DAHA SONRAKI GUN VE HAFTALARDA GORUŞMELER DEVAM EDECEK
İŞİMİZ VAR
BİRDEN BİRE NİYE BOYLE BIR ŞEY SOYLEMEK IHTIYACI HİSSETI ACABA DEVLET BAKANI
nasıl etkılenırız sızce
Printable View
DAHA SONRAKI GUN VE HAFTALARDA GORUŞMELER DEVAM EDECEK
İŞİMİZ VAR
nasıl etkılenırız sızce
[QUOTE=okansak;76783]DAHA SONRAKI GUN VE HAFTALARDA GORUŞMELER DEVAM EDECEK
İŞİMİZ VAR
nasıl etkılenırız sızce[/QUOTE]
Düşeriz .lelele
[QUOTE=jelibon;76758]sen teklif ettin ya, bende talibim.
napalım vatan için boynuzumuz kıldan ince.
3 tradede vatanı kurtararacam..heyk[/QUOTE]
Gavurun bize yaptığını sen de gavura mı yapacaksın MB kaynaklarını dowa sürüp conileri mi sömüreceksin, iyi olur valla. Belki Japonya gibi IMFe kredi bile veririz.
Yarın yine tansiyonu yüksek bir gün olacağa benziyor.
hastayım..aktivite yok..kendimi grafiklere vurdum..seri halde geliyorlar
ımf ye karşı 2b onaylanmış
bır artı bır eksı
bugün seansta ben çıktıktan sonra olan nahoş gelişmeler üzerine bundan sonra sadece kendi topiğim olan üç kaat ekonomisinde yazacağım...
seansta yazma sebebim özellikle spottan ve aracı kurumların oyunlarından sizlere haber vermekti....ancak seans içi ağır pozisyonlarım beni sinirli yapıyor...birde tahrik olunca ..kendimi tutamıyorum....gün içi verdiğim rahatsızlıktan dolayı tüm arkadaşlardan..(kötü ve art niyetle özellikle gelenler hariç)..özür dilerim....
[QUOTE=VOBiX;76786]Gavurun bize yaptığını sen de gavura mı yapacaksın MB kaynaklarını dowa sürüp conileri mi sömüreceksin, iyi olur valla. Belki Japonya gibi IMFe kredi bile veririz.[/QUOTE]
he ya, hayal dünyam geniş.
[QUOTE=SEREN I;76800]bugün seansta ben çıktıktan sonra olan nahoş gelişmeler üzerine bundan sonra sadece kendi topiğim olan üç kaat ekonomisinde yazacağım...
seansta yazma sebebim özellikle spottan ve aracı kurumların oyunlarından sizlere haber vermekti....ancak seans içi ağır pozisyonlarım beni sinirli yapıyor...birde tahrik olunca ..kendimi tutamıyorum....gün içi verdiğim rahatsızlıktan dolayı tüm arkadaşlardan..(kötü ve art niyetle özellikle gelenler hariç)..özür dilerim....[/QUOTE]
dün merhaba, bugün elveda... olmadı sn.seren:(
siz alışkın olmalısınız bu tarz forum tartışmalarına.. öyle hemen 1-2 kişi yüzünden pes etmek var mı..
[quote=marakes;76749]imf ile anlaşma tamam dıye show tv de haber geçiyo şu an.....25-40 milyar arası anlaşma olacağını ana hatlarla anlaşıldıgnı söylediler..[/quote]
Beklentilerden daha iyi bir haber bence, Imf ile 25 milyar bile dolar kurunun düşmesi için yeterli, 40 milyar olursa daha iyi elbette :) Tabi kurun düşmesini isteyen var mı o ayrı bir konu :)
boşverin biz imfden, heberden artmadık zaten, vob makası saçmaydı düzeldi. şimdi yurtdışına takip devam.
Astatin, grafiklerindeki siyah ve lacivert renkler karışıyor; mümkünse lacivert yerine yeşil kullansan...:)))
bakanın yaptığı ımf açıklamasından sonra
dow sarsılmış gözüküyor
ardı ardına satışlar gelıyor
bu haber bu saate mı açıklanır dıye tepkı yaratmış)))))))))))))
[quote=mur@t;76817]Astatin, grafiklerindeki siyah ve lacivert renkler karışıyor; mümkünse lacivert yerine yeşil kullansan...:)))[/quote]
dostum siyahın önemi yok :) sadece aman diyor geçici yatay piyasaya girbiliriz..siyahı poz.u koru olarak da algıyabilrisin, veya kısa peryotlu sisteme dönüp yatay da kaymak ekleyebilirsin taki tekrar poz. değiştirene kadar...şimdi ın yeşil yaparsam al sinyali bu herhalde ne boktan sistemmiş derler...oysaki mavi al...:..::..: deniyiym bakiimm
[QUOTE=Astatin;76819]dostum siyahın önemi yok :) sadece aman diyor geçici yatay piyasaya girbiliriz..siyahı poz.u koru olarak da algıyabilrisin, veya kısa peryotlu sisteme dönüp yatay da kaymak ekleyebilirsin taki tekrar poz. değiştirene kadar...şimdi ın yeşil yaparsam al sinyali bu herhalde ne boktan sistemmiş derler...oysaki mavi al...:..::..: deniyiym bakiimm[/QUOTE]
Siyahın ne anlama geldiğini biliyorum...Zaten maviyi yeşil yapsan dedim, al sinyalini yani...
ımf açıklması yapılmışşsa beklenti gercekleşti artık herkes biliyor en son duyup mal alan keybeder dowda bekledigim yerlere geldi
[B]
Dow yaptigi havanin gerisini getirmedi gorunen.
imf de olmadi. neden arti o zaman boyle yuzde DOKUZ anormal.
---
[/B]
[B]Devlet Bakanı Mehmet Şimşek: “IMF ile görüşmelere ara verildi” dedi.[/B]
Devlet Bakanı [URL="http://www.hurriyet.com.tr/index/mehmet_%C5%9Fim%C5%9Fek/"]Mehmet Şimşek[/URL], “Görüşmelere ben Davos’ta devam edeceğim daha sonraki gün ve haftalarda [CENTER][COLOR=#ffffff][B]Aysel ALP YAZIYOR[/B][/COLOR][/CENTER]
görüşmeler devam edecek” dedi.
[QUOTE=jelibon;76809]boşverin biz imfden, heberden artmadık zaten, vob makası saçmaydı düzeldi. şimdi yurtdışına takip devam.[/QUOTE]
EW bilmediğimden soruyorum yanlış anlaşılmasın. Şimdi Bnin B düşü bittiyse sanırım C yükseliş ioalcak dowda. bu yer 9087nin üstünde bir yerde mi bitecek altında mı? Buraya kadarlık kısmı teknikti aşağıdaki de merakımdan bu yükseliş 9000 üstünde bitecekse ne olacakta bitecek? Bushun ve Obamanın paketleri, sıfır faiz, şirketlere yapıaln mali yardımlar ilk 9000 yükselişinde fiyatlanmıştı. Bunun üstüne çıkmak için ekstra yeni bir olumluluk olması gerekiyor ki ben o olumluluğu bulamıyorum. [I][SIZE="1"]Aynı şeyleri merak eden varsa diye onlar da öğrensin diye burdan sorudm. Polemik yaratılmazsa memnun olurum. (Geçen sayımları kaçırdığımdan soru yanlış anlaşıldı. Aynısı olmasın. :..: )[/SIZE][/I]
[URL="http://www.hurriyet.com.tr/gundem/10861986.asp?gid=229"]Gül'den 2-B kanununa onay[/URL]
imf'in olmadıgı fln yok yarında anlaşıldı diye açıklama gelmicekti zaten hazine açıklama yaptı büyük oranda anlaştık diye bunun nesi kötü ? kim bekliyor seçimden once imf anlaşması olucak diye ? bizler diyoruz "erdogan seçim öncesi kabul etmez seçimlerde zarar verir" vs diyoruz bunu yabancı yada piyasa düşünmüyormu sizce ? o yuzden yarın yıkım olmaz imf olmadı fln diye
[QUOTE=jerfin;76806]dün merhaba, bugün elveda... olmadı sn.seren:(
siz alışkın olmalısınız bu tarz forum tartışmalarına.. öyle hemen 1-2 kişi yüzünden pes etmek var mı..[/QUOTE]
Yok sanırım yine burada da sadece kendi konusunda yazacak. Seren I'dan [URL="http://www.voborsa.com/forum/uc-kaat-ekonomisi-t5190p6.html"] Uç kaat ekonomisi[/URL]
[quote=mur@t;76821]Siyahın ne anlama geldiğini biliyorum...Zaten maviyi yeşil yapsan dedim, al sinyalini yani...[/quote]
kızm@ beahhh...mavi değil laciveti dedin galiba..bende siyahı laci şeettin sandım..tamam neyse hastayım :) gerilmiyim :D:D bugün zaten sıkı bir meydan muharebesi olmuş forumda gördüğüm kadarıynan
[quote=VOBiX;76833][URL="http://www.hurriyet.com.tr/gundem/10861986.asp?gid=229"]Gül'den 2-B kanununa onay[/URL][/quote]
yagmalayin kalan ormanlari ve yagmalanmis ormanlara tapu verin
imften gelmedi satacak birsey kalmadi bari burdan voliyi vuralim.
bu aciklamasi bu.
ne guzel degilmi !
[QUOTE=Dantes;76844]yagmalayin kalan ormanlari ve yagmalanmis ormanlara tapu verin
bu aciklamasi bu.
ne guzel degilmi ![/QUOTE]
2B gibi bir kanun chp nin seçim beyannamesindede vardı
[quote=furkan;76846]2B gibi bir kanun chp nin seçim beyannamesindede vardı[/quote]
yanlisin yaninda isterse 1000 kisi olsun yanlis yanlistir.
[quote=Dantes;76844]yagmalayin kalan ormanlari ve yagmalanmis ormanlara tapu verin
bu aciklamasi bu.
ne guzel degilmi ![/quote]
Devletin kamu yararını korumak amacıyla örgütlenen bir aygıt olduğu söylenir...Ama devlet aygıtı kamu yağması için örgütlenenlerin eline geçince sonuç bu oluyor..pes diyorum yahu..kimin malını kime veriyorsunuz..yağmanın bu kadar meşru olduğu bu kadar alenen yapıldığı başka hiç bir dönem olduğunu hatılamıyorum..
[QUOTE=Dantes;76849]yanlisin yaninda isterse 1000 kisi olsun yanlis yanlistir.[/QUOTE]
avukatlık yapmıcam ama duzgun uygulanabilirse(rantcılara peşkeş çekilmiyorsa) bence yapılması gereken birşey cunku kagıt uzerinde 2B'nin ölçütleri kanunlarla belirlenmiş.
"6831 Sayılı Orman Kanunu'nun 2. maddesinin B bendi kapsamında 1981 yılından önce orman vasfını kaybetmiş 470 bin hektar arazi ile 2.5 milyon kişinin yaşadığı 400 bin binanın sahiplerine satışını öngörüyor. "
[QUOTE=furkan;76852]avukatlık yapmıcam ama duzgun uygulanabilirse(rantcılara peşkeş çekilmiyorsa) bence yapılması gereken birşey cunku kagıt uzerinde 2B'nin ölçütleri kanunlarla belirlenmiş.
"6831 Sayılı Orman Kanunu'nun 2. maddesinin B bendi kapsamında 1981 yılından önce orman vasfını kaybetmiş 470 bin hektar arazi ile 2.5 milyon kişinin yaşadığı 400 bin binanın sahiplerine satışını öngörüyor. "[/QUOTE]
Burada çok önceleri yağmalanmış hatta konutlaşmış, elektrik su götürülmüş, İETT seferleri bile olan ama tapuda orman oalrak görünen yerler de var sanırım.
[quote=VOBiX;76855]Burada çok önceleri yağmalanmış hatta konutlaşmış, elektrik su götürülmüş, İETT seferleri bile olan ama tapuda orman oalrak görünen yerler de var sanırım.[/quote]
yasanın çıkacağı öğrenilip, alelacele yağmalanmış arazilerde var :) devletin görevi yağmayı engellemektir, meşrulaştırmak değil
[quote=furkan;76852]avukatlık yapmıcam ama duzgun uygulanabilirse(rantcılara peşkeş çekilmiyorsa) bence yapılması gereken birşey cunku kagıt uzerinde 2B'nin ölçütleri kanunlarla belirlenmiş.
"6831 Sayılı Orman Kanunu'nun 2. maddesinin B bendi kapsamında 1981 yılından önce orman vasfını kaybetmiş 470 bin hektar arazi ile 2.5 milyon kişinin yaşadığı 400 bin binanın sahiplerine satışını öngörüyor. "[/quote]
eskiden devlet arazisi ustune gecekondu yapanlara tapu verilip oy alinirdi simdi de bu devam ediyor birde buna villa yapanlara tapu vermede ekleniyor iyi uygulansa ne olur. bunda iki yil once daha beykozda 1 donum arazi cevresi tapusuz villa dolu sadece 50.000 tl idi. simdi ona ve cevresine zaten yapilmis diye tapu verince ne olacak.
tamam yiksan yikilmaz ama kim yaptirdi.
yaparken mali goturduler. simdi tapu verip bir daha gotur.
ne guzel degilmi
[QUOTE=VOBiX;76855]Burada çok önceleri yağmalanmış hatta konutlaşmış, elektrik su götürülmüş, İETT seferleri bile olan ama tapuda orman oalrak görünen yerler de var sanırım.[/QUOTE]
doğrudur onlarında evlerinin legal bir yapıya kavuşturulması içinde bir fırsattır aynı zamanda cunku devlet ormanı olarak gorunen yerler demek devletin malı demektir aynı gecekondulardaki mantık gibi onlarda legal değil ama bunlara yasal çerçeveye girilmesi için fırsat tanınıyor diye algılıyorum
[QUOTE=Dantes;76861]eskiden devlet arazisi ustune gecekondu yapanlara tapu verilip oy alinirdi simdi de bu devam ediyor birde buna villa yapanlara tapu vermede ekleniyor iyi uygulansa ne olur. bunda iki yil once daha beykozda 1 donum arazi cevresi tapusuz villa dolu sadece 50.000 tl idi. simdi ona ve cevresine zaten yapilmis diye tapu verince ne olacak.
tamam yiksan yikilmaz ama kim yaptirdi.
yaparken mali goturduler. simdi tapu verip bir daha gotur.
ne guzel degilmi[/QUOTE]
devlet daireleri bile var deniyor bu bahsettiginiz alanlarda :) geldigimiz durum buysa ne yapabiliriz ? hepsini yıkıp geçelim en düz mantıkla boyle yapılabilir.. yada bir şekilde kanuna uygun hale getirebilirsiniz başka çareniz yok bunu yapmıyorsanız yıkıcaksınız eger hukuk devletiysek peşkeş çekme durumu bana gore zayıf ihtimal çunku 1980den once orman vasfını yitirmiş olması gerek deniyor yani en son yanan ormanları getirip bu kanuna sokamıyorsunuz vs... kaldıki bunllar parasını verip tapularını alıcaklar hediye edilmiyor..
konu vob topiginde biraz alakasız oluyor bu yuzden kendi adıma kapatıyorum
[QUOTE=Astatin;76858]yasanın çıkacağı öğrenilip, alelacele yağmalanmış arazilerde var :) devletin görevi yağmayı engellemektir, meşrulaştırmak değil[/QUOTE]
hoca işte yağmalanmışlar bundan yararlanamıyor 1980 oncesinden gelmesi gerek son yagmalananlar ormanlaştırılıyor zaten tekrardan dikiliyor..
[QUOTE=Astatin;76843]kızm@ beahhh...mavi değil laciveti dedin galiba..bende siyahı laci şeettin sandım..tamam neyse hastayım :) gerilmiyim :D:D bugün zaten sıkı bir meydan muharebesi olmuş forumda gördüğüm kadarıynan[/QUOTE]
Geçmiş olsun...:))) Geçenlerde de hastaydın, sık hastalanıyorsun, kendine dikkat et .lelele
[quote=furkan;76869]hoca işte yağmalanmışlar bundan yararlanamıyor 1980 oncesinden gelmesi gerek son yagmalananlar ormanlaştırılıyor zaten tekrardan dikiliyor..[/quote]
80 den önce gelmiştir belgesini kimler verebiliyor bir araştır derim :) muhtar olabilir mi mesela..
ayrıca hangi tarihden önce geldiğinin önemi yok; malın sahibi bellidir..devlet eliyle kamunun malını ona buna beremezsin :) bu hırsızlığı meşrulaştırmaktır..yüksek rantlı yerlerde işgal edilen araziler veya ticari işletmeler inşa edilen yerler v.b. yıkılmalı ve çatır çatır geri alınmalı.. çatır çatır geri almazsan devlet olarak, onlar çatır çatır çalmaya devam ederler hırsız olarak....nasılsa bir yasa daha çıkar!!!!!!
Sayın Dostlar,
Ben ve benim gibiler, bugüne kadar alacağımız malda tapu varmı? yasal mı? borç ipotek var mı? diye kılı kırk yarar iken, devletin(milletin) arazilerini 40 gün veya 40 yıl önce gasp etmiş kişilere veya şu anki mirasçılarına tamam üç kuruşa senindir deme hakkını nereden buluyor devleti yönetenler.Bunun Rahşan Affı diye anılan aftan ne farkı var.Benim kanaatim odur ki devlet kendisine karşı işlenmiş suçu affetme dışında af konusuna girmemelidir.Bana karşı işlenmiş suçun affı benim iznim olmaksızın söz konusu olmamalı.Dur denmedikçe suç durmaz.Yok suç değilse bunu yapmayanlar kanuna uygun davranmış vatandaş değil, [B]enayi [/B]vatandaş sınıfına girmektedir.
O arsaları parası anca yettiği için(mecbur bırakıldıkları için) alanın(rantiyeye prim yaptıranın) ne suçu var der iseniz, o ayrı bir tartışmanın konusu olup, kısaca devletin başındakilerin bu arsaları üretip vatandaşının gelir düzeyine uygun seviyelerden alt yapısı hazır satışa geçmeleri gerekirdi diyelim.
Sözün özü 40 gün önce veya 40 yıl önceden kalma 2B araziler milletindir.Yani benimdir.Hakkımı ne verenlere ne de alanlara helal etmiyorum.
Bol şanslar...
[quote=furkan;76865]devlet daireleri bile var deniyor bu bahsettiginiz alanlarda :) geldigimiz durum buysa ne yapabiliriz ? hepsini yıkıp geçelim en düz mantıkla boyle yapılabilir.. yada bir şekilde kanuna uygun hale getirebilirsiniz başka çareniz yok bunu yapmıyorsanız yıkıcaksınız eger hukuk devletiysek peşkeş çekme durumu bana gore zayıf ihtimal çunku 1980den once orman vasfını yitirmiş olması gerek deniyor yani en son yanan ormanları getirip bu kanuna sokamıyorsunuz vs... kaldıki bunllar parasını verip tapularını alıcaklar hediye edilmiyor..
konu vob topiginde biraz alakasız oluyor bu yuzden kendi adıma kapatıyorum[/quote]
devlet dairesi = kamu hizmeti verilen yer..yani kamunun yeri..devlet dairtelerini yıkmasanızda olur..aa devlet de 3-5 yer işgal etmiş (-ki kavramsal olarak anlamsız bu..) öyleyse aynı şeyi kişisel çıkarı için yapanları da affedelim!!! yooo olmadı... bu denklem yanlış dostum
[QUOTE=Astatin;76885]devlet dairesi = kamu hizmeti verilen yer..yani kamunun yeri..devlet dairtelerini yıkmasanızda olur..aa devlet de 3-5 yer işgal etmiş (-ki kavramsal olarak anlamsız bu..) öyleyse aynı şeyi kişisel çıkarı için yapanları da affedelim!!! yooo olmadı... bu denklem yanlış dostum[/QUOTE]
dostum yemek fln yedim birazda dinleniyordum...ama yıkalım geçelim mantııgı bana gore teoride doğrudur pratikte bunun yapılması bana gore mumkun değil uzun uzunca konusabilrm bu konuları severim ama bu topicte yeri değil
hürriyetın ınternet sayfasına bakarsak ımf ıle goruşmelere ara verıldı
dığer ınternet sıtelerı ıse anlaşma tamam dıyor
komık
[quote=okansak;76894]hürriyetın ınternet sayfasına bakarsak ımf ıle goruşmelere ara verıldı
dığer ınternet sıtelerı ıse anlaşma tamam dıyor
komık[/quote]
yarın hürriyeti ergenekondan içeri alsınlar o zaman:..::..::..: o ne densizlik öyle..sen bölücülük yap...cık cık cık