-
[quote=rcp;74160]Vobda sıstem falan iş yapmaz sevgılı astatın, hersey kader kısmet meselesıdir, misal siz bugun kısaları kapamıssınız, kısmetinizde olsa kapamazdınız,
ben bunu bilir bunu soylerım:)[/quote]
tarih kumar oynamaz bay recep...sistem görmemişin sen:)
-
[quote=traderx;74057]ayu osman, şöminesine kurulmuş yarı çıplak, şarap kadehi yanında zevkten dört köşe
evet evet şimdi onu hayal edebiliyorum:D[/quote]
Ben ayu Osmanla tvde çıktığında önceden izliyordum.Bunu her canlı yayında sürekli eleştiriyordum.Bir sürü şeyler saydırdım.Sonra bir gün aradı beni.Mafyavari konuştu.Buna İstanbul Kartaldan mı ne laf atmışlar tv ye göndermişler ileti.Ağzını burnunu kırdırmışmış adamların.Bana da aynısını söyledi adresini ver senle konuşalım dedi.Açıkça tehdit etti beni.Bu adama şimdi burada güzelce kaptırırdım da sabıkalıyım malum küfürden müebbet yemeyelım.Bu adam tamamen tırı vırı.Çok katı birisi.Çok terbiyesiz ve telefonu kapatırken bana şunu dedi si....ir lann dedi öyle kapattı.Onun ayuluğu shortlarından değil sadece gerçekte de ayu ve kıro..uyk
-
[QUOTE=rcp;74160]Vobda sıstem falan iş yapmaz sevgılı astatın, hersey kader kısmet meselesıdir, misal siz bugun kısaları kapamıssınız, kısmetinizde olsa kapamazdınız,
ben bunu bilir bunu soylerım:)[/QUOTE]
Tamamen yanlış katılmıyorum.Tecrübe ve sistem kazanır kader kısmet kaybeder
-
[quote=mozkan;74071]takas ile ilgilenenler var ise, citinin bugünkü 8500 uzununu nasıl yorumlamak lazımdır. bunlar yeni long mudur, short kapatma mıdır, dow böyle kapar ise her iki durumda da anlamsız bir hareket yapmış olmuyor mu citi, ya kardan vazgeçti, yada zarar edecek[/quote]
Ya dax shortlamışsa vob longlarken?O yüzden bu rakamlara pek bakmayın.Tamamen hikaye.
-
[QUOTE=QUEEN;74163]Tamamen yanlış katılmıyorum.Tecrübe ve sistem kazanır kader kısmet kaybeder[/QUOTE]
tamamen astatıne yonelık esprıydı, dikkate almayınız:)
ben de sıstem kullanıyorum, benım sistem ak sakallı dededır, ruyamda ne derse ertesı gun onu yaparım,
kaybettıgım gunun gecesı neden ruyada gorunmedıgını ıse henuz cozebılmıs değilim.
-
osmandan edindiğim intiba temelsiz,derinliksiz bir adam..adam tam sığır...insan kendi programına davet ettiği bayanla nasıl konuşulur bilmezmi...bir tane abla çıkmıştı..kadını rezil etti..
-
[QUOTE=rcp;74166]tamamen astatıne yonelık esprıydı, dikkate almayınız:)
ben de sıstem kullanıyorum, benım sistem ak sakallı dededır, ruyamda ne derse ertesı gun onu yaparım,
kaybettıgım gunun gecesı neden ruyada gorunmedıgını ıse henuz cozebılmıs değilim.[/QUOTE]
Yeni başlayanlar okuyorsa aman diyim
-
[QUOTE=teo;74138]sistemin beslenebilmesi için sürekli yeni kuzu olması gerekiyor, eski kuzular kaybede kaybede kurt oluyor, kurtlarda birbirini yemezler.Kuzu lazım...
Gelsinler....
Önce gelecekler
Sonra Bankalar matriks kuracak.
Vakkodan gömlek hediye edilecek kurumlardan...
Teknik analiz keşif edilecek.
Kitaplar satın alınacak,D&R bayram edecek.
Indikatorler denenecek.
Metastock keşifedilecek.
Olmayınca optimize testler keşif edilecek.
Forumlar bulunacak..
Pozisyon yönünde kavgalar başlıyacak.
Para kaybettikçe arabalar satılacak,kredi kartları boşaltılacak.
Sonra Cbts keşif edilecek.
En sonunda hiç biri olmayınca ,Ew ve Gann'a sarılınacak.
En sonunda hiç biri çalışmayınca, Teo gibi felsefe yapılacak :) hehehehe[/QUOTE]
abi ben bu ara GANN'a sarmıştımm:) kavga..araba kredi kartı ve cbts kısmını atlamışımm
-
Bak reco sana sistemin kralı;
Biliyosun, adet olarak türev piyasalarda yatırımcıların %90 u sermayeyi sıfırlıyormuş..Yani al karşına 3-4 dene taze yeni acemi vobcu...eğer 3 ü aynı poz. aldıysa sen onların tersi poz. al..%90 kazanırsın..acımasız bir sistemmi..evet öyle..sistemler acımasızdır...:)
-
[QUOTE=rcp;74160]Vobda sıstem falan iş yapmaz sevgılı astatın, hersey kader kısmet meselesıdir, misal siz bugun kısaları kapamıssınız, kısmetinizde olsa kapamazdınız,
ben bunu bilir bunu soylerım:)[/QUOTE]
kadere kısmet deyip oltayı atıyoruz poza dimi:..: insan kendi kaderini kendi yazar.uyk
-
[quote=teo;74153]sanırım yakında o beni çözecek..:)
[B]Şu an yeni sistemim[/B] ile çok mutluyum...Az kazanır ama strese sokmaz,Cumadan buyana Dolarda longum, hiç kımıldamadım..
600-600.000 olmadı ama 4000-5100 oldu :) hehehehe[/quote]
ömrü kısa olmaz umarım yeni sisteminin, eğer indicatore dayanıyorsa ömrü 1 yada 2 aydır, demedi deme:..:
-
[QUOTE=clark;74146]Vob un bir -birbucuk sene önceki trade yapısı olsa su dow kapanışıyla -2000 -3000 gaplardan bahsederdik şimdi 700 puan ya olur ya olmaz yapısı hakim oldu bu bizim için bir ilerleme şok edici gaplardan kurtulmuş olduk.Yarın 31 seviyesinden de açılsa 30400 e muhakkak deyecektir yarın için kırar kırmaz belli olmaz ama gidecegi yer de en az 27000 vardır diye düşünüyorum[/QUOTE]
bence trade yapısından değil puan olarak 30000lere geldigi içindir eskiden 50000de %2 gap olsa 1000puan ederdi şimdi aynı gap 600puan ediyor :)
-
[quote=furkan;74173]bence trade yapısından değil puan olarak 30000lere geldigi içindir eskiden 50000de %2 gap olsa 1000puan ederdi şimdi aynı gap 600puan ediyor :)[/quote]
İyi tespit .dng
-
[QUOTE=jerfin;74171]kadere kısmet deyip oltayı atıyoruz poza dimi:..: insan kendi kaderini kendi yazar.uyk[/QUOTE]
Yok, aslında olay söyle cereyan edıyo,
ya bismillah deyıp gözümü kapatıp tuşa basıyorum, alış mı satıs mı oldugu kadere kısmete kalmıs, boylece nerede yanlıs yaptım dıye dusunmuyorsun, kazansan da kader kaybetsen de:)
-
[quote=mozkan;74172]ömrü kısa olmaz umarım yeni sisteminin, eğer indicatore dayanıyorsa ömrü 1 yada 2 aydır, demedi deme:..:[/quote]
sistemim,sistemsizlik, bul bir yabancı takıl peşine.Bıyıklı ve Adana'lı olursa daha makbuldür.. :) hehehehe
-
[quote=VOBiX;74130]Fazialer yıllık %13-15e inince vatandaş aternatif arıyor bir de Gökhanın haberi duyan maden var sanıyor. Potansiyel vobzedeler geliyor demedi demeyin.
dünden beri iki kişi mailden borsadaki işlem yapmamış direkt VOB işlemi nasıl yapılır hesap nasıl açılır diye sordu. Borsa neyuse de VOBda toplam kaznaç sıfır. Birlerini paraları sürekli cep değiştiriyor.[/quote]
Şundan emin olabilirsiniz sermayeb piyasasına az da olsa katkı yapmışız bakın iki kişi sormuş.Bunun yanında haber yayınlanmadan önce de şunu yapıyorduk komisyonu hangi kuruma gitsem daha altını yapıyordum.En son yfas kabul etmedi Osman da sankoyu görmüş.Güle güle yfas dedi.Çekti gitti.Sonra peşinden diğerleri gitti.Eee sonra ne mi oldu.Sanko da bir müddet sonra ben dedim 1 yt ucuz ama artık 0.8 ytl var siz pahalısınız demeye başladım.Eee sonra hergün 10 000 kontrat dönen adama yok dediler 1 ytl sudan ucuz daha indiremeyiz.Sonra biz ne mi yaptık.Tabiki sankoya da güle güle dedik.Sonra ne mi oldu 0.8 e anlaştık.0.8 sonra ne mi oldu 0.6 oldu.Sonra ne mi oldu.0.5 oldu.Sonra ne mi oldu .0.3 oldu.En son 27 kuruş ödediğimi biliyorum.Eee şimdi ne oldu 7 ytl lik süreç zaman içinde 27 kuruşa kadar düştü.Bu yüzden gerçekten çok küçük portföyler bile sermaye piyasasına katkı sağlar.Şundan emin olun biz zamanında 5 10 arkadaş o kurum bu kurum komisyon pazarlığı yapmasaydık bugün 0.8 ytl ler değil hala 3 5 ytl lerde işlem yapıyor olacaktınız.Bunları da belirtmek istedim.Sanko daha sonra çok aradı ama iş işten geçtikten sonra zor o işler.Sen 10 000 işlem yapan adamla 50 işlem yapan adamı bir tutarsan sankoya da güle güle çekerim ben.Şimdiki kurumla da çok sıkı pazarlık yapıyoruz.Hiç affetmem en kralı gelsin güle güle.Para var işin ucunda ne kadar gücünü kullanırsan o kadar güzel olur.Biz yapabileceğimizi yaptık.Pek sevmezsiniz belki Osmanla beni ama şundan emin olun bu işin fikir babası komisyon pazarlığını marketi olduğu için en iyi yapan Osman başlatmıştır ve herkes şu anda bu komisyon rakamları ile artık daha da az soyduruyor aracı kurumlara kendisini.Ama şundan emin olun vobaş payı düşmedikçe artık son limittir.Bundan sonra onbinde 1 in altını kimse beklemesin.Ha ben daha düşüğünü alırım ama teklif edenler de var ama bu rakamların altını kimse beklemesin.Oran onbinde 1 in altına düşmeyecek.
-
[QUOTE=teo;74153]sanırım yakında o beni çözecek..:)
Şu an yeni sistemim ile çok mutluyum...Az kazanır ama strese sokmaz,Cumadan buyana Dolarda longum, hiç kımıldamadım..
600-600.000 olmadı ama 4000-5100 oldu :) hehehehe[/QUOTE]
abi hosgeldın bayadır ortalarda yoktun yenı sıstemın hayırlı olsun onuda ders olarak anlatacakmısın bızlere senden aldıklarım baya faydalı oluyor sımdıden tesekkurler.saygılar
-
[quote=Astatin;74170]Bak reco sana sistemin kralı;
Biliyosun, adet olarak türev piyasalarda yatırımcıların %90 u sermayeyi sıfırlıyormuş..Yani al karşına 3-4 dene taze yeni acemi vobcu...eğer 3 ü aynı poz. aldıysa sen onların tersi poz. al..%90 kazanırsın..acımasız bir sistemmi..evet öyle..sistemler acımasızdır...:)[/quote]
reco..not al bak bu sistemi çok yayılmasın..silcem az sora
-
[QUOTE=Astatin;74179]reco..not al bak bu sistemi çok yayılmasın..silcem az sora[/QUOTE]
okudum tesekkurler:)
bilinen bir istatıstık zaten:)
-
[quote=clark;74146]Vob un bir -birbucuk sene önceki trade yapısı olsa su dow kapanışıyla -2000 -3000 gaplardan bahsederdik şimdi 700 puan ya olur ya olmaz yapısı hakim oldu bu bizim için bir ilerleme şok edici gaplardan kurtulmuş olduk.Yarın 31 seviyesinden de açılsa 30400 e muhakkak deyecektir yarın için kırar kırmaz belli olmaz ama gidecegi yer de en az 27000 vardır diye düşünüyorum[/quote]
İyi de 75000 de 2000 puan yüzde 2.6 eder.31750 vobta da 700 puan yüzde 2.2 eder.Arada asla ve asla fark yok.Aynı 2000 puana denk geliyor.Sadece teminatlar fazla olduğu için artık 700 puan daha az koyuyor millete long adetleri az olacağı için.
-
aynı trafik kazasını geçiren 2 kişinin biri ölebilir,değeri ölmeyebilir...aynı yaşam tarzını süren 2 kişinin biri kanser olur,diğeri olmaz. .olaylar tamamen aynı sonuç tamamen farklıdır.. bu kader,kısmetdir..ama py nın ruhunun yansıması olan sistemi hiç deneme sonrada kader ,kısmet olmaz..
-
aşağıda 15.1.2009 de yazdığım mesaj herşeyi anlatıyor. sistem doğru çıkmışmıdır göreceğiz?, ama ben ekran seğretmekten yanılırım yanılırsam, değişen bir şey yoktur. denilenler doğru çıkmış, trade imkanı yaratılmış, alabilene kar bile vardır. ha hiç al sat olmadı diyelim maliyet 820 dir. sevgiler.
15.1.2009 mesajı.
önceki durumlarda piyasa fed müdahalesiyle bir şekilde dönüşünü yaptı,
ancak müdahale şansı yok şu an
cevap basit bankaları devlet almak zorunda.
göreceğiz. falcılık...
ama ne zaman? sorun burada.
başa dönelim salıya dikkat, -1,+1.
yurtdışı içindir.
bugünkü duruş sadece yarınki opsyon günü içindir.
7865-811x no tradedir.
-
[quote=doom7;74178]abi hosgeldın bayadır ortalarda yoktun yenı sıstemın hayırlı olsun onuda ders olarak anlatacakmısın bızlere senden aldıklarım baya faydalı oluyor sımdıden tesekkurler.saygılar[/quote]
Bu bakire,elletmem,...:), kaşar bir şey olsa, dükkan senin...
-
Korkarım kedı meselesınden sonra bır de kader kısmet sıstemı dadanacak bu foruma,
astatın da benı yonetıme jurnalleyecek :)
-
[quote=rcp;74180]okudum tesekkurler:)
bilinen bir istatıstık zaten:)[/quote]
istatistik biliniyoda, mevzu burda 3 taze vobçu bulmak ve onlarla tüm gün aynı ortamda bulunmayı sağlayacak koşulları yaratmak..
-
[QUOTE=kegen;74177]Şundan emin olabilirsiniz sermayeb piyasasına az da olsa katkı yapmışız bakın iki kişi sormuş.Bunun yanında haber yayınlanmadan önce de şunu yapıyorduk komisyonu hangi kuruma gitsem daha altını yapıyordum.En son yfas kabul etmedi Osman da sankoyu görmüş.Güle güle yfas dedi.Çekti gitti.Sonra peşinden diğerleri gitti.Eee sonra ne mi oldu.Sanko da bir müddet sonra ben dedim 1 yt ucuz ama artık 0.8 ytl var siz pahalısınız demeye başladım.Eee sonra hergün 10 000 kontrat dönen adama yok dediler 1 ytl sudan ucuz daha indiremeyiz.Sonra biz ne mi yaptık.Tabiki sankoya da güle güle dedik.Sonra ne mi oldu 0.8 e anlaştık.0.8 sonra ne mi oldu 0.6 oldu.Sonra ne mi oldu.0.5 oldu.Sonra ne mi oldu .0.3 oldu.En son 27 kuruş ödediğimi biliyorum.Eee şimdi ne oldu 7 ytl lik süreç zaman içinde 27 kuruşa kadar düştü.Bu yüzden gerçekten çok küçük portföyler bile sermaye piyasasına katkı sağlar.Şundan emin olun biz zamanında 5 10 arkadaş o kurum bu kurum komisyon pazarlığı yapmasaydık bugün 0.8 ytl ler değil hala 3 5 ytl lerde işlem yapıyor olacaktınız.Bunları da belirtmek istedim.Sanko daha sonra çok aradı ama iş işten geçtikten sonra zor o işler.Sen 10 000 işlem yapan adamla 50 işlem yapan adamı bir tutarsan sankoya da güle güle çekerim ben.Şimdiki kurumla da çok sıkı pazarlık yapıyoruz.Hiç affetmem en kralı gelsin güle güle.Para var işin ucunda ne kadar gücünü kullanırsan o kadar güzel olur.Biz yapabileceğimizi yaptık.Pek sevmezsiniz belki Osmanla beni ama şundan emin olun u işin fikir babası komisyon pazarlığını marketi olduğu için en iyi yapan Osman başlatmıştır ve herkes şu anda bu komisyon rakamları ile artık daha da az soyduruyor aracı kurumlara kendisini.Ama şundan emin olun vobaş payı düşmedikçe artık son limittir.Bundan sonra onbinde 1 in altını kimse beklemesin.Ha ben daha düşüğünü alırım ama teklif edenler de var ama bu rakamların altını kimse beklemesin.Oran onbinde 1 in altına düşmeyecek.[/QUOTE]
hoca cok iddiialı yazmışsın :) cokta para kazanmışsın cidden tebrik ederim hiç kolay iş değil ama boyle yazılarını okuyunca ister istemez insanlarda bir antipati doğurabiliyor yanlış anlama..mevlanadan bir hikaye var cok severim paylaşayım dedim tevazu adına..
Bir adam kötü yoldan para kazanip bununla kendisine bir inek alır. Neden sonra, yaptıklarından pişman olur ve hiç olmazsa iyi bir şey yapmış olmak için bunu Hacı Bektas Veli'nin dergahına kurban olarak bağışlamak ister.
O zamanlar dergahlar ayni zamanda aşevi işlevi görüyordu. Durumu Hacı Bektas Veli'ye anlatır ve Hacı Bektas Veli;
- ' helal değildir ' diye bu kurbanı geri çevirir.
Bunun üzerine adam Mevlevi dergahına gider ve ayni durumu Mevlana'ya anlatır.
Mevlana ise hediyeyi kabul eder.
Adam ayni şeyi Hacı Bektas Veli'ye de anlattığını ama onun bunu kabul etmemiş olduğunu söyler Mevlana'ya. Mevlana:
-' Biz bir karga isek Hacı Bektas Veli bir şahin gibidir. Öyle her leşe konmaz. O yüzden senin bu hediyeni biz kabul ederiz ama o kabul etmeyebilir' der.
Adam üşenmez kalkar Hacı Bektas dergahı'na gider ve Hacı Bektas Veli'ye,Mevlana'nın kurbanı kabul ettiğini söyler.
Hacı Bektas da söyle der:
-Bizim gönlümüz bir su birikintisi ise Mevlana'nın gönlü okyanus gibidir.Bu yüzden, bir damlayla bizim gönlümüz kirlenebilir ama onun engin gönlü kirlenmez'
-
[QUOTE=rcp;74175]Yok, aslında olay söyle cereyan edıyo,
ya bismillah deyıp gözümü kapatıp tuşa basıyorum, alış mı satıs mı oldugu kadere kısmete kalmıs, boylece nerede yanlıs yaptım dıye dusunmuyorsun, kazansan da kader kaybetsen de:)[/QUOTE]
benim sistemimi çalmışsınnnn:eek:.dng
-
peki yine aynı gün ne yazılmıştır.
[QUOTE=jelibon;72645]8150 nin hiçbir önemi yoktur.
nasdaqda 1480 kritiktir.
yükselen dipler aşağı kırılmıştır. bugün değil.
long haftayadır dow için.
vob için değildir yorumlarım.
ama vobdaki ve avrrupadaki tedirginlikte bundandır.
kişisel görüştür.[/QUOTE]
-
[QUOTE=Astatin;74186]istatistik biliniyoda, mevzu burda 3 taze vobçu bulmak ve onlarla tüm gün aynı ortamda bulunmayı sağlayacak koşulları yaratmak..[/QUOTE]
Gazeteyi al gir kalabalık bir seans salonuan heyecanlı tiplere okut. Yarına hesapları hazır olur.
-
Kimse ben acemıyım demezkı astatınım,
ben de sabırlı bırı sayılmam, bir de ortam falan yaratmak.... cıkk...
bana gore değil
yıne de tesekkurler.
-
peki arada obamacılar çıkmıştır.
[QUOTE=jelibon;72661]9xxx den gelen düşüşte 7-10 gün arası düşüş olacak dediğimde,
forumlarda dönüş olduğunda OBAMA aşağı OBAMA yukarı yazılacak demiştim.
20 gün önce.
yazılıyor işte.
falcılık budur işte. he he.[/QUOTE]
-
[QUOTE=jerfin;74188]benim sistemimi çalmışsınnnn:eek:.dng[/QUOTE]
ben çalmadım, astatın soyledı,
ismi lazım değil bir arkadasın kullandıgı en ıyı sıstem demıstı, demek sızınmış:)
-
peki aynı gün yine ne yazılmıştır.
[QUOTE=jelibon;72531]ancak RİSK SEVER İÇİN geçmiş süreçte 7800-9800 bandı 3-4 defa terse hareketle kazandırdı.
şu anda teyidli kırılmadıkça 7865-9000 aynı imkanı sağlayacaktır.
sevgiler.[/QUOTE]
-
[QUOTE=furkan;74187]hoca cok iddiialı yazmışsın :) cokta para kazanmışsın cidden tebrik ederim hiç kolay iş değil ama boyle yazılarını okuyunca ister istemez insanlarda bir antipati doğurabiliyor yanlış anlama..mevlanadan bir hikaye var cok severim paylaşayım dedim tevazu adına..[/QUOTE] Bu hali eski halinden kat kat iyi bence.
Osman diyince de aklıma geldi Osman Ronaldinho isminin gerçek sahibi.
-
[quote=rcp;74194]ben çalmadım, astatın soyledı,
ismi lazım değil bir arkadasın kullandıgı en ıyı sıstem demıstı, demek sızınmış:)[/quote]
recep..cevhere bak cevhere...bizim recep :) eksik demişin, ismi lazım değil kendi lazım cillop bir arkadaşımızın sistemidir..ya sistemi al ya ebediyen sus demiştim sana...sistemi alarak doğru yapmışın..seni geyik seni:..::..:
-
obama beklentisine obamacılara ne denilmiştir tarafımdan.
[QUOTE=jelibon;73220]Obama planını açılayana kadar değil plan çıkana kadar.
sevgiler.[/QUOTE]
-
tırnak ıcındekı deyımı (ve benzerlerını) kullanmazsanız sevınırım astatın kardes,
esprı geyık vs evet ama, bı yere kadar,
değil mi?
-
[quote=rcp;74199]tırnak ıcındekı deyımı (ve benzerlerını) kullanmazsanız sevınırım astatın kardes,
esprı geyık vs evet ama, bı yere kadar,
değil mi?[/quote]
o kelimenin sözlükten bir anlamına bak :) ama seni mi kıracağım :) sildim
-
ve 16 sında ne eklenmiş.
[QUOTE=jelibon;72737]peki burada sp destekle yol alacağız.
dow için 8000 esasen psikolojik destek olmaktan öteye gitmez.
ancak 89xx üzerinde yapılan iki günlük esasında TEYİDLİi kapanış ancak aşırı alım bize bu düşüşün asla 7865 (en kötü olasılık) altına inmeyeceğini gösteriyordu. yani 7500ler, 7600ler, 7700 ler ve daha aşağıları asla söz konusu değildi. sp için hedef vardı zaten 815.
şimdi alınan mala sımsıkı sarılmakta olay. almayanlar için eğer py daha mal alacaksa yapacağı aşağı hareket alım fırsatıdır.
sevgiler.[/QUOTE]
-
[quote=furkan;74187]hoca cok iddiialı yazmışsın :) cokta para kazanmışsın cidden tebrik ederim hiç kolay iş değil ama boyle yazılarını okuyunca ister istemez insanlarda bir antipati doğurabiliyor yanlış anlama..mevlanadan bir hikaye var cok severim paylaşayım dedim tevazu adına..
Bir adam kötü yoldan para kazanip bununla kendisine bir inek alır. Neden sonra, yaptıklarından pişman olur ve hiç olmazsa iyi bir şey yapmış olmak için bunu Hacı Bektas Veli'nin dergahına kurban olarak bağışlamak ister.
O zamanlar dergahlar ayni zamanda aşevi işlevi görüyordu. Durumu Hacı Bektas Veli'ye anlatır ve Hacı Bektas Veli;
- ' helal değildir ' diye bu kurbanı geri çevirir.
Bunun üzerine adam Mevlevi dergahına gider ve ayni durumu Mevlana'ya anlatır.
Mevlana ise hediyeyi kabul eder.
Adam ayni şeyi Hacı Bektas Veli'ye de anlattığını ama onun bunu kabul etmemiş olduğunu söyler Mevlana'ya. Mevlana:
-' Biz bir karga isek Hacı Bektas Veli bir şahin gibidir. Öyle her leşe konmaz. O yüzden senin bu hediyeni biz kabul ederiz ama o kabul etmeyebilir' der.
Adam üşenmez kalkar Hacı Bektas dergahı'na gider ve Hacı Bektas Veli'ye,Mevlana'nın kurbanı kabul ettiğini söyler.
Hacı Bektas da söyle der:
-Bizim gönlümüz bir su birikintisi ise Mevlana'nın gönlü okyanus gibidir.Bu yüzden, bir damlayla bizim gönlümüz kirlenebilir ama onun engin gönlü kirlenmez'[/quote]
Ben yanlış anlıyım anlamıyım ama siz de şundan emin olun eğer birini tanımak istiyorsanız onu yüzyüze görün ve sadece gözlerine bakın.O size istediğinizi verir.Siz de diyorsanız gözlerinize bakayım buyrun yerim mekanım belli o zaman belki daha farklı düşünebilirsiniz.Algılama daha da değişik olabilir.Bu yazıdaki niyet öyle niyetlerden değil.Bunun yanında zaten showdu şuydu buydu yapmak istesek televizyoncular yüzünden short açamadık dün.Ama bunun yanında şu var çok değerli gazeteci ve tv ci abilerim var onlar bana birşey demedi henüz.Çık Gökhan neymiş ne değilmiş açıkla derlerse çıkacam ve açıklayacam daha da detaylı.Beni tv den arayanlar kendilerine reklam pastası peşindeler.Onlar avucunu yalarlar.Benim öyle şeylere ihtiyacım yok.Ben kendim bir tane kanalım var oraya gidecem açıklayacam detayları ile.Orada gerçek dürüst insanlar olduğuna inandığım için olacak.Şundan emin olunki sermaye piyasası ve para ile halk ilgilenmez gözükür ama çoğu insan para ile ilgilidir ve ortada sadece gazete haberi var ama çıkıp da kendi ağzından konuşma olmamış bu kişinin.İşte onun da zamanı gelecek.Ama şimdi değil.İnsanlar kendisi çıkıp konuşmasını bekliyor şu anda ben de zamanı gelince o abilerimle beraber açıklayacam durumu.Reklam peşinde koşan medyacılar da havasını alacaklar.O yüzden azıcık daha bekleyelim.