-
[QUOTE=SEYYAH;173775]tolga öncelikle karşılıksız paylaşımların için teşekkür ederim...
bu sistemi test ettin mi canım kardeşim? ben ettim sonuç hüsran...
60 dk periyotta 2 senelik getirisi sadece 35.000 pıvan...kafa yorma buna bence...grafta gösterdiğin dönemde çok iyi iş çıkartmış bu kabul ama geçmişi iyi deel bunun.ben mi yanılıyorum yohsam?
galiba el yordamıylan trade e döncez[/QUOTE]
Açıkalması var....
[quote=ToKoBa]
[CENTER][color=#FF0000][b]Ücretsiz VOB Sinyal Sistemleri Hakkında[/b][/color] [/CENTER]Değerli Yatırımcılar,
Burada yayınlanan sistemler için sizleri soğutacak bir sürü yorum okuyabilirsiniz. Bunların başında da sistem iyi olsa bedava vermezler olacaktır. Herkes aynı niyeti taşımayabilir. Şimdi buradaki ücretsiz sistemleri para ile satsak o zaman sistem iyi mi olacak? Elbette hayır. Size para ile satılmaya çalışılan sistemlerin bu sistemlerden performans haricinde bir farkı yoktur.
Bu sistemleri hazır olarak alıp kullanıp kullanmamak sizin vereceğiniz bir karar. Fakat herhangi bir sistemi kullanmadan önce sistemi performanslarıyla ve geçmiş işlemlerini dikkatlice inceleyiniz.
Sistemleri daha kullanışlı hale getirmek ve işlem sayısını azaltıp performansını arttırmak sizin elinizde. Bunu yapmak için sistem parametrelerini değiştirebilir ya da alım satım koşullarına ek koşullar ekleyebilirsiniz. Bu şekilde buradaki sistemlerin felsefesinden faydalanarak kendi sisteminizin altyapısını oluşturmak için kullanabilirsiniz.
Sistem optimizasyonu sonucunda kullanmaya karar vereceğiniz sistemin işlem sayısının az getirisinin yüksek olmasına özen göstermeniz yararınıza olacaktır. Örneğin sistem testi sonucunda 585 işlemde 120.000 puan getiren bir sistem 1265 işlemde 135.000 puan getiren sistemden daha başarılıdır. Neden derseniz 1265-585=680 adet fazla yapılan işlemin getireceği komisyon masrafı ve işlemin verdiği andaki fiyat hareketleri nedeniyle oluşacak fiyat kaymaları da dikkate alınmalıdır. Ayrıca çok işlem yapan bir sistemde sinyal kaçırma ihtimaliniz de artmaktadır. Ayda 80 işlem yaparak 5000 puan ortalama getiri sağlayan bir sistemdense ayda 20 işlem yaparak 3000 puan ortalama getiri sağlayan sistem benim için daha tercih edilirdir.
Burada yayınlanan her sistemin çalışma felsefesi birbirinden farklı olduğundan şu sistemi kullanın ya da şu sistem diğerlerinden iyidir demek mümkün olmadığından yukarıda bahsettiğim gibi buradaki sistemlerin felsefesini anlamak daha faydalı olacaktır.
Saygılarımla...
[/quote]
-
bu foruma graf analizimi nasıl atac layacam, uğraşmak istemiyirum, grafım masa üstünde hazır bekliyor, sürükleme yapabiliyormuyum, please yardım
-
bir sistem...
15 dk lık...2008 başından bu yana test sonucu...
herşeyi iyi güzel...işlem sayısı az 2 yılda 571 trade karlı zararlı tradeleri kafa kafaya bu da güzel 256/315, P/L oranı 2,31 bu da kötü değil...kazanç 124.375 pıvan bu da güzel...aylık yaklaşık 5.200 pıvan demektir bu 2 yılda.500 pıvanı komişına gider kalır +4.700
ammmaaaa...sermaye eğrisinde eyle bir yer varki tesadüfen orada bu sistemi kullanmaya başlayan bir adam 1 ayda batar...görüyonuz mu sermaye eğrisindeki çukuru orada peşpeşe karlı-zararlı trade derken -8.000 pıvanı yazmış traderın hesabına...geçmiş ossun!
ve işin kötü tarafı bunu MTX te görme şansınız yok!sadece son 4 ay görünüyor.son 4 ay sermaye eğrisine bakarsanız bu sistem 20/25 bin pıvan kazandırmış.ooo iyiymiş hiç sistemsiz olmaktan eyidir deyip buna sarılırsanız bir -8.000 de size takmayacağının garantisi yok...
MTX geriye gidemiyor bu yüzden alt periyotlarda testi son derece SAKAT! bu benim fikrim...çok tehlikeli bence bunun sonuçlarıyla iş yapmak.
[url=http://ultraxs.com/share-B54F_4B24EA0E.html][img]http://ultraxs.com/image-B54F_4B24EA0E.jpg[/img][/url]
[url=http://ultraxs.com/share-8618_4B24EAD9.html][img]http://ultraxs.com/image-8618_4B24EAD9.jpg[/img][/url]
-
[quote=SEYYAH;173772]hepsi batık o sistemlerin.5/20 SMAV ne la? rezil bir sistem bu.adamı deli etme la.hayvan gibi trade yaptıran bir sistem bu.aynı zamanda mtx-macd da öyle.la tek başına MACD ile trade edilir mi asti?sen kafayı mı yedin arhadaşım?MACD divergence yapan sapık bir indic bunun arkasına önüne bişey monte etmeden sadece 26/12/9 standart macd veya optlu macd hiç farketmez bunla trade etmeye kalkan adamda tez zamanda sermayeyi kediye yükler asti.
yeme bizi asti,yeme bizi...bunnar traş....[/quote]
ben sağa macd demedim.dng mov ve posc dedim..eüzü billahi...yaw kardeşim senin beğenmediğin bu mov ve posciçin ben mükemmel demedim..öyle olsa orda yayınlamazlardı zati....amma her ikisi de senin la bu işe yararmı dediklerinden daha iyi.dng.dng.dng
-
[quote=security;173778]bu foruma graf analizimi nasıl atac layacam, uğraşmak istemiyirum, grafım masa üstünde hazır bekliyor, sürükleme yapabiliyormuyum, please yardım[/quote]
Foruma yazı yazarken altta "Eklenti Ekle" diye bir buton var. Oradan bilgisayardaki resmi bulup yükle demek lazım...
-
[quote=VOBiX;173774]2009da 10,000 puan filan gömmüş bir sistem varsa [B]2010da da o muhteşem olabilir belki[/B].... Şimdi gl de MTXin son 4 aylık verisiyle sistem geliştir. .dng[/quote]
paramızı böyle istikrarsız sistemlere bağlayamayız,bağlamamlıyız...bana 2009 da 10.000 kazandırıp 2010 da 90.000 kazandıran bir sistem yerine ben 2009 da 50.000 ,2010 da 50.000 kazandıran istikrarlı bir sistem sahibi olmayı yeğlerim.
iyi sistem her dönemde iyidir bence...kazandırmasa bile kaybettirmez...illa her ay kazandıracak diye bir kural yok ama kazandırmıyorsa da kaybettirmemeli.
sazan abi bundan bahsetmişti kendi sistemleri yanılmıyorsam ağustos 2009 daki o çalkantılı dönemi kazandırmadan ama zararda yazdırmadan kafa kafaya çıkmayı bilmişti.
sistem dediğin öyle olmalı.yoksa her poz da kelle koltukta trade edeceksek işimiz var.öyle değil mi? ya cozutursa ve takmaya başlarsa peşpeşe zararlı tradeleri.naapcaz?
-
[quote=SEYYAH;173779]bir sistem...
15 dk lık...2008 başından bu yana test sonucu...
[/quote]
Ben sadece kazanca kayba değil arka arkaya zararlı trade miktarına da bakarım. Resimdeki sistem arka arkaya 10 zararlı trade yapmış. Çelikten sinir olsa dayanmaz. Enorton bile pes eder. :) Arka arkaya zararlı trade sayısı 5'i geçiyorsa normal bir insanın bir sistemi kullanması çok zor....
-
[quote=Astatin;173780]ben sağa macd demedim.dng mov ve posc dedim..eüzü billahi...yaw kardeşim senin beğenmediğin bu mov ve posciçin ben mükemmel demedim..öyle olsa orda yayınlamazlardı zati....amma her ikisi de senin la bu işe yararmı dediklerinden daha iyi.dng.dng.dng[/quote]
çok kötü onnar ben baktım...hepsi kötü...sende kötüsün! .dng
-
[quote=Strategist;173783]Ben arka arkaya zararlı trade miktarına da bakarım. Resimdeki sistem [B]arka arkaya 10 zararlı trade yapmış[/B]. Çelikten sinir olsa dayanmaz. Enorton bile pes eder. :) Arka arkaya zararlı trade sayısı 5'i geçiyorsa normal bir insanın o sistemi kullanması çok zor....[/quote]
işte o dönemde cortlamış zaten...evet peşpeşe yaptığı karlı,zararlı işlem sayısıda çok önemli...zararlı ardışık işlem sayısı düşük olmalı...
çok çetrefilli iş bu iş...
-
[quote=security;173778]bu foruma graf analizimi nasıl atac layacam, uğraşmak istemiyirum, grafım masa üstünde hazır bekliyor, sürükleme yapabiliyormuyum, please yardım[/quote]
stro kardeşim, sen şunu anlatıver bana,
-
[quote=SEYYAH;173785]işte o dönemde cortlamış zaten...evet peşpeşe yaptığı karlı,zararlı işlem sayısıda çok önemli...zararlı ardışık işlem sayısı düşük olmalı...
çok çetrefilli iş bu iş...[/quote]
Patron ben de bir süre bu sistem işiyle çok uğraşmıştım. Vardığım sonuç şuydu: Giriş sinyalini veren metottan çok kötü sinyalleri eleyen fitre önemli.
Giriş sinyali için çok kasmaya gerek yok. Basitçe iki hareketli ortalamanın kesişimi bile size her trendi yakalatır. Mesela 60'lık grafda 2 SMA ile 5 SMA'nın kesişiminin yakalamayacağı trend yoktur.
Önemli olan kötü sinyallerin nasıl filtreleneceği... Asıl uzmanlık burada yatıyor.. Bu konuda da internette herhangi birşey bulmak imkansız gibi...
-
[quote=Strategist;173787]Patron ben de bir süre bu sistem işiyle çok uğraşmıştım. Vardığım sonuç şuydu: Giriş sinyalini veren metottan çok kötü sinyalleri eleyen fitre önemli.
Giriş sinyali için çok kasmaya gerek yok. Basitçe iki hareketli ortalamanın kesişimi bile size her trendi yakalatır. Mesela 60'lık grafda 2 SMA ile 5 SMA'nın kesişiminin yakalamayacağı trend yoktur.
Önemli olan kötü sinyallerin nasıl filtreleneceği... Asıl uzmanlık burada yatıyor.. Bu konuda da internette herhangi birşey bulmak imkansız gibi...[/quote]
evet basit 1 veya 2 tane h.o da her trendi yakalar,zaten neredeyse tüm sistemler trendi yakalıyor...sorun dediğin gibi yatay dönemlerde yapılan o korkunç işlemler...milleti yıldıran,hüsrana uğratan bu...