-
[quote=unlimitted;175359]abi ağır aksak dediğin piyasada 55 dakika önce 5'lik tek barda 45 pips verdi GBP/USD. 1'e 100 kaldıraçla ne eder biliyonnu sen. :D
[/quote]
Forex'de çok dikkatli olmak lazım... Yeni başladığımda sanal parayla oynarken bir kez 1:100 kaldıraçla haber zamanı terste kaldım. Anında 7.000 $ sanal para buharlaştı... Gerçek para da olabilirdi... İyi bir ders oldu... Gerçek parayla çok dikkat ediyorum şimdi... VOB mob affeder ama Forex'in hiç şakası yok...
-
[QUOTE=Astatin;175354]finexo sağlamdır, para da çektim... gerçi büyük para değildi çektiğim ama..bidliğim kadarıyla bir danimarka bankasının iştiraki, hatta eksik bir belge gönderdiğim için açık hesabı geçici bloke ettiler falan...
birde ODL var[/QUOTE]
Ben sorana direkt ODL diyorum. adamların TR temsilcisi SPK denetiminde bir de kendielrini denetlemeyen yok. Yakında voborsa modları da denetlesin derlerse şaşırmam.
-
-
[quote=unlimitted;175359]abi ağır aksak dediğin piyasada 55 dakika önce 5'lik tek barda 45 pips verdi GBP/USD. 1'e 100 kaldıraçla ne eder biliyonnu sen. :D
şaka bi yana, forekste önemli olan gece/gündüz saatleri değildir.
önemli olan 4 seans'ın hand over (başlangıç-bitiş) saatleridir.
sydney seansının başlangıç, londra seansının bitiş saatleri en hareketli saatlerdir.[/quote]
Ülkedeki saçma sapan gündemlerle kafası bulanan ve bu nedenle sadece ve sadece "teknik" ile işlem yapmak isteyen ancak ister istemes bu gündemlerden etkilenen insanlar için FX birebir..ama kesinlikle çok daha ilgi alaka ve teknik istiyor..yoksa yüksek kaldıraçın cazibesine kapılıp küçük bir terse gelince paralar püff olabiliyor..risk yönetimi ve teknik şart!!!
(bazı arkadaşlarla yazıştık bilirler -vahi batıda-, zamanında NZDJPY de bir teknk mevzu yakalamıştım ve koyduğum para 1-2 gün içinde inanılmaz ama inanılmaz bir kazanç sağlamıştı...ama piramit ve yüksek kaldıraçla kazandıklarımı daha kısa sürede geri verip anaparanın az bir şey üstüyle çıkabilmiştim.. o zaman ciddi bir tırsmıştım ama yaklaşık 1 aydır, teknik görüntü dışında hiç bir gündemle ilgilenmeden basit bir indikatörle (dün foruma yazmıştım) sürekli açgözlü olmadan işlem yaptım bence daha kolay bir piyasa FX..evet ya..VOB underweight FX Overweight... bir kötü tarafı FX de sağlam geyik yapacak adam-forum bulamayık...:D:D
Ya limit, dün akşam ne götürdük be pariteden:..::..::..::..: takdir edeyim seni sende beni:..::..::..:
-
[QUOTE=unlimitted;175352]bi yanlışlık olmasın?
geceleri daha ağır aksak olur aslında...[/QUOTE]
Selçuklu ABDde yaşıyorsa onun gecesi bizim gündüzümüz olabilir. Zaten adam 1 yaşında daha... Geceden kastı dowun açık olduğu saatlerdri japonalrın açık olduğu saatler değil sanırım.
-
Forex'in bir avantajı var sistemciler için, MetaTrader kullanan bir kurumla çalışıyorsanız, sisteminizi MetaTrader'a göre programlarsanız, otomatik oynatabilirsiniz... Siz uyurken bile al-sat yapar... "Sistemim harika ama tek problemim disiplin" diyenler için...
-
sanırsam ben de artıkın portföyün büyük kısmını fx e kaydırcam...ulen o kadar makro yorum yazdık...makro olarak doğru çıkıyor ve fakat gel gör ki bizim vob un umrunda deil...adam istediği gibi yönlendiriyor...artık gerçekten kumar oldu burası..
hayır okuduumuza mı yanalım,tekniimize mi yanalım...
sonuçta herif ne derse o oluyor...
hele bu 2 ay çok saçmaladı...
bilgi sahibi olmak aptal olmamayı gerektirmez...
-
[quote=pazer;173395].
63 000 long
bu pozisyon beni bağlar
zarar ederseniz karışmam :)
:)
.[/quote]
64 250 şort
batarsanız karışmam bak
pozisyonumu yazıyom
sadece fikir
.dng
-
[QUOTE=Strategist;175365]Forex'in bir avantajı var sistemciler için, MetaTrader kullanan bir kurumla çalışıyorsanız, sisteminizi MetaTrader'a göre programlarsanız, otomatik oynatabilirsiniz... Siz uyurken bile al-sat yapar... "Sistemim harika ama tek problemim disiplin" diyenler için...[/QUOTE]
Peki %100 çalışıyor mu? Gerçekten güvenilir mi? Yani nasılsa sisteme göre hareket eder deyip bakmadık diyelim, sonra bir geldik baktık parite uçmuş ama biz short kalmışız... Sistem long demiş ama emir gitmemiş... Bu tip durumlar yaşayan var mı?
-
63600 aralık şortkabırma yapıp, şubatta 64300 den açarız derken bir sabah erken haymana ovasında bir kuş öterken lan nooldu derken
-
[quote=enorton;175368]Peki %100 çalışıyor mu? Gerçekten güvenilir mi? Yani nasılsa sisteme göre hareket eder deyip bakmadık diyelim, sonra bir geldik baktık parite uçmuş ama biz shot kalmışız... Sistem long demiş ama emir gitmemiş... Bu tip durumlar yaşayan var mı?[/quote]
Yurtdışında çok yaygın bu olay abi... Yabancı MetaTrader forumlarına bakarsan bunu yapan çok kişi var... Yalnız bizde nasıl işler bilmem...
MetaTrader'ın dili de çok gelişmiş.. Öyle Matrix MetaStock falan gibi üfürükten değil. Bildiğin programlama dili. İstersen resmen yapay zeka programlayabilirsin. Kaç kontratla girsin, kaç kontratla çıksın, nerde piramit yapsın, hepsi programlanabiliyor....
-
[quote=ATHLON;175366]sanırsam ben de artıkın portföyün büyük kısmını fx e kaydırcam...ulen o kadar makro yorum yazdık...makro olarak doğru çıkıyor ve fakat gel gör ki bizim vob un umrunda deil...adam istediği gibi yönlendiriyor...artık gerçekten kumar oldu burası..
hayır okuduumuza mı yanalım,tekniimize mi yanalım...
sonuçta herif ne derse o oluyor...
hele bu 2 ay çok saçmaladı...
bilgi sahibi olmak aptal olmamayı gerektirmez...[/quote]
bak avatarındaki dayı bi bolumde dediki...hesap tutmak ayrı iş hesap görmek ayrı iş..:..::..:
59 bin uzunlar duruyor hala :):)