-
[QUOTE=Rooks;173885]neye göre shortluyosun ayıptır sorması?:D[/QUOTE]
bişeye göre değil ortada boş bi beklenti ile yükselmiş piyasa var bana göre.. bunu shortluyorum..
afaki bi gaza geliş var piyasada.. bunu shortluyorum...
inadına bi yükseliş var bunu shortluyorum
750 makas var bunu shortluyorum
bu seviyeden kim hisse senedi alacak diip bunu shortluyorum
aganın imkb payı yukselıyo diip bunu shortluyorum
abav hava güzel bugun diip bunu bile shortladıgım oluyo benım :) sonrada haftasonu ımf kabusları goruyorum ueheuehueh
-
ayrıca açık bir gerçek var ki düşmek herzaman daha kolay olur .. yükselmek çok daha zordur.. en çok bunu shortluyorum.. ekran basında olsam DI ve MFI da gaza gelme ve panık noktalarına gore ıslem yapardım gun ıcınde.. ama maalesef hıstemle trade edıyoruz hala. ozellıkle yatay pıyasalarda cok guzel ıs cıkarıyor ıstersen aksam formulunu gonderırım gun ıcınde bı deneyıp bakarsın.. nerelerde sınyal verıyor dıye..
-
dxy e biraz daha gelmeleri lazım....
-
aslında bu dubai haberi satmak isteyenler için çok iyi bir haber...
piyasa -2000 açsa ne olacaktı satamadan 2000 puan düşecekti...
şimdi 2000 puan düşmek isterse mal vere vere düşecek...
sonuçta dtp kapatıldı ve hafta sonu bir sürü yorum yapıldı...
ve piyasada bir risk oluştu...bu riski görmezden gelmemek gerekir...
en azından pozitif ayrışmamızı gerektirecek bir durum yok...
bu arada aktif tahvil faizi 9,18 seviyelerinde dubai ye tepki vermeyen tek enstrüman...
tabi bütün bu yorumlar satmak istiyorsa...
-
aa bak unutuyordum nerdeyse bazende apsd ye bakıp shortladıgım olur :)
sımdıden 4000 olmus bugun ıcın normal sayılır ama 7000 fılan derse garantı shortlarım :D:D:D:D:D
-
63.900-64.000 ı alırsa kapanırım...
-
[quote=Kennym;173888]ayrıca açık bir gerçek var ki düşmek herzaman daha kolay olur .. yükselmek çok daha zordur.. en çok bunu shortluyorum.. ekran basında olsam DI ve MFI da gaza gelme ve panık noktalarına gore ıslem yapardım gun ıcınde.. ama maalesef hıstemle trade edıyoruz hala. ozellıkle yatay pıyasalarda cok guzel ıs cıkarıyor ıstersen aksam formulunu gonderırım gun ıcınde bı deneyıp bakarsın.. nerelerde sınyal verıyor dıye..[/quote]
Keniym düşmek daha zordur, borsalar yapıları gereği pozitf py lardır, sokaktan geçen adamı çevir veya bir aile dostunu, ula borsa düşecek düşüşe oynayacağız de, 10 saat anlatırsın nasıl olacağını, tersi çıkacakmış de adam 5 dakikada tava gelir, :cool:
-
Arkadaşlar Metastock öğreniyorum forumuna bir soru yazdım kimse bakmıyor :( Burayla alakalı olmadığı için oraya yazmıştım.
-
[QUOTE=security;173894]Keniym düşmek daha zordur, borsalar yapıları gereği pozitf py lardır, sokaktan geçen adamı çevir veya bir aile dostunu, ula borsa düşecek düşüşe oynayacağız de, 10 saat anlatırsın nasıl olacağını, tersi çıkacakmış de adam 5 dakikada tava gelir, :cool:[/QUOTE]
o bu zamana kadar kı SARTLANMA ve alısverıs mantıgından kaynaklı.. yukselme pskolojık olarak kolay olsada maddı olarak daha fazla kaynak gerektırır.. yukselmek ıcın herzaman dusmekten daha fazla kaynaga sahıp olmak gerekır.. kıt bır pıyadasa bu yuzden yukselıs sınırları bulunur. düşmek için böyle bişey tek bi haber bile yeter buna..
-
[quote=security;173894]Keniym düşmek daha zordur, borsalar yapıları gereği pozitf py lardır, sokaktan geçen adamı çevir veya bir aile dostunu, ula borsa düşecek düşüşe oynayacağız de, 10 saat anlatırsın nasıl olacağını, tersi çıkacakmış de adam 5 dakikada tava gelir, :cool:[/quote]
[quote=Kennym;173887]bişeye göre değil ortada boş bi beklenti ile yükselmiş piyasa var bana göre.. bunu shortluyorum..
afaki bi gaza geliş var piyasada.. bunu shortluyorum...
inadına bi yükseliş var bunu shortluyorum
750 makas var bunu shortluyorum
bu seviyeden kim hisse senedi alacak diip bunu shortluyorum
aganın imkb payı yukselıyo diip bunu shortluyorum
abav hava güzel bugun diip bunu bile shortladıgım oluyo benım :) sonrada haftasonu ımf kabusları goruyorum ueheuehueh[/quote]
İnsanlar böledir işte, kafalarını kaldırıp dağlara doruklarına bakarlar, dağın doruğundan dünyaya bakmazlar(bakanlar için durum farklıdır, benim puma için mesala), dağa tırmanırlar, dağdan inmek istemezler, somon gibidirler ve ayunun tokadını bu analam da hakederler, şelaleye zıplarken, ayu 3 -5 somondan sonra şişer, kısa sürer ziyafeti, ama boğa satlerce ot yer doymaz bide geviş getirir, uzun sürer ziyafeti bööledir işte,,,,....:o
-
parasal ilizyon....
abu dabi dubai ye 10 milyar dolar vermiş....dubai borclarını ödeyecek duruma gelmiş ne zamana kadar nisan 2010 a kadar....
iyide abu dabi bu 10 milyar doları nereden çekecek...biryerden çekecek....
çünki...petrol fiyatı artık 100 doların üstünde degil....sadece 69 dolar ve alıcı yok....
abu dabi...bu parayı nereden çekecek....MEVCUT PİYASADAN...ÇÜNKİ PARASI ORADA.....
öyleyse degişen bişey yok...degişen şey...parasal ilizyondur....ve geçicidir...
-
[FONT=Century Gothic][FONT=Verdana]DTP nin. **...Yaw abarrtık cuma günü bu DTP olayını..RP kapatıldığı günün ertesinde borsa uçmuştu...Piyasa satacağını satıyor önceden...üwwwww..[/FONT]
[/FONT][FONT=Century Gothic][/FONT]
[FONT=Century Gothic]"Daha kısa vadeli bakmak istersek; bir önceki yorumda DTP kapatma davası ile ilgili olarak[SIZE=2][COLOR=#006600] "Teorik olarak, piyasaya "ani" olarak gelmeyen başka bir deyişle önceden bilinen risklerin fiyatlamasını piyasa son ana brakmaz. Hele ki riskin ne şekilde realize olacağı yüksek oranda belliyse, risk realize olunca ilk etapta, çoğunluğun beklediğinin aksi yönde bir hareket olduğu da aşikardır. Bu tip haberler sadece piyasanın geçici bir süre ile türbülansa sokulmasına hizmet eder. Ancak sonrasında piyasa zaten "niyetli" olduğu yöne gider. " [/COLOR][/SIZE][SIZE=2][COLOR=#000000]demiştik. Diğer yandan alttaki ikinci grafikte, GARAN günlük periyotta görünmektedir. Para akış endeksindeki sıkışma ve istikrarlı yükselen diplere dikkat ediniz. Ancak DECH olarak görünen osilatörde, başka bir yöntemle para akışını ölçmektedir ve ikisi arasında uyumsuzluk vardır. ISC'de ise MFI ve DECH ilişkisi daha olumlu görünmektedir. Banka Endeksinde de benzer bir görüntü vardır. Sonuç olarak yazıya zıtların birliği vermemizin de nedeni olan durumun özetine gelelim; Orta vadeli negatif görüşümüz sürmekle birlikte, piyasanın kısa vadede, tıpkı geçen hafta olduğu gibi çok geniş olmayan marjlarda "türbülans " hareketlerine devam edeceğini düşünüyoruz. DTP hakkında çıkan kapatma kararı pazartesi açılışına küçük-negatif etki yapabilecek bir unsurdur ancak kapanışta bu etkinin tek başına etkili olacağını düşünmüyoruz, sadece bu nedenle çöküş beklemenin de doğru olmadığını düşünüyoruz. Siyasi platformda son dönemde gündemde olan ve hükümet tarafından adılan adımların, dış dinamiklerle ve Batı'nın büyük devlet-aktörlerince de desteklendiğini düşünürsek, borsa ve ekonomi açısından bakıldığında DTP faktörünün orta vadeli kalıcı bir etki brakacağını düşünmüyoruz. Batı borsalarının vadeli fiyatlarında büyük değişimler olmadığı varsayımıyla, açılışın hafif negatif eğilimli olacağını, ancak Banka hisselerinin tekniğinde görünen (yada gösterilmeye çalışılan) sınırlı olumlu görüntü nedeniyle daha sonra toparlanma olacağını düşünüyoruz. " [URL="http://www.vobmatriks.com"]www.vobmatriks.com[/URL][/COLOR][/SIZE][/FONT]