-
[QUOTE=sovalye;170404]kanımca 62500 ün üstü çok zor
olursa yataylıktan çıkabilir. şort çok tehlikeli olur. yeni bir dönem başlayabilir
geçen de 62500 üstü hiç geçilememişti[/QUOTE]
[QUOTE=sovalye;170404]
Ulusal 100 perşembe
48068/[COLOR="Red"]48410[/COLOR]
47393/46888-46415
sertap Erenerde gün içi RO-destek TA-direncler;
61400/61700/[COLOR="Red"]62325[/COLOR]
60600/60200/59800-[COLOR="Red"]59200[/COLOR]
krıtık rakam 60200
60200 ustunde kaldıgı surece hedef 61400/61700 olmaya devam edecektır.........
[/QUOTE]
Spotta 48500 Vobda 61700 direncindeyiz, üstü zor evet ama imkansız değil :)
-
[quote=jani;169724]usaglar....
sali gunu....58 000 le acilip 60 000 le kapanisi....hicbirsey degistiremez...
bu bizim ic dinamikler icabidir....gerisi lagalugadir....
bu vesile ile bayraminizi kutlarim...
sevgiler....kuzu...[/quote]
dubai patlagı oldugunda yazmıştım...
iç dinamikler suydu...vob da çok sayıda shortcu....banka kaartlarında çok sayıda acıga satıscıydı....
bu operasyonda tatilim nedeniyle full marj yararlanamadım...2050 puanı aldım bunun 500 puanını geri verdim...58 300 shortları kaparken çünki testere direncini yukarı kırdmıştı...izliyemedigim üçün...işleme girmedim...
şimdi 61 700 den shortladım yeniden....kademeli...furuşmaya başladım...
-
[QUOTE=Astatin;170409]vay be apke,
teprik edecek adam arıyorum ama bulamıyorum...sistemine harfiyen uyan adam olsa köşeydi... bir enerton var hard sistemci oda yolda yakalandığı için kaymağını yiyemedi, sen varsın birde, gerçi son zamanlarda çok saydırdın sistemlere ama, sende yiyememişin...bu durumda teprik edecek kimse yok..
( Bay SAZAN alınmasın.. Multilateral portfoy yönetimi yaptığı için onun portfoyu teprik ve esef prosesinden muaf tutuyoruz)[/QUOTE]
Evet yaw, bayramın son günü yola çıkmadım çok kalabalıktır diye, bir gün bekleyip öyle çıktım o da pahalıya patladı bana :(
-
[QUOTE=jani;170412]dubai patlagı oldugunda yazmıştım...
iç dinamikler suydu...vob da çok sayıda shortcu....banka kaartlarında çok sayıda acıga satıscıydı....
bu operasyonda tatilim nedeniyle full marj yararlanamadım...2050 puanı aldım bunun 500 puanını geri verdim...58 300 shortları kaparken çünki testere direncini yukarı kırdmıştı...izliyemedigim üçün...işleme girmedim...
şimdi 61 700 den shortladım yeniden....kademeli...furuşmaya başladım...[/QUOTE]
Doğru ama olay sadece bizde değil, bu süreçte dow sürekli yükseliyor ve nikkei 3-4 günde tam 1000 puan yükseldi...
-
[quote=enorton;170411]Spotta 48500 Vobda 61700 direncindeyiz, üstü zor evet ama imkansız değil :)[/quote]
dirençler ve destekler kırılmak içindir o yüzden 62500 bence daha kritik.
şortlayanların stoplayacağı nokta oralar...
-
[QUOTE=sovalye;170420]dirençler ve destekler kırılmak içindir o yüzden 62500 bence daha kritik.
şortlayanların stoplayacağı nokta orasıdır[/QUOTE]
Destek direnç denen şey zaten [B]"Cam tavan sendromu"[/B]dur bence...
[B]Cam Tavan – Pire Sendromu[/B]
Bilim adamları pirelerin farklı yükseklikte zıplayabildiklerini görürler.
1 avuç pire toplayıp 30 cm yüksekliğindeki bir cam kavanozun içine koyarlar ve ağzını bir cam parçası ile kapatırlar.
Kavanoz zemini ısıtılır. Sıcaktan rahatsız olan pireler zıplayarak kaçmaya çalışırlar ancak tavandaki cama çarparak düşerler.
Zemin sıcak olduğu için tekrar zıplarlar ve tekrar cama çarparlar.
Defalarca cama vuran pireler sonunda ısıtılan(!) zeminde 30 santimden fazla zıpla(ya)mamayı öğrenirler.
Artık hepsinin 30 cm’den az zıpladığı görülünce deneyin ikinci aşamasına geçilir ve kavanozun ağsındaki cam kaldırılır... ( iş burada başlıyor !! )
Taban tekrar ısıtılır.
Tüm pireler eşit yükseklikte, yine 30 cm’e kadar zıplarlar!
Bu sefer üzerlerinde cam engel yoktur ve daha yükseğe zıplayıp aslında kavanozdan çıkma yetenekleri varken buna hiç cesaret edemezler.
Cama vura vura öğrendikleri/öğretildikleri bu sınırlayıcı ‘hayat dersi’ne sadık halde yaşamaya devam etmeyi seçerler.
Kaçamazlar, kurtulamazlar!
[COLOR="Red"]Çünkü engel artık zihinlerinde/beyinlerinde/algılarında/bilinçlerindedir!!!.[/COLOR]
Onları sınırlayan engel (cam) kalkmıştır ama kafalarındaki iç engel (burada 30cm’den fazla zıplanamaz inancı) varlığını sürdürmektedir.
Bu pirelerin yaşadıklarına ‘cam tavan sendromu’ denir.
-
[QUOTE=enorton;170423]Destek direnç denen şey zaten [B]"Cam tavan sendromu"[/B]dur bence...
1 avuç pire toplayıp 30 cm yüksekliğindeki bir cam kavanozun içine koyarlar ve ağzını bir cam parçası ile kapatırlar.
Kavanoz zemini ısıtılır. Sıcaktan rahatsız olan pireler zıplayarak kaçmaya çalışırlar ancak tavandaki cama çarparak düşerler.
Defalarca cama vuran pireler sonunda ısıtılan(!) zeminde 30 santimden fazla zıpla(ya)mamayı öğrenirler.
Artık hepsinin 30 cm’den az zıpladığı görülünce deneyin ikinci aşamasına geçilir ve kavanozun ağsındaki cam kaldırılır... ( iş burada başlıyor !! )
Taban tekrar ısıtılır.
Bu sefer üzerlerinde cam engel yoktur ve daha yükseğe zıplayıp aslında kavanozdan çıkma yetenekleri varken buna hiç cesaret edemezler.
Cama vura vura öğrendikleri/öğretildikleri bu sınırlayıcı ‘hayat dersi’ne sadık halde yaşamaya devam etmeyi seçerler.
[COLOR="Red"]Çünkü engel artık zihinlerinde/beyinlerinde/algılarında/bilinçlerindedir!!!.[/COLOR]
Onları sınırlayan engel (cam) kalkmıştır ama kafalarındaki iç engel (burada 30cm’den fazla zıplanamaz inancı) varlığını sürdürmektedir.
Bu pirelerin yaşadıklarına ‘cam tavan sendromu’ denir.[/QUOTE]
fil ayağı ip sendromundan daha güzelmiş :::
-
[quote=enorton;170423]Destek direnç denen şey zaten [B]"Cam tavan sendromu"[/B]dur bence...
Taban tekrar ısıtılır.
[COLOR=red]Çünkü engel artık zihinlerinde/beyinlerinde/algılarında/bilinçlerindedir!!!.[/COLOR]
Bu pirelerin yaşadıklarına ‘cam tavan sendromu’ denir.[/quote]
çok eski bir yazımdı bu... galiba o zamanlar vob 30 da 35 binler çok güçlü direnç, geçilemez denildiğinde yazmıştım:)
-
müjdemi isterim bana bi haller oldu demin :::
-
[QUOTE=sovalye;170425]çok eski bir yazımdı bu... galiba o zamanlar vob 30 da 35 binler çok güçlü direnç, geçilemez denildiğinde yazmıştım:)[/QUOTE]
Senin de yazdığını bilmiyordum, teprik ederim :) .brv.brv
-
Xu100 Haftalık.
Daha önce verdiğim grafiğin tıpatıp aynısı, Sadece 1 ilave var. O da %50 Retc Geri alma hedefi çizgisi. (Fiyatın bu sabah dokunduğu yatay kırmızı çizgi)
[IMG]http://img10.imageshack.us/img10/6159/xu100h.png[/IMG]
-
[quote=Astatin;170409]vay be apke,
teprik edecek adam arıyorum ama bulamıyorum...sistemine harfiyen uyan adam olsa köşeydi... bir enerton var hard sistemci oda yolda yakalandığı için kaymağını yiyemedi, sen varsın birde, gerçi son zamanlarda çok saydırdın sistemlere ama, sende yiyememişin...bu durumda teprik edecek kimse yok..
( Bay SAZAN alınmasın.. Multilateral portfoy yönetimi yaptığı için onun portfoyu teprik ve esef prosesinden muaf tutuyoruz)[/quote]
Estağfurullah Astatinim,
Alınmam. Ben cebimdeki paraya bakarım. Övgü garın doyurmuyor.
Bak şöyle bir hesap yapalım , sistemlerle birlikte SW portföyü de longladım. 400,800 ve 1000+ puanda da SW'yi boşattım (1/2,1/4 ve 1/4 oranında). 60.575'de shortladım. Şu anda 61.325 yaklaşık 850 puan negatif.
SW Kar = SW Zarar = sistemler full kar