-
şöyle lüzumsuz bir yorum yapayım:
pela, mlaum dj ve fdj in değişimine nazaran abartılı bir yükselişle açtı...şmdi fdj yükseliyor amma pala veriyor..
genelde, pelanın yükseliş niyeti varsa, dışarıya nazaran az artı hatta sonrasında eksi (dün sabahki gibi) açarak, daha sonra yukarı küsküler..yani düşeceğiz...
ne gereksiz bir yorum..pela bu napacağı belli olmaz
-
pasta...
[url=http://ultraxs.com/share-0E4C_4B2203C7.html][img]http://ultraxs.com/image-0E4C_4B2203C7.jpg[/img][/url]
-
[QUOTE=SEYYAH;173230]bende aynı şeyi yapıyorum ve benim deneyimlerimde haklı olduğumu söylüyor.çünkü vade geçişinde yakın vade grafı sapıtıyor...açın bakın yeni vade açıldığında yakın vade grafında hep büyük gaplar var.aslında piyasa gapsiz açılıyor ama iki vade arasında ayın son günü makas +1.000 puanlara çıkabiliyor ve bu makas vadenin ilk işlem gününde kol gibi GAP yapıyor.bu histemli trade edenler için hiçbirşey ifade etmez.ama sistemli trade edenler için sistem parametreleri sapıtır ve yanlış sinyal üretir.[/QUOTE]
Ama geçmiş sistem testi yaparken Yakın vadeden yapıyoruz ve senin de benim de bahsettiğim bu gaplar hesaplamanın içinde... Sanırım o yüzden sn sazan sürekli YVADE kulllanıyor...
-
Zamanında baya tartıştığımız jani nin hakkını vereyim yine... Sabah ne yöne giderse, gün boyu o yönün tersine gider demişti... Haklı çıktı teprik ediyorum :) Yine fake yükseliş yaşadık, dün sabahki fake düşüş gibi...
-
[quote=juliano;173227]sonu derken 17 sonrasımı yoksa az öncesimi?[/quote]
17 sinde tepki yukselisinin baslamasini bekliyorum.
-
[quote=enorton;173236]Ama geçmiş sistem testi yaparken Yakın vadeden yapıyoruz ve senin de benim de bahsettiğim bu gaplar hesaplamanın içinde... Sanırım o yüzden sn sazan sürekli YVADE kulllanıyor...[/quote]
evet sistem testlerinde böyle bir sorun var...aslında sistem zarar etmediği halde veya kar etmediği halde sırf vade geçişlerinde oluşan GAP nedeniyle system tester sonucu aslında gerçeği yansıtmıyor...
bu her 2 ayda bir en yakın vade grafta oluşan bir handikap ve duruma göre değişiyor bazen 1.000 puan veya o civarda (LONG-SHORT 2.000 puanı bulur) yanlış hesaplamalara sebep olur.
-
[URL]http://www.youtube.com/watch?v=qN3kC_4xURA[/URL]
sabahki parçanın başka bir kllibi..çok güsel parça..Put your loving hand out darlin lay lay lay
Put your loving hand out darlin
Put your loving hand out, baby
-
Bende 10 dk satış, 60 dk 975 bile alışta, son işlemim 63 lonk,
-
[quote=Astatin;173228]Übe alerrttt..sattlik sat fışkırtmaya başladı....11:00 da gel[/quote]
tebrikler patron !
-
[quote=Strategist;173216]FOREKS HABER:
11.12.2009 10:19:06 *TÜSİAD/MUSTAFA KOÇ, "BÖYLE BİR ORTAMDA IMF'DEN GELECEK 30-40 MİLYAR DOLARI REDDETMEMİZİ ANLAYAMIYORUZ"
--------
Yaw yine bi katakulli dönüyo... Kim reddetti, neyi reddetti, ne zaman reddetti, reddettiyse piyasa niye -%20 yapmadı, reddetmediyse niye +%20 yapmadı, yok daha belli değil ise bu adam ne diyo...
Piyasalar Meksika dizilerine döndü....[/quote]
Başrolde kim var acaba cok merak ediyorum (easında biliyorum herkeste biliyor)bu kadar olaylara seyirci kaln kim varsa onlar tabiki
Belkide bişeyler verildi biz almadık blöf yaptık belkide M.KOC blöf yapıp bizi yanılgıya düşürmek istiyor
-
[quote=SEYYAH;173240]bu her 2 ayda bir en yakın vade grafta oluşan bir handikap ve duruma göre değişiyor bazen 1.000 puan veya o civarda (LONG-SHORT 2.000 puanı bulur) yanlış hesaplamalara sebep olur.[/quote]
Bir soru da benden o zaman... MetaStock'da piyasa 30.000'deyken alınan 300 puanın değeri ile 60.000'deyken alınan 300 puanın değeri aynı değil mi?
Yani eğer böyle ise bırakın vade atlamalardaki farkları puan bazlı tüm testler zaten kafadan hatalı, yamuluyor muyum, şey pardon, yanılıyor muyum? :)
-
[QUOTE=security;173243]Bende 10 dk satış, 60 dk 975 bile alışta, son işlemim 63 lonk,[/QUOTE]
62,975 - 800 - 500 bandı alım noktası oluşturabilir. Uzun vadeli olarak bakılırsa... 63,,100 bandı etrafında fiyat iyi bi haber gelirse piyasalara yukarı çıkar.