-
[QUOTE=selçuklu;173284]tokobaşkan günlük veri takvimi varmı ?[/QUOTE][QUOTE=excali;173170][FONT=Times New Roman][SIZE=3][B]Günaydın, [/SIZE][/FONT]
[FONT=Times New Roman][SIZE=3] [/SIZE][/FONT]
[FONT=Times New Roman][SIZE=3][U]11 Aralık Cuma [COLOR="blue"]"Yurtdışı"[/COLOR] Gündeminden Bazı Başlıklar[/SIZE][/FONT]
[FONT=Times New Roman][SIZE=3]Para Birimi - Makro Ekonomik Gelişme - TSİ - Piyasa Beklentisi - Önceki - Önemlilik Derecesi[/U][/B][/SIZE][/FONT]
[FONT=Times New Roman][SIZE=3][U] GBP ÜFE Girdi Fiyatları (a/a) (Kas) 11:30 %0,5 %2,6 Yüksek [/U][/SIZE][/FONT]
[SIZE=3][FONT=Times New Roman] GBP ÜFE Çıktı Fiyatları (a/a) (Kas) 11:30 %0,3 %0,2 Düşük [/FONT][/SIZE]
[FONT=Times New Roman][SIZE=3][U] GBP ÜFE Çıktı Fiyatları (Çekirdek) (a/a) (Kas) 11:30 %0,2 %0,3 Yüksek [/U][/SIZE][/FONT]
[FONT=Times New Roman][SIZE=3][B]EUR AMB Başkanı Trichet’in konuşması 14:15 Yüksek[/SIZE][/FONT]
[FONT=Times New Roman][SIZE=3]USD Perakende Satışlar (Kas) 15:30 %0,6 %1,4 Yüksek [/SIZE][/FONT]
[SIZE=3][FONT=Times New Roman] USD Perakende Satışlar (Otomobil Hariç) (Kas) 15:30 %0,5 %0,2 Orta [/FONT][/SIZE]
[SIZE=3][FONT=Times New Roman] USD İthal Fiyat Endeksi (a/a) (Kas) 15:30 %1,2 %0,7 Düşük [/FONT][/SIZE]
[SIZE=3][FONT=Times New Roman] USD Michigan Güven Endeksi (Ara) 17:00 68,5 67,4 Yüksek [/FONT][/SIZE]
[SIZE=3][FONT=Times New Roman] USD İş Dünyası Stokları (Eki) 17:00 -%0,2 -%0,4 Orta[/B][/FONT][/SIZE]
[FONT=Times New Roman][SIZE=3][B][U][COLOR="Blue"]"Türkiye"[/COLOR] Gündeminden Bazı Başlıklar[/U][/B][/SIZE][/FONT]
[FONT=Times New Roman][SIZE=3]Ekim Ayı İhracat/İthalat birim değer endeksi verisi(10:00)[/SIZE][/FONT]
[FONT=Times New Roman][SIZE=3][B]Bol Kazançlar..[/B][/SIZE][/FONT][/QUOTE]
Özfxciden alıntı
-
takvimler için teşekkür ederim ..sağolunuz .. .:D
-
Siste seyir başladı, hepsi sapıtıyo, indikler, momlar, sistemler, fena yatay başlıyor, veriye kadar sanırım,.........
USDPerakende Satışlar (Kas)15:30%0,6%1,4YüksekUSDPerakende Satışlar (Otomobil Hariç) (Kas)15:30%0,5%0,2OrtaUSDİthal Fiyat Endeksi (a/a) (Kas)15:30%1,2%0,7DüşükUSDİthal Fiyat Endeksi (y/y) (Kas)15:30%3,1-%5,7DüşükUSDMichigan Güven Endeksi (Ara)17:0068,567,4YüksekUSDİş Dünyası Stokları (Eki)17:00-%0,2-%0,4Orta
-
[quote=VOBiX;173289]MAtrisk gibi % getitri yerine points only test yaptırdıım için bir sıkıntı olacağını düşünmüyorum. MTXçiler düşünsün....[/quote]
MTX ciler niye düşünsün TOKOBAJ...MTX zaten teminat=güncel fiyat olarak bakıyor:..:
-
[QUOTE=VOBiX;173286]Aynen ;)[/QUOTE]
Yaw benim kafam karıştı :) Mesela Nisan vadenin son günü Haziran vade 39300 kapanıyor ve ertesi sabah 39400 açılıyor, yani 100 puan yükseliş var piyasada ama YVADE grafiğinden büyük bir eksi gap var, -1000 puan kadar... YVADE den bakarsan çoğu sistem SAT verecektir ama piyasa yükseliyor aslında :confused:
Tarih Sözleşme Açılış Uzlaşma
30.04.2009 111F_IX0300609 38,750 [B]39,300[/B]
04.05.2009 111F_IX0300609 [B]39,400[/B] 40,400
[IMG]http://img138.imageshack.us/img138/2052/grafik.png[/IMG]
-
[QUOTE=feridunabi;173296]Hocam biz o zaman gün içinde verileri nasıl çekelim. Her veri çekmeye başladığımızda. Eski verileri silip yeniden en baştan mı çektirelim.
Bu veri farklılığı MS'te sinyali etkilemez mi?
Çok teşekkür ederim.[/QUOTE]
Eski veri üzerine çekip devam ediuorum. Kalsörü sil veriyi indir grafiğpi yenile derken piyasanın hızlı döenmine denk gelip daha çok zarar ete riski de var. En iyii MAtriski basıp işlerini adam gibi yapmalarını istemektir. NAsıl manipülasyon var diye küçük yatırımcı zarar görürse bu da yanlış bilgilendirmedir. Yaptırım uygulanmalıdır firmalara.
Bu arada Asti ne diyorsun bu verilerdeki farklılıklara. Elktrink mi versek acaba matrikstekielre?
-
[quote=selçuklu;173305]takvimler için teşekkür ederim ..sağolunuz .. .:D[/quote]
patronaj; az önce koreden bir müşteriden takvim geldi..eski usül kocaman ayı gibi çok güzel resimler var.. o takvimide vereyimmi..
ya bu arada bana ne yılbaşı hediyesi alacaksınız sayın forum:..::..::..: almıcakmısınızüüüüüüüüüüüü aşkolsun...
yaww yılbaşı ne güzel bir güne geliyor böyle..perşembe öğlen işten kaç, akşam zevkü sefa yap gec saatlere kadar...ertesi gün öğlen kalk...iş yok, vob yok, sistem yok...sonra üstüne 2 gün daha
-
[QUOTE=enorton;173308]Yaw benim kafam karıştı :) Mesela Nisan vadenin son günü Haziran vade 39300 kapanıyor ve ertesi sabah 39400 açılıyor, yani 100 puan yükseliş var piyasada ama YVADE grafiğinden büyük bir eksi gap var, -1000 puan kadar... YVADE den bakarsan çoğu sistem SAT verecektir ama piyasa yükseliyor aslında :confused:
Tarih Sözleşme Açılış Uzlaşma
30.04.2009 111F_IX0300609 38,750 [B]39,300[/B]
04.05.2009 111F_IX0300609 [B]39,400[/B] 40,400
[IMG]http://img138.imageshack.us/img138/2052/grafik.png[/IMG][/QUOTE]
İşin ilginç yanı o eksi gaple bir önceki günün yuakrı açılış boşluğu doldurulmuş.
Vade sonunda yakın ve orta vadenin arasındaki fiat farkına bakın. Çok afaki bir ey varsa nakit aklınabilir ya da iki vade de eş zmanlı izlenip vade bitmeden kontrat değişimi yapılabilir.
-
[quote]
[B]enorton Nickli Üyeden Alıntı [/B][URL="http://www.voborsa.com/forum/showthread.php?p=173238#post173238"][B][IMG]http://www.voborsa.com/forum/images/buttons/viewpost.gif[/IMG][/B][/URL]
[I][B]Zamanında baya tartıştığımız jani nin hakkını vereyim yine... Sabah ne yöne giderse, gün boyu o yönün tersine gider demişti... Haklı çıktı teprik ediyorum :) Yine fake yükseliş yaşadık, dün sabahki fake düşüş gibi...[/B][/I]
[/quote]
Sevgili Enorton,
Dediğiniz "Opening price principle" olarak bilinir. Ciddi miktarda konu üstünde trade felsefeleri ve kitap da vardır. Ancak dogrusu yazdığın gibi değil.
"Tüm zamanların %70'inde kapanış, açılışın tam tersi yönde yer alır."
Sabah düşerek açılıp %0.5 düştürkten sonra %1.5 yükselip tepeye yakın kaparsa, prensip dogru olur. (Senin örneğin)
Ancak Sabah düşerek açılıp gün boyunca da düşmeye devam eder ve en düşüğe yakın kapanırsa, prensip yine dogrudur. (Açılış ve kapanış ters taraflarda ve extremlere takın). Dogrulama için lütfen günlük grafiklere bakınız.
-
[QUOTE=Astatin;173311]
yaww yılbaşı ne güzel bir güne geliyor böyle..perşembe öğlen işten kaç, akşam zevkü sefa yap gec saatlere kadar...ertesi gün öğlen kalk...iş yok, vob yok, sistem yok...sonra üstüne 2 gün daha[/QUOTE]
Yılbaşında neden zevki sefa yapılır hiç anlamam... Bunu dini ya da örfi açıdan hristiyan toplumundan farklılıktan dolayı sormuyorum... Mantığını anlamıyorum :) 1 yıl daha yaşlandık oleyyyyy :::
-
[QUOTE=Astatin;173311]patronaj; az önce koreden bir müşteriden takvim geldi..eski usül kocaman ayı gibi çok güzel resimler var.. o takvimide vereyimmi..
ya bu arada bana ne yılbaşı hediyesi alacaksınız sayın forum:..::..::..: almıcakmısınızüüüüüüüüüüüü aşkolsun...
yaww yılbaşı ne güzel bir güne geliyor böyle..perşembe öğlen işten kaç, akşam zevkü sefa yap gec saatlere kadar...ertesi gün öğlen kalk...iş yok, vob yok, sistem yok...sonra üstüne 2 gün daha[/QUOTE]
Asti sana matriskin güniçinde esk iverielri neden değiştirdiğini bulacak görevde başkanlık rütbesini hediye ediyorum... Güle güle kullan. Kullandıkça beni hatırla.
-
[QUOTE=sazan;173313]Sevgili Enorton,
Dediğiniz "Opening price principle" olarak bilinir. Ciddi miktarda konu üstünde trade felsefeleri ve kitap da vardır. Ancak dogrusu yazdığın gibi değil.
"Tüm zamanların %70'inde kapanış, açılışın tam tersi yönde yer alır."
Sabah düşerek açılıp %0.5 düştürkten sonra %1.5 yükselip tepeye yakın kaparsa, prensip dogru olur. (Senin örneğin)
Ancak Sabah düşerek açılıp gün boyunca da düşmeye devam eder ve en düşüğe yakın kapanırsa, prensip yine dogrudur. (Açılış ve kapanış ters taraflarda ve extremlere takın). Dogrulama için lütfen günlük grafiklere bakınız.[/QUOTE]
Ben zaten bugün için teprik etmiştim abi :::