[quote=enorton;173409]ddt nedir abi?[/quote]
ddt=dtp zehirleyen analamında,
Printable View
[quote=enorton;173409]ddt nedir abi?[/quote]
ddt=dtp zehirleyen analamında,
[QUOTE=Astatin;173668]Gız bu ne çingene bohçası gibi...>< gibi koşulların münasip olanlarını cross a çevirde her barda ok çıkmasın..sadece poz değişimlerinde ok çıksın...temiz olsun, sade olsaun, süt gibi olsun grafikler....dombili küfte[/QUOTE]
Bu sisteme cross uyguladığında sistemdeki yazılı indigatörlerin hepsi aynı anda yani 15 dk da baktığında kapanış barında indigatörlerin aynı anda al veya sat vermesi gerekir yoksa sinyal üzetmeleri çok zor.
Birde bu tür yazılan sistemlerin şu güzelliği var her barda formülde yazılan indigatörlerin hepsi al üretiyorsa ok koyuyor eğer dört indigatörden üçü al üretse dahi al oku koymuyor.boş bırakıyor ta ki sat oku çıkıncaya kadar.
Yani yaptığınız alımı veya satımı ondan sonraki her barda sistemin sizi desdekleyip desdeklemediğini görebiliyorsunuz. Eğer sadece 1 ok isteniyorsa kısa yoldan sistem testere formülleri yazıp oradan bakılabirir.
Aklıma gelen bunlar
Dilimizin yozlaşması üzerine,
kiosk" mesela.
köşk sözcüğü farsça "kuşk"dan türkçeye "köşk" diye geçmiş, türkçeden fransızcaya "kiosk" diye geçmiş, gene fransızcadan da ingilizceye "kiosk" diye geçmiştir. ama gelin görün ki bir takım yurdum tırtı tarafından kiosk sözcüğü güzel türkçemize geri kazandırılmış ve kökeni hakkında en ufak bir fikir sahibi bile olmadan kiosk diye kullanılmakta. komik, fazlasıyla.
canpare adında bir bisküvinin ısrarla kenpeyr diye okunması. (üstelik bunu söyleyen kişi bakkal ne dediğini anlayamıyor diye bir de bakkala fırça attmış.)
termodinamik kelimesinin öz türkçesi olan "ısıl devinge"nin "ayzıl divınc" olarak okunması durumu olabilir mesela.
incirlik adana'nın ilçesi hani abd üssü var işte abim bu incirlik yazısını "inkraylık" diye okuyayak beni ve kendini mahvetmişti.
bildiğimiz server ismini sörvır diye okuyan tipler mevcuttur örneğin.
(bkz: [URL="http://www.itusozluk.com/goster.php/server+tanilli"][COLOR=#072f67]server tanilli[/COLOR][/URL])
ve.....işte
- ay geçen gün si ar ar da bir konsere gittik, süperdiiii.
+ si ar ar ne kızım?
- ay cemal reşit rey işte yaaa. var ya harbiyede.
+ ulan türkçe ismin kısaltmasını niye ingilizce okuyosun?
- ay nasıl okuycaktım ce re re diye mi? iğrenç...
+ hassiktir lan. arama bi daha beni...
Tiedje döktürmüş yine... Sevenleri için Türkçe'ye çevirdim...
[URL]http://www.godmode-trader.de/nachricht/EW-Analyse-DOW-Jones-Ein-ziemlich-angeschlagener-Baer-Dow,a2033457.html[/URL]
- Çok dayak yemiş bir ayı -
Son hafta heyecanlı olarak değerlendirilebilir. Ama hakikaten öyle miydi? Farklı fikirler olabilir ama şu kesin: Açılan short'lar kara geçince hemen kapatılmalıydı. Bu ayıların sinirini bozuyor olmalı.
Bazen bir Trader şöyle diyebilir: Artık ne kadar çıkarsa çıksın farketmez, ben sadece short fırsatı arayacağım. Ancak böyle bir düşünce Mart'dan beri piyasaya uygun bir düşünce değil.
İtiraf edeyim, ben de böyle bir düşünceye girdim. Crashansage'yi daha endeks belirlediğim noktaya gelmeden yapmıştım, ancak henüz gün içi dalga yapıları bu sinyali doğrulamadı. DAX'da da gün içi yapılar boğasal görünüyor. Ayılar DOW'u 10238'e kadar indirebildi ama sonra boğalar tekrar ortaya çıktı. İtiraf edeyim boğaların bu kadar güçlü olduğunu beklemiyordum. Ayılara hiç fırsat bırakmıyorlar.
Boğalara birkaç söz: Dalga tekniğine göre sizin Samba yapmak istediğinizi farkedersem katılabilirim. Ancak her dansa katılacağım diye birşey yok. Bir anda dans pistinde tek başına kalma tehlikem var çünkü.
Ayılara birkaç söz: Erken birkaç short denemesi sonucu acı çekmiş olabilirsiniz. Özellikle de stop kullanmadıysanız. Kayıplar da trading'in bir parçası ve öğrenme fırsatı. Ancak kayıplar küçük tutulmalı ki oyun dışında kalmayalım. Şuna dikkat edin: iyi para yönetimiyle zar atarak bile para kazanabilirsiniz.
Piyasada çok dayak yemiş ayı var. Boksda dayak yemiş bir boksör çok tehlikelidir. Eline geçen ilk fırsatı insafsızca kullanır. Biliyorsunuz Mart'dan beri gelen dalgayı "Fikir değiştirici dalga" olarak isimlendirmiştim. Sıradaki dalganın ismini de koydum: "İnsafsız dalga"
Artık endeksin nereye kadar gideceğine dair hedef vermek istemiyorum, lütfen anlayışla karşılayın. Nedeni şu: yukarı doğru son bir dalga görüyorum, ama piyasa onu bile yapabilir mi emin değilim. Şunu söyleyeyim: önümüzdeki Pazartesi veya Salı mevcut çıkış dalgası kırılmazsa yeni yıla kadar devam edebilir.
Sadece dalga tekniğine göre bir noktayı belirteyim. 10235 noktasını hep kafanızda tutun, long oynayacaksanız stop'unuz orada olsun. Piyasa buraya düştüğünde daha önce verdiğim Crashansage tekrar geçerli olacaktır. Bu noktanın üzeri boğalara ait, ama unutmayın, kış geliyor ve zemin kaygan...
Şehit Babasının Mesajı...
[url]http://www.facebook.com/home.php#/video/video.php?v=1163527382286&ref=nf[/url]
bugun veri varmı veri :::
[QUOTE=fXci;173724]bugun veri varmı veri :::[/QUOTE]
veri var mı yokmu bılmemde kabus gordum bu gece , basbakanla cumhurbaskanı tr ye gelmısler boyle buyuk bı salondaydık galıba saraylardan bırının yemek salonu kapıdan gırıp acıklama yapıyodu ımf ıle anlastık deyu , allahım nasıl bı acı ıcındeydım sormayın üüüüüü basbakanı ıkna etsem fılan dıye dusundum bı sure baktım ımkan yok kadere razı oldum.. pazartesıye kadar bu korkuyla durucam sanırım :D acıp acıp gazetelere bakıyorum anlasma hakkında bısey yazmıslarmı deyu.. hergun geceye flat gıren ben cuma gunu seans kapanmadan 1 dk once shortayıp haftasonuna gırdım.. tırım tırım tırsmaktayım , ruyanın ters cıkması ıcın dua etmekteyım :o:o
bole bi veri işine yarar mı :)
[URL="http://www.voborsa.com/forum/12-13-aralik-haftasonu-pozisyon-anketi-t5285.html"]http://www.voborsa.com/forum/12-13-aralik-haftasonu-pozisyon-anketi-t5285.html[/URL] haftasonu pozisyon anketı actım arzu edenler oy kullanabılır :rolleyes::rolleyes::rolleyes::rolleyes:
[FONT="][SIZE=3]elliotdan anlayan arkadaşlara benim için cok önemli bir soru sormak istiyorum. yardımcı olurlarsa cok sevinirim. aşağıda verilen dalga dereceleri hangi periyotlara karşılık gelir?[/SIZE]
[IMG]http://i0912.hizliresim.com/2009/12/12/4194.gif[/IMG]
[SIZE=3]kabaca grand=yıllık periyot , supercyle için aylık periyot, cycle için günlük periyot,
primary için seanslık, intermediate için 60dk, minor için 15 dk lık, minute için 5dk lık, minuette için 1 dk lık diyebilirmiyiz?[/SIZE][/FONT]
[quote=fXci;173724]bugun veri varmı veri :::[/quote]
Olma mı?:..:
Efiksçiden , Türkiye gündeminde, VOB30 Yakın vade 60dk grafta stratejik planlama verisi bekliyoruz. Veri , 21:30'a kadar gelecekmiş. Önem yüksekmiş. PY çok dikkate alıyomuş.. +.
[QUOTE=excali;173730]Olma mı?:..:
Efiksçiden , Türkiye gündeminde, VOB30 Yakın vade 60dk grafta stratejik planlama verisi bekliyoruz. Veri , 21:30'a kadar gelecekmiş. Önem yüksekmiş. PY çok dikkate alıyomuş.. +.[/QUOTE]
excali abeysi isterde efiksçi planlama verisi vermezmi gayri ::: emme once graf bakmam leazım... kaytargaçlık yapıyom abı datil modundan dolayı
[quote=fXci;173732]excali abeysi isterde efiksçi planlama verisi vermezmi gayri ::: emme once graf bakmam leazım... kaytargaçlık yapıyom abı datil modundan dolayı[/quote]
Matiriksine PUSH THE BUTTON (veya duble kilik kilik) yap.. MOUSE'lu götürgece bin. Çizik attır.. Geçer gari.. :D