Düşer gibi yaptığına bakmayın gene kafa kopartacaklar.
Printable View
Düşer gibi yaptığına bakmayın gene kafa kopartacaklar.
[QUOTE=Barney;170190]evet geçen sene şubatta kaldırılırken 2010a ertelendi denmişti, 2010da da uygulanmayacak yani, süper o zaman :):) thanks... moralim bozuluyodu o stopaj uygulamasına...[/QUOTE]
erteleme diye birşey hatırlamıyorum..
[B]ama vob endekste stopajın kalkmasının sebebi.spotta kalkmasıydı...[/B]
spota gelmeyecekse voba da gelmez..
on the door i think ..
Ugh. Kazandıkta vergisinimi vermedik.:D
[QUOTE=Barney;170184]evet olacak.. döviz kontratlarındaki gibi olacak endeks kontratlarında da. gecen senenin başında da olucaktı ama 01.01.2010'a ertelemişlerdi enson... ama son durumunu bilmiyorum bende...[/QUOTE]
[QUOTE=abka;170187]hayır gecen sene uygulandı...tam bir ay(ocak-şubat 2009 da)......ama sonra spotta kaldırıldığı için vob endeks kontratındada kaldırıldı...
2008 de uygulanacaktı..ama 2009 a ertelendi..1-2 ay uyugulandı..ama bu arada spotda stopaj kalkınca vob endekstede kalktı...
[B]spottda stopaj olmadan vob endekste olmaz..zaten spotda olmadığı için kaldırıldı....[/B]başka bir uygulama yok...[/QUOTE]
Abi tartışacağınıza vob.org.tr yr girip baksanıza :) Bakanlar kurulu stopajı %0 olarak belirlemiştir deniyor, ertlenmiştir demiyor. Sn abka doğru hatırlıyor...
[B]STOPAJ UYGULAMASI [/B]
193 Sayılı Gelir Vergisi Kanunu’nun Geçici 67’nci maddesi uyarınca vadeli işlem ve
opsiyon sözleşmelerinin elden çıkarılmasından doğan değer artış kazançları stopaja
tabidir. Ancak Bakanlar Kurulu kazanç türü bazında stopaj oranını % 0 oranına kadar
indirmeye yetkilidir.
[B]Yukarıda belirtilen yetkiye istinaden, 3 Şubat 2009 tarihli Bakanlar Kurulu Kararı ile
Gelir Vergisi Kanunu’nun Geçici 67’nci maddesi tam mükellef gerçek kişi ve kurumlar
(yurt içinde yerleşik gerçek ve tüzel kişiler) tarafından hisse senedi ve hisse senedi
endekslerine dayalı olarak yapılan vadeli işlem ve opsiyon sözleşmelerinden elde edilen
kazançlar için stopaj oranı % 0 olarak belirlenmiştir. [/B]
Ancak, 3 Şubat 2009 tarihli Bakanlar Kurulu Kararı VOB bünyesinde işlem gören diğer
vadeli işlem sözleşmelerini kapsamamaktadır. Dolayısıyla 1 Ocak 2009 öncesinde tam
mükelleflerce VOB’da işlem gören döviz, faiz ve emtia vadeli işlem sözleşmeleri için
uygulanan %0 oranındaki stopaj uygulamasına son verilmiş ve bu sözleşmelerden elde
edilen kazançlar 1 Ocak 2009 tarihinden itibaren %10 nispetinde stopaja tabi tutulmuş
durumdadır.
Stopaj yükümlülüğü sözleşmelerin ters pozisyonla kapatılması veya nakdi uzlaşma ile
sonuçlanması, başka bir deyişle sözleşmeden doğan karın realize edilmesi ile doğar.
Diğer taraftan, Gelir Vergisi Kanunu Geçici Madde 67/1’in d bendi uyarınca dar
mükellef gerçek kişi ve kurumların (yurtdışında yerleşik gerçek ve tüzel kişiler) vadeli
işlem ve opsiyon sözleşmelerinden elde ettiği kazançlar üzerinden % 0 tevkifat yapılır.
[quote=jerfin;170192]kazandıklarının yarsını bana transfer geçersen gelirim msn ye..:..::..:
ee hayde biraz da dolares sularında yüz.. yoksa koparcam o yüzgeçlerini bak kıskançlıktan..:..::..:[/quote]
apla dolares konusunda da uyardım seni amma etme böyle bak milletin önünde olmuyo:..:
kazandıklarımın hepsini geçeyim apla tükan senin .kom
on the table ..
yuaw bayram donusunde adapdep olamadım gayrı pek ::: datil işleri benı bozuyor .. hovardayım gayri
[QUOTE=selçuklu;170200]on the table ..[/QUOTE]
Selçuklu, ingilizce baya ilerledi de sanki palaya gizli mesajlar gönderiyosun gibi geliyor bana.:(
[QUOTE=parderi;170202]Selçuklu, ingilizce baya ilerledi de sanki palaya gizli mesajlar gönderiyosun gibi geliyor bana.:([/QUOTE]
:D:D:D mesaj veriyorumda .. anlamıyor abi tersini yapıor .. :o:o:o
[QUOTE=selçuklu;170200]on the table ..[/QUOTE]
Haa bide baca üstüne tünersek bu iş tamamdır.:D
istop .. flat ..