-
[quote=SEYYAH;167238]evet feci taktım...şunun için korkuyorum bana veya annesine bişey olursa oğlum ne yapar? ona bişey olsa biz ne yaparız?bekar olsam aman dersin nasılsa ölcez dersin.ama çocuk varken insan başka şeyler düşünüyor.
pek dışarı çıkmıyorum evin ihtiyaçlarını kapıcıya aldırıyorum çoğunlukla artık.markete gidişi azaltmak için.ama hiç çıkmıyorda değiliz tabii...bugün çıktım mesela :D
şimdi tabbi hassas olduk herşeye dikkat eder olduk aslında hep olan bişey beni son derece rahatsız etti pos makinalarını tuşlamaya bile tırsar oldum.
dikkat ettim millet markette kasada eşyasını poşete koymadan evvel poşet alırken ve poşetin ağzını açarken önce parmaklarını yalıyor iğrenç bir şekilde,sonrada o parmakla pos makinasında şifre tuşluyor.arkasından sen ben diğerleri aynı tuşlara basıyoruz.bu yeni bişey değil ama zaten iyice paranoyak yaptılar milleti birde bunları görünce 2 kere kafayı sıyırıyoruk...
dikkat edin sizde göreceksiniz.ve artık sizde tırsacaksınız hahahahahaha :::
iğrenç ama ya olacak iş mi arkadaş koskoca insanlar parmak yalayıp poşet açıyor,pos makinası tuşluyor v.s.pislik be...[/quote]
İşin şakası yok dün akşam izmirde üniversitede okuyan oğlum ateşlenmiş teyzesi hemen hastaneye götürdü.İğne yapmışlar domuz gribi dememiş ama
insanın yarı ömrü gidiyor.Özel hastanede bile 100 kişi sıra varmış Bu işin boku çıktı Allah korusun artık diyelim.üüü
-
[quote=SEYYAH;167240]asti lem sende çok hassasmışsın H1N1 konusunda.virüsü alkolün öldürdüğünü araştırıp öğrenmişsin.o nedenle kökten çözüm deyip ağızdan içeri alkol boşaltıyormuşsun.burun boğaz temizliği önemli asti.haklısın...
marka ne abi? :..:
J&B mi yoksa ABSOLUTE CITRONE mu? hahahahaha:D[/quote]
JW- Blue Label...:)
Yok BAMBIK bu hastalıklardan korunmanın yolu erken tedbir almak..Misal bağışıklık sisteminin ve fizyolojinin en güçlü olduğu dönemlerde, vücuduna tanıtabildiğin kadar bakteri, virüsleyin tanıtacaksın.. Bunun en bilinen yolu aşı olmak.. Yani bir çeşit sıvı alışverişi... Amma başka şekilde sıvı alış verişi yaparak değişik bakteriler virüsler tanıma şansıda varki bence o yol daha makbul:..::..::..: hem canın yanmıyo:D:D ve canı yanmıyo:))):))):))) BAMBIIKKK..gırlaşmış vahşi...senin almadığın büfe 3 yıl sonra 1 milyon tolar edecek haberin yok... senle anlaşma yapalım..sen al orayı, işletmesini bana devret.. 1 yıllık karı karşılığında EBIT ini 2 ye katlama garantisi vereyim sana..sonuçta ilk yıl senin için bir şey değişmeyecek ama talip eden yıllarda her şeyi 2 katı civarı kazanacaksın...;) kabul?
-
[B]Günaydın,
[U]20 Kasım Cuma [COLOR="blue"]"Yurtdışı"[/COLOR] Gündeminden Bazı Başlıklar
Para Birimi - Makro Ekonomik Gelişme - TSİ - Piyasa Beklentisi - Önceki - Önemlilik Derecesi[/U][/B]
[U]GER ÜFE (a/a) (Eki) 09:00 %0,1 -%0,5 Orta
EUR AMB Başkanı Trichet'in Konuşması 12:30 Yüksek [/U]
[B][U][COLOR="Blue"]"Türkiye"[/COLOR] Gündeminden Bazı Başlıklar[/U][/B]
Ekim dönemi Açılan/kapanan şirket sayısı verisi (10:00)
[B]TCMB -Durmuş Yılmaz'ın Konuşması (10:00)[/B]
Kasım ayı TCMB 2. Beklenti anketi (16:00)
Ekim Ayı Merkezi Yönetim Bütçe finansmanı verileri (17:30)
Ekim Ayı Merkezi Yönetim İç/dış borç verileri (17:30)
[B]Bol Kazançlar..[/B]
-
Cıs, mesaiye geç kaldın excalibur
-
[quote=Astatin;167247]Cıs, mesaiye geç kaldın excalibur[/quote]
Mesaj attığımız saati değiştirmenin bir yolunu biliyor musun?
(Hile yapalım bari:::)
-
-
Pambık, enorton yada cerphin the coli yapıştırmadan ben yapıştırayım :) Ula yeşil cümle dün aynı beni anlatıyor
[LEFT][FONT=Tahoma][COLOR=#0000ff]20 Kasım 2009 Uyumak İyidir : [/COLOR][/FONT][COLOR=#000000][FONT=Tahoma]17-18-19 Kasım tarihleri için, önceki günki yorumlarda belirtilen algılama ve yorumlarımıza ekleyecek bir konu olmadığı için bu tarihlere özel bir yorum yapılmamıştır. Bugün boyunca yatırımcı ve analistler zaten bildikleri bazı dersleri yeniden aldılar. Öncelikle, alınan-satılan enstruman her ne ise ona ilişkin teknik göstergelere veya sisteme bakıyor olmanın önemini hatırladılar. Gün boyunca, büyük ellerin, yurtdışındaki hareketleri her iki yöne de kullanarak ve dış piyasa hareketini izle-ona paralel hareket et ve çok kısa süre içinde dış piyasaların aksi yönde hareket yarat taktiğiyle , hem overall kabarttıklarını hem de [COLOR=lime]sistem kullanan/kullanmayan yatırımcıları sersemleterek zararlı işlem yapmaya zorladıklarını gördük[/COLOR]. Oysa açılış hariç sadece IMKB veya VOB u izleyebilen yatırımcıların çok daha isabetli hareketler yapma şansı olduğunu da gördük. Bu noktada sizlerle bir gözlemimizi paylaşmak isteriz. Özellikle seans açılışlarında, önceki gece dış piyasalarda olan hareketlerin büyük eller tarafından şu şekilde kullanıldığını gözlemekteyiz; seans açılışında dışarıda olan harekete oranla daha marjinal bir hareket yaratmak ve bu sayede pozisyon stoplatmak ve marjinal hareket yönünde yeni pozisyonlar açtırmak ve sonrasında bu marjinal farkı kapatarak yeni açılan pozisyonları da ana trend ne olursa olsun zararlı işlem yapmaya zorlamak. Bu noktada analistin/yatırımcının elinde 2 silah vardır. İlki sistem kullanmak -bu tip seanslarda en kötü sistem bile rastgele işlemlerden daha az zarar edecektir-, ikincisi marjinal noktalardan pozisyon açmak yerine, üst periyotlu sistemlerin (120 dk, gün) yönünün tersine hareket olmasını bekleyip, üst periyotlu sistem yönünde pozisyon açmak. Ancak doğal olarak bunlar her yatırımcı profiline uygun hazır bir reçete değildir. Ancak her yatırımcının veya analistin; emin olmadığı durumlarda piyasanın dışında kalmasını bilmesi ve ana trend takipçisi olmayı öğrenmesi gerekir. Gözlenen bir başka olgu ise, sistem kullanılarak elde edilen önemli karlardan sonra piyasanın genelde yataya girip, teknik tabiriyle fiyatları sindirmesi, "komplocu" tabiriyle, büyük ellerin verdiği parayı geri almasıdır.[/FONT][/COLOR]
[FONT=Tahoma][IMG]http://www.vobmatriks.com/19kas_gunebakis_60dk.png[/IMG][/FONT]
[COLOR=#000000][FONT=Tahoma]Dönelim teknik görüntülere; aşağıdaki yorumlardan da tespit edileceği üzere, en ciddi tepki noktasında bile Banka sektörü hisselerinde hacimler ile fiyat hareketi arasındaki uyumsuzluk ve aynı sektör hisselerinde farklı yönde hareketler yapılarak gerçek eğilimin maskelenmesinden bahsetmiştik. Bundan sonra Banka hisseleri ciddi gerileme gösterdi ancak son iki günde hacimlerde önemli artışlar oldu. Bunlar henüz bir tepkinin net sinyali olmasa bile önemli bir kırılım noktasına gelindiğini göstermektedir. Son düşüşte görülen en düşük değerlerin altına inilmesi durumunda daha dramatik görüntüler yaşanması olasıdır. Ancak ilk etapda zayıf bir yukarı tepki muhtemel görünmektedir. Yarınki açılış ve kısa vadeli hareket için yukarıdaki 60 dakikalık grafiğe bakarak bazı öngörülerde bulunmak mümkün olabilir. Mavi içine alınarak gösterilmiş bardaki geniş fiyat hareketi ve bu bardaki görece yüksek hacim önemlidir. Peşinden zayıflayan hacimle gevşeme gelmiş, daha sonra fiyat bir miktar toparlanmış hacim artmasına rağmen son iki barda fiyat görece durağan kalmıştır. Diğer yandan DIS ve MFI gibi temel göstergelerde alçalan trend henüz kırılmamıştır. Fiyat grafiğinin üzerindeki, yeşil alçalan trend 58,725 den geçmektedir ki bu yarın için önemli ilk seviyedir. DIS ve MFI nin alçalan trendi kırması için fiyatın bu seviyenin üstünde kalabilmesi önemlidir. Mavi ile gösterilen barın en düşük değeri olan [/FONT][/COLOR][COLOR=#ff0000][FONT=Tahoma]58,250[/FONT][/COLOR][COLOR=#000000][FONT=Tahoma] ve en yüksek değeri olan [/FONT][/COLOR][COLOR=#ff0000][FONT=Tahoma]59475[/FONT][/COLOR][COLOR=#000000][FONT=Tahoma] ise asıl önemli noktalardır. Bu iki değer arasında dalgalanma olduktan sonra bu değerlerin birinin kırılması ise yeni bir trendin habercisi olabilir [/FONT][/COLOR][COLOR=#0000ff][FONT=Tahoma](r4f)[/FONT][/COLOR]
[FONT=Tahoma][B][COLOR=#ff0000]YASAL UYARI[/COLOR][/B] Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri "Yatırım Danışmanlığı" kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, Aracı Kurumlar, Portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.[/FONT]
[FONT=Tahoma][/FONT]
[FONT=Tahoma]www.vobmatriks.com[/FONT][/LEFT]
-
Günaydın ey ahali... .lelele
Dün semaye eğrim korrektif bir dalga yaptı ama bugün impulsif bir çıkışla Pala'ya kimle dansettiğini gösterecem... Cümle alem görecek.... :..:
Herkese bol kazançlar... .lelele
-
Kızım eşim ve ben aşı olmadık.
Tiyatro, sinema, alışveriş merkezi (AVM) gezip dolaşıyoruz.
Bu konuda çok endişe edenler (especially SEYYAH) biraz abarttığınızı düşünmüyormusunuz.?
Değişik kazalarda ölme, yaralanma olasılığı ile domuz gribini kıyasladığımızda, diğer bir çok şey çok daha ciddi olasılıklar içeriyor. (Ev kazası, AIDS vs. vs)
-
[quote=sazan;167254]Kızım eşim ve ben aşı olmadık.
Tiyatro, sinema, alışveriş merkezi (AVM) gezip dolaşıyoruz.
Bu konuda çok endişe edenler (especially SEYYAH) biraz abarttığınızı düşünmüyormusunuz.?
Değişik kazalarda ölme, yaralanma olasılığı ile domuz gribini kıyasladığımızda, diğer bir çok şey çok daha ciddi olasılıklar içeriyor. (Ev kazası, AIDS vs. vs)[/quote]
PAMBIK bu mister SAZAN..mazur görün:cool:
Şaka bir yana insan bu konulardaki algılamada ölçüyü kaçırıyor. Benim uzun zamandır görüşmediğim bir arkadaşımın, bel ağrısı şikayeti ile hastaneye gittiğini, tesadüfen bir çeşit kanser başlangıcında olduğunu öğrenip şok olduğunu, ancak doktorların erken teşhis olduğu için rahatlıkla tedavi olabileceğini söyleyince yeniden sevinçten havalara uçtuğunu, ama yattığı hastanede domuz gribi virüsü kapıp 3 gün içinde vefat ettiğini öğrendiğimde ben de aşı olmamak yönündeki kararımı yeniden gözden geçirdim.. Hala kararsızım.. Öyle ya bu meret öncelikle başka rahatsızlıkları olanları vuruyor.Ve bende de böyle gizli bir hastalık olmadığını bilmiyorum..en azından şu an bilmiyorum
-
Günaydın dostlar,
Pala padinajda bırakın batsın çamura,debelensin debelensin kayıversin aşağı,yol yokuş,zemin kaygan, geri geri kayar bunun yüklü kamyonu....lelele.lelele
-
Flat flat devam ediyorum ama efkarlandım yine... Bir şiir patlatayım...
Ne zaman bitecek Allah'ım bu azap?
Margin Call'suz geçmeyen günlere kaldım.
Sermayemi sıfırladım kendi elimle,
Pala'dan kaçacak bir yer bulamadım...
Şimdi ne uzundayım ne kısada,
Hesapta para var gibi görünse de durum dandik.
İflas kağıtları masada,
Haciz memurları beni arıyor fellik fellik.
Kim öğretti bana bu VOB'u?
Hazırladı sonumu...
Yakında toparlamazsam durumu...
Yatsıya kadar yanacak VOB'cunun mumu...
:..: