[quote=Astatin;167255]PAMBIK bu mister SAZAN..mazur görün:cool:
Şaka bir yana insan bu konulardaki algılamada ölçüyü kaçırıyor. Benim uzun zamandır görüşmediğim bir arkadaşımın, bel ağrısı şikayeti ile hastaneye gittiğini, tesadüfen bir çeşit kanser başlangıcında olduğunu öğrenip şok olduğunu, ancak doktorların erken teşhis olduğu için rahatlıkla tedavi olabileceğini söyleyince yeniden sevinçten havalara uçtuğunu, ama yattığı hastanede domuz gribi virüsü kapıp 3 gün içinde vefat ettiğini öğrendiğimde ben de aşı olmamak yönündeki kararımı yeniden gözden geçirdim.. Hala kararsızım.. Öyle ya bu meret öncelikle başka rahatsızlıkları olanları vuruyor.Ve bende de böyle gizli bir hastalık olmadığını bilmiyorum..en azından şu an bilmiyorum[/quote]
Karar vermek bu kadar zor olmasa gerek.
Herkes neden endişe ediyor ?
Aşının yan tesirlerinden. Girersin google'a bir ilacın test döneminde hangi aşamalar olduğu, ne kadarlık br kümede sampling yapılması gerektiği, yan tesirler için ne kadar beklenmesi gerektiğini okursun. (Özellikle üniversitelerin sitelerinden) Geçmişteki bu konuda tecrübeleri bulursun.
Diğer açıdan herkes neden endişe ediyor.
Sonra yine domuz gribinin neden 6. derece sağlık alarmına neden olduğunu (öldürücülük-bulaşıcılık), bulaşma olasılığını, bulaşırsa ölüm yada kalıcı hasar olasılığını , risk gruplarını vs okursun.
Ve kararını verirsin.
(Tümü 1-2 gün almaz.)