-
[quote=Strategist;173253]Hocam hiç anlamı yok o zaman ya... 30.000'lik piyasanın %1'lik hareketi 300 puan getirirken 60.000'lik piyasanın %0.5'lik hareketi 300 puan getiriyor. O zaman MetaStock'da test yapmak komple abesle iştigal oluyor...
Doğru test yapmak için para üzerinden gitmek lazım. Bu durumda teminatların değiştiği tarihleri de sistemin bilmesi lazım. Mesela dün 6.000 puan parayı ikiye katlarken bugünden itibaren katlamıyor. Sistem tester bunu da bilmeli.[/quote]
MS le isterseniz % ye göre de hesaplatabilirsiniz.. ama siz biz ky'ler puana göre konuştuğumuz için puan daha anlamlı... MS sabit kontrata göre puan hesaplıyor tabiki...
-
[quote=Astatin;173256]Şort tabiki şort bir tanem..bu arada 1.4740 yurotolar şort..sadece 5 kaldıraç[/quote]
10 pips haşırtos..ehuheheuhe...
VON a gelince, sistemin bağırsaklarındna gördüğüm kadarıyla, kısa sürede gelecek 500 puanlık veya 2-3 saate yayılacak 300-400 pıvanlık bir düşüşle günlükde sat gelebilir ziestemde
-
Makro da durumlar:
DXY=75.990 60 LIK SATTA AMA, SATIŞ BASKISINDA, BASKILI SATIŞTA DEEL
TAHVİL=9.08 60 LIK ALIŞTA AMA, ALIŞ BASKISINDA, BASKILI ALIŞTA DEEL,
FDJİ OLUMLU
DAX OLUMLU
-
amma yukarı yaparsa da direnmemek lazım
-
alım çılgınlığı bekliyorum son dat son dokunuş .. eheueuhehue::::::
-
[QUOTE=feridunabi;173199]Hocam sorunu tam anlayamadım.
Daha sonradan veriler güncelleniyor bizim senas içinde çektiğimiz veriler değişibiliyor demek istediniz galiba.
Bu sorunun çözümü nedir.
Msdownloader yerine farklı bir firma ile çalışsak veya çalışan arkadaş var mı?
Diğer veri indirme programlarındada aynı sorun var mı?
Siz bu nedenden olayı gün içinde sisteminizde oluşabilecek yanlış sinyalleri nasıl yorumluyorsunuz?
Teşekkürler hocam bu bilgi için.[/QUOTE]
MAtriks ekranında veriler değişiyor ama MSdownloader ile çekilen veriler geçmişi güncellemyeipo sadece eksik verileri tmamlıyor bu yüzden MSde sinyal değişmiyor ama MTXde değişebiliyor. MS de değişmediğindne uygulamay devam ediyorum.
FX2000le görüştüm Metastock verisi oalrak manuel download ya da günün belli saatinde günde bir defalık otomatik download opsiyonu var. Daha ötesi yok.
Bende herşey ispatlı belgeli...
Her iki veri de 5 dklık olarak Matriksin MS Downloaderı ile çekildi.
Söylemeyi unutmuşum VOlLUME bilgisi de değişik.
[IMG]http://i50.tinypic.com/2py7yia.png[/IMG]
-
[QUOTE=Strategist;173247]Bir soru da benden o zaman... MetaStock'da piyasa 30.000'deyken alınan 300 puanın değeri ile 60.000'deyken alınan 300 puanın değeri aynı değil mi?
Yani eğer böyle ise bırakın vade atlamalardaki farkları puan bazlı tüm testler zaten kafadan hatalı, yamuluyor muyum, şey pardon, yanılıyor muyum? :)[/QUOTE]
Evet aynı ve Matriksin bir avantajı da bu, yüzde olarak hesaplama yapması... Ama MS de farklı hesaplama türleri olması lazım...
-
[quote=SEYYAH;173240]evet sistem testlerinde böyle bir sorun var...aslında sistem zarar etmediği halde veya kar etmediği halde sırf vade geçişlerinde oluşan GAP nedeniyle system tester sonucu aslında gerçeği yansıtmıyor...
bu her 2 ayda bir en yakın vade grafta oluşan bir handikap ve duruma göre değişiyor bazen 1.000 puan veya o civarda (LONG-SHORT 2.000 puanı bulur) yanlış hesaplamalara sebep olur.[/quote]
Eğer sistem yeteri kadar akıllı ise Vade degişiminden kaynaklanan GAP'ta pos kapamaz yada değiştirmez ve bu sorun çözülür.
(MONTH()=2 OR MONTH() = 4 OR ........) AND
(DAY() = 31 OR DAY() = 30) vb kodlamalarla bu sorunu ve GAP'i çözebilirsiniz.
-
sali gunu bitene kadar kisaya devam.60 binlere kadar gorebiliriz diye dusunuyorum.
SMI tskibimde.
-
[quote=Barney;173262]MS le isterseniz % ye göre de hesaplatabilirsiniz.. ama siz biz ky'ler puana göre konuştuğumuz için puan daha anlamlı... MS sabit kontrata göre puan hesaplıyor tabiki...[/quote]
Diyelim ki bir sistemim var. Mart'da piyasa 30.000'deyken ayda -4.000 puan kaybettiriyordu. Bu sistem şu an piyasa 60.000'deyken 5.000 kazandırıyor.
Bu iki ayın sonucunu Metastock +1.000 diye topluyor. Halbuki gerçekçi olarak bakarsak -4.000 x 2 + 5.000 = -3.000 olması lazım. Yani benim cüzdanımdaki durumu daha gerçekçi olarak yansıtan hesap böyle olur.
Yani sadece toplam puana bakılır ve "bu sistem şu kadar puan getiriyor" denirse puan yüksekken gelen başarı gerçekte olduğundan çok daha yüksek görünecek ve puanın düşük olduğu aylarda gelen çöküntüyü gizleyecek.
Özetle: Sistem test programı piyasa 30.000'deyken ve teminat da 300 TL ilen kaybedilen 3.000 puanın adamı iflas ettirdiğini bilmiyorsa o sonuca güvenemem ben.
-
[QUOTE=enorton;173212]Hazır sn sazan da buradayken bir oru sorayım sistemci arkadaşlara? Vade geçişlerinde sisteminizi hangi grafikten takip ediyorsunuz? X30YVADE mi yoksa yeni geçtiğimiz vadenin grafiğini mi?[/QUOTE]
X30YVADE üzerine kurulan sistemi X30YVADE üzerinden takip ediyorum.
-
[QUOTE=Strategist;173253]Hocam hiç anlamı yok o zaman ya... 30.000'lik piyasanın %1'lik hareketi 300 puan getirirken 60.000'lik piyasanın %0.5'lik hareketi 300 puan getiriyor. O zaman MetaStock'da test yapmak komple abesle iştigal oluyor...
Doğru test yapmak için para üzerinden gitmek lazım. Bu durumda teminatların değiştiği tarihleri de sistemin bilmesi lazım. Mesela dün 6.000 puan parayı ikiye katlarken bugünden itibaren katlamıyor. Sistem tester bunu da bilmeli.[/QUOTE]
Kişiden kişiye değişir... Mesela sabit kontrat oynayan için 300 300 dür :) Ama asti için mesela ben sermayemin 4 te biri ile yatırım yaparım diyor, o zaman kontrat sayısı değişkenlik gösterir... Ve bu hesaplama onun işine gelmez...
Ama diyelim ki ben 100 kontratla dönerim ve 2-3 yıl bu kontrat sayımı değiştirmem.. O zaman 30.000 daki 300 de aynıdır benim için 60.000 deki 300 de :)