandın tokalaşacak adama diğer elini uzatabilirsin. Olmadı elim temiz değil dersin. Yeter ki tedbirli davranmayı iste. Biz Türküz kesseler acımaz mantığıyla gidersen dediklerin olabilir.
Kırmızı ışıkta geçmeyin aşırı hız yapmayın uyarılarına rağmen hem hız yapar hem de kırmıza ışıkta geçersen ben trafiğe çıkmamalıydım dersin.[/QUOTE]
Abi adam hapşırdıysa olay biter... Ne kullanırsa kullansın... Adamın dibinde namaz kılıyorsun, hava yoluyla sana da bulaşır... Benim anlatmak istediğim bu.. .Sonuçta ben yine camiye gdiyorum ama sadece bir endişemi, korkumu belirtmiştim...
Ayrıca adamın dakikalarca cep telefonu çalıyor namaz kılarken, elini uzatıp telefonunu bile kapatmıyor namazım bozulmasın diye... Kaldı ki hapşırırken kağıt mendil çıkaracak, kolunu ağzına tutacak falan... Zaten aklı başında olan insan eğer hasta ise bu tip kalabalık yerlere gitmez ama malesef toplumda bu duyarlılık yok... Geçen cuma bile namaz esnasında onlarca hapşıran, öksüren insan gördüm...