-
[quote=VOBiX;166560]Bu sistem getiri graifğini metastockta grafiğin altına nasıl koyuyoruz? [IMG]http://www.veryicon.com/icon/preview/Emoticon/Shiny%20Smiley/Shame%20Icon.jpg[/IMG][/quote]
test sounucununun EQUITY sekmesini tıkla altta PLOT ON CHART de grafın altına üstüne uygun yere atar.
yanlız dinamik değilki sürekli test etmen çıkan eğriyi plot on chart demen gerekli.
ancak 60 dk için işe yarar alt periyotlara bakmak eziyet olur çünkü.
MTX te dinamik mi diye sorduk bi allahın kulu cvp vermedi üüü
-
[quote=SEYYAH;166610]test sounucununun EQUITY sekmesini tıkla altta PLOT ON CHART de grafın altına üstüne uygun yere atar.
yanlız dinamik değilki sürekli test etmen çıkan eğriyi plot on chart demen gerekli.
ancak 60 dk için işe yarar alt periyotlara bakmak eziyet olur çünkü.
MTX te dinamik mi diye sorduk bi allahın kulu cvp vermedi üüü[/quote]
Hiç dinamiği de varmıdır diye bakmamıştım ama bakıyorum şuan MTX'e dinamik olarak bir yerde göremedim ben. Ya ben göremiyorum yada yok :) Ama çok da gerekliyse kendi sisteminize göre dinamik hale getirebilirsiniz. Yani formuluze edersiniz indikator olarak kullanabilirsiniz... Zamanında bu forumda equintitynin RSI'ını alıp ondan bile indikator türetmek tartışılmıştı :D
-
[QUOTE=Barney;166607]Sistem getiri grafiği System testerda test ettikten sonra Plot on Chart diyince Equity olarak çıkar. Üzerinde trend çalışması yapabilir veya istediğiniz yere çekip sürükleyerek kopyalayabilirsiniz.[/QUOTE]
Onu biliyorum da dinamik olmuyor. her seferine test yapıp süreklemek gerekiyor. Pambıık dedi ya dinamik oluyor mu diye. Onun metastock versiyonunu arıyorum.
-
[QUOTE=Barney;166611]Hiç dinamiği de varmıdır diye bakmamıştım ama bakıyorum şuan MTX'e dinamik olarak bir yerde göremedim ben. Ya ben göremiyorum yada yok :) Ama çok da gerekliyse kendi sisteminize göre dinamik hale getirebilirsiniz. Yani formuluze edersiniz indikator olarak kullanabilirsiniz... Zamanında bu forumda equintitynin RSI'ını alıp ondan bile indikator türetmek tartışılmıştı :D[/QUOTE]
Halil yapıyor o işleri. herhangi bir şeyi graifk şeklinde görsün hemen aküleri dodluruyor .kom
-
[QUOTE=özdenil;166599]Foreks kullanan arkadaşlardan biri Aralık vadeli endeksin bugünkü kademeler sayfasını excel formatında ozdenil @ mynet.com adresine gönderebilir mi acaba ? İlgilenecek arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim...[/QUOTE]
Yor tronik mektup şutingen!
-
[quote=VOBiX;166612]Onu biliyorum da dinamik olmuyor. her seferine test yapıp süreklemek gerekiyor. Pambıık dedi ya dinamik oluyor mu diye. Onun metastock versiyonunu arıyorum.[/quote]
Belki kolay bir yolu vardır onun ama zor yolu sisteminizi equitity indikatoru haline getirmek.. Braz uğraştırır belki ama çok gerekliyse yapılabilinir...
-
[quote=Barney;166615]Belki kolay bir yolu vardır onun ama zor yolu [B]sisteminizi equitity indikatoru haline getirmek[/B].. Braz uğraştırır belki ama çok gerekliyse yapılabilinir...[/quote]
pifff bu nasıl yapılıyor acaba? güzel olurdu gerçekten.:o
-
[SIZE="5"][B]Uçurumun Kenarındayım Hızır[/B][/SIZE]
Uçurumun kenarındayım Hızır
Bir dilber kalesının burcunda
Muhteşem belaya nazır
Topuklarım boşluğun avucunda
Koca yâr adım çağırır
Kaldım parmaklarımın ucunda
Bir gamzelik rüzgar yetecek
Ha itti beni ha itecek
Civan hazır
Divan hazır
Ferman hazır
Kurban hazır
Güzelliğin zülme çaldığı sınır
Ben fakir
En hakir
Bin taksir
Ateşten
Kalleşten
Mızrakla gürzdan
Dabbet-ül arz dan
Yedi düvelden
Korku nedir bilmeyen ben
Tir tir titriyorum senden
[B]
Ömer Lütfi Mete[/B]
Bu harika mısraların sahibi, büyük insan Ömer Lütfi Mete yi bugün kaybettik... Allah rahmet eylesin, mekanı cennet olsun diyorum...
[url]http://www.internethaber.com/news_detail.php?id=216536[/url]
[url]http://www.internethaber.com/news_detail.php?id=216523[/url]
[url]http://tr.wikipedia.org/wiki/%C3%96mer_L%C3%BCtfi_Mete[/url]
-
[quote=SEYYAH;166616]pifff bu nasıl yapılıyor acaba? güzel olurdu gerçekten.:o[/quote]
stop kullanıyorsanız baya bi if komutu eklemek gerekir ama sistem formulunuz çok karmaşık değilse daha kolay yaparsınız.. tabi sürekli kontrolunuzde olması gerekir başka yerden veri almicak o indikator
-
[QUOTE=VOBiX;166612]Onu biliyorum da dinamik olmuyor. her seferine test yapıp süreklemek gerekiyor. Pambıık dedi ya dinamik oluyor mu diye. Onun metastock versiyonunu arıyorum.[/QUOTE]
[QUOTE=Barney;166615]Belki kolay bir yolu vardır onun ama zor yolu sisteminizi equitity indikatoru haline getirmek.. Braz uğraştırır belki ama çok gerekliyse yapılabilinir...[/QUOTE]
[QUOTE=SEYYAH;166616]pifff bu nasıl yapılıyor acaba? güzel olurdu gerçekten.:o[/QUOTE]
[QUOTE=mehmet.ferit;166616]
[B]1)[/B]
entry:=C>mov(c,100,s);
sentry:=C<mov(c,100,s);
init:=Cum(IsDefined(entry+sentry))=1;
flag:=ValueWhen(1,entry-sentry<>0 OR init,entry);
entry:=flag*(Alert(flag=0,2) OR entry*Cum(entry)=1);
sentry:=(flag=0)*(Alert(flag,2) OR sentry*Cum(sentry)=1);
EntryVal:=ValueWhen(1,entry,C*(1));
Profit:=C*(1)/EntryVal-1;
ProfitPer:=(flag*Profit+Cum(sentry*Profit))*100;
sflag:=ValueWhen(1,sentry-entry<>0 OR init,sentry);
sEntryVal:=ValueWhen(1,sentry,C*(1));
sProfit:=C*(1)/sEntryVal-1;
sProfitPer:=(sflag*sProfit+Cum(entry*sProfit))*100 ;
k1:=(If(1,ProfitPer,entry-sentry)-If(1,sProfitPer,sentry-entry));
k1
burada "[B]entry[/B]" long şartımız..."[B]sentry[/B]" short şartımız....buralara sistemlerinizin long ve short şartlarını yazın....[B]k1[/B] ,bu sistemin getiri eğrisidir...
[B]bu şekilde varolan bütün sistemlerinizin equity'lerini indicator haline getirebilir,bunları system tester da test edebilirsiniz...[/B]
mesela entry=1 and k1>mov(k1,opt1,s) derseniz,alım şartınız olduğunda equity hangi ortalamanın üzerindeyse,sistem daha iyi çalışıyor test edebilirsiniz,bunun gibi 10'ca değişik şekilde öneri sunabilirim...
[B]2)[/B]bütün sistemlerinizin equity'lerini ind.haline getirir,belirli hareketli ortalamalarının üzerindeyse,ana sisteme STC55 'e girmelerini saylayabilirsiniz...
[B]3)[/B]trend sistemlerini kendi içlerinde ayırıp,bir grup oluşturabilirsiniz...aynı şekilde yatay piyasada çalıştığını düşündüğünüz sistemleri de başka bir grup yapabilirsiniz...trend sistemlerinin toplam equitylerini bir indicator,yatay piyasa sistemlerinin toplamının equitysini ayrı bir indicator haline getirebilir,bu iki indicatorun son 10,50,100,500 verideki mse'lerini hesaplayıp,piyasayla en uyumlu grubu,çok erken bir şekilde otomatik olarak görebilirsiniz...
[/QUOTE]
Alın abi bulduk getirdik, hizmette sınır yok :) Bu mesajımı da teşekkür manyağı yapmanızı bekliyorum... :D
-
Şimdi baktımda pek kolay değilmiş o şekilde yapmak.... ama yinede yapılabilinir... yok yok yapılamaz.. ama yok yapılır ya niye yapılmasın.... yok yok en iyisi long hayır hayır short :D tamam en iyisi şort :D pardon seans bitmişti dimi :D
-
[quote=enorton;166619]Alın abi bulduk getirdik, hizmette sınır yok :) Bu mesajımı da teşekkür manyağı yapmanızı bekliyorum...[/quote]
Dedim ben olur diye :..: