Sevgili Astatin,
Yılların alışkanlığı ile saat sabah 5:50 oldumu uyanıyorum. Bu saatte de hiç bir şey yapılmıyor be dostum. Saat 8-9'a kadar piyasalara , foruma, bio-mechanical hesaba göz atıp zaman geçiriyorum.
Printable View
Sevgili Astatin,
Yılların alışkanlığı ile saat sabah 5:50 oldumu uyanıyorum. Bu saatte de hiç bir şey yapılmıyor be dostum. Saat 8-9'a kadar piyasalara , foruma, bio-mechanical hesaba göz atıp zaman geçiriyorum.
sn Catedral nerede?
gun icin planini yazardi herzaman; ayrica grafikle de gosterirdi
[quote=berdush;75168]sn Catedral nerede?
gun icin planini yazardi herzaman; ayrica grafikle de gosterirdi[/quote]
dünkü mesajlarda yanıtı var..birisi hayırlı bir iş için talip oldu ona... o da bi düşüneyim deyip hawai ye kaçtı, kısalardan yaptığı paranın bir kısmını ezmek ve düşünmek için:..:
[quote=berdush;75168]sn Catedral nerede?
gun icin planini yazardi herzaman; ayrica grafikle de gosterirdi[/quote]
dünkü mesajlarda yanıtı var..birisi hayırlı bir iş için talip oldu ona... o da bi düşüneyim deyip hawai ye kaçtı, kısalardan yaptığı paranın bir kısmını ezmek ve düşünmek için:..: zaten psikoljsindeki değişim hemen yüzüne vurdu gördüğünüz gibi.. şirin
[quote=sazan;75167]......[B]Yılların alışkanlığı ile saat sabah 5:50 oldumu uyanıyorum.[/B][/quote]
benim anne baba gibisin abi.vücudun buna alışmışsa en güzeli ve en sağlıklısı.tabii o saatte ne ile uğraşacaksın o var.gerçi sen analiz falanla geçiriyormuşsun.bununla ilgili yazılar okumuştum.günde 6 saat uyku en ideal uykuymuş.çok az ya.tabii gece 00:00 da yattığını varsayıyorum :)))
gerçi bende 2-2:30 gibi yatıp 8:30 gibi kalkıyorum.
abi bu 6 nın 61,8 ile ilgisi olabilir mi :p
Gny.Dip avcısıyım.Burası dip.Krizi bugün Hüseyin amcayla bitirdik.
[COLOR="Blue"][B]Aha Astatin sorup duruyordun. Uyandırdın adamalrı.[/B][/COLOR]
23.01.2009 08:48:09 VOB'DA İŞLEM GÖREN ALTIN SÖZLEŞMESİNİN BAŞLANGIÇ TEMİNATI ARTIRILDI
Vadeli İşlem ve Opsiyon Borsası(VOB)'nda, VOB-Altın Vadeli İşlem Sözleşmesi
Genelgesi uyarınca uygulanan başlangıç teminatı 300 TL’den 350 TL’ye çıkarıldı.
VOB'dan konu ile ilgili yapılan açıklamaya göre, 2009/81 sayılı Genelge ile
Borsada işlem gören Altın sözleşmesinin başlangıç teminatı artırıldı.
Açıklamada şöyle denildi:
"2006/29 VOB-Altın Vadeli İslem Sözlesmesi Genelgesi uyarınca uygulanan
baslangıç teminatı 300 TL’den 350 TL’ye çıkarılmıstır.
Yeni islem teminatları 26.01.2009 tarihinden itibaren sistem tarafından
yapılacak tüm hesaplamalarda kullanılacaktır. Dolayısıyla, 26.01.2009 tarihinde
ilgili sözlesmelerde uzun ya da kısa olmak üzere açık pozisyon tasıyan hesapların
teminat durumlarında bazı degisiklikler söz konusu olabilecektir.
Uygulamaya iliskin esaslar 10.10.2005 tarihli ve 2005/69 sayılı duyurunun
islem teminatları bölümünde açıklandıgı gibidir."
Foreks Haber Merkezi
ayuluga devam arkadaslar.
Borsamızı tebrik ediyorum. IMKB şu anda kasım diplerinden yaklaşık %15 yukarıda. Halbuki DAX DOW %5-6 yukarıda. Rusya ise diplere gelmiş bile. Çok sağlam tutmuşlar çoook...
[color=#FF0000][b] 23.01.2009 09:03:59 VOB BAŞKANI KESTELLİ, ''İMKB'DE İŞLEM GÖREN EN ÖNEMLİ 10 HİSSE SENEDİNİN VADELİ İŞLEM KONTRATLARI VOB'DA İŞLEM GÖRECEK'' [/b][/color]
VOB Başkanı Işınsu Kestelli: ''Artık İMKB'de işlem gören en önemli 10 hisse senedinin vadeli işlem kontratları VOB'da işlem görecek.'' dedi.
Kestelli,''Böylelikle işlem hacmi katlanacak ve yatırımcılar açısından ürün çeşitliliği artacak.'' diye konuştu.
VOB Kurucu Başkanı Tuğrul Yemişçi: ''Piyasa uzun zamandır bunu bekliyordu. VOB, bununla bir sıçrama dönemine girdi.'' dedi. AA
Bunu da hala ısıtıp ısıtıp sunuyorlar net bir şey yok.
[quote=booth;75175]Borsamızı tebrik ediyorum. IMKB şu anda kasım diplerinden yaklaşık %15 yukarıda. Halbuki DAX DOW %5-6 yukarıda. Rusya ise diplere gelmiş bile. Çok sağlam tutmuşlar çoook...[/quote]
hayırlısıı bılmem ilginizi cekermi ama bank of ve jp morgan yırtılmaya az kaldıı.o zaman nasıl tutacaklar onu dusunuyorummmm.son 1 haftada spottan 110milyon tl cıkıs var sadece dun 6 gırıssgell havasıı bunlarrr maaaaaykkkkkkkkkkkk
dün açtığım kısalarla devam ediyorum .. 5-15 dk satta shortcover ve long açma yerim .. 5 dk al sinyali olacak .. bol kazanç ...
[quote=VOBiX;75176][COLOR=#ff0000][B] 23.01.2009 09:03:59 VOB BAŞKANI KESTELLİ, ''İMKB'DE İŞLEM GÖREN EN ÖNEMLİ 10 HİSSE SENEDİNİN VADELİ İŞLEM KONTRATLARI VOB'DA İŞLEM GÖRECEK'' [/B][/COLOR]
VOB Başkanı Işınsu Kestelli: ''Artık İMKB'de işlem gören en önemli 10 hisse senedinin vadeli işlem kontratları VOB'da işlem görecek.'' dedi.
Kestelli,''Böylelikle işlem hacmi katlanacak ve yatırımcılar açısından ürün çeşitliliği artacak.'' diye konuştu.
VOB Kurucu Başkanı Tuğrul Yemişçi: ''Piyasa uzun zamandır bunu bekliyordu. VOB, bununla bir sıçrama dönemine girdi.'' dedi. AA
Bunu da hala ısıtıp ısıtıp sunuyorlar net bir şey yok.[/quote]
3 subatta imkb de toplantı var sadecearacı kurum calisanları katılabılıyor.oradada net bısey cıkacagını zannetmiyorum
Günaydın 31550 uzunları 31300 den cevird,m acılısta
Baybars SEZEN in piyasalar hakkındaki yorumunu verebilecek arkadaş varmı? teşekkürler.
[quote=booth;75175]Borsamızı tebrik ediyorum. IMKB şu anda kasım diplerinden yaklaşık %15 yukarıda. Halbuki DAX DOW %5-6 yukarıda. Rusya ise diplere gelmiş bile. Çok sağlam tutmuşlar çoook...[/quote]
atalarımızın bi lafı vardır "tatlı yemenin, acı ...ması vardır"
poz. özetii.. 2/5 kısalar duruyor, 2/5 usd long açıldı..bi miktar nisan vade gold durmakta
[QUOTE=Astatin;75182]atalarımızın bi lafı vardır "tatlı yemenin, acı ...ması vardır"[/QUOTE]
dilimin ucundaydı ama bana yakısmazdı evet katılıyorum astiiii:..:
herkese selamlar
DİKKAt ve TİKKAT;
Bugün piyasaların kırılma günü olack diye düşünüyorum..Detayına girmeyeyim..Ancak sabah güzide insan bay SAZAN'ın attığı ew analizi fotografın gayet net bir özeti.. benim yönüm ayu yönü..
Günaydınlar,kazançlı bir gün olması dileğimle,
buralarda duramazsak 30850 civarını bekliyorum...[B]bence...[/B]
[quote=mersiyk;75184]dilimin ucundaydı ama bana yakısmazdı evet katılıyorum astiiii:..:[/quote]
Hayret, bugün terbiye frekansına mı atladınız... Dün patavatsızlıkta, en az avatarınızdaki bacakların sergileniş tarzı kadar cüretkardınız da o açıdan şaşırdım:)
Astatin spot dolar kaça kadar çıkar bugün en fazla? Xau-Usd kaçtan 845 den alınır mı sence?
[QUOTE=mmommo;75181]Baybars SEZEN in piyasalar hakkındaki yorumunu verebilecek arkadaş varmı? teşekkürler.[/QUOTE] Bugünkü gelmedi daha... en son dowda 7200 yolculuğu başladı demişti.
[quote=Astatin;75188]Hayret, bugün terbiye frekansına mı atladınız... Dün patavatsızlıkta, en az avatarınızdaki [B]bacakların sergileniş tarzı[/B] kadar cüretkardınız da o açıdan şaşırdım:)[/quote]
sanki benim de kafama tas geldi alti cizili cumle ile.:..:
S&P...740-750!.heyk
günaydınlar,
tamotomatik sistemimin al vermesini bekliyorum, al verirse 300-500 tokatlayıp kaçacağım, yok akşama kadar dünkü sat sinyali devam ederse ekmek çıkmaz bugün, manuel işlem yapacak takatim yok çok hastayım.
31400 yalan oldu şimdi destek yeresi 31000.
[quote=mmommo;75181]Baybars SEZEN in piyasalar hakkındaki yorumunu verebilecek arkadaş varmı? teşekkürler.[/quote]
kıssaadan hısse dedıgı bank of ve jp sıfırlayacak dow 7200 gorecek.bılancoların tamamında cok buyuk zarar beklenıyor ve resesyon olabıldıgınce derınlesecekkkk
[quote=hexa;75189]Astatin spot dolar kaça kadar çıkar bugün en fazla? Xau-Usd kaçtan 845 den alınır mı sence?[/quote]
Hexacımğım, xauusd de den ziyade goldytl de işlem yapıyorum..çünkü YTL nin değer kaybedeceğini düşünüyorum..tabi XAUUSD yükselirse iki katı kazanmış oluruz..ancak XAUUSD deki olası düşüşlere karşı USDYTL deki çıkış bir çeşit "kompanzatör"...eğer ikiside beklediğim gibi olursa "katalizör"..bugün kimyacıyım
Geldiimmmm .. Kısaların yarısını akşamki plansım gereği kapattım.. Yarım kısa devam:)
Benim şu günlükteki muhteşem kamanın alt bandı 30.450.. Üst bandı 31.800 lerde şimdilik..
5 dakkalık sisteme al gelirse uzarım.. İMF dedikodusu var piyasada.. Bugün el sıkışcaklar diye falan.. Mal basmak için ani shortcoverlar gelebilir. O haber iicene ortalığa düşerse..
[quote=nunu;75191]sanki benim de kafama tas geldi alti cizili cumle ile.:..:
S&P...740-750!.heyk[/quote]
yok seninkilerde doğal örtü var..post... hem sen bizdensin :) hepimiz ayıyız
Bankalar niye battı diye düşünülürken Ceoların bonusları ve maaşları çok konuşulmuştu ..
Lüks düşkünlükleri de ..
işte buna güzel bir örnek ..
John Thain ML Ceosu olduğunda ofisini dekore etmek için tam 1.22 milyon dolar harcamış..
Evet yanlış okumadınız tam tamına 1.22 milyon dolar ..
Haberin detayı ve ofis mobilyalarına harcanan miktarlar aşağıdaki listede ..
[url]http://www.cnbc.com/id/28793892/site/14081545[/url]
[url]http://msnbcmedia.msn.com/i/CNBC/Sec...documents2.PDF[/url]
When John Thain became Merrill Lynch’s CEO in early 2008, he hired Michael S. Smith Design to revamp his office suite, spending approximately $1.22 million according to documents.
The following is a list of the items in his suite:
Area Rug $87,784
Mahogany Pedestal Table $25,713
19th Century Credenza $68,179
Pendant Light Furniture $19,751
4 Pairs of Curtains $28,091
Pair of Guest Chairs $87,784
George IV Chair $18,468
6 Wall Sconces $2,741
Parchment Waste Can $1,405
Roman Shade Fabric $10,967
Roman Shades $7,315
Coffee Table $5,852
Commode on Legs $35,115
GE SON DAKIKADA DOW U KURTARDI...
Dün WALL STREET de yine gergin bir seans yasandi : açilistan önce, belirtigim gibi, shortcular dün yükselen banka hisse senetlere tekrar dügmeye basip, (özelikle CITI ve BAC:::), kar yazdilar : böylece CITI ve BAC tekrar - 15% kaybettiler......
Fakat dün DOW en olumsuz etkileyen isim MICROSOFT oldu : kapanistan sonra gelmesi gereken bilanco (MICROSOFT ilk defa açilistan önce açikladi) kötü gelmesi+ilk defa isçi çikartmasi MICROSOFT u olumsuz etkiledi (-11%).....
Su an MICROSOFT telikeli 15 dolar bölgesine yaklasti (AMEX ve GE ile beraber)....Eger bu seviyeyi asagi kirarsa, maalesef MICROSOFT için 10 dolar söz konusu olabilir....
Böylece , saatlerce 8000 lerde tutunmaya çalisan DOW, bir anda (son saat) GE deki short covering ile beraber , DOW 8100 üzerine kendisini atmaya basarli oldu...
Bugün tabiki brokerlerin en büyük beklentileri GE olacak : eger iyi rakam gelirse, piyasa için büyük bir nefes olur... Aksine, GE temettü dagitmakla problem yasarim derse ve kar kötü gelirse, o zaman önceden belirtigim hedef (6 dolar... su an 13 ) gideriz ve DOW 8000 altina çok hizli kayar ve 7200 show baslar:..
(hatirlatma : GE kötü gelirse... GARANTI hisse senetleri olumsuz etkilenir... )....
Öte yandan GM ilgili endiseler tekrar gündeme geldi : bu sefer hakikaten GM günleri sayili gibi gözüküyor (maximum Mart sonu dayanabilir)...
Baybars Sezen
[quote=catedral;75195]Geldiimmmm .. Kısaların yarısını akşamki plansım gereği kapattım.. Yarım kısa devam:)
Benim şu günlükteki muhteşem kamanın alt bandı 30.450.. Üst bandı 31.800 lerde şimdilik..
5 dakkalık sisteme al gelirse uzarım.. İMF dedikodusu var piyasada.. Bugün el sıkışcaklar diye falan.. Mal basmak için ani shortcoverlar gelebilir. O haber iicene ortalığa düşerse..[/quote]
katicim, o haber dün düşmüş olmasın piyasalara :) Yani eğer taze haberse bu doların hali ne :) Benim yavru kutup ayısı fıkrasını bilirsin... Uleeyn madem ben kutup ayısıyım neden üşüyorum ........:..::..:
[QUOTE=VOBiX;75176][color=#FF0000][b] 23.01.2009 09:03:59 VOB BAŞKANI KESTELLİ, ''İMKB'DE İŞLEM GÖREN EN ÖNEMLİ 10 HİSSE SENEDİNİN VADELİ İŞLEM KONTRATLARI VOB'DA İŞLEM GÖRECEK'' [/b][/color]
Bunu da hala ısıtıp ısıtıp sunuyorlar net bir şey yok.[/QUOTE]
Nasılki tüfek icad olduğunda, mertlik bozulmuşsa , bu dedikleri gerçekleşirse vob da hatta spot IMKB de bozulacaktır. Bizde ne kadar hacimli ve derinlikli IMKB 30 senedi olursa olsun. Hepsinin bir sahibi vardır. Yoksa bile sahiplenmek için uyduruk konsorsiyomlar kurulacaktır. Adamlar bu senetlerden bir iki tanesiyle ımkb yi nasıl yönlendirdiklerini hep görüyoruz. Ya tek başına bu senetlerde neler yapmazlar. Bundan böyle ben şahsen sistem takip edip boşa zaman harcayamam. Sistem bu adamların fikri olacaktır. Sonuç olarak böyle bi şey olduğunda iki aylığına tribüne çıkıp izlemede kalırım.
[QUOTE=catedral;75195]Geldiimmmm .. Kısaların yarısını akşamki plansım gereği kapattım.. Yarım kısa devam:)
5 dakkalık sisteme al gelirse uzarım.. İMF dedikodusu var piyasada.. Bugün el sıkışcaklar diye falan.. Mal basmak için ani shortcoverlar gelebilir. O haber iicene ortalığa düşerse..[/QUOTE]
hexen babada dun 31200 diyordu acaba burdan uzun yapsam hımmm.heyk
Imf anlaşmasının Cumaya (yani bugüne) kadar gerçekleşeceğini ben pazartesi söylemiştim o haberleri ben de duydum :D
[quote=serkanyurttas;75144][ımg]http://img217.imageshack.us/img217/9379/90979226fp8.jpg[/ımg]biraz teknik analiz baktımda 31800 ün asağı kırılımı tüm düzeltme seviyelerinin biterek tekrar vobun eski dibine yöneleceğini bildirmiş yani 27000 e[/quote]
[quote=serkanyurttas;75135]tepki beklerken pozu ceviremeden seans kapandı 31550 den uzun kaldım dow 7950 den 3, kez döndü bu sefer dönüş olmasın mümkünse açılış - olur simdiki haline göre 31000 ilk işlem 31200 olabilir tabi sabaha çok var yarın ge var google beklentiyi karsılayamadı yine takasa takıldım aslında bu kadar alısla neden düşüyoruz ilk 3 de 6000 e yakın ge bilanço açıklıcak piyasalar tedirgin olur yüksekde açsak shortlanması gereken bi gün olacak günlerdir ilk kez piyasaya 6 milyon ytl para girmiş devede kulak ama pozitif[/quote]
kısaya devam neden bu kadar kasarlar anlamadım nerde otrendli günler :..:
Euro yen dağıldı bu gün sert düşmeliyiz :..:
Euro dolar 1,30 altı hiç iyi değil zaten
[quote=HKAYIKCI;75198]GE SON DAKIKADA DOW U KURTARDI...
Dün WALL STREET de yine gergin bir seans yasandi : açilistan önce, belirtigim gibi, shortcular dün yükselen banka hisse senetlere tekrar dügmeye basip, (özelikle CITI ve BAC:::), kar yazdilar : böylece CITI ve BAC tekrar - 15% kaybettiler......
Fakat dün DOW en olumsuz etkileyen isim MICROSOFT oldu : kapanistan sonra gelmesi gereken bilanco (MICROSOFT ilk defa açilistan önce açikladi) kötü gelmesi+ilk defa isçi çikartmasi MICROSOFT u olumsuz etkiledi (-11%).....
Su an MICROSOFT telikeli 15 dolar bölgesine yaklasti (AMEX ve GE ile beraber)....Eger bu seviyeyi asagi kirarsa, maalesef MICROSOFT için 10 dolar söz konusu olabilir....
Böylece , saatlerce 8000 lerde tutunmaya çalisan DOW, bir anda (son saat) GE deki short covering ile beraber , DOW 8100 üzerine kendisini atmaya basarli oldu...
Bugün tabiki brokerlerin en büyük beklentileri GE olacak : eger iyi rakam gelirse, piyasa için büyük bir nefes olur... Aksine, GE temettü dagitmakla problem yasarim derse ve kar kötü gelirse, o zaman önceden belirtigim hedef (6 dolar... su an 13 ) gideriz ve DOW 8000 altina çok hizli kayar ve 7200 show baslar:..
(hatirlatma : GE kötü gelirse... GARANTI hisse senetleri olumsuz etkilenir... )....
Öte yandan GM ilgili endiseler tekrar gündeme geldi : bu sefer hakikaten GM günleri sayili gibi gözüküyor (maximum Mart sonu dayanabilir)...
Baybars Sezen[/quote]
Sayın Maderatör yorum için ayrıca teşekkür ederim Baybars SEZEN in yorumlarına nereden ulaşabiliriz gün için yorumları varmı acaba bilgi verebilirseniz sevinirim. Herkese bol kazançlar.