-
[QUOTE=doom7;18983]teo abı selamlar saygılar ben de sana bır sey sorayım abı bence herseyın cevabı bu sorunun ıcınde, karı gördukmu cok cuzzi bır rakam dahı olsa satıp cıkıyoruz zarar oldumu nıye portfoy batırma noktasına kadar bekleriz ben anlamıyorum bu ısı kendımde farklı degılım bu arada bu sorunun cevabı ne olakı.saygılar[/QUOTE]
zararı kısa kesip karda oturmasını bilmiyor ky herhalde hırsdan kaynklanıyor
-
[QUOTE=doom7;18983]teo abı selamlar saygılar ben de sana bır sey sorayım abı bence herseyın cevabı bu sorunun ıcınde, karı gördukmu cok cuzzi bır rakam dahı olsa satıp cıkıyoruz zarar oldumu nıye portfoy batırma noktasına kadar bekleriz ben anlamıyorum bu ısı kendımde farklı degılım bu arada bu sorunun cevabı ne olakı.saygılar[/QUOTE]
zararı kısa kesip karda oturmasını bilmiyor ky herhalde hırsdan kaynklanıyor
-
bunun sebebı kaybetme korkusu, nıcın kaybetmekten korkuyoruz, cunku kaybetmeyı goze alamıyacagımız para ıle oynuyoruz,yanı fullun fulu ıle,
Bu sebeble borsada yatırım veya ne dersenız deyın, her zaman kaybetsenızde hayat standartınızı degıstırmeyecek bır para olursa, bakın o zaman karda ne kadar cok oturabılırısınız.
Belkıde sebebı kazanma yontemını bılmedıgımız ıcın, ufak bır karı esegını bulmus gıbı hemen cebe atmayı dusunuyor, zarar edıncede, bu zararı etmem mumkun degıl bu paraya ıhtıyacım var, bıraz daha oturayım belkı gerı doner dürtüsu olmalı,
Keşke,keşkeler hep gerçekleşse :)
1.kural sokaga atabılecegın para ıle oynamak
2.kural karda cok oturmak.
Sevgıler...
-
bunun sebebı kaybetme korkusu, nıcın kaybetmekten korkuyoruz, cunku kaybetmeyı goze alamıyacagımız para ıle oynuyoruz,yanı fullun fulu ıle,
Bu sebeble borsada yatırım veya ne dersenız deyın, her zaman kaybetsenızde hayat standartınızı degıstırmeyecek bır para olursa, bakın o zaman karda ne kadar cok oturabılırısınız.
Belkıde sebebı kazanma yontemını bılmedıgımız ıcın, ufak bır karı esegını bulmus gıbı hemen cebe atmayı dusunuyor, zarar edıncede, bu zararı etmem mumkun degıl bu paraya ıhtıyacım var, bıraz daha oturayım belkı gerı doner dürtüsu olmalı,
Keşke,keşkeler hep gerçekleşse :)
1.kural sokaga atabılecegın para ıle oynamak
2.kural karda cok oturmak.
Sevgıler...
-
anayönden bahseden mesajlardan bulabildgmi koydum daha arycaktım uykum geldi .uyk
[QUOTE=halojen;17521]ana yönün hala aşağı olmasının yanına bir de py'nin düzenbazlığı eklenince insanın uzun pozisyon için "hadi oradan" diyesi geliyor...
tepki beklentim sürmesine karşın flat izlemeye devam... buralardan tepkisiz aşağı sürmeleri günlük grafikleri iyice saçma bir görünüme sokacak.... bu da sn.vobbook'un işaret ettiği yerli yamyam büyüklerin iş başında olduğu tezini kuvvetlendirir...[/QUOTE]
[QUOTE=Ronaldinho;17378]tepki bence...
12500 üstü kapanış olmadığı sürece trendin değiştiğini söyleyemeyiz
zaten imkb resmen ayrıştı
sıkıcı oldu artık vobu da imkbsi de
dowamı gecsek :)[/QUOTE]
[QUOTE=haguan;17618]47000-47050 civarının uzerinde seyredemezsek terkrar 46400-500 civarına gevşeme potansiyelimiz doğucak sanırım.
Kısa vadeli yükseliş ivmesi aynı seyrini sürdüremez bu şekilde.
Longcular icin vadelinin 47000-47050 uzerine tekrar yerleşmesi daha uygun olur
Diye düşünüyorum[/QUOTE]
[QUOTE=haguan;17655]Düşüşün derinleşmesi 46450 civarına bağlı görünüyor.
46400-450 civarının üzerinde kaldıgımız zaman 47000 civrına yüksselme potansiyeli taşıyor olacagız.
46400-450 civarının altında ise 45800-900 civarına kadar dusus potansiyeli oluşur.
Diye düşünüyorum.[/QUOTE]
[QUOTE=abka;17431]% 8 düşüş en süpriz anlarda olmuş..ve 15 yılda 3 kereyi geçmez.mesela ikiz kulelere saldırıldığında olmuş.200 ort. 8.000 den gecerken endek 7500 lerden dönmüş..bu tesbitler ucuz kalan,mali yapısı sağlam imkb -3 (akbnk,işc,gar) için orta vadeli yatırım anlamı taşır....çok uzun vadeli destekler vob için zaten anlamsızdır..kısadayım..tahminim endeks de 35.000 (imkb-100) tabandır..(en kötü senaryoya göre)..zaten son 15 yılda 260 haftalık(tam 5 yıllık) hiçbir şekilde delinmemiştir...ben 35.000 altını görmüyorum(260 haftalıktır)..bu bir reel tesbittir..imkb 1988 de kuruldu..[/QUOTE]
-
anayönden bahseden mesajlardan bulabildgmi koydum daha arycaktım uykum geldi .uyk
[QUOTE=halojen;17521]ana yönün hala aşağı olmasının yanına bir de py'nin düzenbazlığı eklenince insanın uzun pozisyon için "hadi oradan" diyesi geliyor...
tepki beklentim sürmesine karşın flat izlemeye devam... buralardan tepkisiz aşağı sürmeleri günlük grafikleri iyice saçma bir görünüme sokacak.... bu da sn.vobbook'un işaret ettiği yerli yamyam büyüklerin iş başında olduğu tezini kuvvetlendirir...[/QUOTE]
[QUOTE=Ronaldinho;17378]tepki bence...
12500 üstü kapanış olmadığı sürece trendin değiştiğini söyleyemeyiz
zaten imkb resmen ayrıştı
sıkıcı oldu artık vobu da imkbsi de
dowamı gecsek :)[/QUOTE]
[QUOTE=haguan;17618]47000-47050 civarının uzerinde seyredemezsek terkrar 46400-500 civarına gevşeme potansiyelimiz doğucak sanırım.
Kısa vadeli yükseliş ivmesi aynı seyrini sürdüremez bu şekilde.
Longcular icin vadelinin 47000-47050 uzerine tekrar yerleşmesi daha uygun olur
Diye düşünüyorum[/QUOTE]
[QUOTE=haguan;17655]Düşüşün derinleşmesi 46450 civarına bağlı görünüyor.
46400-450 civarının üzerinde kaldıgımız zaman 47000 civrına yüksselme potansiyeli taşıyor olacagız.
46400-450 civarının altında ise 45800-900 civarına kadar dusus potansiyeli oluşur.
Diye düşünüyorum.[/QUOTE]
[QUOTE=abka;17431]% 8 düşüş en süpriz anlarda olmuş..ve 15 yılda 3 kereyi geçmez.mesela ikiz kulelere saldırıldığında olmuş.200 ort. 8.000 den gecerken endek 7500 lerden dönmüş..bu tesbitler ucuz kalan,mali yapısı sağlam imkb -3 (akbnk,işc,gar) için orta vadeli yatırım anlamı taşır....çok uzun vadeli destekler vob için zaten anlamsızdır..kısadayım..tahminim endeks de 35.000 (imkb-100) tabandır..(en kötü senaryoya göre)..zaten son 15 yılda 260 haftalık(tam 5 yıllık) hiçbir şekilde delinmemiştir...ben 35.000 altını görmüyorum(260 haftalıktır)..bu bir reel tesbittir..imkb 1988 de kuruldu..[/QUOTE]
-
Sayin Teo,
Hafta sonu hazine degerinde bilgiler aktarmissiniz.
Helal olsun diyorum, tesekkurler, saygilar
-
Sayin Teo,
Helal olsun diyorum, tesekkurler, saygilar
-
[QUOTE=abilag;18989]Sayin Teo,
Helal olsun diyorum, tesekkurler, saygilar[/QUOTE]
rica ederim,uygulayabilen olursa kar ettiğini görecektir, bende çok sevinirim,kar edebilirseniz...
Sevgiler...
-
[QUOTE=abilag;18989]Sayin Teo,
Helal olsun diyorum, tesekkurler, saygilar[/QUOTE]
rica ederim,uygulayabilen olursa kar ettiğini görecektir, bende çok sevinirim,kar edebilirseniz...
Sevgiler...
-
dow saatlik
[URL=http://imageshack.us][IMG]http://img517.imageshack.us/img517/2345/dowxm2.png[/IMG][/URL]
[URL=http://g.imageshack.us/g.php?h=517&i=dowxm2.png][IMG]http://img517.imageshack.us/img517/2345/dowxm2.8270df4126.jpg[/IMG][/URL]
cuma günü dow için beklentim daha yukarıda bir kapanıştı...
çünkü düşüşü saatlikler onaylamıyor ve tepki vermesi gerekiyordu...
ilk tepki denemesi seans içi okla gösterdiğim yerden denendi... fakat başarılı olamayıp yeni bir yaptı...
şuan yeni dipte uyumsuz hala...
bu nedenle cuma günü yarım kalan tepkiyi dowun bugun vereceğini düşünüyorum...
saatlikler bariz uyumsuz çünkü...
bu düşüncelerimden dolayı geceye uzun girmiştim...
şuan uzuna devam....
-
dow saatlik
[URL=http://imageshack.us][IMG]http://img517.imageshack.us/img517/2345/dowxm2.png[/IMG][/URL]
[URL=http://g.imageshack.us/g.php?h=517&i=dowxm2.png][IMG]http://img517.imageshack.us/img517/2345/dowxm2.8270df4126.jpg[/IMG][/URL]
cuma günü dow için beklentim daha yukarıda bir kapanıştı...
çünkü düşüşü saatlikler onaylamıyor ve tepki vermesi gerekiyordu...
ilk tepki denemesi seans içi okla gösterdiğim yerden denendi... fakat başarılı olamayıp yeni bir yaptı...
şuan yeni dipte uyumsuz hala...
bu nedenle cuma günü yarım kalan tepkiyi dowun bugun vereceğini düşünüyorum...
saatlikler bariz uyumsuz çünkü...
bu düşüncelerimden dolayı geceye uzun girmiştim...
şuan uzuna devam....
-
günaydin bugün kimse uyanamadi herhalde
-
günaydin bugün kimse uyanamadi herhalde
-
vadeli en kısa peryotta satta.. tek sıkıntı bu şimdilik...
kısa vadede ala gelirse daha rahat bir seans olabilir....
-
vadeli en kısa peryotta satta.. tek sıkıntı bu şimdilik...
kısa vadede ala gelirse daha rahat bir seans olabilir....
-
[QUOTE=teo;18976]Sizin için dökümanları yeniden okudum,aslında sağlıklısı ADXR ama forekste yok madem,Adx üzerine 14 MOV Simple atın o da iyi kötü ADXR görevi görüyor...
Adx,Adxr üzerinde olduğu sürece trend devam edecek deniliyor,tabi 25 üzerinde olması kaydıyla...
Sevgiler...[/QUOTE]
Sn. Teo çok teşekkür ederim. Emeklerinizin karşılığı gerçekten ödenemez...
-
[QUOTE=teo;18976]Sizin için dökümanları yeniden okudum,aslında sağlıklısı ADXR ama forekste yok madem,Adx üzerine 14 MOV Simple atın o da iyi kötü ADXR görevi görüyor...
Adx,Adxr üzerinde olduğu sürece trend devam edecek deniliyor,tabi 25 üzerinde olması kaydıyla...
Sevgiler...[/QUOTE]
Sn. Teo çok teşekkür ederim. Emeklerinizin karşılığı gerçekten ödenemez...
-
46100 üzerinde rahatlar vadelide... spot biraz sıkıntılı...
-
46100 üzerinde rahatlar vadelide... spot biraz sıkıntılı...
-
İMKB babalar ne isterse o. Tescillenmiştir. Dünya dağılmış umurlarındamı dünay. Yeri geldiğinde abidik gubik bahaneler uydurmasını çok severler. Babalara geldik. Kısacılara gene kar bırakmadılar.
-
İMKB babalar ne isterse o. Tescillenmiştir. Dünya dağılmış umurlarındamı dünay. Yeri geldiğinde abidik gubik bahaneler uydurmasını çok severler. Babalara geldik. Kısacılara gene kar bırakmadılar.
-
[QUOTE=mbm;19009]46100 üzerinde rahatlar vadelide... spot biraz sıkıntılı...[/QUOTE]
46100 ilk seferde geçilemedi...
yönüm yukarı olsada vadeli 46100 ü geçmeden her şey olur...
çok tırstım ben bunlardan...
-
[QUOTE=mbm;19009]46100 üzerinde rahatlar vadelide... spot biraz sıkıntılı...[/QUOTE]
46100 ilk seferde geçilemedi...
yönüm yukarı olsada vadeli 46100 ü geçmeden her şey olur...
çok tırstım ben bunlardan...
-
45650-600 seviyesi altında düşüş marjı açılır ama aksi durumda destek üzerinde kaldığımız sürece dikkat etmek lazım.
Sistemler kısa ve orta vadede negatif.
Haziran vade sonuna dikkat edilmeli.
-
45650-600 seviyesi altında düşüş marjı açılır ama aksi durumda destek üzerinde kaldığımız sürece dikkat etmek lazım.
Haziran vade sonuna dikkat edilmeli.
-
[QUOTE=haguan;19013]45650-600 seviyesi altında düşüş marjı açılır ama aksi durumda destek üzerinde kaldığımız sürece dikkat etmek lazım.
Haziran vade sonuna dikkat edilmeli.[/QUOTE]
Sn haguan kısa vade stop noktası neresi ? şimdiden katkılarınız için teşekkürler.
-
[QUOTE=haguan;19013]45650-600 seviyesi altında düşüş marjı açılır ama aksi durumda destek üzerinde kaldığımız sürece dikkat etmek lazım.
Sn haguan kısa vade stop noktası neresi ? şimdiden katkılarınız için teşekkürler.
-
yurtdışı iyi olacakta... önceki grafikteki beklentim doğrultusunda..
vadelide oyun çok olur sn haguan..
dediğiniz gibi....
bıktım bu oyunlardan....
-
yurtdışı iyi olacakta... önceki grafikteki beklentim doğrultusunda..
vadelide oyun çok olur sn haguan..
dediğiniz gibi....
bıktım bu oyunlardan....
-
45600-650 nin grafik üzerindeki önemi
[IMG]http://advantage.kucukresim.com/uploads/vadeli60f3e48.png[/IMG]
[quote=hilm;19016]Sn haguan kısa vade stop noktası neresi ? Şimdiden katkılarınız için teşekkürler.[/quote]
stop derken onemli nokta gösterimi olarak algılanmalı sanırım.
o bölgen,n altında sistemler kısa vadede pozitife geçmeden pozisyondan inmemek dogru olru sanıırım
-
45600-650 nin grafik üzerindeki önemi
[IMG]http://advantage.kucukresim.com/uploads/vadeli60f3e48.png[/IMG]
[quote=hilm;19016]Sn haguan kısa vade stop noktası neresi ? Şimdiden katkılarınız için teşekkürler.[/quote]
stop derken onemli nokta gösterimi olarak algılanmalı sanırım.
o bölgen,n altında sistemler kısa vadede pozitife geçmeden pozisyondan inmemek dogru olru sanıırım
-
şimdilik vadeli numaradan düşüyor....
850 flatlamıştım her ihtimale karşı..
750 den tekrar uzun.....
-
şimdilik vadeli numaradan düşüyor....
750 den tekrar uzun.....
-
[quote=mbm;19021]şimdilik vadeli numaradan düşüyor....
750 den tekrar uzun.....[/quote]
burası zaten şimdilik ak kara durumunu taşıyan bir bölge sn mbm
iki senaryodan birisine odaklanmak ve stopu ona göre geliştirmek akıllıca olacaktır.
Ağustos vade grafigine hala bakmadım acıkcası ondaki durum nasıl bu aksam bi incelemek lazım.
ama
şimdilik 45600-650 üzerinde durdukca mavi ok stratejisi uygun gözüküyor.
Aksi durumda kırmızı ok tehlikeisnin farkında olmamız yararımıza olacaktır sanırım.
[IMG]http://aang.kucukresim.com/uploads/iki-ihtml8e4dc.png[/IMG]
-
[quote=mbm;19021]şimdilik vadeli numaradan düşüyor....
750 den tekrar uzun.....[/quote]
burası zaten şimdilik ak kara durumunu taşıyan bir bölge sn mbm
iki senaryodan birisine odaklanmak ve stopu ona göre geliştirmek akıllıca olacaktır.
Ağustos vade grafigine hala bakmadım acıkcası ondaki durum nasıl bu aksam bi incelemek lazım.
ama
şimdilik 45600-650 üzerinde durdukca mavi ok stratejisi uygun gözüküyor.
Aksi durumda kırmızı ok tehlikeisnin farkında olmamız yararımıza olacaktır sanırım.
[IMG]http://aang.kucukresim.com/uploads/iki-ihtml8e4dc.png[/IMG]
-
Vobda yaslanın arkanıza dert etmeyın,SAyın HAguan'da size yuzyılın tüyosunu vermiş,kanalın en dibindeyiz, daha niye yön neresi diye dert ediyorsunuz.:) heheh
-
Vobda yaslanın arkanıza dert etmeyın,SAyın HAguan'da size yuzyılın tüyosunu vermiş,kanalın en dibindeyiz, daha niye yön neresi diye dert ediyorsunuz.:) heheh
-
[B]Cumadan kalma kısalara devam ediyorum şimdilik... [/B]
-
[B]Cumadan kalma kısalara devam ediyorum şimdilik... [/B]