[QUOTE=Kennym;169598]bilmemek ayıp değil yaf öğrenmemek ayıp , öğrenicem sizin bilgilerinize başvurayım dedim.. okudum bazı şeyler ama bana mantıklı gelmedi , bişey ifade etmedi.. belki mantığını sizden makul sebeplerle birlikte alabilirim diye sormuştum..
kapanıs fıyatıyla bırlıkte acılıs yapılması neden gercekleşmiyor.. tamam arz talep fiyat olusumu falan ama ii de bu benim söylediğim şekilde de gerçekleşir yani acılıs fıyatı o seviyeden başlatılırsa zaten eger talep fazlaysa yukarı gidecektir yada azsa aşşağıya düşecektir.. gap ise çok farklı bi olgu.. ben oluşumunda ki aşamaları bilirsem belki daha farklı bakarım olaya diye düşünüyorum..[/QUOTE]
yukarıda da açıklamaya çalıştım.. gap, o aralıkta emir eşleşmediğinden oluşuyor.. mesela bugünü örnek verelim.. bugün 58.000 den tut 57.200 e kadar her kademeden satıcı emir girdi diyelim.. ama 57.075 üstünde hiçbir alış emri yok.. kimse daha yukarısında alıcı olmuyor.. eee nolacak şimdi.. ilk eşleşen emir kaçtan olacak.. tabiki alıcı olan yerden yani 57.075 den.. ve açılış o fiyattan olacak.. yani birileri özellikle o fiyattan açmıyor.. alıcıların razı olduğu fiyat o nokta..
velhasıl gapa çare yok..