Toplam 1 Eklenti bulunuyor.
A. Tiedje'nin bu haftaki yazısını çevirdim. Burada seveni çok gördüğüm kadaıyla. Umarım işinize yarar.
[URL]http://www.godmode-trader.de/nachricht/EW-Analyse-DOW-Jones-Wo-bleibt-die-Winterrally,a2027551.html[/URL]
Önemli yerlerini çeviriyorum, bunların dışında önemli birşey pek yok boşuna google translate'le filan uğraşmayın:
--- Kış rallisi nerede kaldı? ---
Sadece geçen haftanın sonucuna bakmak yanıltıcı. Hafta yatay gitti görünüyor ama bir aşağı bir yukarı hareketlerle doluydu. Bu aralar pozisyon trading'i değil daytrading para kazandırıyor. Dow 18 gündür yatay gidiyor.
Dalga tekniği açısından 5. dalgada olduğumuzu ve genişleyen diyagonal yaptığımızı düşünüyorum. Altın piyasasında da benzer bir noktadayız ama bunu bilmek o kadar da işe yaramıyor. Tam tepeyi bulmak kolay değil. Denemek isteyene başarılar...
Geçmişteki tutan ve tutmayan Rallyeansage ve Crashansage'lere baktığımızda şunu görüyoruz: Bir uzun vadeli trend içinde ters hareketten sonra trendin ne zaman devam edeceğini çok keskin olarak tahmin etmek kolay. Aynı zamanda hemen başlamak üzere olan düzeltmeleri de tahmin etmek zor değil.
Haftalardır piyasadaki tehlikeli duruma dikkat çekiyorum. Böyle kritik zamanlarda dalga tekniğinin izin verdiği kadar esnek olabilmek gerekli.
Medyada sıkça kış rallisinden bahsediliyor. Ben bunu göremiyorum. Eğer önümüzdeki günlerde Dow 10.521'i geçebilirse belki hakikaten kış rallisinden söz edilebilir. Ancak ondan sonra piyasaya yeni alıcılar girer. Belki ondan sonra taxi sürücüsü ve temizlikçi hanım hisse alır. Belki de zaten çoktan almışlardır.... Bir dahaki sefer berbere gittiğinizde bir araştırın...
Öte yandan Dow 10.000'in altına düşerse teknik çöküşün yanında psikolojik bir çöküş yaşanır. Dikkatli şekilde izlemeye devam edelim.
Toplam 1 Eklenti bulunuyor.
EUR/USD günlük...
Kanal desteğinin hemen üzerinde sakin sakin otluyor. Bir aşağı kayarsa piyasalar yamulabilir. Ancak daha gerçekçisi bugün kanal direncine doğru bir atak yapması olur gibime geliyor.