-
[quote=jani;173901]öyleyse degişen bişey yok...degişen şey...parasal ilizyondur....ve geçicidir...[/quote]
Geçici ama hep ky'ye geçiyor... Zavallı Coni Cuma'dan short'lamış FDOW'u girmiş hafta sonuna... Sabah bir uyanıyor ki adamlar dünyanın öbür ucunda alakasız bir memleketin borcunu ödemesine yardım edilecek diye margin call'a sokmuşlar onu... Ne teknik analiz, ne sistem, ne histem dayanır buna...
Uzun vadeli yatırımcılar var, haftalık, hatta aylık grafikler üzerinden oynuyorlar. Onlara farketmez böyle kısa vadeli dalgalanmalar. Ama kısa vadeli takılan KY için bu "geçici" durumlar hakikaten "geçici" olabiliyor...
-
[quote=Strategist;173904]Geçici ama hep ky'ye geçiyor... Zavallı Coni Cuma'dan short'lamış FDOW'u girmiş hafta sonuna... Sabah bir uyanıyor ki adamlar dünyanın öbür ucunda alakasız bir memleketin borcunu ödemesine yardım edilecek diye margin call'a sokmuşlar onu... Ne teknik analiz, ne sistem, ne histem dayanır buna...
Uzun vadeli yatırımcılar var, haftalık, hatta aylık grafikler üzerinden oynuyorlar. Onlara farketmez böyle kısa vadeli dalgalanmalar. Ama kısa vadeli takılan KY için bu "geçici" durumlar hakikaten "geçici" olabiliyor...[/quote]
Strocum durum nedir, shorttuk yanlış hatırlamıyor isem,
-
[quote=security;173907]Strocum durum nedir, shorttuk yanlış hatırlamıyor isem,[/quote]
Ben hala short'um, çünkü flat olsaydım buradan short'lardım. Piyasa 64.000 üstüne çıkmadıkça ben de maldan çıkmam. Eğer 64.000 üstüne çıkış olursa fake mi değil mi diye değerlendiririm. Fake olduğuna kanaat getirirsem yine çıkmam. Fake değilse anında long'a dönerim, gelecek hareketle zararı kapatırım... Plan böyle. Heyecana, galeyana yer yok trading'de...
-
[quote=jani;173901]parasal ilizyon....
abu dabi dubai ye 10 milyar dolar vermiş....dubai borclarını ödeyecek duruma gelmiş ne zamana kadar nisan 2010 a kadar....
iyide abu dabi bu 10 milyar doları nereden çekecek...biryerden çekecek....
çünki...petrol fiyatı artık 100 doların üstünde degil....sadece 69 dolar ve alıcı yok....
abu dabi...bu parayı nereden çekecek....MEVCUT PİYASADAN...ÇÜNKİ PARASI ORADA.....
öyleyse degişen bişey yok...degişen şey...parasal ilizyondur....ve geçicidir...[/quote]
gercek işe şudur....dubai 70 milyar dolar borcunda kendi imkanları ile çıkamamaktadır....bu borc ödenecektir....bu para piyasadan çekilecektir....
çünki....
ne dubai....nede abu dabi....petrolun 70 dolar altında olmasında...bu parayı gelecek parayla degil...MEVCUT PARAYLA ÖDEYECEKLER...
BU SERMAYE PİYASALARINDAN ÇEKİLECEKTİR....
-
piyasa durdu ya lol.. kisme alıp satmıyo.. arada bı 750 lot alıs gırıp yukarı zorluyolar ınsanları :))
-
SPEKÜLATOR İSE....
acımasızdır....bunu gördügünde....sermaye piyasalarını köküne kadar shortlar....
bunu hiç kimse degiştiremez....
-
[QUOTE=Strategist;173909]Ben hala short'um, çünkü flat olsaydım buradan short'lardım. Piyasa 64.000 üstüne çıkmadıkça ben de maldan çıkmam. Eğer 64.000 üstüne çıkış olursa fake mi değil mi diye değerlendiririm. Fake olduğuna kanaat getirirsem yine çıkmam. Fake değilse anında long'a dönerim, gelecek hareketle zararı kapatırım... Plan böyle. Heyecana, galeyana yer yok trading'de...[/QUOTE]
de hocam boyle dıye dıye hep yanıyoruz shorttan :( bı turlu cıkılmıyo maldan.. zarar geldıkce gelıyo .. ha dondu ha donecek diyoruz paso fake haberlerle yukseltıyolar bu zıkkımı :) la bide gercek olsa icim yanmayacak.. suan pıyasa tıkandı yakında taşeron lavuklar gene başlar not artırımına.. bu serefsızler hakıkaten ıyı calısmıslar derslerıne.. her sozluden 10 alıyolar.. grup oyunu kordınasyon super.. rol yapma hıtabet muhtesem .. kaynak desen ganiyle..
-
VOB'da ilk 5 dk'lık barın kapanışını dikkate alırsak gıdım hareket yok... Yüzde sıfır değişim... Bugün beklenen başka haber de yok... Sürpriz bir haber gelmedikçe piyasanın ufak salınımlarla ilerlemesi ve çok kısa vadeli düşünen hem shortçuları hem longcuları çarpması beklenebilir... Heyecana gerek yok... Bir kitapta okumuştum: "Doğru trading sıkıcıdır" diye... :)
-
dolayısıyla....
beni shorttan indirecek delianlı....şimdilik anasından dogmuş deeellldir....ha ha ha
-
piyasa durdu be.. atacak kursun kalmadımı kımsede :) korkuyorum bu aga adisi simdi sagdan soldan para bulup basar yukarı stoplatır mılletı :)
-
[quote=Kennym;173915]de hocam boyle dıye dıye hep yanıyoruz shorttan :( bı turlu cıkılmıyo maldan.. zarar geldıkce gelıyo .. ha dondu ha donecek diyoruz paso fake haberlerle yukseltıyolar bu zıkkımı :) la bide gercek olsa icim yanmayacak.. suan pıyasa tıkandı yakında taşeron lavuklar gene başlar not artırımına.. bu serefsızler hakıkaten ıyı calısmıslar derslerıne.. her sozluden 10 alıyolar.. grup oyunu kordınasyon super.. rol yapma hıtabet muhtesem .. kaynak desen ganiyle..[/quote]
Herkes çarpılıyor tabi ama çarpılma da mantık dahilinde olmalı. Yani iş kazası olmalı. Yani sen oyun tarzına göre oradan hep short'luyorsan ve genelde bu mantık kazandırıyorsa, bu sefer çarpıldın diye üzülmemen gerekir. Düşün kü bir yere dükkan açmışsın. Elektrik parası, su parası, kira ödersin. VOB'daki çarpılmalar da böyledir. Kazandığın paranın vergisi diye düşün.
Sistemle de oynuyorsan, teknik analizle de oynuyorsan, nerelerde girip çıkacağının kuralları sabit ise ve sana genellikle kazandırıyorsa, arada bir çarpıldın diye üzülmezsin.
Ancak eğer rasgele girip çıkıyorsan, hareketlerinin arkasında oturmuş bir mantık yoksa, hep duruma özel kararlar alıyorsan, piyasada uzun süre tutunmak imkansız.
Prechter bir yazısında şöyle diyordu: Nasıl oynarsanız oynasın bir metodunuz olsun. Biri size sorduğunda birkaç cümle ile basitçe tarif edebilin. Ve o kişi 2 ay sonra gelip sorduğunda bu metot değişmemiş olsun. Sayısız trading kitabı okudum, bundan daha doğru bir tavsiye görmedim...
-
üç gün önce yazdım....
teeehhhnik olarak bi kanal içinde düşüyoruz....
bu kanalın üst cızgızı bugün üçün....64 000 de....
alt cızgısı ise....62 200 de....
açılışla birlikte üst cızgıya yöneldi...BUDA NORMAL....