-
[quote=Astatin;76313]Moderatörümüz pişmiş yorumumu geri aldım.. İlgisiz bütün mesajlar neden geyik topiğine taşınıyor? İlgisiz her şey = Geyik gibi bir denklem varsa, bu denklemin doğru olacağı zamanlar çok nadirdir ve bu zaman o zamanlardan biri değildir[/quote]
moderator bu yazıyı cıddıye almamıs ve geyık olarak nıtelendırmıstır, kendısını protesto edıyorum..
Geyık topıgının adını satasmalara cevap olarak degıstırmek gerekıyor sanırım :)
Vatandasın yazısı burada.,buna cevap geyıkte, iyi vallahi...
-
[quote=hexa;76312]Eline sağlık astatincim teşekkürler, senin grafikler gayet iyi arada bir [COLOR=red]grafiklerin altına 1 cümlelik açıklama da yapabilirsen daha net anlaşılır[/COLOR] :D[/quote]
Teknik analiz konusunda ileri derecede bilgi sahibi olan arkadaşlarımız bile geldiği nokta "teknik analiz boştur" şeklinde ise, benim o grafların altına yorum yazmam doğru olmaz:..::..::..: Şaka bir yana, ben çok belirgin birşeyler görürsem (xauusd gibi) yazıyorum ama graflar genelde sistem çıktısı olduğu için renkler yorumu da taşıyor zaten..:) VOB da trading sys. lerle alakadarız biliyorsun..Ayrıca ben piyasaların kısa vadede "RASTGELE YÜRÜDÜĞÜNE" inananlardanım...:) Yani nihayetinde bu rastgele yürümenin peşinden minimum gecikmeyle gitmeye bakıyoruz hepimiz. Hiçbirimiz yatırımcı değiliz..Yani her grafiğin altına uzun uzun olasılıklar döktürmenin çok anlamlı olmadığını düşünüyorum. (Ama Bay SAZAn ın EW sayım ve yorumları ile Planetory Harmonics yorumlarını izlemeni şiddetle tavsiye ederim. Bilirsin ki, teorinin verimli olanı bir anlam ifade eder para ve sermaye piyasalarında..Teori olduğu için kıymetli olmak gibi bir lüksü yoktur teorilerin..:) Bilmem anlatabildimmi) :)
-
[quote=teo;76315]1) [COLOR=red]moderator bu yazıyı cıddıye almamıs ve geyık olarak nıtelendırmıstır, kendısını protesto edıyorum..[/COLOR]
[COLOR=red] [/COLOR]
[COLOR=red]2) Geyık topıgının adını satasmalara cevap olarak degıstırmek gerekıyor sanırım :)[/COLOR]
Vatandasın yazısı burada.,buna cevap geyıkte, iyi vallahi...[/quote]
1)Moderatörümüz bu mesajın geyik olmadığını anlayacaktır.Muhtemelen şu an şekerleme yaptığı için bir farkındalık tepkisi alamıyoruz.
2)reca ederim..Moderatörümüzün deyimiyle "ilgisiz mesajlar" yada " çarpışkan mesajlar" diye ayrı bir topik açılsın..Geyik kasabasının sahipleri var:D
-
[B]VOB’da artık hisseler de işlem görecek[/B]
VOB Başkanı Işınsu Kestelli, önceki gün Başbakanlığa bir ziyaret yaptıklarını ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, SPK Başkanı Turan Erol ile bir araya geldiklerini belirterek, görüşmede VOB’un taleplerini Başbakan’a ilettiklerini söyledi.
Talepleri doğrultusunda, Başbakan’ın Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) Başkanı’na tek hisseye dayalı vadeli işlem kontratların (single-stock futures) VOB’da yapılması gerektiğini talimatını verdiğini anlatan Kestelli, SPK onayını takiben, artık İstanbul Menkul Kıymetler Borsası’nda (İMKB) işlem gören en önemli 10 hisse senedinin, vadeli işlem kontratlarının VOB’da işlem görebileceğini bildirdi.
[B]İşlem hacmi katlanacak[/B]
Kestelli, bunun piyasaların beklediği yeni bir ürün olduğunu söyledi. VOB’un aldığı bu yetki ile piyasada işlem hacminin katlanacağını ve yatırımcılar açısından ürün çeşitliliğinin artacağını belirten Kestelli, “Bu piyasanın büyümesi ve genişlemesi demek” dedi. VOB’un İzmir’de mi yoksa İstanbul’da mı olması gerektiği konusunda zaman zaman tartışmaların yapıldığını anımsatan Kestelli, son yaptıkları görüşmede VOB’un İzmir’de kalacağının teyit edildiğini söyledi.
[B]SPK onayından sonra[/B]
Dünyada hızla gelişme gösteren bu sözleşmeler VOB’da da kote edilmesi için gerekli çalışmalar bir kaç yıldır sürüyor ve bu kapsamda SPK’ya gerekli başvurular yapılmıştı. Teknik altyapı olarak VOB, hisse senedine dayalı vadeli işlem sözleşmelerini en kısa zamanda açabilecek durumda. İlk etapta İMKB’de işlem gören ve işlem hacmi, piyasa değeri, halka açıklık oranı ve ortaklık yapısı gibi kriterler göz önüne alınarak seçilmiş olan hisse senetleri üzerine yazılmış vadeli işlem sözleşmesi, SPK’nın onayını takiben VOB’da işleme açılacak.
[B]Hisseli sözleşmelerin işlem hacmindeki payı yüzde 32[/B]
[B]HİSSE[/B] senedi vadeli işlem sözleşmeleri (single stock futures) dünyada birçok ülke vadeli işlem ve opsiyon borsasında kote edilip, işlem hacmi dağılımında önemli yer tutuyor. 2008’in ilk yarısı itibariyle organize borsalarda hisse senedi vadeli işlem sözleşmelerinin işlem hacmi payı yüzde 32 olarak gerçekleşti.
-
[quote=Sunrise;76318][B]VOB’da artık hisseler de işlem görecek[/B]
.[/quote]
Masa ve oyun sayısı artacak..Türkçesi :)
-
Sayın Moderatör..
BU arzuhalimi yazmak zorunda kaldım.
Az Sonra bir arkadaşa küfür edeceğim. Mesajımın hangi topiğe gönderileceğini, ve bu küfür neticesinde bana uygulanacak olan yaptırımların tarafıma bildirilmesini küfürümden önce saygılarımla arz ederim.25/01/2009
Teo
İmza...
-
hic biryerde bahsedilmemis. ilginccccccccccc, hadi ben yazayim. bu hafta FED'den ''sifir faiz'' karari gelebilir.:eek:
-
[quote=Astatin;76319]Masa ve oyun sayısı artacak..Türkçesi :)[/quote]
Aynen katılıyorum. Bide büyükler fiyat ayarlamalarını daha bir rahat yapacaklar :rolleyes:
-
[URL="http://www.voborsa.com/forum/seviyeli-tartisma-ortami-t5191.html?p=76323#post76323"]seviyeli-tartisma-ortami[/URL]
-
[quote=nunu;76322]hic biryerde bahsedilmemis. ilginccccccccccc, hadi ben yazayim. bu hafta FED'den ''sifir faiz'' karari gelebilir.:eek:[/quote]
:) Deja vu.. Sıfır faiz kararı = Krize teslim olduk ve yapacak hiç bir şeyimiz yok.... İnanmayan Japonyaya baksın..Hep derim; Kimler geldi kimler geçti, en güzeli Lucy Lui kadar sevilmedi, sıfır faiz kararındna sonra japon ekonomisi kendine gelemedi..
(PS: Sıfır faiz kararı yüzünden ekonomileri göçtü demiyorum. Sıfır faiz kararı, ekonominin çöktüğünün ve uzunca bir süre kendine gelemeyeceğinin itirafıdır diyorum :..::..:) Unutmadan böyle bir karar Altın ı bira zdaha Altın yapar..
-
Matriksin yeni sürümü çıkmış, 2.6.6, yeni indikatörler varmış, ben daha bakmadım
-
[quote=nunu;76322]hic biryerde bahsedilmemis. ilginccccccccccc, hadi ben yazayim. bu hafta FED'den ''sifir faiz'' karari gelebilir.:eek:[/quote]
Super olur :)
Bi de "kötü banka" hikayesi bu hafta netleşebilir deniyor
-
[QUOTE]
[quote=Astatin;76319]Masa ve oyun sayısı artacak..Türkçesi :)[/quote]
[B]Sunrise[/B] Nickli Üyeden Alıntı [URL="http://www.voborsa.com/forum/showthread.php?p=76318#post76318"][IMG]http://www.voborsa.com/forum/images/buttons/viewpost.gif[/IMG][/URL]
[I][B]VOB’da artık hisseler de işlem görecek[/B][/I]
[I].[/I]
Masa ve oyun sayısı artacak..Türkçesi :)
[/QUOTE]
spot hisse fiatları ..dolayısıyla endeks üzerinde aşağı yönde ..baskı yapar...
-
[QUOTE]
[quote=Sunrise;76328]Super olur :)
Bi de "kötü banka" hikayesi bu hafta netleşebilir deniyor[/quote]
[B]nunu[/B] Nickli Üyeden Alıntı [URL="http://www.voborsa.com/forum/showthread.php?p=76322#post76322"][IMG]http://www.voborsa.com/forum/images/buttons/viewpost.gif[/IMG][/URL]
[I]hic biryerde bahsedilmemis. ilginccccccccccc, hadi ben yazayim. bu hafta FED'den ''sifir faiz'' karari gelebilir.:eek:[/I]
Super olur :)
Bi de "kötü banka" hikayesi bu hafta netleşebilir deniyor
[/QUOTE]
bu haber de olumsuz algılanır..malumun ilanıdır..uzun vadeli resesyonu teyit eder.....
-
[quote=Sunrise;76328]Super olur :)
Bi de "kötü banka" hikayesi bu hafta netleşebilir deniyor[/quote]
evet, sorunlu bankalarla ilgili yeni bir plan devreye girebilir. cok kisa sureli bir ralliye neden olabilir.
-
Ergenekon 12. dalga borsacıları topluyormuş sevgili catedral
-
[quote=Sunrise;76327]Matriksin yeni sürümü çıkmış, 2.6.6, yeni indikatörler varmış, ben daha bakmadım[/quote]
yeni indicator göremedim ben, gördüğüm şudur yenilik olarak, formül editöründe önceki sürümde olmayan bazı fonksiyonlar ilave edilmiştir, day of month, day ofweek, maksimum, minimum gibi, bu bence hazır formüller yerine kendi formülünü kullananlar için güzel ama yeterli olmayan bir uygulamadır, gönül isterki metastock ta yer alan tüm fonksiyonlar matriste de kullanılsın, henüz yok haliyle, mesela mum, bar ve close grafiklerin yanına bir de point figure ekleseler veya tradexpres de yer alan darvas box ları matrikse ekleseler derim, mesela yani:..:
-
[QUOTE=QUEEN;76333]Ergenekon 12. dalga borsacıları topluyormuş sevgili catedral[/QUOTE]
:..: :..: :..: 13. dalgayada siz hazırlanın.. Bi anlatırım bi anlatırım.. Güney i geçerim alimallah.. Haltetmiş onun itirafları..Hepinizi kaldırır götürürler..:eek:
-
vob ve efg..
geçtiğimiz iki hafta içersinde efg spotta 200 milyonluk mal bastı....vob da efg bacak tabir ettiğimiz başka kurumları kullanıyor....bundan dolayı pasta ya itibar etmeyin...Atatürk ne demiş göklere hakim olan dünyaya hakim olur...elin gavurunun elinde spotta satış ordinosu var...başka kurumlar kullanarak vob da şort pozisyon açıyor...sonra kendi spota basarken...vobada deutche veya onun gibi yabancı işlemleri ile bilinen kurumlardan basıyor...fiatlar hızla aşağı geliyor...nihayet efg sahneye çıkıyor..vob da uzun açıyor...yalan aslında diğer kurumlardan açtığı kısaları kapatıyor.....ip geçmiş hergelenin eline arkadaşlar....
-
vob ve efg..
bu işlemlerde aracı kullanması..gerek piyasayı yanıltmak..gerekse spk mevzuatına göre yasal olmayan işlemlerden yırtmak..elinde spot satış ordinon var ve voba basıyorsan insider trading....front tradıng ..suçlarını işliyorsun demektir....
-
fdow un cumaya göre durumu nasıl..
-
Birde endeks arbitrajı denen bir trade var. Diyelimki imkb 30 hisselerinden oluşan bir sepetiniz var. Gelirsiniz bunu spotta satarsınız, eşanlı olarak vobda sattığınız hisse parasalı kadar pozisyon açarsınız. Yada tam tersini. Bunu biraz dikkat ederek görmeniz mümkün, bazı kurumlardan aynı anda 20-30 hissede satış/alış geçer, vobdada tersi olur
-
f dow 60 dakikalık grafik son durum
[IMG]http://img518.imageshack.us/img518/9165/fdjiap4.png[/IMG]
-
gokhan yani neyaptın ettin yine atıldın abi
-
26 ocak 2009 sabah 05,55
[url=http://www.resimbank.org/share-C9FD_497D3335.html][img]http://www.resimbank.org/image-C9FD_497D3335.jpg[/img][/url]
-
fdow un şimdiki yüzdelik değişimini yazabilecek arkadaş var mı..
-
fdow..........-[COLOR=red]0.41%......[/COLOR][COLOR=black]7940[/COLOR]
-
eksi - yatay açılış gözüküyor..
-
[url]http://www.spike.com/video/albela-hai-mera-dil/2715807[/url]
sabah sabah guzel bır music klip
-
USDTRY1.6710 1.67300.00150.09%0.0020
Bu yabancıların IMF anlaşmasından haberi yok herhalde:)
-
günaydın... bol kazançlar .... :)
-
herkese gunaydin,
future lar ne durumda acaba...birde futurelari nereden takip ediyorsunuz?
-
[QUOTE=berdush;76360]herkese gunaydin,
future lar ne durumda acaba...birde futurelari nereden takip ediyorsunuz?[/QUOTE]
günaydın
fdow....-0.78
fdax ....-0.97
-
[quote=berdush;76360]herkese gunaydin,
future lar ne durumda acaba...birde futurelari nereden takip ediyorsunuz?[/quote]
yahoo finance'den 10 dakika gecikmeli izleyebilirsiniz...
[URL]http://finance.yahoo.com/indices?e=futures[/URL]
-
banking indexten sonra, transportların yeni dip yapmasına rağmen dowun buna ayak uydurmadığı görülüyor.
ancak transportlar göstergedir. dikkatli olunmalıdır.
B dalgalar bu şekil volatil ve şaşırtıcıdır.
aşağı bir düşüş TA da gözükse bile tecrübe bunun tuzak olacağını gösteriyor.
peki niye güçlenmedik?
borsalar belirsizliği sevmez, plan tartışılyor, tartişmalar hala sürüyor.
haftalık olarak tecrübe salıdan itibaren 4 şubata kadar güçlü görünüm der.
altın için ralli süreci devam ediyor. kısa vadeli kar satış bölgesine geldik, yeni bir alım fırsatı daha verecektıir bu hafta.
sevgiler.
-
günaydınlar herkese:)
bu hafta al sinyallerimde take profit seviyem:500-600 puan civarı,
sat sinyallerimde 200-300 civarı olacaktır kolay gelsin.
-
garan...vob da kimin bacagı spot açılsın bakalım....efg olabilir..
-
-
31.150 LONG lar 650 den kapandı...alan hayrını görsün...hsonu gezdik dolaştık 500 puan aldık sabah.bela mı isteyeceğiz daha?
ben tokatımı attım kenara çekildim.birazda siz pataklayın py yi :p
kalanlara bol şans!
-
[QUOTE=SEYYAH;76368]31.150 LONG lar 650 den kapandı...alan hayrını görsün...hsonu gezdik dolaştık 500 puan aldık sabah.bela mı isteyeceğiz daha?
ben tokatımı attım kenara çekildim.birazda siz pataklayın py yi :p
kalanlara bol şans![/QUOTE]
ben olsam acele etmezdim:D