-
[quote]değil dubai'de;dünyanın hiçbir yerinde metrekaresini 43bin dolara satmadan batmaktan kurtulamayacak bir müteahhite müteahhit deneceğini sanmıyorum. [/quote]
Dünyanın en yüksek binasında ofislerin m2 si ne kadar?
Benim okuduğum haberde 43.000 dolar olduğu yazıyordu.
Krizden öncede Dubai'nin, Miami ve Côte-d'Azur'den daha pahalı olduğu şeklinde bir sürü yazı okudum.
Siz şimdi Dubai'de yapılan yatırımların doğru olduğunu ve orta ve uzun vadede bu yatırımlardan kar edilebileceğini mi yazmaya çalışıyorsunuz?
Yani yılın büyük bir bölümünde sıcaktan kavrulan bu bölgede yapılan yatırımlar doğru mudur?
Siz hala ne olduğunun farkında değil misiniz?
-
[QUOTE=Kennym;174031]hocam daha cok kullanılacak bu ımf geyıgı.. 20.kez kullanırlar sonra ımf anlasması olur 2 sene sonra haklı cıkarlar.. boyle bı rezıllık yok. ne cezası , yapanın yanına kar kalıyo bızım embesıl sorumlularımız da forum forum gezıp nıcklere ceza yazıyolar sıtelerı kapatıyolar.. ulan adamın etı ne butu ne pıyasadakı buyuklerın ıslemlerıne bı bak manıplasyonu kım yapıyo gor.. bu adamların hepsı satılmış 3 kuruş için degil bilgi vatanı mılletı bıle satar ardına bakmaz..
5.ımf gazını veren m b baskanı o acıklamayı nıe yaptı hala belırsız. boyle satılmışlık boyle piyonluk olmaz. bunların alayını kazıga oturtucaksın baska bısey degıl..[/QUOTE]Adam IMKBnin açılımını yapmış.
[QUOTE]
[CENTER][b][color=blue]İMKB - İpler Manipülatörde, Kuklalar Borsada[/color][/b]
[url=http://www.kitapyurdu.com/kitap/default.asp?AID=15764&id=454077][img]http://resim.ekibi.org/finans/2009/200912/200912132340.PNG[/img][/url][/CENTER]Küçük yatırımcının hayali borsada zengin olmaktır. Oysa borsada iplerin küçük yatırımcının elinde olmadığı bellidir...
Güngör Uras - 20 haziran 2004
Ne oluyor da insanlar aldıklarını, bir gün sonra daha ucuza satıyor?
Milliyet Ekonomiden Orhan Tekeoğlu arkadaşım, borsada olan biteni iyi izler. Ona sordum. Öğrendiklerimi okuyucularıma aktaracağım.
Meral Tamer 17 şubat 2004
Bugüne kadar borsada tek bir hisse alıp satmamış, dolayısıyla borsanın dilinden hiç anlamayan kulunuz, bilgilenmek üzere gazetemizin Borsa Editörü Orhan Tekeoğluna başvurdu...
Uzun yıllar Milliyet ve Gözlem gazetelerinde Borsa Editörü olarak görev alan deneyimli gazeteci Orhan Tekeoğlu`nun `İpler Manipülatörde, Kuklalar Borsada` adlı kitabı yayınlandı. Tekeoğlu`nun yazı ve makalelerinin bir derlemesi olan kitap, borsa dünyasının yakın tarihçesini okuyucuyla buluşturuyor. Tekeoğlu, 20 yılı aşkın bir süre devam eden Borsa Editörlüğü görevi esnasında beyninde ve gönlünde biriktirdiği tüm deneyimini kitap satırlarında ölümsüzleştirdi. Tekeoğlu, yazı ve makalelerini bu kitapta derledi. Doğan Kitap tarafından basılan kitapta, Orhan Tekeoğlu`nun iş yaşamında birlikte çalıştığı ünlü gazeteciler Güngör Uras, İbrahim Ekinci, Hakan Güldağ, Celal Toprak, Nedim Şener, Murat Sabuncu ve Hayri Çetinkaya gibi çok önemli isimlerin Tekeoğlu`na dair görüşleri de yer alıyor.
Kitabın İç Sayfalarından örneklere [url=http://www.kitapyurdu.com/icsayfalar.asp?AID=15764&id=454077]buradan[/url] ulaşabilirsiniz.
Yayın Yılı: 2009
Kitap Kağıdı
180 sayfa
14x23 cm
Karton Kapak
ISBN:6051112374
Dili: TÜRKÇE[/QUOTE]
-
[quote=enorton;174044]...Dubai anladığım kadarıyla kapitalizmin birşeyleri yoktan varetmeye çalıştığı bir yer... Ve insanlık için kötü bir örnek...[/quote]
kuru çöl ne olabilir ki enorton? nereyi gezeceksin,yoktur ki doğal bir güzelliği tarihi kentleri v.s.zengin arap deyyusları parayla ha bire kapalı mekan yaptırıyorlar.alışveriş merkezleri,lüks ofisler,rezidanslar,eğlence merkezleri,oteller...herşey dört duvar BETON!
zaten o çölün sıcağında nereyi gezebilirsin açık alanda?
haziran-temmuz-ağustos'ta acaba termometreler çalışır mı dubaide?
-
sn von mises
anladığım kadarıyla enerji konusunda geniş bir birikime sahipsinizç
diğer arkadaşları bilmem ancak konuyu yeni bir topik açarak derinlemesine paylaşabilirseniz
iyi olur.Özellikle enerji üretimi pick yaptığı için borsa düşüşler ve ekenomik küçülme başladı cümleniz oldukça ilgimi çekti.
-
bugünkü alım satımların yaklaşık %55i 650-850 aralığında gerçekleşmiş bakalım bundan sonrası ne olacak
-
[QUOTE=SEYYAH;174047]kuru çöl ne olabilir ki enorton? nereyi gezeceksin,yoktur ki doğal bir güzelliği tarihi kentleri v.s.zengin arap deyyusları parayla ha bire kapalı mekan yaptırıyorlar.alışveriş merkezleri,lüks ofisler,rezidanslar,eğlence merkezleri,oteller...herşey dört duvar BETON!
zaten o çölün sıcağında nereyi gezebilirsin açık alanda?
haziran-temmuz-ağustos'ta acaba termometreler çalışır mı dubaide?[/QUOTE]
İnşaat işi de paravan zaten. Adamlar "temel atarken petrol bulurmuyuz?"un derdindeler .dng
-
65.200 tepedir.........pala bunu bilir....
şort-squeze devam etmektedir...sırtındaki şortçuları indirmeden aşağı
dönmek istemez....çoğunluk şorttur......
o zaman volatilite gerektir....şimdi 64.350-500 yukarı geçilirse şortlar kapanırmı
yoksa yeni şort mu açılır????
-
[quote=boz ayı;174051]65.200 tepedir.........pala bunu bilir....
şort-squeze devam etmektedir...sırtındaki şortçuları indirmeden aşağı
dönmek istemez....çoğunluk şorttur......
o zaman volatilite gerektir....şimdi 64.350-500 yukarı geçilirse şortlar kapanırmı
yoksa yeni şort mu açılır????[/quote]
[I]pala bunun simulasyonunu yapmaktadır....aşağı yukarı sallayarak....[/I]
[I]istediği fırsatı yakalarsa hedefi önce yukarı yapmaktır....[/I]
[I]amma asıl hedefi vade sonuna en iyi fiatla ulaşmaktır....[/I]
[I]çünkü sonrasında şort pozisyonu pala açacaktır......[/I]
-
amma palanın işi bu sefer zordur.....global çatlaklar başlamıştır...
pala vade sonuna kadar dayanamaz........
-
Dubai Olayı için İki görüş var.
1) Dubai iran'a yanaşmış ve İran ın finansal yasaklı olduğu pek çok konuda İran a köprü olmaya başlamıştı bu iş hem ABD nin hem Abu Dabi nin işine gelmiyordu, o yüzden operasyon yapıldı.
2)
[FONT=Georgia][SIZE=2][COLOR=#0000ff]RASTGELE ANALİZ[/COLOR][/SIZE][/FONT]
[FONT=Georgia][SIZE=2][COLOR=#0000ff]Rezilliğin Bini Bir Dubai - 29 Kasım 2009[/COLOR][/SIZE][/FONT]
[FONT=Georgia][SIZE=2]Dubai'nin "moratoryumumsu" açıklamalarını görünce aklıma şu sorular geldi. [COLOR=#ff0000]Bir rövanş mı, bir çöküş mü, kara para ile kolay paranın dansına kısa bir ara mı[/COLOR]? Hatırlanacağı üzere, krizin sebebi değil sonucu olan ancak krizin final sahnelerinin tetikleyicisi olan Lehman Brothers'ın batışında, ABD hükümeti diğer ABD şirketlerine gösterdiği lütfu ve yardımı LB'den esirgemişti. Öyle ya LB'de daha çok ABD'li olmayan ve büyük ölçüde körfez sermayesinin olan para batıyordu. Peki Dubai'deki, "düzgün kapitalizm" kriterleri ile değerlendirildiğinde tamamen irrasyonel olan projelerin kreditörleri kimlerdi? Büyük ölçüde Avrupalılar olmak üzere, batılı bankalar. Biraz "komplocu" bir bakış açısıyla bu işin rövanş olduğunu söyleyenlere kesinlikle haksızdırlar diyemeyiz ama sanırım şu tür bir bakış açısı daha gerçekci olur: Bu moratoryum rövanş olmasa bile (ki olma ihtimali mevcuttur), kötü gidişatı görmesine rağmen, Dubai'nin moratoryum öncesi farklı çözümleri araştırmak noktasında LB'de yenilen kazığın etkisiyle yeterince istekli olmadığını söyleyebiliriz. Öyle ya komşu ve kanka emirlik olan Abu Dabi'den yardım, neden moratoryum sonrasında ve Dünya medyası önünde istendi de, moratoryum öncesi yapılmadı? Basiretli bir tacirden bunu yapması beklenirdi. Ama basiretli ticaretin "neo-liberal toprakları" terk etmesinin üzerinden çok zaman geçtiği için bu duruma şaşırmıyoruz. [/SIZE][/FONT]
[FONT=Georgia][SIZE=2]Peki "düzgün kapitalizm" kriterleri ile irrasyonel olduğu gayet açık olan bu projelere batılı bankalar neden bu ölçüde kredi açar? "Sosyete General" vakasında da mükemmel çalıştıklarını anlamış ! olduğumuz Bankaların iç denetim ve risk yönetimi sistemleri bu tür yatırımlara nasıl geçit verir? Bu soruların yanıtı aslında şu sorunun içinde gizlidir. Dubai modeli nedir ve nasıl işler? Dubai'de vergi diye bir kavram yoktur - ve bilinen anlamıyla esasen devlet ya da kamu otoritesi diye bir şey de yoktur-. Bireysel ve kurumsal kazançlar cebinize kalır, gelenin gidenin ve gelen sermaye ile giden sermayenin hesabı sorulmaz. Böyle bir ortam doğal olarak basit bir kaç mekanizma ile kara para aklama aygıtına dönüştürülebilir. Arap Hüssain 5'e mal ettiği mülkü, Rus İvan'a 7'ye satar, Rus İvan Çin'li Yang'a 9'a satar v.b. Dağ gibi batılı bankaların finansör olduğu saygın projeler sayesinde kara para sisteme girmiş olur. Bu kara para sadece uyuşturucu veya yasadışı silah ticareti gibi geleneksel yollarla elde edilen parayı değil, özellikle eski sosyalist ülkeler ve yükselen yeni Asya ekonomilerinde, güç sahibi/iktidar odaklarınca iç edilmiş-yağmalanmış kamu kaynaklarını da temsil eder. Sözün özü, Dubai'nin irrasyonel projelerine olan talebin kesilmesinde ,bu koyu renkli (siyah veya kirli bordo) paranın kesilmiş olmasının da etkisi olabilir. Peki bu kaynak neden kesilmiş olabilir? Kriz nedeniyle sermayeye ihtiyacı olan devletler acaba kara para'ya artık zaten gözyumar hale geldiler ve o yüzden Dubai gibi aygıtlara gerek kalmadı mı? [COLOR=#ff0000]Yakın geçmişte bazı devletlerin "az bir komisyon öde ve parayı bizim ülkemize getir" koşuluyla, paranızın kaynağını sormayacağız diyen yasalar çıkardığını hatırlayalım[/COLOR]. [/SIZE][/FONT]
[FONT=Georgia][SIZE=2]Peki bundan sonra ne olacak? Kuşkusuz ki, bu olay tek başına borsaları sürekli düşüşlere sevk edecek bir olay değildir ancak Abu Dabi'nin, bakarız belki destek atarız açıklamalarına Cuma günü, Avrupa borsalarının verdiği tepki yükselişini de abartılı buluyorum. Dubai olayı, yaranın hala açık ve tedavisinin zor olduğunu hatırlattı. Önümüzdeki dönemde farklı gerekçelerle de olsa benzer sıkışıklıklar yaşayan ülkelerin arttığını görebiliriz. Bugün Dubai, yarın denetimsiz ve kontrolsuz büyüyen kredi hacmi ve bireysel borçluluğun dehşet seviyelerinde gezdiği Ukrayna, öbür gün kıç büyüterek, AB fonları ile beslenen spekülatif varlıklarla ayakta duran Yunanistan belki Mısır namlunun ucuna gelebilir. Olayın bir başka boyutu, merkez-güney ortadoğuda yaşanan bu tip krizler, zaten siyasi ve ekonomik olarak kuzeye yani İran-Türkiye eksenine kaymakta olan güç merkezinin kayışını hızlandıracaktır.[/SIZE][/FONT]
[FONT=Georgia][SIZE=2]Sonuç olarak, Dubai hikayesi hem varlığı hem de yaşadığı bu son kriz itibariyle kural, kanun ve ahlak tanımayan "neo-liberal" oyunların sahnelerinden biridir. Batılı bankalar ve kara para baronları bu sahnenin baş rolllerindedir. Ancak KYC (Know Your Customer), AMLP (Anti-Money Laundry) gibi şaşalı sloganlarla 3-5 bin dolarlık hesaplara bile bloke koyma hakkını kendinde gören ve gelişmekte olan ülkelerin bankalarının işlemlerine bu gerekçelerle akıl almaz zorluklar yaşatan batılı devasa bankaları, irrasyonel ve "fair" işlemeyen Dubai projesine katılımları ve sadece işlerine geldiğinde çalışan iç denetim ve risk yönetimi sistemleri için gerçekten büyük tebrik ediyoruz (R4F)[url]www.vobmatriks.com[/url][/SIZE][/FONT]
-
[quote=von mises;174045]Dünyanın en yüksek binasında ofislerin m2 si ne kadar?
Benim okuduğum haberde 43.000 dolar olduğu yazıyordu.
Krizden öncede Dubai'nin, Miami ve Côte-d'Azur'den daha pahalı olduğu şeklinde bir sürü yazı okudum.
[B][COLOR=red]haber niteliği taşıması açısından ben o rakamın, çok özel bir yere ait olduğunu düşünüyorum. mesela en üst katın olabilir... dünyanın en yüksek binası olan burj Dubai'de ofisler ne kadar sormadım. zaten önemli olan satılığa koyulan rakam değil, satılan rakamdır... ve ben size bizim sattığımız rakamı söyledim.[/COLOR][/B]
Siz şimdi Dubai'de yapılan yatırımların doğru olduğunu ve orta ve uzun vadede bu yatırımlardan kar edilebileceğini mi yazmaya çalışıyorsunuz?
Yani yılın büyük bir bölümünde sıcaktan kavrulan bu bölgede yapılan yatırımlar doğru mudur?
[B][COLOR=red]benim yazımın neresinin bununla alakalı olduğunu, yazının neresinden böyle bir sonuç çıkardığınızı anlayamadım...[/COLOR][/B]
Siz hala ne olduğunun farkında değil misiniz?[/quote]
[COLOR=red][B]bence siz biraz daha araştırın...ama Dubai'yi değil. işlerin yürüyüş şeklini.[/B][/COLOR]
[COLOR=red][B]mesela okuduğunuz dergide şu yazıyor muydu? [/B][/COLOR]
[COLOR=red][B]Dubai'de emlak sahibi olan kişilerin %77'si aldığı emlağı oturmak için değil, başkasına daha yüksek fiyatla satmak için alıyor... :)))[/B][/COLOR]
[B][COLOR=#ff0000][/COLOR][/B]
[B][COLOR=#ff0000]borsanın işleyiş şekli ile ilgili bir çağrışım yaptı mı?[IMG]http://www.voborsa.com/forum/images/icons/icon12.gif[/IMG][/COLOR][/B]
-
[LEFT][quote=boz ayı;174053]amma palanın işi bu sefer zordur.....global çatlaklar başlamıştır...[/LEFT]
pala vade sonuna kadar dayanamaz........[/quote]
[I]zaman palanın aleyhinedir....öyleyse fiatı kullanması gerekir...[/I]
[I]yukarı hızla çıkmalıdır.....en azından denemelidir....[/I]
[I]yoksa pala birkaç güne ezilecektir...........:..:[/I]