iyi bayramlar olsun...ort 125 den lönk....
Printable View
iyi bayramlar olsun...ort 125 den lönk....
şim di 900 den çıktığım, nbetçileri 57200 den yerine koydum pusuya devam, bunlar devamlı olmalı düşüncesindeyim, yani küçük bir kısmımızla mutlaka shrt beklemeliyiz, çünkü ana trendimiz düşüş, bazı arkadaşlar bunu çok iyi yapıyorlar her gün pusu atıyorlar şhortta, burada mantığımız şu olacak pysalar yataya girecekmi, yoksa ayumu olacaklar, az zaman kaldı bu belli olacak, yukarıda haftalıkta tek yermiz kaldı, 60600 kanal hedefi ve sonrasında 61900 bu haftalıkta olan obo nun sağ omuzu, kısa da olabilir, simetrikte çıkabilir, bu ana senaryo gereği, ama onlar bunu biliyor, yani oradan shrt için bekleyen [COLOR=red]sabırsız[/COLOR] bir kitlenin olduğunu, onun için pusu atmak lazım shrt yönünde ve her gün, geceye shrt kalmak lazım, bu sabırsız kitle civa damlaları gibi ağam aşağıya basarsa çok daha aşağılardan trene binerler, bunlar ihtimal dahilinde ve taktik gereği,.............
Tüm arkadaşların bayramını kutlarım. Herkese hayırlı bayramlar.
herkese iyi bayramlar.
Herkesin kurban bayramını kutlar, mutlu ve sağlık içinde geçmesini dilerim.
:)))
[quote=security;169678]şim di 900 den çıktığım, nbetçileri 57200 den yerine koydum pusuya devam, bunlar devamlı olmalı düşüncesindeyim, yani küçük bir kısmımızla mutlaka shrt beklemeliyiz, çünkü ana trendimiz düşüş, bazı arkadaşlar bunu çok iyi yapıyorlar her gün pusu atıyorlar şhortta, burada mantığımız şu olacak pysalar yataya girecekmi, yoksa ayumu olacaklar, az zaman kaldı bu belli olacak, yukarıda haftalıkta tek yermiz kaldı, 60600 kanal hedefi ve sonrasında 61900 bu haftalıkta olan obo nun sağ omuzu, kısa da olabilir, simetrikte çıkabilir, bu ana senaryo gereği, ama onlar bunu biliyor, yani oradan shrt için bekleyen [COLOR=red]sabırsız[/COLOR] bir kitlenin olduğunu, onun için pusu atmak lazım shrt yönünde ve her gün, geceye shrt kalmak lazım, bu sabırsız kitle civa damlaları gibi ağam aşağıya basarsa çok daha aşağılardan trene binerler, bunlar ihtimal dahilinde ve taktik gereği,.............[/quote]
aynen.:)
voborsa ailesinin kurban bayramını kutlar,sevdiklerinizle beraber herşeyin gönlünüzce olmasını dilerim..
[URL]http://video.google.com/videoplay?docid=-6289629586148432401[/URL]#
cümleten hayırlı bayramlar arkadaşlar.
yola çıkacaklarada kazasız-belasız,hayırlı yolculuklar..
Herkese hayırlı bayramlar dilerim allah gönlünüze göre versin
şört lönk olmadan[COLOR=red] [B]para cebe yakışır[/B][/COLOR]
bu sözede hastayım :)
herkese sevdikleriyle mutlu saglıklı huzurlu bir bayram dilerim..
sis olmazsa aksama ben de aney babey görücem inş. ev yemeğini özlemişim peeeh şu bayramlarda olmasa bünye isyan edermiş yaf .lelele.lelele.lelele.lelele
kenyym,
cidden o soruların cevabını bilmediğinden mi yoksa teorik olarak biliyorum ama mantığım kabul etmediği için soruyorum mu diyorsun.. anlamadım ama yine de bildiğim kadar yanıtlayayım..
gapı, seans açılmadan önce girilen emirlerin belirlediğini biliyorsundur sanırım.. yani bugün 57.075 açıldı, 57,300 de alıcı olsaydı oradan açardı.. yani bu hisse piyasasında da böyledir vob da da böyledir, dünyada da böyledir..
gap olmasın birgün önceki kapanıştan açılsın dersen o zaman piyasa olmaz.. piyasa alıcıların ve satıcıların karşılaştığı arenadır..[COLOR="Red"]alıcıların ve satıcıların dengelendiği nokta açılış fiyatı olur[/COLOR].. sen gece dow un göçtüğü bir sabah birgün önceki fiyattan alış yapmak ister misin? hiçkimse istemez.. hiçkimsenin istemediği bir piyasada kim alıcı olacak!! hiçkimse tabiki.. hiçkimsenin alıcı çıkmadığı bir fiyattan işlem nasıl geçecek ve fiyat belirlenecek!!..
haa dersin ki piyasa yapıcının işi ne gap olmayacak şekilde yapsın açılışı, ..:) piyasa yapıcının asıl görevi açılışı belirlemek değil:), yada kar etmek, zarar etmek, fiyatı dengelemek v.s.değil.. onun görevi, piyasada yeterli hacmin olmasını sağlamaktır.. yani her daim piyasada alıcı ve satıcıların olmasını sağlamak..
onlar zarar ederler mi diye sormuşsun.:) piyasa yapıcılık ayrı bizim tabirimizle PY(yani büyük spekülatörler) ayrı şeyler.. piyasa yapıcı zarar etmez, çünkü poz taşımaz.. piyasada hacmin ve dengenin oluşması için aynı kademeye de işlem yapar, 1-2 kademeye de.. yada karşılıklı işlem de yapar.. piyasa yapıcı kar amaçlı işlem yapmaz, hacim amaçlı işlem yapar.. yeterli hacim varsa zaten ona iş de düşmez..:)
[QUOTE=jerfin;169693]kenyym,
cidden o soruların cevabını bilmediğinden mi yoksa teorik olarak biliyorum ama mantığım kabul etmediği için soruyorum mu diyorsun.. anlamadım ama yine de bildiğim kadar yanıtlayayım..
gapı, seans açılmadan önce girilen emirlerin belirlediğini biliyorsundur sanırım.. yani bugün 57.075 açıldı, 57,300 de alıcı olsaydı oradan açardı.. yani bu hisse piyasasında da böyledir vob da da böyledir, dünyada da böyledir..
gap olmasın birgün önceki kapanıştan açılsın dersen o zaman piyasa olmaz.. piyasa alıcıların ve satıcıların karşılaştığı arenadır.. haa dersin ki piyasa yapıcının işi ne gap olmayacak şekilde yapsın açılışı, ..:) piyasa yapıcının asıl görevi açılışı belirlemek değil:), piyasada yeterli hacmin olmasını sağlamaktır.. yani her daim piyasada alıcı ve satıcıların olmasını sağlamak..
onlar zarar ederler mi diye sormuşsun.:) piyasa yapıcılık ayrı bizim tabirimizle PY(yani büyük spekülatörler) ayrı şeyler.. piyasa yapıcı zarar etmez, çünkü poz taşımaz.. piyasada hacmin ve dengenin oluşması için aynı kademeye de işlem yapar, 1-2 kademeye de.. yada karşılıklı işlem de yapar.. piyasa yapıcı kar amaçlı işlem yapmaz, hacim amaçlı işlem yapar.. yeterli hacim varsa zaten ona iş de düşmez..:)[/QUOTE]
teorik olarak gonderılen emırlerden olustugunu biliyorum ancak mantıgım almıyor .. soylemek ıstedıgım su ya bırı bı oncekı gunun kapanıs fıyatından emır gonderıyor sa 1 lot sat bı alt kademede 1 lot al ? 1 kısı gonderdı dıye o fiyattan mı acılıs yapılır ? seans öncesi gönderilen al sat emirleri eşlestirilip uyan emirler gerceklesip seansa fiyat dengesının olusmus haliylemi baslanıyor ?