-
öte yandan irandada kürtler var....ama onlar isyan etmiyor....
neden....
çünki son iran şahı...TOPRAK REFORMU YAPTI....BU REFORUMLARLA AŞİRET RESİSİ VE SEYGHLARDAN....ALDIGI ARAZİLERİ KULLANAN KÜRTLERE DAGITTI...
yani....agalık ve seyghlıgın ekonomik alt yapısını yıktı....
türkiyede bu toprak reformu olmak üzereyken....menderes ikdidar oldu...rahmetli kendiside toprak agası oldugu üçün ....bu işi yapmadı....aynı sey iraktada yapılmadı....
-
[quote=jani;173621]birara o kadar çogaldiki bu seyhg sayısı....hepsi secere çıkarıp kendini hazreti muhammede baglıyordu....
osmanlı devleti bu iş için kurum kurdu....bu kurumun tek görevi vardı...seygların secerelerini tutmak...
bizim tarihi sıkı okuyacaksın...siyaset ve dinden ibarettir...türklük hiç yoktur....[/quote]
türklük deselerdi osmanlı 600 sene nasıl ayakta kalacaktı belki de 20 çeşit millet vardı bünyesinde
-
asti..bi sistem yaptım..bazı arkadeşlerin katkılarıyla forumdan sağolsunlar..bugün karlı işlemleri..1500 puan..zararı 200 puan..volebol topuna satıyorum asti sana..hheehe
-
[quote=enorton;173612]Evet o tarafta kime elini çarpsan peygamber soyundan geliyor... "Size taş atana siz gül atın" diyen bir peygamberin soyundan geldiğini iddia edenler nedense şiddetten başını kaldıramıyor ama... :confused:[/quote]
Bu durumda inandığın ibadeti yapacaksın, az veya çok kendince, nefsince, gemişe gidersen, peygamberimizden sonra, sehabe(peygamber soyundan gelenler) aristokrasiyi oluşturmuş, zamanla tacire yenilerek nüfuzu kaybetmişler ve yok edilmişler, iki asır süren bir hikaye, tacir o zamanda da günümüzdeki gibi sazı eline alarak islamı kullanmış, kim bunlar emeviler ve abbasiler, yani siyaset dine egemen olmuş, hikayelere görede saflar tutulmuş, ulemanın öncülüğü ile meshepler otaya çıkmış, yani tacir din üzerinden siyaseti sahiplenmiş, ulemada onu desteklemiş, tacir ve ulema hep alacaklı çıkarken, halkın kasa kalanı hep borçlu çıkmış, bu günde aynı şey son hız devam etmektedir, anlamsızdır boştur, kuran doğrudur, gerisi hikayedir, insanın elini değdiği işten medet umulmaz, inanan için doğru kitaptır, gerisi hitaptır,
-
-
[quote=enorton;173634]DTP kapatıldı... hayırlı olsun...[/quote]
Hayırlı olsun vatana ve millete,
-
-
Dünyaya neyin olmayacağı gösterilmiştir, bravo mahkemeye,.........birlik beraberlik en güzeli,
-
[QUOTE=security;173643]Hayırlı olsun vatana ve millete,[/QUOTE]
bencede...+.
-
Dolar 1.5052 den 1.5100 e yükseldi... Ben daha fazla olmasını beklerdim... Demekki fiyatlardaymış...
-
"Bu kararın gerekçesi en kısa zamanda yazılacaktır. Ancak karar yazılana kadar Anayasa Mahkemesi ile ilgili yapılacak eleştirileri şimdiden görüyorum. Bu nedenle mahkememizle ilgili eleştirilerin olduğunu adım adım izledik. Bunlar içinde demokrasi ve insan hakları alanında tam bir süreç başlamışken, bu davanın gündeme alınmasıyla sürece darbe vurulduğu, zamanlamasının da düşündürücü olduğu ifade olduğu ifade edildi. Eleştiriler haksızdır. Dava 2 yılı aşkın bir süredir devam ediyor. Bir siyasi parti terör, şiddet ve baskı içeren söylemleri kullanma hakkına sahip değildir. Nitekim Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi de son yıllarda vermiş olduğu kararlarında da bu konu üzerinde açıkça durdu. Bir siyasi partinin terör ve şiddeti meşru göstermeye çalışması, övülmesi, yardım ve yataklık edilmesi nedeniyle yapılan kapatma kararları sözleşmeye asla aykırı bulunmamıştır."
TÜM MALLAR HAZİNEYE GEÇTİ
Partinin tüm mallarının hazineye geçmesine karar verildi.
TÜRK VE TUĞLUK'UN VEKİLLİĞİ DÜŞTÜ
Beyan ve eylemleriyle partinin kapatılmasına neden olan Ahmet Türk ve Aysel Tuğluk'un milletvekilliklerinin sona ermesine...
YASAKLANAN İSİMLER
Ahmet Ay, Ahmet Türk, Ali Bozan, Ayhan Ayas, Aysel Tuğluk, Bedri Fırat, Ferhan Türk, Fettah Dadaş, Hatice Adıbelli, Hilmi Adıbelli, Leyla Zana,
DTP KAPATILDI
"Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısının iddianamesiyle DTP'nin kapatılması için gereği düşünülhüp görüşüldü.
1 DTP'nin eylemleri yanında terör örgütüyle bağlantıları da gözönüne alınınca kapatılmasınakarar verildi. Karar oybirliğiyle alındı...
-
[quote=jani;173626]dersimde olan şuydu...
dersim osmanlı devletinde özerk statüde olan tek yerdi anadoluda....yani dersimde halk kendi yöneticilerini seçiyordu....baslarında gene bu seferde....ALEVİ SEYGHLAR VARDI....onlarda evladı ehlibeytti....
cumhuriyet bunuda kaldırınca....özerkligi yani....dersim isyan etti....
her iki tarafta....hem sunni kürt isyanları hemide alevi kürt isyanları....
bu seygh ların yetki ve etkilerine ve imtiyazlarının kaldırılmasına yöneliktir...
yani cumhuriyete karsıdır....ve osmanlı düzenini geri istemek üçün yapıldı...[/quote]
Çünkü bunlar aristokrattır, feodaldirler, o zamanda ve bu zamanda ortalığı karıştıran bu feodal kürt beyleridir, cumhuriyet gibi bir aydınlanmaya ancak feodalite hayır der,