[QUOTE=abka;170670]sistemler al da...imf haberi gelirse yarın direk tavan açar(%15)[/QUOTE]
Dediğiniz gibi olursa, tavan açar, taban kapar bence..:)
Printable View
[QUOTE=abka;170670]sistemler al da...imf haberi gelirse yarın direk tavan açar(%15)[/QUOTE]
Dediğiniz gibi olursa, tavan açar, taban kapar bence..:)
Karar değiştiriyorum 575 long.
Adamların gözü dönmüş.
Geceye şort girecekler 5 kere düşünsün.
sistem bir sat versin, imf falan dinlemem..full kısa olurum..ama nerede sat...
:::
[IMG]http://i49.tinypic.com/2e0kcvd.png[/IMG]
VOB A.Ş.'nin duyurusu ile 11.12.2009 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere,
IMKB U30 Endeks sözleşmelerinin başlangıç tutarı
600 tl 'den 700 tl 'ye,
IMKB U100 Endeks sözleşmelerinin başlangıç tutarı
500 tl 'den 600 tl 'ye,
yükseltilmiştir.
[quote=abka;170670]sistemler al da...imf haberi gelirse yarın direk tavan açar(%15)[/quote]
Hangi IMF bu 1 den 7 ye kadar hangisi,
1.ımf ile st-by bana göre zor,
2.başbakan 7 aralıkta obama ya gidecek, oraya IMF yapmış olarak gideceğini düşünmüyorum, dönüşünde belki, gittim aldım falan gibi, sarıp sarmalanma olasılığı daha makul,.....
ohh beeee
[QUOTE=security;170691]Hangi IMF bu 1 den 7 ye kadar hangisi,
1.ımf ile st-by bana göre zor,
2.başbakan 7 aralıkta obama ya gidecek, oraya IMF yapmış olarak gideceğini düşünmüyorum, dönüşünde belki, gittim aldım falan gibi, sarıp sarmalanma olasılığı daha makul,.....[/QUOTE]
anlaştık..30 milyar dolar gelecek...icra direktörlerine sunulacak denilince...
gerisi saçmalık..
güzel hareketler ..
[QUOTE=erkmen;170687]VOB A.Ş.'nin duyurusu ile 11.12.2009 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere,
IMKB U30 Endeks sözleşmelerinin başlangıç tutarı
600 tl 'den 700 tl 'ye,
IMKB U100 Endeks sözleşmelerinin başlangıç tutarı
500 tl 'den 600 tl 'ye,
yükseltilmiştir.[/QUOTE]
Demek ki bu vobun daha gidecek baya yolu var... Benim için kötü oldu, düşerken düşürme çıkarken erkenden çıkar...
Vadeli İşlem ve Opsiyon Borsası'nda 07 Aralık 2009 Pazartesi gününden itibaren fiziksel teslimatlı döviz(dolar, avro) kontratları işlem görmeye başlayacaktır. Bu kontratlara ilişkin bir kaç önemli başlığa aşağıda yer verilmiştir.
• Burada 'fiziksel'den kasıt 'hesaben' yapılacak teslimatlar anlamında kullanılmakta olup gerçek anlamda fiziksel teslimat yapılmayacaktır.
• Sözleşme Kodu: P_302F_FXUSD0110 / P_312F_FXEUR0110 Görüldüğü üzere diğer FX kontratlarından farklı olarak kodlar "P" harf ile başlıyor. Dolarda 301 olan kod burada 302; avroda 302 olan kod burada 312.
• Vade Ayları: Tek aylara kontrat açılacak; Ocak, Mart, Mayıs, Temmuz, Eylül, Kasım (Aynı anda en yakın iki vade + Ocak kontratı işlem görecek)
• Kontrat Büyüklüğü: 100'er bin dolar ve 100'er bin avro nominal değer sahipler. Örnek: dolarda 1 kontrat 100 bin Dolar / 148 bin TL; avroda 1 kontrat 100 bin avro / 224 bin TL değere sahip olacak(mevcut kurlara göre yaklaşık TL değerleri).
• Başlangıç Teminatı: 16.000 TL 1 kontrat dolar için; 24.000 TL 1 kontrat avro için.
• Azami Pozisyon Miktarı: Hesap bazında mutlak 2.500 kontrat, oransal %10
• Bu sözleşmelerde diğer sözleşmelerden farklı olarak "son işlem günü" tanımı var. Son işlem günü vade tarihinden(kontratın bitiş tarihinden) 2 iş günü önce. Örnek: 29.01.2009 vadeli fiziksel dolar kontratında 27 Ocak son işlem günü(T günü), 29 Ocak günü(T+2 günü) vade sonu günü.
• Son işlem gününün akşamında(T) tüm açık pozisyonlar T+2'de fiziksel teslimata katılmak zorunda. Fiziksel kontratların T gününün akşamına kadar diğer döviz kontratlarından uygulama esasları ve ürün özellikleri anlamında farkları yok.
• M.Call ve sürdürme oranları, yayılma, değerleme, uzlaşma fiyatı, vade sonu fiyatı kuralları diğer döviz kontratları ile aynı.
• Uzun pozisyonu olanlar vade sonunda TL yükümlülüğünü, kısa pozisyonu olanlar vade sonunda FX yükümlülüğünü yerine getirmek zorunda. Örnek: Vade sonunda 10 kontrat dolar uzun pozisyon karşılığında 1,48 milyon TL'nin hesapta hazır olması; 10 kontrat kısa pozisyon karşılığı hesapta 1 milyon doların hazır olması gerekiyor.
• Fiziksel teslimatlar (T günü TCMB döviz satış kuru üzerinden) T+2'de yapılacak. Döviz transferlerinin takası 16:30'da yapılacak, bu nedenle döviz virmanlarının T+2'de aynı gün valörle gerçekleştirilememesi ihtimali de söz konusu.
• Pozisyonların risk takibi Takasbank tarafından müşteri bazında değil kurum bazında netleştirilmiş olarak yapılacak. Dolayısıyla alınacak pozisyonların sürdürme, m.call seviyelerinin daha yakından takip edilmesi gerekiyor. Temerrüt durumunda Takasbank müşteri bilgisini aracı kurumdan talep edecek.
• BSMV: VOB'un Maliye Bakanlığı'ndan aldığı müktezaya(17.11.2009-108717 tarih B.07.1.GIB.0.03.40/4035-497) göre sadece fiziksel teslimata konu olan işlemler 'arbitraj' işlemleri olarak tanımlanmış olup bu nedenle sadece fiziksel teslimata konu işlemlerden BSMV alınmayacaktır. Son işlem gününde ve öncesinde kapatılan pozisyonlar BSMV'ye tabiidir. Gelir vergisi diğer döviz kontratları ile aynı uygulamaya tabiidir.
[QUOTE=enorton;170614]Bu nedir yaw, işten ayrılalı bugün tam bir yıl oldu ve bir yıldır sürekli forumdayım... Bu süre zarfında senin mesajına benzer onlarca kişinin mesajını okudum ve bu insanlar zarar ederek piyasadan ayrıldı malesef :( Nasıl üzülüyorum bilemezsiniz... Ve forum olarak bir çok kişi birbirine destek oluyor bilgi,tecrübe vs.. ile ama buna rağmen bu durumdayız...[/QUOTE]
patron maalesef piyasayı yöneten ve yönlendirenler sınırsız para ile istedikleri yöne sürüyolar ve dikkat edersen hareketler cok marjinal.. yanı yukselıs ve düşüşler tek kalemde tekabül ediyor.. bi günde % 4 bi günde - % 3 zaten planlarını buna göre yaptıkları belli.. ama bu hareketleri yaparken elli kere de assa yukarı yapıyolar ve açıkçası yön tutturmak benim gibi kyler için çok zor olsa gerek.. ekran başında biri değilim fiyat ekranını görebiliyorum zaten baştan falso bi hareket benimkisi .. kimsenin yapmaması gereken bir trade biçimi.. ilk başlarda iyiydi +8000 puana kadar çıkmıştım lakin bir ay içinde bu nu - 5000 e kadar indirdiler.. demkki biyerlerde hata veya eksikliğim var.. düzeltmem gereken öğrenmem gereken.. ama sağlık olsun :) deneyim denyimdir ben gerçi duramam kesin poz almaya devam ederim gibi görünüyo ama işte biz olmasak aga nerden kazanacak :)