-
[QUOTE=enorton;172373]İzlanda da iflas etmeden hemen önce notu artırılmıştı... Ve şuanda hala notu Türkiyeden yüksek... .dng[/QUOTE]
izlanda 3 bankadan oluşuyor..cürmü ne ki
üstelik bizdeki içtalep(ev ,arabaya ,lüks elektoriğe hucum vs.) hala çok canlı..
bankalar rekor açıklıyor...
izlanda çok özel bir devlet...koşullar farklı..bankaları morgace fazla güvendiler...vs...
-
[QUOTE=abka;172376]izlanda 3 bankadan oluşuyor..cürmü ne ki
üstelik bizdeki içtalep(ev ,arabaya ,lüks elektoriğe hucum vs.) hala çok canlı..
banlara rekor açıklıyor...
izlanda çok özel bir devlet...[/QUOTE]
Tamam işte bu kadar küçük ekonomiyi bile analiz edemeyen finansal derecelendirme kuruluşundan bahsediyoruz... Türkiyeyi sizce iyi analiz etmeleri mümkün mü? İzlanda ekonomisi ile Türkiye ekonomisi kıyaslanamaz bile ama adamların notu bizden yüksek... Bu tezatı vermeye çalıştım... Adamların notumuzu yükseltmesi ekonominin iyiye gittiğini göstermez bence...
Sokağa çıkmak yeterli... Çevremizdeki işsizlere bakmamız yeterli... Bankaların rekor açıklamasının sebebi de belli... Faizlerin aşırı hızlı düşmesi sonucu ellerindeki bonolardan müthiş kar ettiler... Bakalım önümüzdeki süreçte aynı karların yakınından geçebilecekler mi??
-
krize bakış çok politize olmuş...
hükümeti sevmeyen ,şu -bu aç diyor..veya bende para yok diyor...
[B]oysaki genele bakmak lazım....[/B]ekonominin sonucu olan borsa tarihi zirveye yakın...dolar 8 sene öncesinde...faizler en tarihi dipde...
evler makatten gidiyor..araba kampanyaları hızla sonuçlanıyor..hatta firmalar zam yapıyor...
[B]reel,nesnel sonuçlara göre durum şahane....[/B]
abd de işsizlik %10...
en iyi ülke norvecte %4,5
bizde %11...
canı sağolsun...
30 yıl önceki kemal sunal filimlerinde bile enflasyon ,zam en sedid halde görülüyor....
5 yıl önce arakadaşlarımın ne evi,ne arabası vardı...
şimdi araba ,ev almışlar...eeee para yok diyorlar...tabi olmaz...bütcen büyümüş...200 milyarlık yatırım yapmışsın..bırakta biraz borcun olsun....
-
Mom şahlanıyor,ama indikler ve sis hala satışta
-
mom alda, indikler alda, sis bekliyorum,
-
[QUOTE=abka;172379]krize bakış çok politize olmuş...
oysaki genele bakmak lazım....
ekonominin sonucu olan borsa tarihi zirveye yakın...dolar 8 sene öncesinde...faizler en tarihi dipde...
evler makatten gidiyor..araba kampanyaları hızla sonuçlanıyor..hatta firmalar zam yapıyor...
[B]reel,nesnel sonuçlara göre durum şahane....[/B][/QUOTE]
Hepsine katılıyorum ama bence bunlardan daha önemli gösterge işsizlik... Çünkü işsizlik direk sosyal yaşamla alakalı... İşsizlik bütün kötülüklerin anasıdır... İşsiz kalmış, yaşam standardını biranda kaybetmiş biri için faiz,dolar borsa önemsizdir...
Ve yine bence faiz,dolar borsa ( 3 kağıt ekonomisi :) ) ekonominin durumunu göstermez... herkesin hatırlayacağı üzere 2000 krizinden hemen önce borsa rekorlarda, döviz yerlerde, faiz de on yılların en düşük seviyelerinde idi... O zaman da reel ekonomiye sırt çevrildi sadece mali ekonomiye bakıldı ve malesef şimdi de aynı hata yapılıyor... Neyse polemik yaratmak istemiyorum, burada kesiyorum...
-
[quote=abka;172379]krize bakış çok politize olmuş...
[B]oysaki genele bakmak lazım....[/B]ekonominin sonucu olan borsa tarihi zirveye yakın...dolar 8 sene öncesinde...faizler en tarihi dipde...
[B]reel,nesnel sonuçlara göre durum şahane....[/B]
abd de işsizlik %10...
en iyi ülke norvecte %4,5
bizde %11...
canı sağolsun...
30 yıl önceki kemal sunal filimlerinde bile enflasyon ,zam en sedid halde görülüyor....
5 yıl önce arakadaşlarımın ne evi,ne arabası vardı...
şimdi araba ,ev almışlar...eeee para yok diyorlar...tabi olmaz...bütcen büyümüş...200 milyarlık yatırım yapmışsın..bırakta biraz borcun olsun....[/quote]
apke patron, aynı ülkedemiyiz :)
ne para birminin değerli olması ne de faizlerin düşük olması tek başına ekonominin iyi olduğu anlamına gelmez...bizim borsa 2000 dde tarihi zirvedeydi :) neyse bu uzun hikaye...
-
en güzeli koalsiyon dönemleri...
üüü
90 lı yıllar ne güzeldi....
dolar 14 liradan 40 liraya çıksın...bankalar ,holdingler batsın...halk köprüden kitlesel intiharlar yapsın....üüü
borsa bir gün dip,bir gün tavan olsun...volatilite max. olsun...baykal gensoru desin...
halk 20.000 dolara ev alamasın...koperatiflerin kucagına düşsün...ve kandırılsın...
ne güzel günlerdi yahu.............üüü
faiz %80 olsun...yumurtanın fiyatı her gün değişsin...tefeci bankadaki faiz ile gecinsin....
here mgk öncesi kalbimiz hop hop insin -kalksın...
o günleri özledim yahu...
-
15 dakikalık sistem al firir
-
17 barıyla 63375 ten short yandı 20 dk lıkta..
halen 60 dk ortalamasının üstünde işlem gördüğümüzden 63825 üzeri yakın stop seviyem..
-
[QUOTE=abka;172387]en güzeli koalsiyon dönemleri...
üüü
90 lı yıllar ne güzeldi....
dolar 14 liradan 40 liraya çıksın...bankalar ,holdingler batsın...halk köprüden kitlesel intiharlar yapsın....üüü
borsa bir gün dip,bir gün tavan olsun...volatilite max. olsun...baykal gensoru desin...
halk 20.000 dolara ev alamasın...koperatiflerin kucagına düşsün...ve kandırılsın...
ne güzel günlerdi yahu.............üüü
faiz %80 olsun...yumurtanın fiyatı her gün değişsin...tefeci bankadaki faiz ile gecinsin....[/QUOTE]
Aynı mantık işte... Açılıma karşı çıkınca da [B]"siz barışa karşısınız, analar ağlasın istiyorsunuz"[/B] mantığıyla aynı...
Kusura bakma!! Yazık çok yazık... Böyle bir şey diyen ol du mu? Asti de ben de 2000 yılından bahsettik, o zaman koalisyon yok muydu?
-
Geceye full portföy flat.... Önümü göremiyom... Sağımı solumu üstümü altımıda göremiyom... Bugünkü piyasa çok zevkliydi ama şaşkına çevirdi beni yarın ne olur en ufak bir fikrim kalmadı... Kumar oynamakdansa geceye flat...